Šta je novo?

Zašto je mnogima bitna velika brzina UPLOAD-a?

• Začetnik teme [ZoNi]
  • Datum pokretanja
TAKO JE!! Hocu da mi skype radi u fullu, a ne ovako traljavo na 128, necu da mail salje pola sata, ne saljem cesto ali kada saljem hocu da bude fik i gotovo. Dzaba vam dobar download ako je mali upload, sve sto se skida mora da posalje povratnu informaciju, a to traje, pa ce vam i download izgledti sporiji.
Fik u gotovo!

E kad bi vas moja komsinica Rosa cula ove sto im je dovoljno,rekla bi deco moja nikad nije dosta uvek je malo hocu jos,jos,jos vise i brze .Naravno misli komsika na Internet.:d

Trenutno u firmi koristimo FLATBUSINESS PLUS paket:

Lokal: 1024/512 Spoljni net: 1024/512 4.640 dinara

Znaci upload mi je najbitnija stvar, pogotovu lokal, posto mi mail ide preko sbbeovog smtp-a.

A kada treba da posaljem nesto vece od 10 MB to stavljam na web server, pa saljem ljudima mail sa linkom za download.... tako da mi je i 512 uploada tada malo.

Prema tome upload mi je itekako bitan, sto za mail... sto za web server....

Ako neko vec placa 4.640 dinara za 1024/512 za to ima debeo razlog, i smatram da je totalno debilno da za te iste pare sada dobije manji upload... kakvo je to onda poboljsanje.

znam da to radish iz koristi a ne iz znatizhelje
Naravno da sam se zezao, jer nisam shvatio zašto bi nekome bilo bitno zašto sam postavio ovo pitanje. Eto, jednostavno me interesuje, pošto sam ja zadovoljan uploadom, a voleo bih prilično brži download (za istu cenu, normalno :D ).

Ako neko vec placa 4.640 dinara za 1024/512 za to ima debeo razlog, i smatram da je totalno debilno da za te iste pare sada dobije manji upload... kakvo je to onda poboljsanje.
Apsolutno se slažem! :S:

Poslednja izmena:
Sad je ikom najbolji sto se uploada tiche. Tv + Pay tv + 2048/512 za 2800 din :d

Sto se mene licno tice kuci imam 4/256,i smatram da mi je za kucne potrebe i vise nego dovoljno.Na poslu imam 4/4 tako da uvek mogu da isplaniram ako mi bas nesto veliko treba za upload,ali...........Ja upload koristim za voice/video chat,remote desktop(dosta),FTP(ne bas toliko),torrent,kucna varijanta me sasvim zadovoljava za ovo osnovno,s tim da ako bas imam 100 Mb da upujem,ponesem na posao i posaljem caskom :p.

Nije neshvativo što nekome treba veći upload, nego je neshvativo kako je nekome bolje 1024/512 nego 6144/384! Ajmo sad svi govoriti da bismo dali 200€ za megabit uploada, a download nek bude 128k ili 64k, jer, jelte, tako ćemo ispasti profesionalci, i moći ćemo reći ljudima "šta vi znate šta je upload..." :wall::wall:
Da bas nam je zivotna zelja da pred tobom i ostalima ispadnemo profesinalci :wall:
Ako ja volim jabuke a kruske ne volim
Punde mi 10 kg krusaka a 1 kg jabuka
A druga ponuda mi 1 kg krusaka i 2 kg jabuka

ja cu odabrati drugo
Ali dodje mile i kaze : kako moze 10 kg krusaka 1 kg jabuka biti bolje od 1 krusaka i 2 kg jabuka , ti tako kupujes samo da bi se hvalio pred nema i poce mile udarati u zid glavom kao ti
A ja sam uzeo jabuke jer su meni jabuke potrebne a ne da bi se hvalio na pijaci kako se ja razumem i kako sam profesinalni vocar.
:)

Poslednja izmena:
Što si se osjetio prozvanim?

Ja shvatam zašto ljudima treba veliki upload, ali ne shvatam zašto bi neko više volio 1024/512 nego 6/384, pogotovo ako je prvi skuplji, da li je to 128k uploada vrijedno ovih -5mbit downloada i +500din.

I evo opet, kad si se javio, reče negdje da skidaš HD filmove, i dalje ti je bolje 1/512 nego 6/384???

Edit: pazite visitor message:

http://www.benchmark.rs/forum/member.php?u=25561

Pa kad ne umrijeh od smijeha. :D :D :D

Poslednja izmena:
Moje mišljenje je da najviše kukaju ljudi koji koriste torrente, ali to prikrivaju navodnim uploadom sajtova i korišćenjem u poslovne svrhe.
Ne kažem da nam ne treba veći upload, ali budite iskreni i ne sakrivajte se iza lažnih razloga.
Ne uploaduje se kompletan sajt svaki dan, ne uploaduje se velika količina slika svaki dan, ne šalju se masovno ogromni mejlovi svaki dan.Ko to radi nema šta da traži na ADSL-u, za njega je drugi vid konekcije.

Tacno tako.

Moje mišljenje je da najviše kukaju ljudi koji koriste torrente, ali to prikrivaju navodnim uploadom sajtova i korišćenjem u poslovne svrhe.
Ne kažem da nam ne treba veći upload, ali budite iskreni i ne sakrivajte se iza lažnih razloga.
Ne uploaduje se kompletan sajt svaki dan, ne uploaduje se velika količina slika svaki dan, ne šalju se masovno ogromni mejlovi svaki dan.Ko to radi nema šta da traži na ADSL-u, za njega je drugi vid konekcije.
Ovo je, u psihologiji, školski primer projekcije.

Poslednja izmena:
Mozda je to kod vas slucaj. Ja u firmi imam 15 zaposlenih ciji je posao da obradjuju podatke sa snimanja i vrate nazad klijentu. Za transfer podataka koristimo FTP. ISP je SBB. Link koji sad imamo je 6144/512, i to je jedva dovoljno. Sreca pa je kabl pa nemamo problema sa istovremenim dl u ul. Da smo na ADSL-u neznam sta bih radio.

Gaming Gaming Gaming. ....vishe ljudi paralelno......

Mail Mail Mail .....vishe ljudi paralelno........

Upload na ftp servere ......velike kolichine.....

P2P shitove ne koristim :)

ili predjesh na neke business pakete? tipa fiber? to SBB takodje nudi

Ja u firmi imam 15 zaposlenih ciji je posao da obradjuju podatke sa snimanja i vrate nazad klijentu.
Izvinjavam se ako nije bilo jasno, ali kad sam postavio pitanje, mislio sam prvenstveno, ako ne i isključivo, na privatne korisnike! Potrebe (i finansijske mogućnosti) firmi su sasvim druga priča ;)

Što si se osjetio prozvanim?

Ja shvatam zašto ljudima treba veliki upload, ali ne shvatam zašto bi neko više volio 1024/512 nego 6/384, pogotovo ako je prvi skuplji, da li je to 128k uploada vrijedno ovih -5mbit downloada i +500din.

I evo opet, kad si se javio, reče negdje da skidaš HD filmove, i dalje ti je bolje 1/512 nego 6/384???

Edit: pazite visitor message:

http://www.benchmark.rs/forum/member.php?u=25561

Pa kad ne umrijeh od smijeha. :D :D :D
Bitan mi je download , bitan mi je i upload za hd-bits da bi odrzavao ratio
Ali imam mnogo bitnije stvari od HD filmova kao sto su posao/fakultet/svoj sajt gde mi je upload mnogo vazniji.
Za hdbits cu lako da platim 500 dinara za seedbox i nabijem 500 gb uploda za mesec dana
Download isto sa 1 mb skinucu kasno, ali skinucu sve sto mi treba kad tad.
Mislim stvarno ne znam kako da vam objasnim
NEkome je podjednako vazno nekome je dl vazniji nekome up.Ok vaama je nije upload toliko bitan nekima jeste .I necu vise nikoga da ubedjujem mislite sta ocete :)

Poslednja izmena:
Izvinjavam se ako nije bilo jasno, ali kad sam postavio pitanje, mislio sam prvenstveno, ako ne i isključivo, na privatne korisnike! Potrebe (i finansijske mogućnosti) firmi su sasvim druga priča ;)

Nije bilo jasno. Cititram te:
Zašto je mnogima bitna velika brzina UPLOAD-a?
Gledam onu temu o povećanju brzine Neta kod SBBa i kukanje kako je upload mali... To me podstaklo na pitanje:

Zašto vam je upload toliko bitan?

Ja imam SBB i ADSL, oba 1024/128. Koristim Net za download (prilično!), slušam net radio stanice, relativno često audio/video četujem, prilično često šaljem osrednje velike mailove (2-5MB). Vrlo retko mi se desi da pomislim da bi mi odgovarao brži upload, a često pomislim kako bih voleo da mi je brži download...

Ovde nigde ne stoji da mislis na privatne korisnike. Nismo u mogucnosti da ti citamo misli.

@ostali...
Ipak je previse para da placam ~100e za 10M/1M.

Meni licno je bitniji brzi download nego upload ali da se ja pitam realno bi stavio da mi je 1024 kb/s download i 512 kb/s upload ali ne da je to paket nego krajnja brzina koju korisnik moze da izvuce, mislim da od toga nikome netreba brze...

Meni licno je bitniji brzi download nego upload ali da se ja pitam realno bi stavio da mi je 1024 kb/s download i 512 kb/s upload ali ne da je to paket nego krajnja brzina koju korisnik moze da izvuce, mislim da od toga nikome netreba brze...
Ej, imam ja tu negde u blizini jedan IBM XT. Šta će ti više od toga, bitno je da ima 640KB.
Tetris na monohromatskom monitoru i onako izgleda bolje nego na koloru.
:)

Poslednja izmena:
Zbog torrenta, skidam sa javnih trackera uglavnom, tako da nije zbog ratia, ali se osećam loše kad prestanem da seedujem a nisam "vratio" sve što sam skinuo :) Eto, samo zbog toga

To ko kad neko radi za 100 evra i ocekuje povisicu a direktor mu spusti platu na 95 evra.
Ovaj jadnik dodje da se zali a direktor mu kaze : Ma ova razlika nije toliko bitna ... sta je 5 evra

Ili jos mnogo bolji primer ovo za platu je ipak los.

Turisticka agencija.
Krecu na put koji inace treba da traje 4-5 sati.
Posle 20 sati oni su stigli.
Vodič se izvinio i rekao kad se budu vracali icice boljim i modernijim autobusom.
Vracaju se oni , proslo 21h i oni tek tad stižu.
Putnici pocinju da se zale.
Ustaje vodic i pita ih : KOliko ste putovali kad smo isli?
putnici u glas : 20 sati
Vodic : Sad cemo putovati 21 h jel vam ta razlika bas toliko bitna ,koliko cesto putujete svaki dan ili jednom godisnje?
Vodic dodaje : I sad imate klimu i tv u boji i 2 wca u autobusu .Ta klima i tv su najbitniji a ovih sat vremena gore na to se zale samo ovi sto oce da ispadnu pametni.Kao bitno im je sto smo putovali sat vremena duže a putuju jednom u 10 godina .Ima par vas koji stvarno zurite jer imate nesto zakazano i slicno al ostali se sigurno samo prave pametni i zele da pljuju po agenciji.

I turisticka agencija koja je put koji inace traje 4-5 sati presla za 20 sati pa onda za 21 sat( sa klimom i tvom) ispada upravu jer putnici putuju jednom godisnje i ta razlika od 1 sat ( realno gledano 16 sati) nije bitna plus su dobili tv i klimu gratis.

Mislim da nije tesko izvuci poentu i da je moj razlog veoma validan.

Sto se direktora tice, moze mu se dok je stanje u zemlji takvo, kakvo je.
A sve uglavnom uspesni "biznismeni".

Sto se tice Agencije i njima se moze dok ne budu placali penale za svaku laz i/ili malverzaciju. Platio sam kartu po njihovim uslovima i ocekujem da iste ispune.
To sto neko nije putovao 10 godina, nema veze.On zeli sada da putuje i da mu to putovanje ostane u secanju.

Off .
Da se vratim na jedan od postova gde sam shvatio dobronamerno kritiku.

Da li su torrenti sami po sebi legalni ?
Nisu ?
E pa u tom slucaju nema selektivnog postenja.
Ja sam neposten zato sto zaobilazim upload ratio, a ostali koji stvarno uploaduju su posteni , na cenemu sto je u osnovi ilegalno.

Cak i da zelim da uploadujem koliko mi dana treba na Adslu 2048/196 ?

Hvala.

Hoću download : upload = 4 : 1 i tačka.
firma: imamo 4096/256, zauzetost downloada ne prelazi polovinu, upload na maksimumu u radno vreme. Razmišlamo da pređemo na 6144/768 (cena prava sitnica 4.990 din + PDV)!
- pokušajte omogućiti direktoru i komercijalistima sa terena da pristupe podatcima u firmi...
- probajte IP telefoniju (video da ne spominjem)...
kuća : 1024/128, kad moram da nešto od kuće uradim, slobodno mogu i pasijans da pokrenem.

Poslednja izmena:
Nisu ?
E pa u tom slucaju nema selektivnog postenja.
Ja sam neposten zato sto zaobilazim upload ratio, a ostali koji stvarno uploaduju su posteni , na cenemu sto je u osnovi ilegalno.

Cak i da zelim da uploadujem koliko mi dana treba na Adslu 2048/196 ?

Hvala.

A kada sam ja javno priznao da varam na privatnim torrentima masa me ljudi napljuva kako sam ja citer i ovak i onakav! Pa bio bih ja posten da je ovo drustvo posteno prema meni ali posto to skoro nece biti tako cu ja da nastavim da varam dogod me neuhvate a kada me uhvate aktiviracu nalog broj dva jer na svakom od tih privatnih torrenata imam po dva naloga i nastavljam tamo gde sam stao i opet cu varati i tako cemo u krug dogod se nesto ne promeni u nasem sistemu!

Ali posto nemam vise potrebu za tolikim varanjem jer na svakom od privatnih torrenata imam preko 2TB uploada a negde i vise a skinuto maximlano po 1TB a negde i manje od 200 gb tako da sada samo skinem i odem sa seed-a bez grize savesti... Ali nemam ja 100 privatnih torrenata nego 6-7 raznih, za serije, igrice, dvd filmove, hd filmove i dosta... I ovo sto imam tek sada gledam ali bolje je sada skinuti dok ima i dok ide brzo nego kada ostane 1 seeder i ide brzina od 1 kb/s i treba mi onda 7 meseci da skinem nesto sto je veliko (Star Trek) eto to sam naveo kao primer, a ko nezna koliko je velik Star Trek neka se malo informise pa neka izracuna koliko mu treba sada pri full brzini i koliko bi mu trebalo da se realno skida oko 50 kb/s da nekazem 1 kb/s!

Evo sada sam izracuno koliko je samo kompletan Stra Trek "252.44 GB", ovo ja cifra za dvdripove a za hdripove i da negovorim... Pa izvolite izracunajte koliko vam dan treba pri full brzini ili oko 50 koliko bi dan ili meseci trebali da konstantno drzite upljen komp?

A sada ko bude nesto reko drugacije od ovoga sto sam ja napisao to je njegovo pravo ali mene bas briga!!!

Poslednja izmena:
varaj ti nas boli uvo za to samo nemoj druge da teras na to na ovom topicu gde pricamo zasto je upload brzina potrebna.
Zamisli da svi pocnu da varaju ? Sta misils kolika bi ti bila downlod brzina ? Bas ti 1kb/s pa bi video kako je .
No nije ovo topic za to.Niti moze iko ikome da zabrani da vara tako da slobodno samo nemojte druge terati.

Nisu ?

Jesu legalni.Ono sto se deli na NEKIM torrent trackerima to nije legalno

Torretni samo po sebi su legali.
Ako ja menjam devize na pijaci to znaci da pijaca nije legalna ? :) Pijaca jeste legalna ali ono sto ja radim nije.
MOgu ja da napravim torrent tracker gde cemo mi sa benchmarka da razmanjujemo slike sa letovanja .

Poslednja izmena:
Jesu legalni.Ono sto se deli na NEKIM torrent trackerima to nije legalno

Torretni samo po sebi su legali.
Ako ja menjam devize na pijaci to znaci da pijaca nije legalna ? :) Pijaca jeste legalna ali ono sto ja radim nije.
MOgu ja da napravim torrent tracker gde cemo mi sa benchmarka da razmanjujemo slike sa letovanja .

OK. Nemoj pogresno da me svatis ali kome trebaju tudje slike sa letovanja? OK ako su neki bili tamo pa nisu uspeli da izrade slike ali za to uvek postoji email i posaljes mu slike! Mislim da ti je ovo glupo poredjenje sa torrentima!!!

Nenavodim ja nikoga da vara ali svi ovde koji se predstavljaju e treba mi za email e traba mi za posao ili za ko zna cega je mu treba uplod ali jedno 60% ljudi nece da prizna da vara na torrentima i sada se kao prave treba im veliki upload za posao, nekazem ja ima ljudi kojima stvarno treba veliki upload ali koliki je taj broj u procentima 5% ili 10%... Ja znam ljude koji su na SBB a idalje varju na ratiu jer nece da se puno zamaraju sa vracanjem fajlova!

Poslednja izmena:
OK. Nemoj pogresno da me svatis ali kome trebaju tudje slike sa letovanja? OK ako su neki bili tamo pa nisu uspeli da izrade slike ali za to uvek postoji email i posaljes mu slike! Mislim da ti je ovo glupo poredjenje sa torrentima!!!

Mislim da si omašio poentu weaselovog posta.Torrent je legalan, sadržaj koji se tim putem deli uglavnom nije.Ne poistovećivati tehnologiju sa upotrebom te tehnologije.

Mislim da si omašio poentu weaselovog posta.Torrent je legalan, sadržaj koji se tim putem deli uglavnom nije.Ne poistovećivati tehnologiju sa upotrebom te tehnologije.

Ajde da kazemo da jeste ali kome treba traker sa slikama sa tudjeg letovanja?

Poslednja izmena:
DariusIII : Bravo ti si ukapirao

To je glup primer potpuno si promasio poentu i bukvalno svhatio.
Evo bolji primer
Torrent tracker gde ljudi kace svoje "how to" filmove. Kako napraviti ovo kako popraviti ono kako ovo ofarbati i slicno.

Ne svatas poentu . Torrenti po sebi nisu ilegalni vec je ono sto se nalazi na njima a i to ne mora u svakom slucaju da bude ilegalno.

Nadam se da razumes da je poenta da torrenti nisu ilegalni a da nije poenta necije slike sa letovanja ( to je samo glup primer)

edit : MA bre ne trebaju nikome slike sa tudjeg letovanja to je samo glup primer da razumes da preko torrenta moze da se dele i legalni sadrzaji i da torrenti sami po sebi nisu ilegalni.

Poslednja izmena:
Sto se tice tog varanja znam da ljudima niko nebrani ali to samo mi varamo iz Srbije i mozda okoline a sta mislis da vara onaj sto ima 100/100 MB jeste bas ga briga i ja sada treba da se guram sa mojih 40 kb/s uploada da odrazavam ratio! Oce zabole ga...

Kontam ja sta ti govoris ali opet bi se neko nasao i na tom trakeru "how to" da vara ili da uploduje filmove drugog sadrzaja!

Nikoga ja neteram ali neka priznaju sta rade a ne tu se prave fini a oni sami to rade a druge pljuju kako su citeri! E to me nervira.

A ovamo traze veci upload za neznam ni sam kojecega, mani me se tih prica.

OK.. Nema vise price oko toga!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno