Šta je novo?

Gigabyte ili DFI???

euroman

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2007
Poena
305
Puno puta su postavljana ovakva pitanja, gledao postove ali nisam doneo zakljucak. Interesuje me: gigabyte ili DFI (maticna ploca), jedino sto mi je vazno: stabilnost rada ploce, intel P45 chip i nista vise. Imao sam lose iskustvo sa ASUS-ovom plocom, a da nepricam o Foxconn ploci za koju nisam mogao da nadjem nijednu TV-cartcu, koju god sam instalirao bilo je problema, dao sam u servis pa ni oni nisu mogli, igrom slucaja smo nekako napasovali leadtek 2000 expert.

Drug koji radi u prodaji racunara navalio i ubedjen je da je DFI pravi izbor (ali mene ovrklokovanje totalno ne zanima), dok drug koji je profi serviser tvrdi da je gigabyte pravi izbor za mene. Moje aktivnosti na racunaru su "blog na wordpress platformi", ponekad odigram igicu novijeg izdanja (nisam zagrizeni gejmer), fotosop, kucam seminarske radove za studente, tv katica ponekad posluzi da snimim neku emisiju itd...(mastam o programiranju u C++).

Ploca: ASUS P5KC (crkla, na livadi trenutno)
CPU: Intel E6750
VGA: ATI HD 4850
HDD: WD 250 gb
TV Card: Leadtek 2000 expert
Memory: 4gb Geil 800 mhg
Napajanje: cooler master 650w

Sta predlazete: Gigabyte (model) ili DFI(model), drugo me ne zanima. (100-120 eura)

Unapred zahvalan

Puno puta su postavljana ovakva pitanja, gledao postove ali nisam doneo zakljucak. Interesuje me: gigabyte ili DFI (maticna ploca), jedino sto mi je vazno: stabilnost rada ploce, intel P45 chip i nista vise. Imao sam lose iskustvo sa ASUS-ovom plocom, a da nepricam o Foxconn ploci za koju nisam mogao da nadjem nijednu TV-cartcu, koju god sam instalirao bilo je problema, dao sam u servis pa ni oni nisu mogli, igrom slucaja smo nekako napasovali leadtek 2000 expert.

Drug koji radi u prodaji racunara navalio i ubedjen je da je DFI pravi izbor (ali mene ovrklokovanje totalno ne zanima), dok drug koji je profi serviser tvrdi da je gigabyte pravi izbor za mene. Moje aktivnosti na racunaru su "blog na wordpress platformi", ponekad odigram igicu novijeg izdanja (nisam zagrizeni gejmer), fotosop, kucam seminarske radove za studente, tv katica ponekad posluzi da snimim neku emisiju itd...(mastam o programiranju u C++).

Sta predlazete: Gigabyte (model) ili DFI(model), drugo me ne zanima. (100-120 eura)

Unapred zahvalan

ja recimo najvise volim DFI zbog cobrog OCa,
e sad ti kazes da te to bas i ne zanima pa u tom slucaju
ta Gigabyte je fina plocha, tako da je izbor na tebi.

Evo jos jednog glasa za DFI!

BTW, ja sam na prime sa Gigabyte-ovim plocama imao mnogo problema, od tada samo i iskljucivo se trudim da ubedim ljude da je ASUS najbolje resenje za njih (to je nako moje misljenje i iskustvo)

Opet kazem pre bih uzeo DFI DK P45 T2RS+ negro tog ds4 Gigabyte-a i ako ga fura dosta ljudi na forumu!

Unapred zahvalan

Kod kuce imam P35 Blood Iron - ma plocha je mamica 😡
znachi stvarno sam prezadovoljan!
Ortak je imao X48 DFI a josh jedan drugar P45 chipset.
Samo sve najbolje sam od njih chuo.
DFI pravi zaista kvalitetna podnozja
:type:

DFI ! nema shta tu da se razmishlja, koji god model ploche uzmesh nisi pogreshio.
DFI je DFI...

Ako eventualno razmisljas da nekad bocnes quad definitivno najbolja ploca za OC. je Gigabyte GA-EP45-UD3P cena je oko 130 eura pa ne znam da li se uklapa.

Poslednja izmena:
Da sam na tvom mestu izabrao bih Gigabyte. Kod DFI-a može da se desi da ti zatreba nekih nedelju dana dok je utegneš da radi kako treba. Mada, ja ću i pri sledećoj kupovini ići na DFI. 🙂

Još jedan glas za DFI... BI P45-T2RS, ako ušparaš još nešto novca, jedan od LANParty DK P45-based modela.

Gigabyte imam od prvog racunara na ovamo. Ni jedan problem, ikada.

Moj glas za DFI mada sad imam GA, nije da GA ne radi ko sat nego DFI mi nekako miliji jos od onog sa 754 socketom, vata me nostalgija kad se setim.
Znaci cisto subjektivan glas za DFI.

Neko negde nekada odvalio da DFI "ima problema". Sada je forum pun "stručnjaka" koji trde da su DFI ploče smrtonosno komplikovane, i da uopšte neće da rade dok se svih milion ultra komplikovanih stavki u biosu ne podesi, a za to treba 6 meseci. Ali gle čuda, kad se sve podesi kako treba, onda sve radi super. I onda se kao sve overklokuje do neba sa sve Antec napajanjem od 400w i box coolerom.

:wall:

bio sam ponosni vlasnik DFI-a i mogu da kazhem da bolju plochu nisam za to vreme video... chuveni DFI LP UT NF4.
DFI nije nishta drugo nego sami vrh OC plocha i jedino chega ima previshe su memorijska setovanja koje malo ljudi zna da koristi... sad bih imao DFI ali je stigla DOA pa sam preshao na ASUS.
shto se tiche tih "struchnjaka" 50% njih nije videlo DFI dalje od slike na netu a kamoli zalazilo u bios...
josh jednom DFI i .

Poslednja izmena:
Neko negde nekada odvalio da DFI "ima problema". Sada je forum pun "stručnjaka" koji trde da su DFI ploče smrtonosno komplikovane, i da uopšte neće da rade dok se svih milion ultra komplikovanih stavki u biosu ne podesi, a za to treba 6 meseci. Ali gle čuda, kad se sve podesi kako treba, onda sve radi super. I onda se kao sve overklokuje do neba sa sve Antec napajanjem od 400w i box coolerom.

:wall:

Da li si ti pročitao šta je čovek napisao da radi sa računarom?:trust:
Čemu taj hate? Neko te je uvredio možda? Ko je tebe postavio ovde da određuješ da li je neko stručnjak ili ne?😡

Jesam li ovo možda ja napisao:

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1542348&postcount=13

Da li si ti pročitao šta je čovek napisao da radi sa računarom?:trust:

Za razliku od drugih ja čitam šta čovek piše. A DFI mu preporučujem zbog kvalitetne izrade i izdržljivosti, a ne da bi overklokovao mašinu. DFI za razliku od GA ne izbacuje 3 revizije jedne iste ploče i novi bios svake nedelje.

Čemu taj hate? Neko te je uvredio možda? Ko je tebe postavio ovde da određuješ da li je neko stručnjak ili ne?😡

Ko je mene gde postavio ?

Jesam li ovo možda ja napisao:

To sam ja napisao. I tačno je da sam se mučio ceo dan. Ali se na kraju ipak ispostavilo da nisam uspeo da je namestim da radi jer je bila neispravna. Ploča je poslata na reklamaciju u Execentru i zamenjena je novom što ti može potvrditi user Voyager koji je ujedno i vlasnik iste firme. Prema tome nemoj da pametuješ mnogo i da glumiš nekog detektiva.

Misli da bi Spaceovo misljenje bilo naj realnije jer je on testira obe, stim sto je coveku sasvim svejedno koja, osim cene ,jer se ne bavi OC

sad mi je u masini DFI LPT P45T2RS+ a bila je i GY X38, voleo bih da propustim i GY P45UD3P jer kazu da lepo radi sa Quadom a dali bolje od DFI treba probati

samo realno da ne preraste u pricu NV vs ATI ili ATI vs NV

Za razliku od drugih ja čitam šta čovek piše. A DFI mu preporučujem zbog kvalitetne izrade i izdržljivosti, a ne da bi overklokovao mašinu. DFI za razliku od GA ne izbacuje 3 revizije jedne iste ploče i novi bios svake nedelje.

Jeste DFI ploče su napravljene bez mana, one su savršenstvo.... Njihovi biosi su bez bagova, I sve radi čim se podesi...

Za mene dokaz GA kvaliteta izrade je ploča GA-586DX koja na tavanu 24/7 već dve godine radi kao mikrotik ruter.

Ko je mene gde postavio ?

To sam ja napisao. I tačno je da sam se mučio ceo dan. Ali se na kraju ipak ispostavilo da nisam uspeo da je namestim da radi jer je bila neispravna. Ploča je poslata na reklamaciju u Execentru i zamenjena je novom što ti može potvrditi user Voyager koji je ujedno i vlasnik iste firme. Prema tome nemoj da pametuješ mnogo i da glumiš nekog detektiva.

Ako si i pročitao biće da si odgovorio baš tako kako si i napisao, bez ikakvog ramišljanja. Još lepše, nisi se mučio zato što je to problem kod podešavanja DFI nego zato što je crkla.:d Mada me uopšte ne bi začudilo da si je ti sredio svojim "znanjem". Završavam bilo kakvu raspravu sa tobom.

Da sumiram, net je pun testova DFI ploča i većina se slaže da treba vremena da se ona podesi i utegne, kao što može npr. da se desi da su AUTO setovanja za memoriju kod nje prenategnuta. I onda neko ko nije raspoložen da uči sva podešavanja u bios-u treba da se zahebava s tim i gubi vreme koje bi iskoristio da otkuca par seminarskih i zaradi koji dinar.

S obzirom da neces da oc-ujes ja bih preporucio Gigabyte al opet sa druge strane mozda , jednog dana, budes hteo malo da poteras svoj procesor, tako da preporuka ide DFI-u.Mozda neki evro vise al na duze staze opravdano.DFI

Gigabyte pravi super ploce i ako tebi nije potreban OC ili nisi neki napredan korisnik logicno je da nju kupis ako je jeftinija. I nebi se pokajao nikako.
Aaaaaali, svako ko je jednom probao DFI moze ti reci samo da kupis DFI! Jednostavno ljudi znaju sta prave i to rade perfektno. Eventualno ces morati da podesis nesto ali mozda cak ni to. Imaces sve sto ti treba na njoj i ono sto ti ne treba, radice kao sat, trpece sve hirove a vremenom ces shvatiti zasto je DFI bas DFI 😀 Zaljubices se u nju cim otvoris kutiju. Za 20-30e razlike u ceni nikada nemoj da se razmisljas kad je ploca u pitanju.
Bolje je cak i ustinuti malo na procesoru koji ces da clockujes na dobroj ploci nego da vozis default na nekoj drugoj za iste pare.
Poenta: Vredi DFI svaki dinar!

DFI jeste bolji za "ekstremne" korisnike, ali se vecina onih koji ga ovde preporucuju maltene ponasaju kako sa Gigabyte-om uopste ne mozes da overklokujes procesor.

Za rad na defaultu, umeren, a cak i nesto veci OC bez razmisljanja uzmi jeftinijeg Gigabyte-a. Za apsolutni maksimum i prestiz, DFI.

Da ne otvaram novu temu, troumim se izmedju:

1. DFI Infinity Blood Iron P35-T2RL
2. ASUS P5Q
3. Gigabyte GA-EP43-DS3L

Proc bi bio E5200 ili E5300, planiram OC, slicne su cene ~80e i ima ih u NS da se ne bi cimao do BG.

Koja od ove tri i zasto?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno