Šta je novo?

Trenutna cena Double Layer medija i gde ih kupiti?

ja kupujem u podzemnom prolazu kod Doma omladine
Verbatim sa stapa = 190din

jel ima neko predstavu gde ima da se kupi DL-RW disk?!?
znacilo bi mi zbog Xbox-a

Koliko znam, ne postoje DL RW diskovi. Nešto je JVC petljao s tim i napravio neki svoj standard, ali ti diskovi ne mogu da se koriste u standardnim rezačima, niti znam da je neko izbacio rezač koji podržava taj novi standard. Tako da ***a... možda je rešenje da juriš negde te jeftine Princo diskove koji su je pojavili. Za njih ti nije žao da ih baciš kad ti igra dosadi :D

Ja mislio da je samo kod nas katastrofa sa DL medijima, ali vidim da ni vi niste bolje srece ja koristim samo verbatim i zadnje vrijeme je trziste preplavljeno sa kodak diskovima a DL imaju Ricoh oksid i nisu losi, mada nije problem kada ga snimas nego kada pravis neku kolekciju a on rikne nakon par mjeseci ili godinu dana.

125din verbatim u Contrel-u, prolaz kod Doma omladine..

Jel zna neko gde je jeftin verbatim DL a da ta prodavnica salje nekom kurirskom sluzbom?

Zato kod mene samo verbatim. :)

U NS-u ih kupujem po 150din u Sky Media u Jevrejskoj.

Ako neko zna gde ih ima jeftinije u NS, nek zine.

Uzeo, ni lite-on ni optiarc ni laptop (mislim da je toshiba) ih ne vide. Katastrofa.

Skoro je bila tema u kojoj se čovek žalio da nije mogao da nareže te dikove. Znači zaobići ih u širokom krugu.

:wave:

Skoro je bila tema u kojoj se čovek žalio da nije mogao da nareže te dikove. Znači zaobići ih u širokom krugu.

:wave:

Ne znam da li pricamo o istim diskovima ali ja te bele Princo DL diskove rezem u Optiarc-u bez problema. Problem sam imao sa starim Pioneerom 111L ali to nije ni cudno kada taj Media Code ni nema u njegovom firmware-u.
Inace ih uzimam u Sonic Line-u u NS po 55din. Za igrice i ne treba nista bolje od ovoga.:)
Te noname koje imaju (Media Code im je neki: RICOHJPND00...) po 40din zaobici u sirokom luku.

U pakomu nema vise ni na sajtu. A to "narucite online" naucili pa ponavljaju ko papagaji
bez razmisljanja. Kad god sam bilo sta pitao nisu imali i uvek isti odgovor cak i kada je cena postarine veca od cene proizvoda.

Nišlije neka provere radnju Virtycom (valjda se tako piše, u svakom slučaju izgovara se "virtikom"). Kaže mi buraz da ima Verbatima za ~70 din. A u BG-u su oko 110-120, tamo gde ja kupujem.

Virtycom je ranije imao kancelariju u TC Zeleni Venac (negde na spratu...stvarno je odavno bilo), ne znam da li još uvek tu postoje...s obzirom da im je domen umreo...

Ja sam pre uzimao po 55 din u jednoj radnji, zadji put kada sam uzeo par komada bili su 60din, naravno Princo oni beli, a uzimao sam ih u 27 marta ne znam tacno broj, neka mala radnjica onako kao podrum uvucena sa desne strane kada idesh od Vuka, prodjesh poshtansku i onu stanicu 65 i tu malo posle... Icicu za koji dan pa cu videti tacan broj

Maxell DL 8x DVD+R (pakovanje od 10 komada) 853 dinara u BG-u.
Da li su oni OK posto im je brzina rezanja 8x, tj. koliko su trajni ?
I cena da li je OK ?

[ to je u AlfaMedia u Balknskoj 42 ]

Kako se pravi ono da se nevidi dok se ne klikne na to ?
Posto ovo nije reklama !
Evo stavio al se nista ne promeni

Poslednja izmena:
I dalje se vidi :D

Kod mene se Maxell dobro pokazao nije bilo nikakvih problema. Neko opste iskustvo govori da su diskovi deklarisani tj. sertifikovani na vece brzine kvalitetniji od onih predvidjenih na manje mada i tu moze biti izuzetaka.

Preporucljivo je takodje ako imas vremena da koristis manju brzinu od maximalne na primer 4X.

U pakomu nema vise ni na sajtu. A to "narucite online" naucili pa ponavljaju ko papagaji
bez razmisljanja. Kad god sam bilo sta pitao nisu imali i uvek isti odgovor cak i kada je cena postarine veca od cene proizvoda.

XAXAXAXAXA bas tako, prosli put me je jedan tako iznervirao da sam ga upitao moze li online da se naruci da njega nema u radnji pre nego sto ja dodjem, covek nije normalan, kao da sam ja srastao sa racunarom i netom :wall:.

:wave::wave::wave:

Verbatim (16x ili koji god vec ima) Double Layer gde ima i za koliko para ?
Koliko uopste GB moze da stane na double layer, znam da na obican moze da stane 4,38GB, to bi znacilo onda 2x4,38 = 8,8 GB ?!?
Imam tu neke silne dokumentarce, serije, pa bih voleo da potrpam sve na zasebne diskove.

Poslednja izmena:
DL medijima je maksimalni kapacitet 8.5GB (bar je tako kod ovih Verbatima koje ja uzimam). Ako odradiš proporciju 8.5GB : x = 100% : 93%, dobijaš oko 7.9GB mesta za rezanje.

Neka me neko ispravi ako grešim.

P.S. Nadam se da znaš odakle ovih 93%...

Poslednja izmena:
1024 / 1.024 / 1.024 / 1.024, odnosno obican dvd ima kapacitet 4.700.000.000 byte-ova :), odnosno 4,38GB. Ali nisam znao da je kapaciti DL-a 8.500.000.000 byteova, mislio sam da je 2 x 4.700...

Nego ti meni reci, gde kupujes i po kojoj ceni, batali me matematike :D.

Poslednja izmena:
da vidim da l radi, ne zelim nikoga da nerviram
KONACNO !
Verovatno cu da kupiti te Maxell pa kad narezem par komada , javicu utiske .

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno