Ali već je ustanovljeno da treba dublja brazda pa da usev bude zaštićen od zime :dQuick format traje jako kratko![]()
Stvar je u tome što je po default-u full format, prevideo si da štikliraš quickIzgleda da sam ja izabrao ful format..:S:
Daj bre dosta o toj brazdi i usevima, zajbo se čovek, šta da se radi, zemljoradnik, bitni mu usevi (a i brazde, kao i dubina iste).Ali već je ustanovljeno da treba dublja brazda pa da usev bude zaštićen od zime :d
Nema veze da li ćeš za podatke koristiti primarnu ili logičku particiju, ali itekako ima veze kako ćeš da particionišeš nov disk!pa guglao sam ali nisam naisao na ista relevantno na tu temu. Na par mesta kazu da je nebitno da li je primary ili logical i to je presudilo (ali na zalost to su poprilicno bajati clanci od pre 5-6 godina).
Moguće da ne bi. Pitanje je gde ti je ekstended particija, na tom disku ili na onom prvom.Kad bih sad izvadio green HDD i stavio ga i neciji external rack ili docking station, ili pak ubacio kod ortaka u njegovo kuciste - svi podaci bi se videli sasvim normalo kao i na mom kompu ?
Nema. Ima samo veze sa tim da li je particija butabilna i gde se nalaze podaci o njoj (MBR/VBR ili EBR). S obzirom da svaki disk može imati najviše 4 primarne particije (što je za storedž diskove više nego dovoljno) nema razloga ne napraviti jednu, dve ili čak 3 primarne particija, ako je to uopšte potrebno.Plus to da li je primary ili logical nema nikakve veze sa brzinom rada ?
Kada god budes radio format HDD-a,savetujem ti da uvek koristis Full format a ne Quick,jer je full format mnogo bolji,jer dublje formatira HDD.
Ne moraš da brišeš particiju, niti je ponovo formatiraš da bi instalirao OS.Ma....zaglibio do guse.
Kupio nedavno novi hard, u medjuvremenu buraz prodao HDD (prebacio podatke sa starog na novi hard), problem mi je sto taj novi ima samo 1 particiju, ne smem da mu obrisem particije kada dizem OS da ne bih izgubio podatke
Otkud ti to? Šta može da se desi? Da padneš sa stolice? :da rizicno je da imas samo 1 particiju ako imas 1 hdd u racunaru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari