Šta je novo?

NeoPDP tehnologija

uuuu panasonic.
iz naslova ja mislio Neo kao firma, reko šta oni uopšte i traže na tom tržištu.

sad mrzelo me sve da čitam, ali Panasonic će biti Pioneerov naslednik što se tiče plazmi ... jel?
pošto ovo opako izgleda - 600Hz-a

Pa u mnogim stvarima NeoPDP je ispred Kuro G9 panela.

Nani ,jel' to nesto ovako : http://www.alternate.de/html/product/details.html?artno=EP6U06&

Bildoptimierung:
Crystal FHD Engine,
600 Hz Subfield Motion,
100 Hz Motion Plus,
Cinema Smooth,
Wide Color Enhancer 3,
Natural True Color (18-bit),
Film Mode, BD Wise, 3D Digital Comb Filter,
Digital Noise Reduction.

Multimedia-Ausstattung:
[email protected], Internet@TV, Wireless DLNA, Content Library (Flash) mit 1GB. Sonstiges: Anti Burn-in Technologie, 25 Menüsprachen, Sleep Timer, Bild in Bild, Uhr & Ein/Aus-Timer, Automatischer Sendersuchlauf, Abschaltautomatik, Stromsparmodus, Anynet+ (HDMI-CEC)

Jeste prijatelju, to je Samsung NeoPDP 6 serija, a 8 serija koja je 1 inch debljine nema 63" verziju ide samo do 58".

Da li ce i kada bi trebalo da stigne kod nas doticna tehnologija plazmi?

Pozdrav

X modeli koji istina nisu NeoPDP su vec stigli u neke gradove ex-yu, dok se pravi NeoPDP paneli od Samsunga (6 i 8 serija) ocekuju u 4 mjesecu. Panasonic S1 i G10 modeli bi trebali takodjer biti dostupni u 4 mjesecu, V10 5 mjesec a Z1 serija ce na ljeto ugledati police.

Hoce li biti neki neoPDP tv oko 60.000 dinara.:)

I koje su prednosti X modela u odnosu na pv seriju,konkretno me zanima model od 37" ?

Ima 3:3 Pulldown pa izbacuje 24p na 72Hz bas kao i Kuro G9. PS7000 je imao problema sa 24p reprodukcijom i nivoima crne boje. Prema reviewu PS8000 ima dubinu crne boje kao PZ800 a to je 0,04cd/m2.
Ovaj TV sa obzirom na dijagonalu je definitivno best buy u svojoj klasi.

Ima gore link stoji da je 2750e.

Preskupo realno, iako je 50inch.

Ima gore link stoji da je 2750e.

U nekom od tvojih tekstova sam procitao da su NeoPDP paneli jeftiniji za proizvodnju od klasicnih plazma panela, pa cemu onda takve cene ? Videcemo za LaserTV kakva ce biti cena, on je jeftiniji za izradu od LCD-a 3 - 4 puta.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
NeoPDP modeli su jeftiniji naravno samo Panasonic koriguje cijene u odnosu na Edge LED modele, koji su dosta skuplji.
Recimo 54G10 je za 1000$ jeftiniji od 55b7100 modela u americi. G10 model nije entry level model niti zamjena za PV model da bi bio prihvatljiv sirokim masama, za to imas X10 i S10 modele.
G10 nasljedjuje PZ80 tj PZ85 i ima 4:4 pulldown u EU, izbacuje 24p signal na 96Hz itd
Poredi cijene LCD modela za 2009 godinu sa cijenema NeoPDP modela i sve ce ti biti jasno kolika je razlika u cijeni.
Naravno kako vrijeme bude odmicalo i budu izlazili drugi modeli tipa V10 i Z1, cijene G10 modela ce padati. Niko ne ocekuje da na samom pocetku cijene budu kao da su modeli na rasprodaji.

Poslednja izmena:
Americki model jeste, EU model nije nazalost.
Za NeoPDP ici na Panasonic G10, V10 i Z1 ili Samsung b650 ili b850 seriju.

Nazad
Vrh Dno