Evo da dodam još malo komponenti u bazu. Dakle, juče instaliran iPC 10.5.6 na slijedeće komponente:
Gigabyte GA-EP45-DS3LR (ICH10R)
Intel Pentium E2180 @ 2.70 (300*9)
2x1GB Kingston DDR2-800
Asus nV 8600gt 256MB PCI-E
SATA HDD 2x160GB + 2x250GB
3Com 3C905 PCI mrežna kartica
Asus DVD-616 IDE + Pioneer DVR-115DBK IDE
Logitech PS/2 tastatura + Logitech USB miš
Selektovano:
-
Intel ICH10 SATA support: sve radi,
-
JMicron ATA for JMicron IDE: sve radi (ostalo da se istestira snimanje, ali to od ponedeljka),
-
ALC888 na ploči: probano sa svim drajverima, nijedan ne radi (6 komada ima čini mi se),
-
Realtek R1000 za RTL8111C na ploči, 3Com radi sa postojećim drajverima u sistemu (bilo bi čudno da ne radi): dakle, sve radi,
-
nV Darwin 256MB: sve je operativno i fully supported,
-
Patched USB drivers: sve radi (neki mali crni Transcend JetFlash 512MB i WD Passport 120GB),
-
IOUSBMassStorageFix,
-
SATA Drive Icon Fix (New): radi,
-
Dual Boot Time Sync,
-
Shutdown/Restart Fix,
-
Verbose Mode: radi (plus dodatak u com.apple.Boot.plist fajlu za rezoluciju - "Graphics Mode"="1600x1200x32"),
-
PS/2 Keyboard Fix: radi,
-
AppleSMBIOS ToH: About this Mac sada pokazuje pravi procesor, njegovu brzinu i informacije o memoriji (odnosno u More sve prikazuje, jedino se slotovi memorije ne vide, ali ispravno pokazuje količinu i brzinu memorije).
Eto, ostalo mi je još da se izborim sa zvukom i sve je onda potpuno operativno.
Sad mi je ostalo još kod kuće da namjestim Hackintosh na Maximus II Formulu (zasad mi se restartuje još prije učitavanja grafike, tako da nisam otkrio gdje je problem, ali se radi na tome.)
Pozdrav.
PS: I sretno svima, naravno.

:wave: