Šta je novo?

Zašto je mnogima bitna velika brzina UPLOAD-a?

• Začetnik teme [ZoNi]
  • Datum pokretanja
DL je rastao vremenom, upload kroz pakete nije nikad, a sada se još i smanjuje :D
Mora se reći precizno: UL je smanjen samo za neke pakete i neke brzine (iskreno, ne razumem zašto). FlatHome, npr, nije u toj grupi - UL je ostao isti, a DL će biti značajno povećan.

Smanjuje se najjači paket, tj. 512 up više ne postoji.
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=1113

primera radi,

512/256 768/384 1.950din
3072/256 384 2.230din

Sada ću zapravo plaćati - više.

Imam sada upload, lokal a na dalje mi je nametnuto povećanje za download koji mi uopšte ne treba da se ubrza (ne želim to da plaćam dodatno).

qytgz7.png

Čiji je ovo "dijagram"?
Objasni mi gde se tu uklapa paket koji sada imam a koji se opet uklapa u ono što meni treba od jedne flat konekcije?

Čiji je ovo "dijagram"?
Objasni mi gde se tu uklapa paket koji sada imam a koji se opet uklapa u ono što meni treba od jedne flat konekcije?
Ja sam napravio tu "tabelu" na osnovu podataka sa SBBovog sajta. Gledao sam samo šta se dobijalo do sada za određene svote novca, a šta ćemo imati ubuduće za te iste (ili što sličnije) pare.

Ne znam ja koji paket ti imaš, niti kako se on uklapa u bilo šta (ako je ono gore što si napisao tvoj paket, onda nisam siguran šta to znači). Siguran sam da sam to najbolje znaš, kao što sam siguran da ćeš preći kod drugog ISPa, ako ti SBB ne odgovara ;)

KAd bi svi imali mogucnost za druge provajdere naravno da bi presli

Napisao sam koji paket imam pod primerom i pojasnio u čemu je problem.
Prvo pitaš zašto je bitan upload a posle pričaš da eto, imate manje za iste pare ili treba da doplatite za to što sad imate ali to što dobijate je procentualno više :d

KAd bi svi imali mogucnost za druge provajdere naravno da bi presli
Mnogo više ljudi ima mogućnost za odlazak sa SBBa, nego za dolazak na SBB ;) Samo, ko bi prešao sa bolje i jeftinije usluge (SBB) na lošiju i skuplju (adsl)?

Eto, ja nemam mogućnost, a vrlo bih voleo da mogu da uzmem SBB internet po ovako povoljnim cenama i boljim brzinama (u odnosu na adsl).

@ Ji: ma nemam ja pojma šta ti pričaš. Šta ti znači "Imam sada upload, lokal a na dalje mi je nametnuto povećanje za download(...)"?

Dakle, SVIM paketima je povećana brzina downloada za 50%, a POJEDINIM paketima je smanjena brzina uploada za 25-33%. Pošto je čak i anketa ovde pokazala da je većini ljudi bitnije povećanje downloada nego uploada (kad već ne ide istovremeno povećanje brzine u oba smera :( ), onda je ovo dobar potez SBBa, a ja ponovo naglašavam da mi je baš žao što ne mogu da pređem na SBB net i kući.

Pa nemaš jer ne čitaš nego samo pod*ebavaš :d

Ajde ponovo ću da ti napišem i potamnim šta treba da gledaš.

512/256 768/384 1.950din
3072/256 384 2.230din

Prodaju ti nešto što nisi tražio i još te ubeđuju da je to bolje.
Pored svega toga, ti praviš temu "zašto vam je bitan upload" - dobijaš odgovore da je nekom bitan zbog toga i toga. I posle cele priče, namećeš zaključak da smo na dobitku :lupko:
Pa nismo, eto ti zbog čega. Neću žvaku, hoću kusur :)

namećeš zaključak da smo na dobitku
Ne namećam ja nikakav zaključak :) A odgovore o razlozima potrebe za većim uploadom sam sve pročitao i razumem probleme ljudi kojima treba veći upload. Ali, eto, i ovakav kakav je, SBB je i dalje najbolji provajder u Srbiji :(

Eto, ja jesam na dobitku (jer dobijam veći download), ti nisi (jer ti smanjuju upload). Life sux ;)

Poslednja izmena:
Možeš samo da tvrdiš da TEBI SBB od svih provajdera najviše odgovara. A pošto nisi vaga za tačno merenje, ne možeš da tvrdiš da je SBB generalno najbolji provajder.

Možeš samo da tvrdiš da TEBI SBB od svih provajdera najviše odgovara. A pošto nisi vaga za tačno merenje, ne možeš da tvrdiš da je SBB generalno najbolji provajder.
Hm... Pa, ne znam, misliš li da postoji neki bolji provajder sada u RS? Ja ne bih rekao, ali možda grešim. Meni se čini da je SBB najjeftiniji i najbrži, a to je meni definicija najboljeg ISPa.

btw, zar tvoj kolega weasel nije rekao skoro isto što i ja, samo obrnuto (da bi SVI prešli sa SBBa kad bi mogli, iz čega bih ja zaključio da je SBB najlošiji ;) )?

Poslednja izmena:
Da li je SBB najbolji provajder ili nije to ce pokazati vreme, ali je nedvosmisleno da SBB trenutno ima najbolju ponudu internet paketa u Srbiji, kako u pogledu UL/DL brzina (i bez pominjanja Telekomovog 16Mbit paketa koji iz tehnickih razloga moze imati relativno mali broj korisnika) tako i u pogledu cena za iste.

Poslednja izmena:
Hm... Pa, ne znam, misliš li da postoji neki bolji provajder sada u RS? Ja ne bih rekao, ali možda grešim. Meni se čini da je SBB najjeftiniji i najbrži, a to je meni definicija najboljeg ISPa.

Pa, kao neko ko ima 40 lokacija sa SBB Internetom i 45 lokacija sa ADSL Internetom, tvrdim da nisi u pravu kada kažeš da je SBB najbolji provajder.

I da, to su lokacije po celoj Srbiji.

Poslednja izmena:
Ali, eto, i ovakav kakav je, SBB je i dalje najbolji provajder u Srbiji :(

Sto rece Nickname, nije najbolji, vec kako kome.

Evo poredjenja radi, dva paketa - SBB vs IKOM:

SBB 2048/256 + TV + pay (posto je pay na SBB-u?) = 2835 din + pay
IKOM 2048/512 + TV + pay = 2800 din

Download isti, upload duplo veci kod IKOM-a, plus IKOM daje i pay. Ja bih rekao da je za mene bolji IKOM.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Pa, kao neko ko ima 40 lokacija sa SBB Internetom i 45 lokacija sa ADSL Internetom, tvrdim da nisi u pravu kada kažeš da je SBB najbolji provajder.
Ok, ok, eto grešim onda :)

Anyway, ja bih radije da imam SBB, nego adsl (trenutno imam oba).

@ KizaTheDeath: pay = paytv? Ili? Inače, taj IKOMov paket deluje ok. Koliko je bez paytv?

@Kiza:
za 2 nedelje ce SBB-ov paket imati 3Mb/s downloada pa je onda opet izjednaceno manje vise, tj. kome sta treba...

nema potrebe da se prepucavate i ubedjujete jedne druge u svoje misljenje. svako ima svoje potrebe i ceni uslugu u skladu sa njima. sasvim je jasno da je neko pogodjen ovim novim paketima a nekome su dobro legli. takodje, jasno je da ima vise ljudi kojima ovakvi novi paketi odgovaraju nego sto ima onih kojima ne odgovaraju. prosto ko pasulj...

@ZoNi: Da, payTV. Ne moze bez pay-a, ali i onako dodje gratis po istoj ceni + duplo jaci upload. Nekome je upload ipak potreban (a neko gleda i pay, pa ako dobije za istu cenu, izabrace to kao bolju varijantu).

@Chinaski: Upravo to - kome sta treba. Ja sam na ovaj paket 2048/512 presao sa 1024/256 upravo zbog upload-a. Sa download-om sam bio zadovoljan i ranije.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

btw, zar tvoj kolega weasel nije rekao skoro isto što i ja, samo obrnuto (da bi SVI prešli sa SBBa kad bi mogli, iz čega bih ja zaključio da je SBB najlošiji ;) )?
Nisam to rekao vec da bi bilo lepo kad bi svi imali mogucnost da predju na nesto drugo, posto nemaju.
OK ti i tvoj komsija imate mnogi drugi nemaju.

Sbb u nekim segmentima jeste brzi u nekim nije.Meni odgovara ovako samo kad bi jos upload malkice povecao ili barem da ga ne smanjuje vise.
U

Poslednja izmena:
nema tu biranja. ili imas uslova za SBB ili za Ikom, kako ti se zalomi.

Jeste, nema biranja... kako se kome zalomi i moze zatim samo da bude zadovoljan, ili ne. Ja sam sa 512k upload-a zadovoljan (dobro mi se zalomilo :)) jer bi me to na SBB-u kostalo skuplje.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Meni najvise zbog igara.
1Mbit paket sa svoji 128kbit/s nije dovoljan za lagano igranje CoD4 na netu. Jednostavno se vidi da se protivnici ne krecu ravnomerno, vec ko insekti, cas je vamo pa 5 metara tamo, sto otezava ubijanje istih :D.

Ja cju ti recji da "tripujesh" tj da nije do 128k uploada to je dosta za cod4. Veruj mi "posao mi je da znam" :)

Zasto se 'vatate igara, sve 128k+ nece rezultirat boljim pingom. Ja sam najbolji ping imao prije par godina dok mi je upload bio 128 al je bilo manje adsl korisnika i nije bilo IPTV-a. COD4 se opusteno igra i dok seed-as sa limitom 15kB/s, govorim o 256k uploadu

Poslednja izmena:
Recimo, meni je recimo bio potreban kada sam uploadovao neke klipove. Cekao sam po sat vremena da uploadujem klip od ~25MB.

Poslednja izmena:
Coek se poziva na cod4, a to stabilniji ping pricaj nekom drugom, makar za cod serijal. Previse dugo igram ;)
Pa ja lepo rekoh "zavisi od igre do igre". E sad jedino da svi igramo COD serijal pa da nam ne treba više od tih 128k ;)

Dobro, ajd ti sad fino kazi ljudima za koju igru im treba jaca veza, da ne davaju zalud po 30-40 eura za igru a imaju sporiji net :D

Nazad
Vrh Dno