Šta je novo?

Telekom sece brzine???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mrHe

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2007
Poena
320
Primetio sam da mi je Telekom smanjio brzinu Click1 paketa na 512/128, tj samo je smanjen dl za pola. Da li je to neka kazna zbog prevelikog dl-a ili je svima tako?
Neki drugari imaju isti problem, mada su i oni isto heavy dl-eri, pa pitam da li jos neko ima ovaj problem..
Zvao sam podrsku, ali sam odustao posle 15 minuta cekanja... Probacu posle ponovo x)

Evo kod mene sve normalno, mada nisam bas ultra heavy downloader.

Da li je to neka kazna zbog prevelikog dl-a ili je svima tako?

Kakve veze ima koliko downloadujes ako placas FLAT paket?
Ti si taj FLAT paket i uzeo da bi mogao da downloadujes, a ne samo za surf i bio bi krajnji bezobrazluk da ti zbog toga smanjuju brzinu.:mad:
I ne odustaj tako lako kad ih pozoves, mada da znas znaju oni da ostave na cekanju i znatno duze od 15 minuta.:d;)

Kakve veze ima koliko downloadujes ako placas FLAT paket?
Ti si taj FLAT paket i uzeo da bi mogao da downloadujes, a ne samo za surf i bio bi krajnji bezobrazluk da ti zbog toga smanjuju brzinu.:mad:
I ne odustaj tako lako kad ih pozoves, mada da znas znaju oni da ostave na cekanju i znatno duze od 15 minuta.:d;)

Pa mozda su uveli taj Fair Usage Policy?! Ali nadam se da nisu, dabogda ih grom spalio ako uvedu. :)

Poslednja izmena:
Sigurno jeste kod njih, ali to cemo znati kad mrHe pozove tehnicku Telekoma i pita ih jasno i glasno "Jelte bre kulovi zasto ste mi prepolovili brzinu?".
Naravno to pod uslovom da ne odustane posle 45-og minuta cekanja.:d

Celo jutro mi se vuce free rapidshare na oko 50 kB/s tako da nisam mnogo obracao paznju, mislio sam da je do njih. Medjutim sad kad sam video ovu temu probao sam download direktno sa FTP-a i on ne mi ne prelazi 50kB/s. Ovo je stvarno sramota.

I ja sam primetio potpuno istu stvar danas, a na Sezamu sam.
Znači čak i kada sam uporedo skidao nešto sa rapida i jednog drugog download sajta, ukupni protok je vrlo precizno bio cap-ovan na 50KB/s.
Ograđujem se da nisam probao neki drugi DL tipa news-a i slično od jutros. Takođe nemam utisak da je web browsing sporiji.

Poslednja izmena:
Mozda su hteli da nam dupliraju brzine pa su greskom pritisnuli pogresno dugme za umanjenje :type::wall:

Kod mene je sve normalno, cak i ping od 594 ms mi je gotovo sasvim normalan.
Mada me u ovoj zemlji cuda gde je sve moguce, vise nista ne moze iznenaditi pa cak ni to kad bi redom poceli da polove brzine. A neko opravdanje bi nasli cak i za taj potez, to sam siguran.

Povlacim rec, i kod mene kilavi ali u ruteru je sve setovano kako treba.

Free rapidshare vam nije merodavan, koristite speedtest.net a i onda proverite sa još nekim ko je na kod istog provajdera ili na istoj centrali da li ima istih problema.

tece 15-ti min...cekam idem da skuvam caj pa polako,,,

iz teKnicke kazu da oni nemaju pojma da telekom catuje net speed,tako da mozemo da odahnemo :D verovatno je problem kod njih..;

Poslednja izmena od urednika:
mdaj, ne lozi se... lol! nemoj da ima pridodajes toliko znacaja bez potrebe ffs! ako je tako pa ne mogu da bas da sakriju steal od 70% ne lupaj...

Sped je 1mb/128

Poslednja izmena:
I ja sam primetio potpuno istu stvar danas, a na Sezamu sam.
Znači čak i kada sam uporedo skidao nešto sa rapida i jednog drugog download sajta, ukupni protok je vrlo precizno bio cap-ovan na 50KB/s.
Ograđujem se da nisam probao neki drugi DL tipa news-a i slično od jutros. Takođe nemam utisak da je web browsing sporiji.

Ista prica kod mene na Sezamu od ponoci. Zvao sam korisnicku servis i rekli su da ne bi trebalo da bude problema, da su menjali neku opremu bla bla, jos sam im slikao download sa njihovog sajta zakucan na 52, 53 kb/s....sad cekam da mi odgovore.

Poslednja izmena:
I kod mene zezaju.1024/128:

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da je prepolovljavanje brzine,ali definitvno je da su brzine manje.kod mene downlad (Click1) ne prelazi 62 kB/s(normalno oko 114KB/s).Evo i kolega s posla prijavljuje sa istim paketom max download 50kB/S.Da nisu uveli agregaciju?

Ja pitao lika iz korisnichkog servisa jesu li uveli traffic shaping, on kaze generalno ne...:d

Sada je opet prebacilo 50 KB/s, što će reći ponaša se normalno za rapidshare. Možda ima veze sa dobom dana.
Ono što mi je bilo jako sumnjivo je činjenica da sam skidao sa dva različita download provajdera istovremeno i zbir je uvek bio 50 KB/s. Znači čim se završi jedan download od dva koja idu uporedo, onom drugom brzina skoči na 50 KB/s. Čim opet startuje prvi, brzina drugog padne na proporcionalno manju da bi se rasporedili u tih 50 KB/s.

Situacija kod mene od juce inace u pitanju je paket Click 4.
I situacija sa downloadom je ista ustvari odgovara ovim vrednostima cak i kad skidam sa svog seedboxa.

Na elitesecurity se isto ogroman broj korisnika zali.Definitivno je neki problem sa linijama,posto se ogroman broj ljudi zali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno