Šta je novo?

AMD platforma

sleep

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2008
Poena
319
Uhh, potrebno je sklopiti neku office masinu + surfovanje i poneki film za sto manje para.
Moze neka integrisana grafika ili ploca + jeftinija graficka.
Procesor AMD-ov neki dvoglavi ako moze, ploca neka da ne rikne odmah:S:, ah da i neko kuciste sa koliko toliko sigurnim napajanjem.....

Hvala unapred.

:wave::wave::wave:

Poslednja izmena:
Sta je "sto manje para"? Jel to 250 evra barem?

Evo ti od prilike.

Maticna ploca:Biostar TA780G (55 evra)
Procesor:AMD Athlon 64 X2 5000+ (50 evra)
Ram memorija:1GB DDR2/800MHz NCP (10 evra)
HDD:WD250gb (40 evra)
DVD:Sony NEC Optiarc DVD RW (18 evra)
Kuciste sa napajanjem:Codegen 400w (30 evra)
Tastatura i mis: Po izboru (15 evra)

Ako imas novca jos malo, mogao bi da uzmes recimo neku plocu bez graficke za 40 evra, i kupis radeon 3450 za 30 evra. Sa tim ces moci sve vrste video fajlova da gledas (blue ray, HD 1080p itd...)

Poslednja izmena:
Ovo nije za mene, a sto se para tice ni ja nisam siguran jer mi nije receno, ali rekao bih oko 200 eura. Mozda manji hdd i slabiji procesor, u j*bote al je ovo nezgodno. U svakom slucaju hvala.

Iskreno, za te pare idi u Maxi i kupi ComTrade koji se prodavao za 17-18.000 dinara, uz poklonjenih 10.000 kredita za mobilni (ako ih jos ima, naravno).

Potrazi malo specifikacije, pisano je vec o tome (u pitanju je bio neki AMD X2, 2GB memorije, 250GB hard). I jos ti ostaje nesto novca u budzetu da uzmes jeftinu graficku kartu.

Poslednja izmena:
Ako imas novca jos malo, mogao bi da uzmes recimo neku plocu bez graficke za 40 evra, i kupis radeon 3450 za 30 evra. Sa tim ces moci sve vrste video fajlova da gledas (blue ray, HD 1080p itd...)

Ima za te pare 3650, inace bolje uzeti moderniju 780g plocu sa integrisanim i neznatno usporenim 3450 za 15 e vise. Samo sto u budzetu nema mesta za bilo kakvu grafiku (ili dual procesor). Nesto se mora osakatiti.

Poslednja izmena:
Sa manjim diskom se ne može postići neka bitnija ušteda,max 5-7 €.Lično bih se u tesnom budžetu najpre opredelio za HITACHI 0A35411 320GB 7k 16MB SATA300.
Kod procesora se već može ostvariti razlika, za navedene namene poslužiće sasvim dobro i Sempron LE1250.
Takođe ne bih ako baš ne moram stavljao manje od 2 x1GB DDR2.
U suštini suma se vrti oko 200 €,+/-5 €.

Poslednja izmena:
Ovo nije za mene, a sto se para tice ni ja nisam siguran jer mi nije receno, ali rekao bih oko 200 eura. Mozda manji hdd i slabiji procesor, u j*bote al je ovo nezgodno. U svakom slucaju hvala.

Od ove moje konfe ne mozes jeftinije. Mozes da uzmes naj naj jeftiniju tastaturu i mis, i tu da ustedis nekih 5 evra. Manji hard disk jedino mozes od 80 gb da uzmes, i taj bi te kostao 5 evra jeftinije. Da li se isplati duplo manji hard disk za 400 dinara ustede?

Jedino neki sempron procesor za 30 evra, ali razlika izmedju njega i x2 5000+ je ogromna.

Sta je "sto manje para"? Jel to 250 evra barem?

Evo ti od prilike.

Maticna ploca:Biostar TA780G (55 evra)
Procesor:AMD Athlon 64 X2 5000+ (50 evra)
Ram memorija:1GB DDR2/800MHz NCP (10 evra)
HDD:WD250gb (40 evra)
DVD:Sony NEC Optiarc DVD RW (18 evra)
Kuciste sa napajanjem:Codegen 400w (30 evra)
Tastatura i mis: Po izboru (15 evra)

Uzeto je upravo ovo, to sam im i ja preporucivao, ali bili su malo neodlucni pa reko ako se jos neko izjasni slicno prihvatice, malo su se istegli za kintu :d i masina sljaka :type:.

Hvala jos jednon svima.

Da ne otvaram novu temu, i ja imam amd dilemu.

Gigatron kombinacija, malo skuplja ali mi ne naplacuju sklapanje 800din.

Integrated ATI Radeon™ HD 3200 DX10® Graphics sa Onboard 128MB side-port DDR2 memory za 6000 din.
cpu 7750+ za 6370din

Ili Atom kombinacija
Biostar TA780G M2+ SE, SVGA, SB, LAN za 5220din.
ili Biostar TA790GXB AM2+ za 7200din.
cpu 7750+ za 6190

KOja je razlika izmedju 7800 i 7900 chipseta, i da li mi oba chipseta podrzavaju poslednje phenom procesore.
Necu klokovati nista, zato sam i odustao od intela, bitna mi je mogucnost kasnije nadogradnje kroz 2 godine kada cijena najnovijeg phenoma bude 50tak evra.

Od ove dve Biostarke, ja bih uzeo 790GXB, zato shto je full ATX format (ima vishe slotova), bolju grafiku i 140W naponsku (780-ka koju si naveo ima 125W naponsku, pa ce naponska manje da se greje i bolje ce se klokovati procesor na 790GXB). E sad, ukusi su razlichiti, ja bih pre uzeo ovako neshto:
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=PaJTmB4aZ9WAYnM6&templete=2
(ASUS M3A78-T), izgleda dosta ozbiljnije od te Biostarke, a bila je u jednoj beogradskoj radnji za 72e (imash na PC berzi info).

Nazad
Vrh Dno