Šta je novo?

Fritz Box wlan 7170sl

ArrowSat

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
395
Pozdrav,

Vidim ima pojedinih sa iskustvom na ovom uredjaju.
Stoji mi nov vec godinu dana, na nemackom jeziku, hocu da ga prebacim na engleski i annex A, moze li to ili trazim previse?

Pozdrav,

Vidim ima pojedinih sa iskustvom na ovom uredjaju.
Stoji mi nov vec godinu dana, na nemackom jeziku, hocu da ga prebacim na engleski i annex A, moze li to ili trazim previse?

Neko tvrdi da moze da se instalira novi firm od 7170 gde ima anex A a neko tvrdi da ne ide ist firm od 7170 na 7170sl.Pak neko tvrdi da sa anex A ruter sporije radi nego sa anex B ???
Evo ti sajt AVMa (na Engleskom)pa direktno postavi pitanje.

http://www.avm.de/en/service/support/index.html

PA bio bih srecan i da za pocetak interfejs prebacim na engleski jezik

ne postoji engleski firmware za 7170sl.
postoji samo za 7170.

Slobodno koristi verziju za 7170 na nemackom. Jezik jeste vecini problem ali sa novim firmware-om dobija se mnogo vise. Prebacivanje na neki drugi jezik je malo komplikovanije i ja sam za sada odustao od toga. Cekam da mi neko sazvace.

ma nemam ja nikakav problem, vec ArrowSat, postavljac teme.
svi moji fritzbox-ovi (uglavnom modeli 7140) su konvertovani u engleski i u annex A, ugradjeni SSH i sve ostalo sto mi treba, i rade k'o doxe.

novi firmware-ovi nemaju veze sa jezikom, ako postoji i firmware na engleskom.
kada ti jednom "prevaris" fritzbox-a i prepises mu tu jednu particiju na kojoj pise da on ne govori engleski, vec nemacki, onda posle toga najnormalnije update-ujes najnovijim engleskim firmware-ovima kada god 'oces.

jedino sto se, doduse, engleski firmware pojavljuje par sedmica ili meseci kasnije.

Da ne otvaram novu temu, posto se radi isto o modelu FritzBox Fon wlan 7170.
Imam Adsl kod Telekoma, i hteo sam samo da zamenim modeme, tj. predjem na ovaj Fritz wlan.
Po logici stvari, samo sam tel. kabl od adsl-a prebacio iz Huawei u Fritza, ali Fritz uopste ne registruje adsl signal! Lampica za internet na uredjaju takodje ne svetli.
Onda sam primetio da je ulaz za adsl na Fritzu malo siri, pa mi sada nije jasno da li mi treba neki adapter ili dodatni kabl da prebaci obican tel. prikljucak u ovaj siri? (ili mozda nije problem u tome).

Konektor jeste siri (kao za mrezu) i koriste se dva srednja kontakta. Ako se potrudis mozes da ubodes (pogodis) i sa uzim. Inace na modemu mora da svetli samo prvi desni led (power/dsl). To je dovoljno. Ako ne postoji konekcija taj led trepeti. Da li si ubacio korisnicko ime i lozinku (idi na http://fritz.box i proveri). Ako nema konekcije na stranici DSL informacije brzine za up i download su 0.
Napokon jos neko sa PRAVOM opremom!!!

Pa ako se koriste 2 srednja kontakta, onda bi trebalo da se uklapa. Medjutim ne radi - lampica power/dsl non stop treperi. Usao sam u podesavanja, podesio user i pass, ali i dalje nista. I da, nema informacija za down i up.
Dobio sam i neki produzni Y kabl koji je bas za dsl-ulaz, ali njega posle ne mogu da povezem sa klasicnim telefonskim kablom.

Konektor jeste siri (kao za mrezu) i koriste se dva srednja kontakta. Ako se potrudis mozes da ubodes (pogodis) i sa uzim. Inace na modemu mora da svetli samo prvi desni led (power/dsl). To je dovoljno. Ako ne postoji konekcija taj led trepeti. Da li si ubacio korisnicko ime i lozinku (idi na http://fritz.box i proveri). Ako nema konekcije na stranici DSL informacije brzine za up i download su 0.
Napokon jos neko sa PRAVOM opremom!!!

Ja imam AVM ISDN adapter jos od 2000., ali i Belkin je sam vrh.

Moze malo pojasnjenje kakav mi onda adapter treba? Isdn nemam, tako da mi treba nesto za obican tel. kabl.

Moze malo pojasnjenje kakav mi onda adapter treba? Isdn nemam, tako da mi treba nesto za obican tel. kabl.

Prvo: da li je tvoj uredjaj kupljen kao ispravan? Da li je za isdn ili analogni prikljucak? 7170 u principu je pametna stvar tako da moze da se isprogramira za rad na oba prikljucka. Drugo: koliko se meni cini Y kabl ide uz isdn i sluzi da mozes da koristis telefone koji su prikljuceni na uredjaj. Kako se on koristi ako je analogni ulaz neznam. Imas li uputstvo za uredjaj? Dosta o tome mozes da pronadjes na sajtu http://www.ip-phone-forum.de

Uredjaj je ispravan.
U uputstvu pise da je prikljucak i za Isdn i za analogne telefone. Y kabl se ne koristi za povezivanje telefona na ruter, vec se oni vezuju ne posebne portove (Fon1, Fon2 ili ISND S0 za isdn telefone). Y kabl po uputstvu ide u Dsl/Tel prikljucak, ali je problem sto je njegov nastavak koji ide iz rutera siri od klasicnog tel. konektora koji mi koristimo. Zato mi na pamet pada ili neki adapter ili spliter izmedju ta 2 kabla (adapteri koji se dobijaju uz uredjaj ne pasu).

Uredjaj je ispravan.
U uputstvu pise da je prikljucak i za Isdn i za analogne telefone. Y kabl se ne koristi za povezivanje telefona na ruter, vec se oni vezuju ne posebne portove (Fon1, Fon2 ili ISND S0 za isdn telefone). Y kabl po uputstvu ide u Dsl/Tel prikljucak, ali je problem sto je njegov nastavak koji ide iz rutera siri od klasicnog tel. konektora koji mi koristimo. Zato mi na pamet pada ili neki adapter ili spliter izmedju ta 2 kabla (adapteri koji se dobijaju uz uredjaj ne pasu).

Moj odgovor u vezi Y kabla je tacan: ako ga nemas (ne koristis) nema sanse da obavis razgovor koristeci telefone privezane na ruter. Kod mene je on privezan na sledeci nacin: jedan kraj na spliter (dve zice), drugi kraj na isdn S0 izlaz (6 zica), treci na modem (osam zica). U tom slucaju je moguce obaviti tlf razgovore preko telefona povezanih na ruter. Kabl sam ja sam napravio i nebitan je za normalan rad modema. 7170 je uredja koji je moguce programirati. Ali sigurno se prodaju posebno za analognu, posebno za isdn vezu. Negde imam kako se to proverava (koristi se telnet) kao i semu Y kabla ali sam danas u velikoj guzvi. Osnovno je da se koriste dve srednje zice za dovod signala. Ako imas petlju prikljuci ga na isdn liniju ili obidji njihov sajt i vidi za koju liniju je tvoj model.

Razumeo sam to u vezi Y kabla i telefona.
Proverio sam za verziju, i moj uredjaj nije za ISDN (sto mi i treba).
E sada me interesuje, gde si nabavio spliter koji koristis (u koji ti ide nastavak Y kabla sa 2 zice) ?
Spliter koji sam ja dobio od Telekoma ima obicne prikljucke za telefon i u njega ne mogu da ustekam ovaj od Y kabla, jer je siri.
Razumem da tu rade samo sa 2 zice, ali ja nemam nacin da to povezem.

Spliter je spliter (!?) tako da on nije problem. Mislim da se samo razlikuju analogni i isdn. Pokusaj da nadjes nekog da ti napravi kabl koji ima sa jedne strane siri (rj45) a na drugoj uzi (rj12 ili 11, obican telefonski). Koriste se dva srednja kontakta. Modem radi i bez Y kabla. I kao sto rekoh, pokusaj da iskoristis kabl koji si dobio od telekoma jer ako pazis mozes lako da pogodis kontakte bez obzira sto u siru uticnicu ubacujes uzu. Sigurno radi.

Da bi proverio koji je model tvog modema startuj hyperTerminal, odaberi tcp/ip, host adresa je fritz.box, port je 23, otkucaj env|more i uporedi sa mojim podacima. Ja koristi isdn ili annex b.

Prilozi

• 7170 annex b.pdf
    13.2 KB · Pregleda: 1,082
Sada sam se skroz razocarao - ja ne koristim isdn, ali je model Annex B :(
Stvarno mi nije jasno, jer u uputstvu vidim na mogu i analogni telefoni (a i kraj koji ide iz Y kabla za telefon je sa 2 zice, kao i nasi kablovi, jedino su druge boje).
HyperTerminal nije hteo da uspostavi vezu sa Fritzom. Ipak sam izvukao neke podatke iz Support dela kod podesavanja Fritza iz browsera. Evo par redova sa pocetka:
Support Data
------------
Sat Jan 1 01:16:59 CET 2000
2.6.13.1-ohio
HWRevision 94.1.1.0
ProductID Fritz_Box_7170
SerialNumber 0000000000000000
annex B
autoload yes
bootloaderVersion 1.153
bootserport tty0
bluetooth 00:04:0E:FF:FF:07