Šta je novo?

PES 2010

kjager

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2006
Poena
350
Pro Evolution Soccer 2010 Details

Published by: Konami

Developed by: Konami

Genre: Sports
Release Date:
US: Q3 2009
Europe: Q3 2009
Australia: Q3 2009

Available On: PlayStation 3, Xbox 360, PC, PlayStation Portable, PlayStation 2, Wireless

Gameplay PES 2010 focuses on enhancing the excitement of matches between players, making for a truly challenging experience that will constantly test the player. Intuitive zonal defending will cover spaces and players need to look constantly for new ways to attack. PES 2010 focuses on being a real football simulation, as it requires both strategic play and quick reactions, as in real life. In addition to key out-field elements, goalkeepers are more versatile and with abilities matching those of modern shot-stoppers. The game's referees have also been reworked, with smarter AI elements allowing them to make more balanced calls during matches."

Improved Visuals PES 2010 has undergone a major visual revamp, with its celebrated player likenesses and animations now even closer to those of real-life players – including live player expressions to be depicted with an improved lighting system which differentiates between various conditions! Stadium detail is also massively improved, with the grass and other in-stadium elements finely depicted

All-new Animations and Moves Animations now dovetail into each other seamlessly, with dribbling and shots on goals worked into dribbling animations. More individual skills are also on show, including new flicks and tricks that have a definite showing on the way a game flows. Several elements have been completely reworked, with the dribbling, turning and kicking animations greatly enhanced, while there is a noticeable change in pace when a player passes a ball from a standing position than from within a run...

Exclusive Europa League License Konami has strengthened its relationship with UEFA and can announce it has secured the exclusive video game rights for the Europa League Licence (formerly known as the UEFA Cup). In addition Konami will be enhancing and developing the use of the UEFA Champions League within PES 2010 to make even better use of the best club football competition in the world

Ostatak http://pc.ign.com/articles/970/970870p1.html

galerieproevolutionsocc.jpg

Au al je mesi napunio minhen:)
Inace trenutno najbolji fudbal je definitivno pes.Tako da ce 2010 samo to da potvrdi:)

Ima li tacan datum launcha?

Videh danas ali su to proglasili glasinama i zeljama korisnika, ali vidim sad je i na IGN-u, znaci pravo je.. aj da vidimo jesu se uozbiljili malo, mada za godinu dana ne verujem da su napravili novi engine.. ali odlicno sve ovo zvuci, jedva cekam!

Poslednja izmena:
Pa, nije to glavni problem, mogu napraviti dve posebne igre kao sto FIFA radi sa PC verzijama, ali sam ocekivao neki totalno novi engine za 2010 verziju, malo je kao "jubilaran" broj pa sam se nadao, ali da za godinu dana to odrade nema sanse.. :(

Mozda vec odavno rade na novom engine-u, samo su sada izbacili stari, pa ce nas iznenaditi za desetku! :p Kakav scenario... :D

Pa, nije to glavni problem, mogu napraviti dve posebne igre kao sto FIFA radi sa PC verzijama, ali sam ocekivao neki totalno novi engine za 2010 verziju, malo je kao "jubilaran" broj pa sam se nadao, ali da za godinu dana to odrade nema sanse.. :(
Ma samo da ubace ozbiljnije animacije to je najveci problem PES serijala.

Poslednja izmena:
Samo da naprave dobru igru a ne da kopiraju iste greske i isto smece od igre kao sto su radili sa 08 i 09...

Intuitive zonal defending will cover spaces and players need to look constantly for new ways to attack.

Ovo se prošle godine zvao Teamvision - zanimljivo da je ovo opet "novitet" :D

...goalkeepers are more versatile and with abilities matching those of modern shot-stoppers

Ovo da vidim pa mogu i da umrem - od PES5ice psujemo golmane sve od Akite do Kurosave :D

Onog trenutka kada za PC gameplay budu portovali PS2 verziju igrice biće svima bolje - i NG i CG verziji i samim igračima. Do tad možemo očekivati samo novu arkadicu za višečasovnu zabavu ;)

Poslednja izmena:
ma isto ce da bude opet nece biti bolji od FIFE

lol /\

PA mislim da skoro svi znaju da je Fifa 09 na kraju ispala bolje od PES 09. *** PES je uvatio EA sindrom, da samo shtancuje a FIFA se konacno iole uozbiljila i vishe nije "onaj fudbal gde samo stiskash X".

To i ja kažem - PES postala FIFA, FIFA postala PES :D

@zero: current gen verzija jeste možda siromašniji u prezentaciji ali je gameplay bliži simulaciji nego što je next gen verzija a ja imam tu "boljku" da simulaciju fudbala prvenstveno gledam na osnovu tog faktora a sve ostalo je propratno.

Ma super je FIFA, klikni komandu 3 sekunde pre nego sto primis loptu :) ne preterujte sa fifom bre :)

Ajde uzmi pa odigraj tu FIFU za početak pa onda pričaj a ne na osnovu polusatnog odigranog demoa protiv kompjutera pre 5 meseci. Stvarno ne razumem zašto ti je u interesu da kritikuješ igru koju nisi ni odigrao na svakom mogućem mestu ako ti već činjenica da je mnogo ljudi koji su obožavali PES prešlo na FIFU ne znači ništa...

Poslednja izmena:
Ajde uzmi pa odigraj tu FIFU za početak pa onda pričaj a ne na osnovu polusatnog odigranog demoa protiv kompjutera pre 5 meseci. Stvarno ne razumem zašto ti je u interesu da kritikuješ igru koju nisi ni odigrao na svakom mogućem mestu ako ti već činjenica da je mnogo ljudi koji su obožavali PES prešlo na FIFU ne znači ništa...
Zato sto je PES bolji i tacka :p OK je Fifa protiv CPU,ali kad se skupi ekipica zna se sta se igra.;)

Poslednja izmena:
Ta polemika ce se voditi jos koju godinu posle ce svi pricati FIFA,FIFA......videces

Dao sam fifi sansu, igrao je 5-6 dana po 2-3 sata s drugom na x360, i obojica smo se slozili da je najbolje da disk dam mladjem bratu a mi da nastavimo da igramo PES :)

Dao sam fifi sansu, igrao je 5-6 dana po 2-3 sata s drugom na x360, i obojica smo se slozili da je najbolje da disk dam mladjem bratu a mi da nastavimo da igramo PES :)

Pa to, oni koji su tako olako presli na FIFU nisu oni sto igraju po 7, 8 partija za redom sa drustvom, obara se pivo kad se proslavljaju golovi, ili se bacaju dzojstici od nervoze kad vam (jer skoro uvek igramo 2 na 2) ne ide od ruke :)
Ima bre gameplay i igrivost, a i stvar je to da je Fifa UVEK bila krsh, znaci iz godine u godinu i sad je kao odjednom ultra mega giga, vazi :) Kad im toliko dajes sansu iz godine u godinu posle moze i biti dobra ali joj je ime ukaljano zauvek :) Nema neke sastojke, jednostavno nema "nesto", osecaj pri postizanju pogodaka, fizika lopte promasena, ne osecas potpunu kontrolu, ne znam... necemo vise, ovo je tema za PES :)

Ma fudbal je shit, igrajte SFIV :p

PES je bio super a poslednje dve godine je krš - zašto nije moguć suprotan scenario?

Ali dobro, neko voli da igra Benny Hill show i hokej na travi pa neka mu. PES je odavno izgubio onaj šmek koji je imao.

Reci mi samo da li mozes (imas zelju) da zaredjas 5, 6, 7 partija od 10 minuta u FIFI? Na to se svodi sve, ovo nije single player igra, ako se ti i drustvo smorite posle jedne partije i nemate zelju vise da upalite onda nesto tu ne stima, zar ne? :) i btw, PES 2008 je bio krsh, 2009 iako nije mnogo novih stvari uradio, je ipak najbolji do sad..

Poslednja izmena:
Ja nemam zelju da zaredjam 7 partija u Fifi, ali nemam ni u PESu.
Serijal stagnira i igra jednostavno nije zabavna ... da bih pobedio moram da koristim glupe fore koje uvek pale, umesto da se zezam sa taktikom, ili osmisljavam akcije.

u pesu se uvek sve svodi na isto zavisi ko samo prvi uzme loptu taj daje gol ovamo u FIFI toga nema

Ovo je isto kao repirka da li je bolji Mercedes ili BMW...
...mada se zna da je bolji Mercedes :p :p
Tako je isto i ovdje zna se da je bolji PES i to je to :D :p

Reci mi samo da li mozes (imas zelju) da zaredjas 5, 6, 7 partija od 10 minuta u FIFI?

Sad kad su igrali Barca i Bayern, odgledali utakmicu, i posle utakmice nas četvorica zaredjali do pola 3 ujutru 2na2 + online. Često sa par drugara i online umemo da raspalimo od 12 do 4-5 ujutru, pogotovu sad kad PS3 ima i text chat. Nemam problem dosade, zaista, pogotovu jer nema nikakve razlike izmedju online i offline po pitanju protoka.

I ne samo da igram multiplayer, nego mi je i single u nekoj igri posle dužeg vremena postao zanimljiv. Poslednji put sam igrao PES5 sa toliko zabave protiv CPUa. Može biti da je i do toga jer sam se u tom periodu privikavao na FIFA gameplay a CPU bio dostojan protivnik za vežbu.

Po meni PES5 je imao najbolji gameplay od svih PESova. PES6 je isto bio ok, meni lično je čak i više odgovarao ali ruku na srce već je on naginjao na arkadu dok je 2008 i 2009 nažalost totalni promašaj. 2009 je nešto bolji ali daleko je to od onoga što igra PES renomea zaslužuje da bude. Zato i sumnjam da će PES2010 biti nešto izuzetno bolji.

U svakom slučaju nisam od onih koji su slepi i verni fanovi ove ili one franšize - koja igra bude bila bolja nju ću i igrati - štaviše, kao i svi ostali uvek ću zažmuriti ako PES bude imao neke sitne propuste jer sam ipak proveo 10tak godina sa KONAMIjem - ali ne mogu to da učinim ako mi je igrica kompletno djubre ;)

Samo bih voleo da ne pričate o igri kojoj niste odigrali duže od 2 sata. Kapiram ja fanboy sindrom i želju da PES bude bolji ali ja ne kritikujem PES da bih uzdigao FIFU (briga me) već zato što je PES odavno prestao da valja.

Poslednja izmena:
Pa EA placa po temi :D Ok je sve to vladimire, ali malo gubis na kredibilitetu zbog tog saznanja ;) Ne smeta mi da pricas o FIFI, i treba da diskutujemo o razlikama izmedju njih, ali preterujes sa pljuvanjem po PES-u, majkemi :) Non stop pominjes "arkadica" a glavni element (fizika lopte) je 5 puta arkadnije u FIFI :)

Da, lopta u fifi je blago recheno UZAS! Ko da je od papira, a felshevi su tek posebna pricha. Vec sam pomenuo cak mi je i grafika u PES ljepsa, jedino sto je na strani FIFE su animacije pokreta

Vrh Dno