Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
4L 300x300, 4P 600x600.

Poslednja izmena:
larryson hp 4L je lite verzija i to je jedan od starijih kucnih stampaca. Brzina stampe mu je 4 stranice u minuti, Nije podesan ni za sta sem za laganu stampu iz vorda tj samo tekst.
HP 4 je poslovni stampac 3x veci od 4L modela i on spada u ozbiljnije stampace koji mogu da svade sve sto pozelis. Naravno ti stamapci su 10+ godina stari i treba i to uzeti u obzir. Oni su namenjeni za masovnu stampu kancelarijskog materijala dakle fakture, izvodi, obrazci. Nisu za stampanje slika, autocad i sl. tu su spori.

Kako misliš spori? Zar laser ne provlači papir istom brzinom bila cela strana crna, bio na njoj samo jedan karakter?

Ja sam imao 5L svojevremeno i ne sećam se da je bilo razlike u brzini štampe....ili je to već bila novija tehnologija :)

Spori su u smislu da fabricki dolaze sa malo memorije(2Mb za 4,6Mb za 4+) tako da mu treba dosta vremena da "svari" grafiku.Cak i stampanje PDF-a(koji jelte tretira kao sliku) moze da bude povremeno problematicno.Dodavanje 16Mb memorije( simm memoriju malo teze iskopati,ali da se naci) resava problem,a treba napomenuti da nije izbirljiv,ja sam stavljao raznorazne memorije iz pentijum 1 i 486 racunara i sve radi bez problema.

Poslednja izmena:
Pravio sam neke kalkulacije pa recite ako negde grešim...
Pod pretpostavkom da je cena reciklaže oba štampača ista i da je 1000 RSD i da se kod 3010 početni toner ne mora menjati za neki većih dimenzija:

Kao što se vidi sa slike, izađe da na npr. uloženih 11k LBP-2900 odradi 14 tabaka, a LBP-3010 17,5. Po tome je isplativije uzeti 3010. Znači, ispravite me ako negde grešim...što se tiče cene reciklaže ako se ne sme napisati javno, onda barem odnos (tu čekam da se fanatic javi, ili neko drugi ko se time bavi :))

PS: Ne pitajte me gde sam našao 2900:D, nije sigurno da ga ima na lageru...

Ako neko ima 3010, komentari i iskustva su više nego dobrodošli

Fanatic hvala za detaljno objasnjenje, duznik sam ti, ako te interesuje nesto iz elektronike imas pp.Inace to je HP4 a ja imam gomilu starih memorija i lako cu se snaci!!!
Hvala jos jednom ii pozdrav
Larryson

DuleC, cena za LBP je visoka (a i moje saznanje kaže da ga tamo više nema :)), jer su to stigle neke stra zalihe ko zna odakle. Ultra brzo se razgrabilo, jer ako nastaviš da popunjavaš tabelu, videćeš da se na 13k din sudaraju i da posle 12500 kopija, LBP2900 dolazi u prednost i ostvlja novajliju...

Većinu LBP2900 su pokupovali ljudi koji već imaju više istih/sličnih štampača, pa uvek imaju rezervne tonere.

Za po kući, uzmeš ono što je dostupno, a ne da prevrneš grad za starim modelom.

Momci ,hvala svima na objasnjenjima saznao sam i vise nego sto sam se nadao, inace neznam zasto, od uvek obozavam stampace i uglavnom sam imao neke egzoticne marke...
Hvala jos jednom i pozdrav
Larryson

DuleC, cena za LBP je visoka (a i moje saznanje kaže da ga tamo više nema :)), jer su to stigle neke stra zalihe ko zna odakle. Ultra brzo se razgrabilo, jer ako nastaviš da popunjavaš tabelu, videćeš da se na 13k din sudaraju i da posle 12500 kopija, LBP2900 dolazi u prednost i ostvlja novajliju...

Većinu LBP2900 su pokupovali ljudi koji već imaju više istih/sličnih štampača, pa uvek imaju rezervne tonere.

Za po kući, uzmeš ono što je dostupno, a ne da prevrneš grad za starim modelom.

Ma jeste, nabudžili su cenu...a otkud ti znaš gde sam ga našao?:D Ako misliš na PobedaPobeda ;), oni nemaju.
Uzeo bih Canon LBP-3010, ali je za njega situacija sledeća: Cena 7000 minimum, početni toner 700 strana, recikliran 1500 strana, cena reciklaže u NSu 2350 BEZ čipa, 2800 sa čipom :zgran:. Znači mene to zadovoljstvo izađe 2350/1500=1,57 din/str, a ti gore reče za Canon 0,7 din/str, što mu dođe duplo.
Tako da tražim ako ima neko bolje rešenje :)

Ma jeste, nabudžili su cenu...a otkud ti znaš gde sam ga našao?:D Ako misliš na PobedaPobeda ;), oni nemaju.
Uzeo bih Canon LBP-3010, ali je za njega situacija sledeća: Cena 7000 minimum, početni toner 700 strana, recikliran 1500 strana, cena reciklaže u NSu 2350 BEZ čipa, 2800 sa čipom :zgran:. Znači mene to zadovoljstvo izađe 2350/1500=1,57 din/str, a ti gore reče za Canon 0,7 din/str, što mu dođe duplo.
Tako da tražim ako ima neko bolje rešenje :)

U Beogradu će reciklaža sa čipom i post expres uslugom izaći manje od 2000 dinara.

Poslednja izmena od urednika:
Završio sam svoju potragu. Našao sam polovan HP1018 sa 450 odštampanih stranica. Recikleri :p, može cena reciklaže na PM?

Poz

Poslednja izmena:
Pitanje za ASTMARIJA ???
Dobio sam HP4 i to sa 4Mb memorije.Radoznao, otvorio sam vratanca za memoriju i video da ima memoriju samo u jednom slotu i to u cetvrtom/ Kad sam je izvadio pokazao je samo 2 Mb.
Posto imam petnaestak 72pinskih memorija/starih/ubacivao sam ih jednu po jednu na sve moguce nacine /isa njegovom i bez/ i sa dve je pokazao error a ostale uopste ne konstatuje , prijavljuje samo svoju. Za neke znam da su potpuno ispravne '
/radile su/ ali im neznam velicinu jedino znam da nisu preko 8 Mb.
Znas li mozda u cemu je kvaka????
pozdrav
Larryson

Ovo nadjoh na "globalnoj mreži":

8MB HP LaserJet/DesignJet/DeskJet Memory Upgrade
C3133A, KTH4P/8
This module is manufactured by MemoryTen. This module is in stock and can ship today.
8MB 72-pin non parity SIMM
The C3133A carries a MemoryTen lifetime exchange or repair warranty against manufacturing defects. It may also be returned in original condition within 14 days of delivery for full credit minus shipping. We also supply unlimited lifetime tech support for this item.
Compatible with Hewlett Packard *1 memory slot:...DesignJet 330, 350c, 488CA, High Volume Printer D640, PaintJet XL300, *2 memory slots:...4MP, 4MV, 5MP, 5SiMX, 2000C, 2000CN, 2500CM, DeskJet 1600CM, *3 memory slots:...4P, 5P, 6MP, 6P, 6Pxi, 6Pse, 2500C+ PCS, Color LaserJet 5, 5M, CopyJet, CopyJet M, DeskJet 1600C, *4 memory slots:...4+, 4M+, 4Plus, 4V, 5, 5M, 5N 5Si, 5SiNX, 5Si Mopier, 5se, Color LaserJet, LaserJet 4MP+.
01/11/2007

Pitanje za ASTMARIJA ???
Dobio sam HP4 i to sa 4Mb memorije.Radoznao, otvorio sam vratanca za memoriju i video da ima memoriju samo u jednom slotu i to u cetvrtom/ Kad sam je izvadio pokazao je samo 2 Mb.
Posto imam petnaestak 72pinskih memorija/starih/ubacivao sam ih jednu po jednu na sve moguce nacine /isa njegovom i bez/ i sa dve je pokazao error a ostale uopste ne konstatuje , prijavljuje samo svoju. Za neke znam da su potpuno ispravne '
/radile su/ ali im neznam velicinu jedino znam da nisu preko 8 Mb.
Znas li mozda u cemu je kvaka????
pozdrav
Larryson
Pazi,ja trenutno koristim HP-ovu memoriju 16mb, 70 ns latenicja,72pina naravno i non parity.Radi testa sam stavljao jos dve memorije od po 8mb iz nekog p1 racunara i to je radilo bez problema.E sad kakve memorije ti imas i zasto ih ne cita ne bih znao.

ZA ASTMARIa
Pretpostavljam da nije vazan slot u koji se ubacuje memorija /ova sa kojom sam ga dobio je
u cetvrtom/ i da ona mora , ako je ok da se odmah prijavi?!
U svakom slucaju hvala , kad nabavim neke probacu i dalje , pa kad ubodem ,ubodem....
pozdrav Larryson

ZA ASTMARIa
Pretpostavljam da nije vazan slot u koji se ubacuje memorija /ova sa kojom sam ga dobio je
u cetvrtom/ i da ona mora , ako je ok da se odmah prijavi?!
U svakom slucaju hvala , kad nabavim neke probacu i dalje , pa kad ubodem ,ubodem....
pozdrav Larryson
Ako nije odgovarajuca izbacice ti gresku pri ukljucivanju stampaca.Ako je ok,stampac ce se normalno ukljuciti.Zatim odstampaj configuraciju sa stampaca i pogledaj da li je povecao kolicinu memorije.Nisam prometio da ima veze u koji slot stavljas.

Kakva je situacija sa reciklažom tonera za Xerox MF uređaje? Konkretno, Phaser 3300 MFP i M20i? Treba da se nabavljaju za firmu pa ako imaju neke zvrkove, da ih zaobiđemo?

Oba tonera imaju čip kojeg nema na tržištu.

Damn! A ovaj MFP3300 taman imao sve što mi treba i to za svega 550€, al mu je toner 110/150€ za 4000/8000 strana. :zgran:

Fanatic
poslao sam ti pp preksinoc interesuje me dali si je dobio?!
Larryson

pozdrav kolegama, moja firma se isto bavi reciklazom (u 2008 smo imali preko 5000 uspesnih reciklaza :) ), inace sam iz Struge Makedonija, interesuje me dali u Srbiji postoje prazne kasete za kupiti, ili je isto kao kod nas, otkup vec koriscenih.

Bio bi zahvalan na odgovoru

pozdrav kolegama, moja firma se isto bavi reciklazom (u 2008 smo imali preko 5000 uspesnih reciklaza :) ), inace sam iz Struge Makedonija, interesuje me dali u Srbiji postoje prazne kasete za kupiti, ili je isto kao kod nas, otkup vec koriscenih.

Bio bi zahvalan na odgovoru
Nisam cuo da ih ovde neko direktno proizvodi vec se uglavnom uvoze kineske u delovima.

Koji toner uzeti za canon lbp 2900 (ili gde reciklirati). Vidim da ima vise ovih neoriginalnih(za ~2000 din), pa koji preporucujete, ili da se bacim na reciklazu?

pitanjce,
uzeo bih samsung 315, deluje jako fino za 150evra.
da li je moguce reciklirati ovaj stamac?
i ako nije, osudjen sam na to da placam svaki toner 3000 dinara, a 4x3=12000...nije malo.
a 14000 kosta ceo stamac.
sta mislite?

pitanjce,
uzeo bih samsung 315, deluje jako fino za 150evra.
da li je moguce reciklirati ovaj stamac?
i ako nije, osudjen sam na to da placam svaki toner 3000 dinara, a 4x3=12000...nije malo.
a 14000 kosta ceo stamac.
sta mislite?

Kupi HP 1215 laser u boji. Reciklaža 1.500,00 sa zamenom čipa i valjka po potrebi (jedna boja). Po meni mnogo bolji izbor.

Poslednja izmena:
Kupi HP 1215 laser u boji. Reciklaža 1.500,00 sa zamenom čipa i valjka po potrebi (jedna boja). Po meni mnogo bolji izbor.
Kako stoji sa reciklazom?Vidim da je 1600 dosta problematican u poslednje vreme,da retko izdrzi vise od 1-2 reciklaze,pa onda cuveni problem sa ostavljanjem pozadine....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno