Šta je novo?

Samsung 245T zastareo model?

bash

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
304
Hteo bih da pitam da li neko zna šta se dešava oko ovog monitora kod nas? Hteo sam da ga kupim ali kažu da je model zastareo i da ga nema više kod distributera.

Da li posoji neki noviji model ovog monitora ili je u pitanju nešto drugo. Vidim ga ponegde u cenovnicima po basnoslovnim cenama (oko 1k eura) , što verovatno znači da ga nema kod nas.

Takođe da li zna neko monitor slične cene (do recimo 800e) sličnog kvaliteta, po mogućnosti bez wide gamut-a. Pre samsunga sam bio zainteresovan za eizo s2431, ali colorsys koji je distributer ga prodaje po veoma visokoj ceni u ondosu na inostranstvo (941e + pdv...). Hp 2475 bih preskočio.

Unapred hvala, Igor

Kako između ostalog volim muziku, sa jednim prijateljem sam pričao, znate kako to ide.... koji zvučnici, koje pojačalo.... topli zvuk, meki basovi...
Na kraju mi prijatelj reče. "Jel znaš ti bre šta svira?". Ja ga gledam i ne razumem.
On mi odgovori "Pare!"
Na žalost tako je i kod monitora.
podebljano je sustina. uopste necu ulaziti da li je monitor sqp kod nas ili je jednostavno sqp svuda. postavlja se pitanje da li se vredi izuti 1000e za monitor od 24", ma koliko savrsen bio. to je sustina.
Perfektno a da ništa ne košta? Jel tako?
naravno da nije tako :) ako pogledate koji monitor imam u padajucem meniju "moja masina" ispod mog avatara videcete da mi nije zao da platim razumno visoku svotu novca za monitor koji spada u sam vrh klase. akcenat je na razumno visoku svotu. dakle, ne astronomsku!
Srdačan pozdrav Goran Jovanović
pozdrav i vama Gorane. mozda cete uociti da sam rec "vama" napisao sa malim "v". to nije iz nepostovanja vas ili nedostatka manira ili pravopisa. mi se ovde trudimo da odrzimo neformalnu atmosferu i ponasamo se kao jedna velika zajednica forumasa, istomisljenika i zasto ne reci i prijatelja? :) nadam se da se niste registovali na nasem forumu iskljucivo radi opravdavanja (sumanute) cene EIZO monitora, vec da cete se ukljuciti i u ostale diskusije. ja vam u ime bench tima koji vodi ovaj forum zelim iskrenu dobrodoslicu!
:wave:

Poslednja izmena:
...naravno da nije tako :) ako pogledate koji monitor imam u padajucem meniju "moja masina" ispod mog avatara videcete da mi nije zao da platim razumno visoku svotu novca za monitor koji spada u sam vrh klase. akcenat je na razumno visoku svotu. dakle, ne astronomsku!...
Da li vredi dati 1000€ za monitor dijagonale 24" je u proporciji sa tvojom kupovnom moći.

Opet, ne bih voleo biti protumačen elitistički, sama ideja usporedbe Samsung i Eizo monitora je sumanuta. I kvalitativno i kao brend. Samsung je zastupljen u "svakom domaćinstvu" dok je Eizo prisutan isključivo (skoro uvek) u profesionalnoj upotrebi.

Zato ogroman broj ljudi nikada nije ni čuo za Eizo. Ali jesu za Samsung i LG. Upravo i taj momenat moraš platiti. Eizo je renomirani proizvođač monitora koji ne pravi monitore za ljude prosečnih potreba i one sa prosečnim mesečnim primanjem (u Srbiji).

Iz tog ugla, ukoliko se profesionalno baviš grafičkim dizajnom (CAD-om, Photoshop-om...) - vredi dati taj novac.

P.S. Kada se snimao film "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith", sećam se da sam video studio režisera, Džordža Lukasa, i svi monitori (na kojima su radili animatori) su bili Iiyama i Eizo.

U tom Eizu i jeste Samsung panel. A ako neko ima (profesionalnu) potrebu za takvim monitorom i naravno podrazumevajuci da od tog posla ima zaradu da moze da plati monitor, taj ce ga i kupiti.

Opet, ne bih voleo biti protumačen elitistički, sama ideja usporedbe Samsung i Eizo monitora je sumanuta. I kvalitativno i kao brend. Samsung je zastupljen u "svakom domaćinstvu" dok je Eizo prisutan isključivo (skoro uvek) u profesionalnoj upotrebi.
diskreditovanje Samsunga time sto se nalazi u svakom domacinstvu je u najmanju ruku bezveze. postoji Samsung od 22" za 120e i postoji od 19" (kao moj) koji kosta kao 3 ta od 22", tako da nikako ne mozes generalizovati da Samsung spada pod konfekciju. nesto spada, nesto ne. ovde je rec o onome sto ne spada.
Zato ogroman broj ljudi nikada nije ni čuo za Eizo. Ali jesu za Samsung i LG. Upravo i taj momenat moraš platiti.
u tom zecu lezi grm :D meni ne pada na pamet da placam brend kao takav. svaka EIZU cast, ali postoje monitori slicnih karakteristika za mnogo manje para. a ko moze i hoce da (pre)plati za truncicu bolji kvalitet - samo napred :)

...u tom zecu lezi grm :D meni ne pada na pamet da placam brend kao takav. svaka EIZU cast, ali postoje monitori slicnih karakteristika za mnogo manje para. a ko moze i hoce da (pre)plati za truncicu bolji kvalitet - samo napred :)
Nema kompromisa. Želiš vrhunski kvalitet - moraš platiti i deo priče koju čini brend. Ali to ne treba da brine. Eizo, NEC i Iiyama nisu slučajno to što jesu. Tako, da na kraju, ipak nije u pitanju plaćanje "magle". ;)

Kada sam birao meni display, video sam i XL30. Slika je bila odlična dok je kvalitet izrade bio na strani NEC-a. Naravno, iz mog ugla.

P.S. Samsung je rasprostranjen, kao brend, svojim jeftinijim modelima; dok je Eizo poznat po high-end monitorima. Eizo nema "smeće". O tome sam govorio. Zato je Eizo jači brend.

P.P.S. Nema veze... Uglavnom smo sve rekli... Sigurno znam da nikada ne bih dao tih 2000€ za Samsung monitor. Kao što ne bih dao ni dinara za Genius periferiju, Saitek, Princo... I slično... :)

@RCW
Kad dajes pare na Eizo, ti ustvari placas Samsung panel.;)
Tacno.
Ali sigurno ne bilo kakav Samsungov panel.
I kalibrisan je kako Bog zapoveda.;)
Bas me zanima koji je panel u 245t(S-PVA) i njegovom Eizo ekvivalentu -s2431(S-PVA) .Ne mogu da nadjem nikako...U stvari da li je uopste moguce da postoji tako neka drasticna razlika izmedju panela ako su istog tipa kao sto je u ovom slucaju?
Ovo pitam zato sto sam imao prilike da vidim par Eizo monitora i zaista mi deluju nekako jace od npr 971p.Mozda je samo do kalibracije?

Poslednja izmena:
Tacno.
Ali sigurno ne bilo kakav Samsungov panel.
I kalibrisan je kako Bog zapoveda.;)
Bas me zanima koji je panel u 245t(S-PVA) i njegovom Eizo ekvivalentu -s2431(S-PVA) .Ne mogu da nadjem nikako...U stvari da li je uopste moguce da postoji tako neka drasticna razlika izmedju panela ako su istog tipa kao sto je u ovom slucaju?
Ovo pitam zato sto sam imao prilike da vidim par Eizo monitora i zaista mi deluju nekako jace od npr 971p.Mozda je samo do kalibracije?
U 971P panel je ipak drugaciji od 24" monitora.Zapravo 19" je PVA, a u 22" i 24" je S-PVA. Razlike verovatno nisu velike, ali ipak nisu isti paneli.

Dobar dan ili zdravo svima,
ja ću pokušati da budem objektivan koliko je u mojoj moći.
Suviše je jednostavan odgovor da je panel u EIZO monitorima Samsung, Sharp ili Hitachi
To ovom prilikom ja ne mogu da potvrdim i ne želim da opovrgnem.
To bi bilo kao kada bi rekli da su i konzerve za Koka kolu i za Guaranu štampane (pravljene) u Ball Packagingu, i da je to isto.
Ili da je pivo i koka kola isto pa 99% je ista komponenta, voda.
Svi dobro znamo da postoji nekoliko fabrika u svetu za proizvodnju TFT panela.
Eizo svoje TFT panele naručuje od nekoliko proizvođača i oni se prave posebno za EIZO po njihovim specifikacijama. Znači ne prave se u EIZO fabrici ali se prave za njih.
Sve ostalo se radi u EIZO fabrici (zna se našta mislim).
Jednom prilikom sam pitao kolegu iz EIZA koje panele ugrađuju. I tako je krenula priča koju ja vama prenosim.
Velika je zabluda da ako mislite da se sa trake skidaju recimo 10000 komada koji će danas ići za EIZO, a sledećih 10000 (odprilike oko 3 sata posle podne) idu za nekog drugog proizvođača.
Prilikom proizvodnje se takođe vodi računa o izlaznoj (ulaznoj) kontroli kvaliteta.
Takođe zaboravljate da je panel još uvek samo jedna komponenta a ne ceo proizvod.
Kada je monitor sklopljen, on radi neki vreme (ne znam tačno koliko), zatim se kalibriše i kod CG i CE (ako se dobro sećam i SX) serije postoji protokol merenja vašeg monitora koji stiže uz njega. Na tom protokolu piše serijski broj monitora i stoji napomena da to nije samo odštampan papir, nego realno merenje.
Prilikom dizajna monitora vodi se računa sa kakvom se tehnologijom radi i koriste se rešenje da otklone nedostatke takve tehnologije.
Posebna elektronska kola u EIZO monitorima vode računa o temperaturnoj kompenzaciji tako da EIZO monitor ima odličnu sliku već nekoliko minuta posle uključivanja, i održava takvu sliku tokom celog rada.
Drugim monitorima je potrebno bar 30 minuta da postignu radni režim. I kada postignu radnu temperaturu, slika se menja kako se menja temperatura u prostoriji.
Posebna kola u monitoru kontrolišu ravnomernost osvetljena i boja po celoj površini panela.
Signal koji ide od grafičke kartice koji je 8 bita po kanalu se u zavisnosti od modela konvertuje u interni 10-14 bita po kanalu koji se koristi za prikaz slike.
Kada želite da prikažete na primer gradijent od 0,0,0 do 255,255,255 vrednosti, odnosno od crne do bele kod eizo je to od 0,0,0 do 16384, 16384, 16384.
Na taj način izbegavate "stepenice" ili "korake" u prelazima.
Kada imate takav signal takođe je lakše prikazati površinu od 50% sive na ekranu oanosno vrednost RGB (128,128,128).
Kod nekog običnog odnosno "consumer" monitora se to obično dobija kompenzacijom signala u samoj video karti. i tako ond video karta šalje signal RGB (127,122,120).
Već nekoliko koraka dalje da bi intenzitet porastao za signal je RGB (128,123,121).
Tog trenutka taj ton više nije neutralan.
EIZO to radi drugačije monitor se "Hardwerski" kalibriše odnosno LUT tabela postoji u samom monitoru. Kartica šalje nemodifikovan signal.
Takođe EIZO ima svoj algoritam prikaza slike na ekranu odnosno dithering.
To zna da bude problem, ali nisam stručan dovoljno da vam kažem kako se manifestuje.
ja se nadam da ću imati slobodnog vremena i da na našem sajtu dam možda šire informacije
Pozdrav svima Goran

Zaboravih jednu veoma važnu stvar,
hvala na dobrodošlici na forumu.
Moram da kažem da je moje poznavanje tehnike usmereno u drugom smeru i ne zamerite ako budem možda postavljao i malo naivna pitanja. Biću prisutan koliko mi znanje i vreme dozvoljavaju.
Sa druge strane, bez lkakve želje da bilo šta ili koga ignorišem, "consumer" modeli monitora su mi potpuno nepoznati.
pozdrav svima goran (sve malim slovima)

dobro došao još jednom, Gorane... Drago mi je da vidim nekoga ko shvata zbog čega T240 nije "strava" i ko se "gnuša" ovih užasno jeftinih TN panela suludih dijagonala i niskih cena. Ok, za mase je to ok i nemam ništa protiv da ih kupuju, ali čak se i bolji xVA Samsung ili S-IPS NEC prilično razlikuje od tih TN mass-produkata, a da ne pominjemo EIZO. Ja sam odavno u PCPressu pisao o ovome o čemu ste i vi naveli gore - jednu priliku sam iskoristio, kada je prijatelj za firmu (možda ih čak i znate, uglavnom, tada su nabavljali EIZO monitore od zvaničnog distributera) koja se bavi video renderingom i montažom, uzeo jedan ColorEdge 24" TFT sa kalibratorom i jedan FlexScan iste dijagonale i nominalno sličnih karakteristika. Tada sam smatrao da je moj 244T nešto najbolje što postoji, a kada sam video FlexScan, rekao sam, ok, vidno je bolji, ali je i solidno skuplji. Onda smo provrteli neke testove na ColorEdge modelu i tada sam dobio želju da odem kući i bacim 244T kroz prozor. Inače, tada je samsung 244T koštao oko 1200 evra u radnji, FlexScan nešto manje od 1800, a ColorEdge skoro 2x više. Međutim, da sam tada imao para za to savršenstvo, to bi bilo to :) Ne verujem da su sada toliko skupi i moguće je da sada imaju LED backlight (tada su u pitanju bili samo WCG CCFL BLU), a koštaju još manje, ali nebitno je. Voleo bih da vidim kakvi su novi modeli, ali se plašim da se opet ne izbedačim :)

Nisam pricao o tome kakvi su paneli, ono se odnosilo na tvoju izjavu da nikada ne bi uzeo Samsunga.;)
Niti taj panel u Eizu ima mnogo veze sa "default" Samsung panelima, niti dizajn Eiza ima ikakve veze sa Samsungom...

Eizo je Eizo, Samsung je Samsung. Razlike se znaju. Mogu da razumem sindrom kiselog grožđa (da neko kudi Eizo jer nema mogućnosti za isti, što ne mislim da je slučaj s tobom) ali Eizo je i kvalitativno i kao brend daleko iznad Samsunga.

Dobar dan svima,
Odgovor na pitanje zašto EIZO monitori imaju za nekoga neopravdanu cenu zahteva malo duže objašnjenje.
Priča iz grafičke industrije:
Zamislite da se radi reklamna kampanja za "EIZO".
Fotograf prvi put na ekranu monitora vidi kako izgleda ta fotografija. Kako većina fotoaparata konvertuje sliku u NTSC kolorni prostor (koji je Adobe kasnije sa dodatkom game od 2.2 (nezasluženo) nazvao Adobe RGB).
Takav RGB kolorni prostor dovoljan je i da pokrije opseg štampe koji se dobija po SWOP specifikaciji i po ISO 12647-2 standardu za tabačnu i rotacionu štampu.
Fotograf, dizajner art direktor i klijent mogu, koristeći se programskim rešenjima za soft proofing, kao što je Dalim Dialog, da vide na EIZO monitoru, simulaciju raznih tipova štampe. Odnosno može se odmah videti da li kvalitet te fotografije odgovarajući.
Da li se možda sećate kako su domaćice iznosile štof iz radnje da bi ga pogledale na dnevnoj svetlosti?
Odnosno komercijalni monitori trenutno nemaju takav kvalitet slike: kolorni opseg, ravnomerno osvetljenje, preciznu gamu .... Da se razumemo, primarna funckija komercijalnog monitora je da ima izbalansiranu cenu i da zauzme svoje mesto na komercijalnom tržištu.

Zamislite takav jedan projekat koji se radi mesecima i u koji je uključen veliki broj ljudi,
odjednom stane iz razloga što su fotografije tamne odnosno svetle, ili vuku u žuto.
I tako jedna, druga, treća kampanja.
Na kraju će neko reći: Pa zar ne postoji neki monitor na kome ćemo moći da vidimo sliku kako treba?
-Da ali taj monitor košta 4000$!
-do sada nas samo ovaj projekat košta 40000$!
-Da naručim 10 komada?
- Nego šta!!!
(malo romansirana priča, ali u suštini je tako)
Priča iz filmske industrije.
Sav fimski materijal se danas obrađuje u postprodukciji.
Ali kranji rezultat se kontroliše pravljenjem pozitiva i gledanjem filmske projekcije.
To znači slanje ekspresnom poštom za Pariz, dva dana obrade materijala, slanje filmske trake nazad .... i tako dalje.
EIZO cg232 (http://www.eizo.com/products/graphics/cg232w/index.asp)
omogućava filmskim radnicima da vide film kako izgleda bez potrebe da se radi filmski pozitiv.
Cena takvog monitora je oko 10000E, Da li je skupo? Kako nisam iz te filmskog biznisa meni jeste. Verujem da je i vama. Verovatno je to cena jedne probe.
Postoji i drugi način bez izrade filmskog pozitiva ali cena takvog projektora je oko nekoliko puta veća (između 5 i 10 puta).

Ono što mogu da nekog posavetujem je da mora da zna za kakvu primenu mu treba monitor.
Ako birate EIZO to ne mora da bude CG serija. Naravno profesionalnim fotografima je po meni to prvi i jedini izbor)
pozdrav goran

A kakvi su to default Samsung paneli?:)

i ja sam se nasmejao, ali odgovor je vrlo jednostavan
to je onaj panel kada se stave dva monitora jedan pored drugog, i kada se kaze
da, da, ima razlike.
ja pokusavam da vam kazem da su TN, i IPS tehnologije
kao recimo benzinski i dizel motor.
Tvrdnja: Bugatti Veyron je isto što i Golf.
Pa Volkswagen je vlasnik Bugattija. Oba imaju benzinski motor. Oba pravi Volkswagen.
To može da znači dve stvari:
1. Lud je onaj ko kupi Bugatija za 100 puta veću cenu.
a mi dobro znamo
2. U Beogradu ima najviše Bugattija u Evropi.
cheers

da, da, ima razlike.
Pa Volkswagen je vlasnik Bugattija. Oba imaju benzinski motor. Oba pravi Volkswagen.
a mi dobro znamo
cheers
Gomila Eizo monitora ima Samsung (S-)PVA panele koji su bar po oznaci isti kao oni u nekim Samsung monitorima (npr.Samsung LTM210M2 ili Samsung LTM240M2).;) Ili mozda neko zna da Samsung specijalno za Eizo pravi panele? :)
Poredjenje VW i Bugatti ne stoji, ne radi se istim motorima. Recimo VW Golf je skuplji od Seat Leona, iako oba imaju identicne VW motore.;)

EDIT:
Ne bih da me neko pogresno razume, ja verujem da je Eizo bolji, jednostavno radi se o cenovno razlicitim klasama.

Poslednja izmena od urednika:
da, da, ima razlike.
a mi dobro znamo
cheers
analogija nije na mestu jer nije razlika izmedju PVA Samsunga i Eiza (ne tog od 10k evra vec onog obicnog komercijalnog od 1k evra) kao izmedju Veyron-a i Golf-a. to je vec tesko karikiranje kojim se pokusava predstaviti kako je Eizo neuporedivo bolji od high end Samsunga. jeste bolji, ali malo. ponavljam, govorim o komercijalnom EIZU. razlika u ceni je donekle opravdana razlikom u kvalitetu, ali donekle i nije jer se placa brend. jasno je da ce neko ko radi posao koji si naveo uvek uzeti najbolje sto moze i ako treba preplatice ga jer ce u totalu biti u plusu, ali kakve veze ja imam sa tim? :) bez bullshit-a, cisto sumnjam da bih primetio razliku u svakodnevnom radu za kompjuterom izmedju tog EIZA od soma evra i recimo 245T. i zasto bih onda placao vise za nesto od cega nemam opipljive koristi? neko moze da primeti razliku u aplikacijama koje koristi i u krajnjem slucaju monitor mu zaradjuje hleb i on ce svakako dati...
pozzz

Poslednja izmena:
Nekako stičem utisak da nije važno šta je rečeno i kako je rečeno nego da je važno ono što je neko zadnji napisao.
Bilo bi neozbiljno sa moje strane da tvrdim nešto iz čega ne mogu da stojim, ili da negiram nešto iz sopstvenog hira.
Neko će da se uhvati za moje pisanje kao nešto što je video na internetu i da je to proverena infomacija.
Na jednom XRITE treningu smo bili gosti u EIZO u Budimpešti. Tamo je bio eizo monitor u rasklopu.
Ko je hteo da vidi koji od čega je napravljen mogao je.
Hoću da kažem da kod njih nema tajni, odnosno vrsta panela se ne krije.
Moram da priznam da me nije interesovalo koji je panel unutra. Da sam znao da je nekome to važno slikao bih panel.
Konkretno mi kao EIZO partner možemo da kupimo takav demo unit. :)

Malo mi je neozbiljno prenositi sa foruma na forum kako je to Samsung LTM210M2 ili Samsung LTM240M2 a to nisam video i ne mogu da potvrdim.

A takođe, kolega mi je rekao da je sam izbor panela za EIZO jako važan ali da je takođe pod njihovom kontrolom. Tako da je poređenje sa EIZO=Bugatti potpuno umesno.

Moram da priznam da me nije interesovalo koji je panel unutra. Da sam znao da je nekome to važno slikao bih panel.
Konkretno mi kao EIZO partner možemo da kupimo takav demo unit. :)

Malo mi je neozbiljno prenositi sa foruma na forum kako je to Samsung LTM210M2 ili Samsung LTM240M2 a to nisam video i ne mogu da potvrdim.

A takođe, kolega mi je rekao da je sam izbor panela za EIZO jako važan ali da je takođe pod njihovom kontrolom. Tako da je poređenje sa EIZO=Bugatti potpuno umesno.
Pa naravno da je bitno koji je panel unutra, to je najbitnije.
Samsung LTM210M2 i Samsung LTM240M2 su samo primeri, i to uopste nije dezinformacija, njih koriste recimo Eizo CE210W i Eizo CE240W.;)

bicu potpuno iskren.
neko pametan je nekad dosao na (genijalnu) ideju kako da nastavi da muze brend. primera ima koliko hocete a ja cu dati jedan. recimo Mercedes pravi dobre automobile. neko se dosetio kako da zaradi jos neki dolar na konto (zasluzeno) jakog Mercedes brenda te je smislio Mercedes bicikl, sat, kisobran itditd. poenta je da se napravi nesto za siroke narodne mase sto ce moci da priusti mnogo veci broj ljudi nego sto moze Mercedes automobil. to nesto ce biti dobrog kvaliteta ali i nesrazmerno visoke cene koja ce biti "opravdana" brendom, ali bez obzira na sve, fanboy-evi ce je platiti. da li Mercedes bicikl vredi 5k evra? ne, ne vredi, jer cu ja sklopiti isti takav za manje para (doduse nece na njemu pisati Mercedes) ili dosta bolji za iste pare. da se vratimo na pricu o EIZU. EIZO je cuven po "profi" monitorima i sve je to ok. svaka cast, zasluzeno. onda se neko doseti da napravi monitor za rulju koji ce biti u rangu konkurencije ili malo bolji a kostace solidno vise, ali ce imati EIZO potpis. koliko je taj EIZO od 1000e bolji od 245T koji kosta 700e? da li je bolji 40% kolika je razlika u ceni ili je malo bolji a u cenu je uzidana i EIZO znacka?
to je sustina :)

Pa naravno da je bitno koji je panel unutra, to je najbitnije.
Samsung LTM210M2 i Samsung LTM240M2 su samo primeri, i to uopste nije dezinformacija, njih koriste recimo Eizo CE210W i Eizo CE240W.;)

to mu dodje kao svi to dobro znaju?
ili opšte poznato je?
šta je kriterijum?

to mu dodje kao svi to dobro znaju?
ili opšte poznato je?
šta je kriterijum?

Pa ne znaju svi, ali net je cudo.:D
Ali evo:
Eizo CE210W (widescreen) has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM210M2) panel.

Eizo CE210W-K (widescreen) has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM210M2) panel.

Eizo CE240W (widescreen) has a 24 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2) panel.

Eizo CE240W-K (widescreen) has a 24 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2) panel.

Eizo CG19 has a 19 inch 20 ms S-IPS (Hitachi NL128102BC29-01) panel.

Eizo CG21 has a 21 inch 50 ms S-IPS (Hitachi TX54D11VC0CAB) panel.

Eizo CG210 has a 21 inch 30 ms S-IPS (Hitachi TX54D11VC0CAC) panel.

Eizo CG210-K has a 21 inch 30 ms S-IPS (Hitachi TX54D11VC0CAC) panel.

Eizo CG210N has a 21 inch 30 ms AS-IPS panel.

Eizo CG210N-K has a 21 inch 30 ms AS-IPS panel.

Eizo CG211-BK has a 21 inch 30 ms AS-IPS panel.

Eizo CG211-GY has a 21 inch 30 ms AS-IPS panel.

Eizo CG220 has a 22 inch 37 ms S-IPS (Mitsubishi AA222ZA01) panel.

Eizo CG221 (widescreen) has a 22 inch 30 ms AS-IPS panel.

Eizo CG222W (widescreen) has a 22 inch 8 ms (g2g) S-IPS panel.

Eizo CG241W (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240CS) panel.

Eizo G210N has a 21 inch 30 ms AS-IPS panel.

Eizo HD2431W-BK (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo HD2431W-GY (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo HD2441W-BK (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo HD2441W-WS (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo HD2442W (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo HD2451W-BK (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo HD2451W-WS (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo L551 has a 17 inch 16 ms TN panel.

Eizo L557 has a 17 inch 25 ms PVA (Samsung LTM170E6-L03) panel.

Eizo L560t-c has a 17 inch 25 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo L560t-c-k has a 17 inch 25 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo L565 has a 17 inch 35 ms S-IPS (Hitachi TX43D15VC0CAD) panel.

Eizo L567 has a 17 inch 35 ms S-IPS (Hitachi TX43D15VC0CAD) panel.

Eizo L568 has a 17 inch 25 ms PVA (Samsung LTM170E8-L02) panel.

Eizo L578 has a 17 inch 12 ms (g2g) PVA (Samsung LTM170E8) panel.

Eizo L760t-c has a 19 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo L760t-c-k has a 19 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo L767 has a 19 inch 25 ms PVA (Samsung LTM190E1-L03) panel.

Eizo L768 has a 19 inch 25 ms PVA (Samsung LTM190E4-L02) panel.

Eizo L768-AS has a 19 inch 25 ms PVA (Samsung LTM190E1-L03) panel.

Eizo L778 (M190) has a 19 inch 12 ms (g2g) PVA (Samsung LTM190E4) panel.

Eizo L788 has a 19 inch 25 ms PVA (Samsung LTM190E4-L02) panel.

Eizo L795 has a 19 inch 25 ms PVA (Samsung LTM190E1-L03) panel.

Eizo L797 has a 19 inch 20 ms SA-SFT (NEC NL128102BC29-01) panel.

Eizo L885 has a 20 inch 20 ms ASV (Sharp LQ201U1LW01 eller LQ201U1LW21 eller LQ201U1LW28) panel.

Eizo L887 has a 20 inch 20 ms ASV (Sharp LQ201U1LW21) panel.

Eizo L985EX has a 21 inch 40 ms S-IPS (Hitachi TX54D11VC0CAB) panel.

Eizo L997 has a 21 inch 30 ms S-IPS (Hitachi TX54D11VC0CAC) panel.

Eizo M1700 has a 17 inch 8 ms TN panel.

Eizo M1700-k has a 17 inch 8 ms TN panel.

Eizo M1900 has a 19 inch 8 ms TN panel.

Eizo M1900-K has a 19 inch 8 ms TN panel.

Eizo M1950 has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA panel.

Eizo M1950-K has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA panel.

Eizo M1950-S has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA panel.

Eizo P1700 has a 17 inch 8 ms TN panel.

Eizo P1700-K has a 17 inch 8 ms TN panel.

Eizo S1701ES has a 17 inch 5 ms TN panel.

Eizo S1701SA has a 17 inch 5 ms TN panel.

Eizo S1701SH-BK has a 17 inch 5 ms TN panel.

Eizo S1701SH-GY has a 17 inch 5 ms TN panel.

Eizo S1721 has a 17 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1721-K has a 17 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1721AS has a 17 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1721AS-K has a 17 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1731 has a 17 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM170E8) panel.

Eizo S1731-K has a 17 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM170E8) panel.

Eizo S1731AS has a 17 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM170E8) panel.

Eizo S1731AS-K has a 17 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM170E8) panel.

Eizo S1901SA has a 19 inch 6 ms TN panel.

Eizo S1901SE has a 19 inch 6 ms TN panel.

Eizo S1901SH has a 19 inch 6 ms TN panel.

Eizo S1910 has a 19 inch 12 ms (g2g) PVA panel.

Eizo S1910-AS has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung) panel.

Eizo S1910-K has a 19 inch 12 ms (g2g) PVA panel.

Eizo S1911 has a 19 inch 2 ms (g2g) TN panel.

Eizo S1911-K has a 19 inch 2 ms (g2g) TN panel.

Eizo S1921 has a 19 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1921 has a 19 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1921-K has a 19 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1921AS has a 19 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1921AS-K has a 19 inch 20 ms PVA (Samsung) panel.

Eizo S1931 has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM190E4) panel.

Eizo S1931-K has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM190E4) panel.

Eizo S1931AS has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM190E4) panel.

Eizo S1931AS-K has a 19 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM190E4) panel.

Eizo S1931NSA-BK has a 19 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S1931NSA-GY has a 19 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S1931NSH-BK has a 19 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S1931NSH-GY has a 19 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S1932SA has a 19 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S1932SE has a 19 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S1932SH has a 19 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S1961 has a 17 inch 8 ms PVA (Samsung LTB190E2-L01) panel.

Eizo S2000 has a 20 inch 8 ms (g2g) A-MVA (AUO) panel.

Eizo S2001WE (widescreen) has a 20 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2001WH (widescreen) has a 20 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2031W-BK (widescreen) has a 20 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S2031W-GY (widescreen) has a 20 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S2031WE-BK (widescreen) has a 20 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S2031WE-GY (widescreen) has a 20 inch 8 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S2100 has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM213U6) panel.

Eizo S2100-K has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM213U6) panel.

Eizo S2110W (Widescreen) has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM210M2) panel.

Eizo S2110W-K (Widescreen) has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM210M2) panel.

Eizo S2111W-BK (widescreen) has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM213U6) panel.

Eizo S2111W-WS (widescreen) has a 21 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM213U6) panel.

Eizo S2201WSE-BK (widescreen) has a 22 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2201WSE-GY (widescreen) has a 22 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2201WSH-BK (widescreen) has a 22 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2201WSH-GY (widescreen) has a 22 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2231WE (widescreen) has a 22 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM220M3) panel.

Eizo S2231WH (widescreen) has a 22 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM220M3) panel.

Eizo S2401SE (widescreen) has a 24 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2401SEK (widescreen) has a 24 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2401WE (widescreen) has a 24 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2401WH (widescreen) has a 24 inch 5 ms TN panel.

Eizo S2410W (widescreen) has a 24 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2) panel.

Eizo S2410W-K (widescreen) has a 24 inch 8 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2) panel.

Eizo S2411W-BK (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2) panel.

Eizo S2411W-WS (widecreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240M2) panel.

Eizo S2431WE-BK (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo S2431WE-GY (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo SX2461W (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo SX2761W (widescreen) has a 27 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.

Eizo SX3031W-BK (widescreen) has a 30 inch 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung) panel.

Eizo SX3031WK (widescreen) has a 30 inch 6 ms (g2g) S-PVA panel.
:)

Nazad
Vrh Dno