Šta je novo?

MGE Nova 625

Razumeo sam ja šta si mislio, ali, ispod gornje stranice ti je štampana ploča, tako da bi sav vazduh koji vent upumpava unutra udarao u nju, a pitanje je da li bi takav imao ikakav uticaj na transformator.

A na transformatoru piše da je ok do 130ºC :)

Daće mi kolega par 80mm da probam da uglavim neki umesto 60mm, pa ću videti. Ako budu mogli, onda ću uzeti neki tiši 80mm :)

Ma i ja sam skontao da ta ideja ne bi valjala (pretpostavljam da i model od 1100VA ima istu konstrukciju).

Javi sta si uradio - veci ventilator ili usporavanje :type:

Hmm, vidiš, usporavanje mi nije palo na pamet :)

Kako bi se ono izvelo? Može se unutra staviti 80mm, ali je na knap i pomeren je u levo, nije i ne može biti u ravni sa rešetkama starog kulera. Kapiram da je bolhe da potražim tišu 60mm.

Ako neko zna neki tih model, slušam pažljivo :)

Hmm, vidiš, usporavanje mi nije palo na pamet :)

Kako bi se ono izvelo? Može se unutra staviti 80mm, ali je na knap i pomeren je u levo, nije i ne može biti u ravni sa rešetkama starog kulera. Kapiram da je bolhe da potražim tišu 60mm.

Ako neko zna neki tih model, slušam pažljivo :)

Pa dadoh ti link za usporavanje - http://www.benchmark.rs/forum/showpo...7&postcount=27

Sto se tice resetaka, ako je izvodljivo, iseci rupu precnika peraja na tom 80mm ventilatoru i izbusi nove rupe za srafove :trust:

E pa to je već viša škola što si mi dao :d

Ustvari..možda i nije, ali svakako zahteva malo više vremena :)

A hteo sam da izbegnem isecanje rupe..jedno je da zavirim unutra i vidim šta ima, a drugo je da ga kasapim :)

Kontam da je jednostavnije da sa neta naručim neki tiši 60x25 vent. Neki poput ovih http://www.svc.com/60x25mmfans.html :)

Ok, evo, poručio sam :)

Moj je još duugo u garanciji, pa sam skontao da je bolje da ga ne kasapim :d

Ok za šrafciger :) Nisu imali torx, pa sam uzeo obični, ali moglo je na kraju i njime :) Izašao me 220 din :)

Zaboravih da pitam - da li su zice od ventilatora direktno zalemljene za stampanu plocu, ili je to elegantno odradjeno sa nekim konektorom?

Eleganci, eleganci :d Mali 3-pinski konektor.

Stigao cooler, ali, avaj.. izgleda da se razlikuju 3-pinski konketori na orignalnom kuleru i ovom (nije mi tu originalni da proverim)..smor. Na prvoj fotki se vidi da je malo deblji.

176972419849EE0FB24AF44_m.jpg

20909136349EE0F8C33C58_m.jpg

Sve je prošlo bez carine :)

Shipping?
Pa nema veze, odrezi plastiku.

Shipping je bio $24 :)

Naravno, namestiću ja njega da pasuje, ali mi nije taj originalni vent pri ruci, pa sad samo nagađam.

34$ za nešto što si mogao kod nas da kupiš? Puno.

Edit: Mada i mene nervira ovaj vent na Nova 1100VA, mnogo bre bučan.

Poslednja izmena:
$35 :d Nisam nigde kod nas našao 12dB 60mm :)
Ali se neću ljutiti ako mi pokažeš gde ih ima kod nas :)

$35 :d Nisam nigde kod nas našao 12dB 60mm :)
Ali se neću ljutiti ako mi pokažeš gde ih ima kod nas :)

Necu se ni ja ljutiti ;)

Brzo je stigao (mozda je mogao jeftiniji shipping) :S:

Ja bih proverio koliko je transformator topao kad ga hladi originalni ventilator, a zatim i ovaj novi, cisto da znam da li se postize priblizno isti efekat hladjenja sa tihim i sporim(?) ventilatorom.

Mogao bi da fotografises i unutrasnjost UPS-a i stari ventilator :trust:

P.S. A mogao bi da otvoris i novu temu, jer smo u ovoj otisli u OFF :d

:type:

Poslednja izmena:
A što neki dokon mod ne splituje ovu temu na MGE 625 i MGE 1250? :)

Evo večeras sam se vratio iz Bgda i odmah sam prionuo na posao :)
Prebacio sam konektore sa starog coolera na novi i spojio ga i evo lepo radi..ne čuje se :d

Efekata ima, u smislu da se UPS više ne čuje :)
Protok vazduha jeste manji,prošli je imao 19.3 cfm, a novi ima 14, što je razlika od 27%, ali je i razlika u buci koju stvara stari 2.5x veća od ovog novog :)

Evo večeras sam se vratio iz Bgda i odmah sam prionuo na posao :)
Prebacio sam konektore sa starog coolera na novi i spojio ga i evo lepo radi..ne čuje se :d

Efekata ima, u smislu da se UPS više ne čuje :)
Protok vazduha jeste manji,prošli je imao 19.3 cfm, a novi ima 14, što je razlika od 27%, ali je i razlika u buci koju stvara stari 2.5x veća od ovog novog :)

Znaci shabani su pored Torx 10 srafova stavili i nestandardni konektor :smash:

Aferim i nek' te dugo i tiho sluzi ;)

P.S. Je l' to znaci da je sad UPS konacno tisi od kompa (box ventilatora)?

Poslednja izmena:
Hvala :) A jeste, pretpostavljam da je nestandardan konektor bio u UPS-u, a ne na novom cooleru :)

Sad je nečujan..ali se sad tripujem da je komp bučniji :d

Neko probao novu verziju 2.61.01 na Win7 ?
Imam jedan mali problem, na kraju instalacije kada se pojavio prozor sa porukom da rebootujem računar nije nikako hteo da prihvati klik na Finish dugme, čak ni na manuelni Restart nije hteo da zatvori taj proces pa sam morao na Force.
Elem, ne znam da li je do toga pa prilikom startupa nemam autorun ovog programa ili je tako default, kada startujem ručno radi sve ok.
Kako da ga ubacim u startup ?

Ne koristim to, na Macu jer ne postoji i jer mi ne treba, a na Win 7 samo jer mi ne treba :)
Što ne instaliraš ponovo?

Neće da se uninstalira.

Ma za.ebao sam se, nisam ni trebao da ga stavljam, radilo je sve bilo odlično ali kopkalo me kad sam ****** da vidim novu verziju.
Ne znam ni šta da mu radim sada ni kako da ga skinem, užas...

Radi sa ponovnom instalacijom.
Mnogo bolje nego prethodna verzija (nema connection problems kao u prethodnoj)
Ili je možda u pitanju Win7

Vrh Dno