Šta je novo?

Stigli novi mekovi :)

Novi Mac Mini je fenomenalna mašina, tačno ono čemu sam se nadao. Sada (tj. dok postoje ovi modeli) ili nikada na OS X što se mene tiče :)

:)

vidim da ovaj thread o HARDWERU jos uvek stoji u Mac OS X sobi (umesto da se premesti u sobu "Desktop")! jel to znaci da kad i moderatori predju na Mac, da cemo dobiti jednu Mac sobu (hardware + software)? :angel:

Ne. :)

Bilo bi super kada bi novi Mini kod nas kostao =<50k din.

Poslednja izmena:
ma zna zoni, samo xxxx... :) :)

sasvim moguce da ce biti 50.000din - i danas je MacMini, jeftiniji model, 50.000din a buduci da Apple nije podigao cenu novih trebala bi da ostane ista cena za nove i u Srbiji...

u svakom slucaju za ~3 nedelje bi trebali da stignu novi modeli u srbiju a cene ce se znati ...uskoro :)

Poslednja izmena:
Sa ovim cenama, to je samo malo više od 500 evra. Mislim da itekako vredi za jednu mašinu tog tipa jer daje mnogo sam po sebi kroz sasvim finu konfiguraciju, malu formu i sl. (pristup Mac OS X-u da ne pominjem). Neki daju više da bi sami sklapali HTPC, ili kupuju gotova rešenja sa socijala konfama ili Atomom za 300+ evra. Idealna mašina za pod televizor, pa dnevnu sobu uz pomoć ažičnih™ periferija pretvoriti u prostor za uživanciju...

Inače, jeste li provalili onu skraćenu tastaturu bez numeričkog dela? Meni je ono epic fail. Da se daje uz nešto drugo pa ajde, ali uz desktop računar (iMac)? Bezveze.

Poslednja izmena:
Prilikom on-line kupovine ta trastatura može da se mijenja za normalnu bez doplate. U bilo kom retail shop-u se dobija kratka.

Bojim se da griješiš. Ja sam imao Mini-ja sa 2GHz/2GB/120GB/5400rpm hardom i to je na momente bilo mučenje. Loptica se pojavljivala relativno često. Kada sam naručio jaMac-ana, dobio sam posluženje 20-icu sa 1GB RAM-a i preporodio sam se. Toliko znači disk.

E, sad da li pored diska uticaja ima i ploča, to je pitanje za razmatranje, ali vjeruj mi da je praktično ista konfiguracija Mini/iMac u pitanju (disk i grafika su različiti), a da je iMac bio barem duplo ugodniji za rad od Mini-ja koji je imao duplo više RAM-a. iMac ima desktop HDD, samo da napomenem.

Moguće je da se stanje popravlja sa nV čipsetom koji osim grafike, donosi i DDR3 RAM, pa bi sad performanse Mini-ja trebale biti bolje...

Pa nisi mi rekao nista novo, ja znam da je HDD usko grlo u mojoj masini. Ali druze uvek mozes da kupis Mini za 600 USD i sam ubacis disk na 7200 RPM. I u cemu je onda tolika razlika u odnosu na iMac?

^ ja sam ubacivao 7200rpm disk, radio i testove i bla, bla - ne pomaze!

obrni, okreni - iMac-ovi su osetno brzi od MacBook(Pro)-a i MacMinija (ne pomaze im ni 7200rpm disk (ja sm konkretno stavljao, tada najbrzi, IBM 200GB 7200rpm disk))...

Castor tvrdi da je samo do harddiska razlika izmedju MacBooka(Pro), MacMini vs iMac - ja kazem da nije. Ne kapiram sta je jos razlicito ali su iMac-ovi na oko brzi.

btw filipenko pa isti takav MacMini si mogao da kupis i pre 3 godina ?!? po istoj ceni, doduse sa samo sa slabijom grafikom ...

Očigledno je da pored harda još nešto ima uticaja na ponašanje komplet mašine, kao što sam napisao. Zašto se iMac ponaša bolje u odnosu na Mini-ja, ne znam, ali je moguće da ploča, tj. čipset uzima svoj danak. Mini je ima 945G čipset sa GMA950 grafikom, iMac je uvijek imao zasebnu grafiku. Sad ima 9400M čipset za koji je utvrđeno da je odličan. Ostaje samo pitanje da se vidi kako će novi Mini da se ponaša...

Ovaj Mac Mini je bombona, mozes ceo komp u dzep maltene da stavis i odneses kod ortaka i sl. Napokon normalna grafika, nije ono smece od GMA950. Mlogo dobra stvar.

Tako bih ga posedovao... :)

Mac Mini uz studentski popust košta 5% jeftinije.
CRT monitor može da se nađe za 1000 dinara, tastatura i miš za 600.

ok, ne znam da li bih smeo ali:

novi 3,06 iMac (4GB, 1TB, GT130) - 212,000din (koliko si ti Castore platio svoj? u svakom slučaju ovo je +/- ista mašina... )
novi 2,66 iMac (24", 4GB, 640GB, 9400M) - 141,000din

mislim da je ovo sasvim dovoljno da se vidi da cene novih Mac-ova neće biti više u odnosu na postojeće modele! ;) tako da će i cena novog minija najverovatnije ostati ista - 50K dinara.

Poslednja izmena:
Novi top model je sporiji od starog (mog) top modela. Neko je već vršio testiranja.

Ja sam moj platio 165990 dinara, ali sam ga se i načekao...

Inače, jeste li provalili onu skraćenu tastaturu bez numeričkog dela? Meni je ono epic fail. Da se daje uz nešto drugo pa ajde, ali uz desktop računar (iMac)? Bezveze.

Pa šta znam..meni je recimo ona pun pogodak :) Ako neko dobije tu novu, ja bih rado menjao svoju veliku alu tastaturu za tu kraću :) Numerički deo nikad ne koristim, a ako mi nekad zatreba, staviću onu glupost od aplikacije na iPhone, pa se ispomagati tako (ili običnu USB tastaturu), dok mi na stolu uglavnom full size tastatura više smeta zbog dužine :)
E da, kratka žičana tastatura ima takođe 2 USB-a sa strane kao i veća joj rođaka :)

izgleda da ce novi MacMini (1GB, 160GB, 9400M) biti 60K rsd :/

Cena starog je pala na 45.000 Sada cemo da vidimo koliko ce biti novi

^ 99% onoliko koliko sam npisao ;)

genijalno, dva dana nakon sto sam kupio iMAC cena mu je pala za 14 000 din :d Definitivno je pravilo da strpljenje radja ruze :)

Ma ovo je sve mrvica... mislim, jedino sto su napumpali mini.
Od kad su se dohvatili iPhone-a sve ostalo je postalo no.2 ... bezveze.

Jedino sto je meni primamljivo i sto vidim kao realan upgrade sa mog macbook-a (prvi intel) je novi 17" macbookpro. Etiketirajte me kao budalu ali cim se zaposlim dizem kredu za to cudo. (Sa naravno mat ekranom... tj. folijom... AAAAAAAAAGRRRRRR!!!!)

zanima me samo kako su resili hladjenje 4850 grafike u iMAC-u...

Ma nije promashena investicija vasha shto se dali 14k vishe.

Imate jache grafike npr. [chak shikijeva 2600pro je jacha od ove nvidia integrushe]

Ja sam radio za 9400gt grafikom i to jedino moze osnovne potrebe da zadovolji, a od posla web i programiranje. Na paljenje nekog zahtevnijeg 3d-a u mom sluchaju mogu da se oprostim.

Poslednja izmena:
^slazem se za 2600 vs 9400, ali ista ova masina koju sam platio 158k sada kosta 144k, a samo par dana razlike :d to je bad timing :)

Nazad
Vrh Dno