Šta je novo?

Mass Effect 2

Hehe, Shepard je i dalje tu:D Odlicno.

* Deep character customization options let you create your own vision of Commander Shepard

Ne kontam koja je potreba za ovim, kad smo ga vec napravili?... pa bas zbog specificnih skillova i vizuelnog opisa, koje je svako posebno kreirao, i cuvamo save game?... :trust: Osim ako nisu odlucili da je toliko nastradao u crashu Normandie, da je bila potrebna plasticna operacija... :d

Poslednja izmena:
To je za one koji pocinju novu igru, ako zele nesto da promene na liku, i za one koji nisu uopste igrali prvi deo;)

Poslednja izmena:
To je za one koji pocinju novu igru, ako zele nesto da promene na liku, i za one koji nisu uopste igrali prvi deo;)

Kapiram da moraju nekako da prilagode igru ljudima koji ce se u 2-jci po pri put susresti sa Shepardom, ali me zivo interesuje kako ce to da implementiraju u pricu, a da pritom razlog ne ispadne debilan :D

Pa sto moraju da implementiraju bilo sta...nece te sad Ashley napasti iz cista mira jer si promenio licni opis u meniju lol ...jednostavno, ako ti je nekim slucajem lik iz keca dosadio, pa zelis da ga "doradis", tipa novi friz, sto da ne i nova faca...

Poslednja izmena:
Pa sto moraju da implementiraju bilo sta...nece te sad Ashley napasti iz cista mira jer si promenio licni opis u meniju lol ...jednostavno, ako ti je nekim slucajem lik iz keca dosadio, pa zelis da ga "doradis", tipa novi friz, sto da ne i nova faca...

Ovaj potez malo narusava originalnu ideju povezane trilogije, koja je bila najavljivana u fazonu - bez uvoda u dvojku, direktan nastavak na keca... Cak su nam savetovali da obavezno sacuvamo save game... E onda su skapirali da to nece biti profitabilno, pa su odlucili da Sheparda naprave vise "user friendly"... lmao :D

:d kako si tako povezao...valjda je vaznije da prica i ono sto si uradio u kecu bude sacuvano od Shepardove pishljive face:D kako bre "Shepard vise user friendly" i profit...ja te uopste ne kapiram lol

:d kako si tako povezao...valjda je vaznije da prica i ono sto si uradio u kecu bude sacuvano od Shepardove pishljive face:D kako bre "Shepard vise user friendly" i profit...ja te uopste ne kapiram lol

Ja upravo sumnjam da ce bilo sta sto si uradio u kecu biti sacuvano, a pisljiva faca je samo pokazatelj da se krecu u tom smeru ;) Pricu mogu da nastave najnormalnije; a mogu da ubace da su Shepardu svi kompanjoni riknuli u udesu, on je spasen od miroljubivih stanovnika neke leve planete, komsa ima amneziju i sl. bulaznosti koje ce osigurati da 2-ojku krenemo od nule.... Ukoliko igra bude dobra kao i kec, to mi i nece toliko smetati, ali uopste ne kontam celu "WARNING: save game folder must be saved at all costs!!!!" pricu...

Kad sam pomenuo profit, logicno je da se vise isplati da ME2 izbace kao zasebnu igru koja moze da se krene od nule, nego kao jedan deo celine, koji pritom zahteva uvod u pricu keca, Sheparda na 50-om lvlu sa full opremom i sl...

Poslednja izmena:
Znam da ima igara koji koriste stari savegame, ali te igre koje su u pitanju su RTS, a ne FPS ili TPS.
Ja nikada nisam nešto osetio nedostatak zbog ne levelovanja. Ti si fizički jak koliko treba i to je to, ostali skilovi su vezani za upotrebu oružja i pancira (takoreći).

Voleo bih da postoji skok u igri. Ne volim igre gde likovi ne mogu da skoče.
Idealan mi je SW:JA. :)

Meni se ovo svidelo:

The second act of BioWare's epic sci-fi trilogy continues the story of Commander Shepard and humanity's first steps onto the galactic stage

Znači ME3 tamo oko 2012...

Što se tiče toga šta je falilo prvom delu svako će naći svoju zamerku, nekome se sviđalo ono sa tenkićem, nekome ne, nekome se svidela priča, nekome je klišeizirana, nekome je trebalo više RPG detalja, nekome se nije sviđala akcija, a SVI su je igrali i oduševljavali se. Ako dvojka bude u rangu keca (što će biti malo teže, jer svi znaju o čemu je reč pa su očekivanja prevelika) treba biti zadovoljan. Doduše, ja ne znam ni jednu lošu igru koju je Bioware napravio...

Poslednja izmena:
Meni se ovo svidelo:

The second act of BioWare's epic sci-fi trilogy continues the story of Commander Shepard and humanity's first steps onto the galactic stage

Znači ME3 tamo oko 2012...

Što se tiče toga šta je falilo prvom delu svako će naći svoju zamerku, nekome se sviđalo ono sa tenkićem, nekome ne, nekome se svidela priča, nekome je klišeizirana, nekome je trebalo više RPG detalja, nekome se nije sviđala akcija, a SVI su je igrali i oduševljavali se. Ako dvojka bude u rangu keca (što će biti malo teže, jer svi znaju o čemu je reč pa su očekivanja prevelika) treba biti zadovoljan. Doduše, ja ne znam ni jednu lošu igru koju je Bioware napravio...
Sonic RPG :(
Nego ako naprave igru sa skokom ja je sigurno uzimam :D

za kad je najavljena ova igrica?
prvi deo je bio odlican, mada me je malo smaralo samo kad treba da istrazujem...

Interview: BioWare Heads Talk Dragon Age, Mass Effect 2 and Star Wars: The Old Republic

Shack: The PC version of Dragon Age seems very PC-centric, in that it has plenty of buttons and things. How are you porting that over to the console without losing functionality?

Greg Zeschuk: Yeah, I think what we do is--you probably saw the reverse version happen with Mass Effect PC. We were able to kind of amp it up a little bit. The way we describe it is, each version of the game is lovingly hand-crafted for the platform for which we deliver it.

So we've got the PC version pretty much nailed, and I think what we have been doing is thinking about how we adapt--we want the content to be the same. The fundamental experience is very similar, but the way you access it of course is different. So what we'll be looking at is how do you capture as much of the functionality in the game that's on the PC right now in the 360 and PS3 versions.

Shack: Let's skip over to Mass Effect. Initially you guys promised players would be able to pick up their saved games in the sequel, but the trailer seemed to contradict that a bit.

Ray Muzyka: That's what it looks like, doesn't it?

Ray Muzyka: Everything we've said before about keeping your save games, keeping the continuity of the trilogy, is absolutely true. Everything we've said in the teaser is absolutely true as well. What does that mean?! How can it fit? That's a surprise. Greg: We're full of secrets and mysteries.

Shack: Do you know whether the PC release of Mass Effect 2 will be delayed beyond the Xbox 360 date?

Greg Zeschuk: No idea.

Ray Muzyka: We've confirmed we're working on PC.

Greg Zeschuk: We still have to work on software optimization and stuff, so...

Poslednja izmena:
kad izlalzi?
nadam se da ce biti odradjena bolje nego prvi deo. kod prvog dela me smaralo ono istrazivanje. :D

The PC version of Dragon Age seems very PC-centric, in that it has plenty of buttons and things.

Oh yeah... ,)

Shack: Let's skip over to Mass Effect. Initially you guys promised players would be able to pick up their saved games in the sequel, but the trailer seemed to contradict that a bit.

Ray Muzyka: That's what it looks like, doesn't it?

Ray Muzyka: Everything we've said before about keeping your save games, keeping the continuity of the trilogy, is absolutely true. Everything we've said in the teaser is absolutely true as well. What does that mean?! How can it fit? That's a surprise. Greg: We're full of secrets and mysteries.

E sad su me zaintrigirali... :d Dal' ce biti klasican: "Brod oboren, svi mrtvi, Shepard preziveo..." scenario, ili planiraju nesto zaista "misteriozno" za nas... :)

Poslednja izmena:
E sad su me zaintrigirali... :d Dal' ce biti klasican: "Brod oboren, svi mrtvi, Shepard preziveo..." scenario, ili planiraju nesto zaista "misteriozno" za nas... :)

:type: Dakle, pošto je spasao galaksiju i postao prvi "human spectre" i ambasadorova desna ruka, širom vaseljene je zavladao mir, te se i Šepard olenjio, pustio pivski stomačić i dane provodio grickajući kikiriki i gledajući fudbal na TV-u. Iznenada do njega dopire vest da su reaperi napali njegov stari svemirski brod u kom su bili Wrex i Lliana, koji su zarobljeni na planeti T`gualla. Ne časeći časa, Šepard se baca na dijetu i vežbanje, laća se svog vernog oružja, dolazi do najboljeg broda u floti "Enterprise"-a, išamara Jean Luc Picard-a i istera ga napolje, te istog trena kaže "Enagage" i krene "boldly ,where no man has gone before"... :zgran:

OK, thats just sick now. :p

Srećni smo što NastyB nije učestvovao u pisanju scenarija za ME2. :)

Za sada najviše je verovatna priča da prilikom slupanja broda možete da oživite Šeparda uz save game. Meni je ostalo još jedno 5-6h igranja do kraja ME1, pa se razmišljam da li da čekam do 10tak dana pred pojavu ME2, da ne bih izgubio na kontinuitetu.

imam save...mada mi separd nije toliko bitan koliko drama!:p

Poslednja izmena:
:type: Dakle, pošto je spasao galaksiju i postao prvi "human spectre" i ambasadorova desna ruka, širom vaseljene je zavladao mir, te se i Šepard olenjio, pustio pivski stomačić i dane provodio grickajući kikiriki i gledajući fudbal na TV-u. Iznenada do njega dopire vest da su reaperi napali njegov stari svemirski brod u kom su bili Wrex i Lliana, koji su zarobljeni na planeti T`gualla. Ne časeći časa, Šepard se baca na dijetu i vežbanje, laća se svog vernog oružja, dolazi do najboljeg broda u floti "Enterprise"-a, išamara Jean Luc Picard-a i istera ga napolje, te istog trena kaže "Enagage" i krene "boldly ,where no man has gone before"... :zgran:

+1 :d

Nema više liftova :)

“We have a completely new system to handle transitions between areas that speeds the load times and turns the loads themselves into part of the game experience. It’s one of many points of feedback we’ve heard and directly responded to in enhancing the gameplay in ‘Mass Effect 2,’” reveals Casey Hudson, exec director of Mass Effect 2.

AAA!!
Hocu ovu igru, odma, sada, odma! Tako mi nedostaju svemirski RPG-ovi :/ Prvi Mass Effect sam odigrao u jednom dahu, imam i save game :)

AAA!!
Hocu ovu igru, odma, sada, odma! Tako mi nedostaju svemirski RPG-ovi :/ Prvi Mass Effect sam odigrao u jednom dahu, imam i save game :)

Save game i instalirana igra mi stoji na kompu vec mesecima, iako je nisam palio od kad sam presao :) Prica me je odusevila, jedva cekam nastavak. Bas me zanima ko ce mi dizati pritisak sad kada council-a vishe nema (hehe).

Save game i instalirana igra mi stoji na kompu vec mesecima, iako je nisam palio od kad sam presao :) Prica me je odusevila, jedva cekam nastavak. Bas me zanima ko ce mi dizati pritisak sad kada council-a vishe nema (hehe).

Obzirom na tvoj avatar ocekivano bi bilo da spases galakticki savet. cccc :p

Poslednja izmena:
Obzirom na tvoj avatar ocekivano bi bilo da spases galakticki savet. cccc :p

:D

Pa, bila je to teska takticka odluka, na osnovu one informacije da bi operacijom za spasavanje council-a rizikovao flotu, koja je bila kljucna za spas galaxije odluka je bila da se skoncentrise vatrena moc na vece zlo i napad u pravi trenutak. The need of the many outweight the need of the few. :)

Ali...ali ta odluka je u suprotnosti sa svim moralnim nacelima!!!!!!!!...:D Pogotovo sto si poslusao onaj egocentricni i sebicni deo ljuCke rase:D Zasluzujes Dart Vejdera kao avatara:p

He he. Savet :d

Steta za onako lep brod na koji su evakuisali Savet.

Poslednja izmena:
Bah, cista kozmetika (kad spasis savet ili kad ga ne spasis, nigde ti ne kaze koliko si vojske "zrtvovao" ili ne, bitka je maltene ista)...nije poenta u tome da rizikujes ishod bitke spasavajuci savet, vec ti je tim izborom data mogucnost da im se "osvetis" za smaranje tokom igre.

I ako ih ne spasis, to je naravno negativan izbor jer time pokazujes osvetoljubivu stranu ljudske rase i kao sto rekoh vec- sebicnu (jer ako se dobro secam, ako se ne spasi savet ljudska rasa krece da "dominira" i to mi mirise na neki military nazzi fazon, gde bi ljudska rasa trebila sve po galaksiji i uvodila blagostanje i demokratiju gde god imade resursa, sa gle kakve li slucajnosti ,Normandijom na celu:D )

:p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno