Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Probao sam i sa -f i sa -v medjutim odmah ga restartuje iznova tako da nista ne mogu da vidim.
Inace lepo sam ga instalirao sa voodoo 9.5.0 kernelom, ali sada kad probam da instaliram sa defaultnim darwin 9.6.0 nema sanse, iako se radi o Intelu.

Ja nisam probao sa -f i sa -v, i isto se desava. Restart, odmah posle instalacije. vidim jabuku na 1 sec. i cao. Jel stvarno moguce da *****ava sto je ext USB HDD (mada bi bilo suludo;disk ko disk):trust:

O boze blagi kada su vec radili sve to, sto nisu lepo na sajtu napravili klasifikaciju po komponentama i kratka objasnjenja, sta gde treba ukljuciti u customize zavisno od toga koju plocu, proc, graficku neko ima, da se ljudi ne maltretiraju (jer 90% ni nezna sta sve treba ukljuciti u customize):trust:

Ja nisam probao sa -f i sa -v, i isto se desava. Restart, odmah posle instalacije. vidim jabuku na 1 sec. i cao. Jel stvarno moguce da *****ava sto je ext USB HDD (mada bi bilo suludo;disk ko disk):trust:

O boze blagi kada su vec radili sve to, sto nisu lepo na sajtu napravili klasifikaciju po komponentama i kratka objasnjenja, sta gde treba ukljuciti u customize zavisno od toga koju plocu, proc, graficku neko ima, da se ljudi ne maltretiraju (jer 90% ni nezna sta sve treba ukljuciti u customize):trust:

Za to imaš wiki. Dovoljno je i ovo što su uradili...

http://wiki.osx86project.org/

Za to imaš wiki. Dovoljno je i ovo što su uradili...

http://wiki.osx86project.org/

Al' za portable computers od svih proizvodjaca nemaju bas Toshibu.:mad:

Inace instalacija sa voodoo kernelom 9.5.0 je ponovo prosla OK, dok sa defaultnim nema sanse da se podigne sistem iako javi da je instalacija uspesno zavrsena.
Takodje iako sam cekirao Intel 3945 wireless driver, nakon instalacije mi uopste ne pokazuje da imam wireless karticu niti mi je dostupno ista vezano za AirPort, tako da tog drivera isto kao i da nema!

Jesi li gledao na InsanelyMac-u da nema neka informacija oko 3945 kext-a?

Gledao sam, ali nisam nasao nijednu korisnu informaciju koja bi bila od ikakve koristi.
Ono sto sam primetio prilikom instalacije iPC 10.5.6 a tice se 3945-ce, a sto mi je zaparalo oci jeste da je pisalo - not stable, sto ce reci da to, ipak, jos uvek nije to.

Pozdrav svima
posle dosta poteskoca sam uspeo da instaliram iDeneb 1.4 i da mi sve radi (4870, mreza,zvuk) ,pre sam imao iAtkos 10.5.4 i na njemu ovaj "problem" nisam imao, a problem je sledeci na hardu gde je instaliran MACOS imam dve particije na prvoj gde je sistem mogu da pravim direktorijume, ali na drugoj NE mogu da napravim direktorijum (trazi nekakvu dozvolu) sta da mu radim tj gde se ta zabrana iskljucuje?

ne mogu to da uradim, jer u disk utility-ju te opcije su dozvoljene samo prvoj particiji, a na drugoj su zabranjene tj ne mogu im pristupiti, imali jos neka opcija? Inace druga particija je u FAT-u

Poslednja izmena:
Pa, mogao si to da napomeneš ranije, šta misliš? :)

Druga particija ti je FAT12, FAT16 ili FAT32?

MacOS X Leopard, tvrde ljudi, aja probao, vidi i FAT32 particije i radi sa njima bez problema. Što bi značilo da treba da popraviš permisije na toj particiji.

Ne bi bilo loše i da napišeš šta dobijaš kao poruku (ili da okačiš screenshot).

moja greska nije FAT nego je NTFS , a izgleda da je kod mog proslog sistema 10.5.4 bio i neki driver za NTFS ili gresim?

pa nisam mogao da ga nadjem na torrentima, a i sad sam s*ebao sve, jer mi je posle restarta prijavio da mu fali nesto u boot.list i upravo probam iPC
:(:(

narezao sam ovog puta na verbatim i uspesno je butovao instalaciju, ali izabrah drajver x3100 i pri ulasku ekran je par sekundi plav i onda pocrni i kraj price :( ... sad ide pokusaj br 2 :)

jel imate neke predloge koje drajvere da izaberem za graficku (dakle X3100) i zvucnu (neam pojma koja je, u laptopu je)?

instalirao sam iPC i ova verzija mi radi mnogo brze nego Deneb 1.4 (radi cak i mrezna na ploci DFI 45 koja pravi probleme, jedino me muci jos zvucna (ALC885), ali imam i rezervu CM8738

Poslednja izmena:
instalirao sam iPC i ova verzija mi radi mnogo brze nego Deneb 1.4 (radi cak i mrezna na ploci DFI 45 koja pravi probleme, jedino me muci jos zvucna (ALC885), ali imam i rezervu CM8738

Ukoliko u gornjem uglu kod sata postoji simbol zvučnika IMAŠ ton. Ova distribucija uključuje po defoltu izlaz za slušalice, to sam već pročitao na ovom forumu i lično doživeo. Dakle System Preferences, Sound i aktivirati izlaz za zvučnike.
ALC 885 drajver pogledati stranu 39 ovog foruma drug sT4Lj|n je to rešio čas posla. druga zvučna kartica nepotrebna. Rezervu čuvaj i dalje kad dođe neki krš na popravku a ne donese drajvere od maderborda.
Što se tiče brzine to ste u pravu. Ideneb još uvek koristi injektore za zvuk i grafiku, a u IPC 10.5.6. već u startu koristi se Appledekryptor, DSDT pačer i Kameleon boot loader da to sve lepo i brzo potera.

Da li je bolji iPC od iAtkos 5i?
Ja sam imao neki iAtkos stari do sada i skino sam ovu novu verziju koja nikako ne mogu da instaliram na laptopu:

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3205

Intel CoreDuo
Intel GMA 950

Koji kernel da biram?

iPC poslednja verzija nema praktično ništa od programa opšte namene. Poprilično klot izlgeda, u poređenju sa Kalywayom.

Da li je bolji iPC od iAtkos 5i?
Ja sam imao neki iAtkos stari do sada i skino sam ovu novu verziju koja nikako ne mogu da instaliram na laptopu:

Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3205

Intel CoreDuo
Intel GMA 950

Koji kernel da biram?

Meni su radile manje više sve verzije, ali ni jednu nisam dugo zadržao zato što tada nije bilo drajvera za ipw3945 a što mi je još bilo bitnije nije mi radio DVI izlaz :(

p.s. ako imaš istu wifi karticu javi da li radi konačno :)

iPC poslednja verzija nema praktično ništa od programa opšte namene. Poprilično klot izlgeda, u poređenju sa Kalywayom.

Tacno tako, jako je asketska u odnosu na Kalyway, ali ne znam zasto je Kalyway prestao da izbaca novije distroe u odnosu na gotovo sve ostale koji su izbacili 10.5.6 ili u najmanju ruku 10.5.5, on se zadrzao na combo updateu 10.5.3 i od tada koliko znam nista.
A nekako mi se najvise dopadao.:)

@zendraqla
Promenio sam wifi karticu, zamenio sam se sa mojim bratom koji ima neki acer laptop i sada imam Broadcom 802.11g koji radi bez problema, ali ovaj iAtkos zadnij mi daje glavobolju, ne mogu vise da se setim sta sam sve izabrao kada sam instalirao zadni put i sada mi nista ne uspeva.

CPU Type Mobile DualCore Intel Core Duo T2350, 1866 MHz (14 x 133)
Motherboard Name FUJITSU SIEMENS AMILO Pro V3205
Motherboard Chipset Mobile Intel Calistoga-GM i945GM
System Memory 1014 MB (DDR2-533 DDR2 SDRAM)
Video Adapter Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family (128 MB)
Network Adapter Broadcom 802.11g mrežni adapter
Network Adapter Intel(R) PRO/100 VE Network Connection
Modem HDAUDIO Soft Data Fax Modem with SmartCP
3D Accelerator Intel GMA 950
Audio Adapter Conexant Cx20549 @ Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller [B-0]
Storage
IDE Controller Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF
IDE Controller Intel(R) 82801GBM SATA AHCI Controller
IDE Controller Ricoh Memory Stick Host Controller
IDE Controller Ricoh MMC Host Controller
IDE Controller Ricoh xD-Picture Card Host Controller
Disk Drive USB 2.0 USB Flash Drive USB Device (7 GB, USB)
Disk Drive WDC WD1200BEVS-07LAT0 (111 GB, IDE)
Optical Drive Optiarc DVD RW AD-7540A
Da li je kod tebe radio citac kartica i da li si koristio vanila kernel ili koji da izaberem?

PS. koliko sam shvatio za onu intelovu wifi karticu pojavio se driver ali nije jos uvek finalna verzija i za sada moze da se konektujes samo na mreze koje ne koriste enkripciju ili tako nesto...

Poslednja izmena:
Imam jedan mali problem i to u vezi Bluetooth-a , a to je posto mi mouse (Logitech MX 1000) radi preko njega nekad je konektovan , a nekad nije, ima li ko resenje za ovo?

@zendraqla
Da li je kod tebe radio citac kartica i da li si koristio vanila kernel ili koji da izaberem?

PS. koliko sam shvatio za onu intelovu wifi karticu pojavio se driver ali nije jos uvek finalna verzija i za sada moze da se konektujes samo na mreze koje ne koriste enkripciju ili tako nesto...

Moguće je da mi ni čitač kartica nije radio.

Moj princip je bio kada zaboravim šta sam sve selektovao kod neke verzije da krenem od nule tj da ostavim samo osnovno i da mi ništa nije štiklirano, ni jedan drajver.

Ja imam jedan problemcic koji vidim po prvi put a odnosi se na sledece - kada prevucem neki file u trash javlj mi neki error -61, kaze mi da nemam permision i nece da zavrsi radnju nego jednostavno ignorise.
U cemu je caka i kako da podesim permision da mogu da brisem ono sto mi ne treba. Napominjem da sam u disc utility odradio repair permision ali to nista nije promenilo.

Imam jedan mali problem i to u vezi Bluetooth-a , a to je posto mi mouse (Logitech MX 1000) radi preko njega nekad je konektovan , a nekad nije, ima li ko resenje za ovo?

Pokreći bluetooth excange pri start upu.

Ljudi ako moze pomoc?
Pokusavao sam da instalisem Leopard. Ali problem je sto nisam siguran sta sve treba da se striklira od drivera cipseta itd. jer od onih tamo oznaka malo sta mogu da prepoznam. Leo nije hteo da se butuje sa DVD-a jer mu (napisao je tamo) nedostaje neki fajl. Denub cela instalacija prosla savrseno ali nemoze da se butuje sa diska (napise da particija nema boot) jer ko zna sta sam tamo izlupetao u izboru drivera chipseta itd. iPC lepo isla instalacija ali izbacio pred kraj sa porukom da Apple BIOS itd. nesto nemoze.
Elem ako neko ima zivaca da mi baci neki set za instalaciju.
Sve procedure oko harda sam ispostovao, IHCI, poseban disk uredno formatiran pod OSX-om (toliko se razumem).
Masina: P5B Deluxe-WIFI, Core duo 6600 i 7300 GT.
Unapred hvala.

Ljudi ako moze pomoc?
Pokusavao sam da instalisem Leopard. Ali problem je sto nisam siguran sta sve treba da se striklira od drivera cipseta itd. jer od onih tamo oznaka malo sta mogu da prepoznam. Leo nije hteo da se butuje sa DVD-a jer mu (napisao je tamo) nedostaje neki fajl. Denub cela instalacija prosla savrseno ali nemoze da se butuje sa diska (napise da particija nema boot) jer ko zna sta sam tamo izlupetao u izboru drivera chipseta itd. iPC lepo isla instalacija ali izbacio pred kraj sa porukom da Apple BIOS itd. nesto nemoze.
Elem ako neko ima zivaca da mi baci neki set za instalaciju.
Sve procedure oko harda sam ispostovao, IHCI, poseban disk uredno formatiran pod OSX-om (toliko se razumem).
Masina: P5B Deluxe-WIFI, Core duo 6600 i 7300 GT.
Unapred hvala.

Pozdrav
moras pronaci pravu "kombinaciju" u izboru prilikom instalacije ili mozda malo promeniti svoju postojecu konfiguraciju, jer i ja sam morao da stavim drugu muzicku, jer moja ploca (DFI EagleLake pravi probleme sa zvukom), ali je CMI 8738 resila problem

Jako je bitna stvar da kada rezete diskove da ih rezete na sto manjoj brzini, izgleda da je instalacija jako osetljiva na to, a iz iskustva sam imao brdo problema sa instaliranjem nekih distribucija iako mi je masina kupljena bas za Mac OS.

Druga stvar, nemojte da instalirate drajvere za grafiku, zvuk mrezu itd. oni uopste nisu bitni da bi se sistem instalirao, a mogu da naprave problem. Znaci ono sto bi trebalo to je npr southbridz ICH7-8-9-10, ili nVidia il koji vec imate, a ostale drajvere ostavite prazne za svaki slucaj (pogotovo za grafiku). Kada vam jednom instalacija prodje uvek mozete posebno da instalirate drajvere a mozete i sa instalacionog DVD-a.

Dakle ovo je za sve ljude kojima se instalira MacOS ali odmah zatim pravi problem oko ulaska u sistem.

Inace iPC je za svaku preporuku, stvarno ima brdo drajvera i svega. A i 10.5.6 je :)

Nazad
Vrh Dno