Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupi HP 1215 laser u boji. Reciklaža 1.500,00 sa zamenom čipa i valjka po potrebi (jedna boja). Po meni mnogo bolji izbor.

1500 dinara, pa to jeftinije nego u kini :), mi radimo reciklažu za 2400 dinara, ali kad sam video koliko su originali po radnjama kontam da je i to malo

Kako stoji sa reciklazom?Vidim da je 1600 dosta problematican u poslednje vreme,da retko izdrzi vise od 1-2 reciklaze,pa onda cuveni problem sa ostavljanjem pozadine....

Sa pozadinom (crnom) više nema problema. Po nama, kaseta izdrži dve reciklaže. Posle toga mušteriji dajemo drugu kasetu pa sve u krug.

Inače, u poslednje vreme se javlja problem sa crvenom bojom. U 99,9% slučajeva je problem u štampaču, odnosno isprlja se laser. 2.000,00 dinara čišćenje kompletnog lasera i štampa kao nov.

Malu UPDATE oko tonera i modela:

HP 1005/1006 (oznaka kasete 35A), puni se. Ima čip koji ne mora da se menja. Toner kaseta radi 1500 strana.

HP 1505/1522 (oznaka kasete 36A), puni se, mora da se menja čip i toner kaseta daje 2000 strana.

CANON LBP 3010 (nije isto što i 2900/3000), toner kaseta nosi oznaku 712. Sve isto kao i za HP 1005/1006.

HP 1215/1315/1515 Color laser. Radi se reciklaža. Svaka toner kaseta ima čip koji se menja pri svakoj reciklaži.

SAMSUNG ML 1640 Zvanično se ne radi reciklaža jer nema čipova, na startnoj toner kaseti nema mesta za čip kojeg i nema u prodaji. Postoji mogućnost da se na samoj ploči štampača preleme neki kontakti pa onda navodno radi i može da troši toner kasete za SAMSUNG ML 1610/2010. Samim otvaranjem štampača se gubi garancija, tako da po meni treba izbegavati ovaj tip štampača ako planirate da punite kasete. Inače, nije loša kupovina za taj novac.

CANON LBP 3360 (Isto što i HP 1320/1160) oznaka tonera 708. Ima čip koji mora da se menja samo ako je štampač u mreži.

Ako se setim još nekog trenutno aktuelnog modela dodajem.

Poslednja izmena:
Da li su HP 35A i Canon 712 identicni i kolika je cena reciklaze ( samo punjenje / sa zamenom valjaka ) ?

ej hvala, nadjih 1215 hp za oko 190evra,
gde mogu da se rade reciklaze tonera?
i da li je stvarno 1500din za svaku posebno, znaci 4500 za sva 4?

:)

HP 1005/1006 (oznaka kasete 35A), puni se. Ima čip koji ne mora da se menja. Toner kaseta radi 1500 strana.
Uz napomenu da ukoliko se cip ne zameni,software ce smarati da nema tonera,ali ce stampac normalno stampati.

Ako se setim još nekog trenutno aktuelnog modela dodajem.
Jer neko prodaje for use bubnjeve za lexmarka?i jer ima cipova za ove nove lexmarke e360/e460 i koliko napalcujes reciklazu za njih?

Jer neko prodaje for use bubnjeve za lexmarka?i jer ima cipova za ove nove lexmarke e360/e460 i koliko napalcujes reciklazu za njih?

Nisam još imao upit za ova dva modela. Da budem iskren najviše radimo reciklažu za X340, E 120 i T 640 što se tiče Lexmarka.

Za samog Samsunga postoji i kompatibila a to je talli tj,samsung u jeftinijoj varijati

Malu UPDATE oko tonera i modela:

SAMSUNG ML 1640 Zvanično se ne radi reciklaža jer nema čipova, na startnoj toner kaseti nema mesta za čip kojeg i nema u prodaji. Postoji mogućnost da se na samoj ploči štampača preleme neki kontakti pa onda navodno radi i može da troši toner kasete za SAMSUNG ML 1610/2010. Samim otvaranjem štampača se gubi garancija, tako da po meni treba izbegavati ovaj tip štampača ako planirate da punite kasete. Inače, nije loša kupovina za taj novac.

Punio sam fabricki toner na Samsungu ML 2240 (nema čip na sebi, samo NV osigurač) i štampa bez problema. Toner je isti kao i na 1640.

Poslednja izmena od urednika:
Štampa ali dokle.Nije poenta da štampa čim ga ubaciš već da odradi ceo ciklus štampe od 1500 strana a 1640 to ne može jer blokira na cca 300 strana a priznaćeš uzeti novac na reciklaži za samo 300 strana nije fer prema kupcu-korisniku.

Pozdrav,

Jedno iskustvo
posle mesec ipo dana od kako sam dobio stari laserHP4 uspeo sam da ga sredim/ubacio sam
jos memorije i sad je ukupno18Mb,ociscen je i podmazan/ i posto sam otstampao mali milion manuala,
sema i raznih drugih tekstova / i na termofoliji/ bez ijednog zaglavljivanja, guzvanja i brljanja a raznih debljina papira /iako je stampac iz 1994 godine/ prezadovoljan sam sa njim i kasetom koja
stampa 6800 stranica tako da mi ovi plastikanci izgledaju kao igracke. S obzirom da se mogu naci potpuno ispravni po ceni od oko 60e , toplo bih ga preporucio svakom ko hoce pouzdan i jeftin stampac a ne smetaju mu njegova velicina ni tezina/18kg/ja ga zovem dinosaur.
Jos jednom hvala Fanaticu ,Astamariji i ostalima koji su me svojim objasnjenima ubedili da ga uzmem....

pozdrav svima
Larryson

Prvi put od kada se bavim reciklažom tonera sam video u jednom kompjuterskom časopisu da se u tekstu predstavljanja novih modela štampača pominje i reciklaža. U pitanju je model LEXMARK E 360/460. Dakle, polako se reciklaža uvodi kao zvanična alternativa novoj toner kaseti.

Prvi put od kada se bavim reciklažom tonera sam video u jednom kompjuterskom časopisu da se u tekstu predstavljanja novih modela štampača pominje i reciklaža. U pitanju je model LEXMARK E 360/460. Dakle, polako se reciklaža uvodi kao zvanična alternativa novoj toner kaseti.
Pa pise se o onome sto svakoga interesuje.Ako se pise o overclocku,zasto se ni bi pisalo i o reciklazi zar ne? :)

Poslednja izmena:
Jedno iskustvo
posle mesec ipo dana od kako sam dobio stari laserHP4 uspeo sam da ga sredim/ubacio sam
jos memorije i sad je ukupno18Mb,ociscen je i podmazan/ i posto sam otstampao mali milion manuala,
sema i raznih drugih tekstova / i na termofoliji/ bez ijednog zaglavljivanja, guzvanja i brljanja a raznih debljina papira /iako je stampac iz 1994 godine/ prezadovoljan sam sa njim i kasetom koja
stampa 6800 stranica tako da mi ovi plastikanci izgledaju kao igracke. S obzirom da se mogu naci potpuno ispravni po ceni od oko 60e , toplo bih ga preporucio svakom ko hoce pouzdan i jeftin stampac a ne smetaju mu njegova velicina ni tezina/18kg/ja ga zovem dinosaur.
Jos jednom hvala Fanaticu ,Astamariji i ostalima koji su me svojim objasnjenima ubedili da ga uzmem....

pozdrav svima
Larryson
Nadam se da ce te dobro sluziti;)Jos da nabavimo ti i ja duplex modul za njega negde i gde bi nam bio kraj:D

Imam Canon LBP 3010 koji je štampao je ok izvesno vreme, međutim sada je krenuo da štampa bleđe, sa leve strane teksta,sto predpostavljam znači da je toner pri kraju.Ono što me zbunjuje je činjenica da sam odštampao nekih 600 stranica (normalnog teksta,ugovori i slicno).Zar nije obećani kapacitet nekih 1500 str?
Anyway,da li je ovo neki problem sa tonerom ili je stvarno pri kraju?
Koliko bi koštala reciklaža i koliko ću stranica moći da odštampam sa tako recikliranim tonerom?

Imam Canon LBP 3010 koji je štampao je ok izvesno vreme, međutim sada je krenuo da štampa bleđe, sa leve strane teksta,sto predpostavljam znači da je toner pri kraju.Ono što me zbunjuje je činjenica da sam odštampao nekih 600 stranica (normalnog teksta,ugovori i slicno).Zar nije obećani kapacitet nekih 1500 str?
Anyway,da li je ovo neki problem sa tonerom ili je stvarno pri kraju?
Koliko bi koštala reciklaža i koliko ću stranica moći da odštampam sa tako recikliranim tonerom?

Početni toner je 700 stranica (attach).

Za reciklažu nek se javi neko drugi :)

Prilozi

• canon.PNG
    canon.PNG
    12.7 KB · Pregleda: 140
Hvala za info :)
Eto kada čovek ne čita sitna slova :)

Lomim se vec par dana i nikako da se odlucim. Treba mi laser stampac za kucu. Ne stampam nesto pretjerano. Treba mi vase misljenje za ova 3 modela ili ako imate i neki bolji predlog:
-Samsung ML-1640
-Hp p1005
-Hp p1006
Koji moze da se reciklira najpovoljnije i po kojoj ceni? Kakva je prica sa samsungovom kompatibilnom kasetom?
Hvala unapred

Lomim se vec par dana i nikako da se odlucim. Treba mi laser stampac za kucu. Ne stampam nesto pretjerano. Treba mi vase misljenje za ova 3 modela ili ako imate i neki bolji predlog:
-Samsung ML-1640
-Hp p1005
-Hp p1006
Koji moze da se reciklira najpovoljnije i po kojoj ceni? Kakva je prica sa samsungovom kompatibilnom kasetom?
Hvala unapred

Pošto je reciklaža bitna u celoj priči onda je izbor HP jer se za SAMSUNG ne reciklira toner.

Znači od mene savet da se kupi HP.

Pozdrav

hp 1005 je jeftiniji od hp 1006 a po kvalitetu ne zaostaje samo mu je memorija manja ali ti to nećeš ni primeti.
Reciklaža tonera za hp 1005 i hp 1006 je moguća za razliku od Samsunga 1640
Za uslove reciklaže na PP

Punio sam toner na mom laserskom štampacu Canon 3010. Štampao je dobro nekoliko dana, onda je počeo da izbacuje crni papir. Zna li ko šta bi to moglo da bude?

Skroz crn ili ...
Daj neki scan kopije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno