Šta je novo?

Phenom II X3 -> X4 otključavanje :)

Nista ti nece "reci" sa TA770, jer je za otkljucavanje potreban ACC, a ACC ide samo uz SB750 ;)

iz koje nedelje proizvodnje je tvoj X3 720?

Znam za SB 750 i ACC,nego sam se pobojao da kad se otkljuca,mozda ostaje otkljucano...Nevermind
Nisam pogledao koja je nedelja,evo prilozicu sliku iz cpu-z,ako nesto znaci.:)

Prilozi

• X3 720.jpg
    X3 720.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 203
SORD-e, nista ovo ne znaci bez uvida u nedelju proizvodnje ;)

Gde si kupio CPU?

Ja uzeh X3 720BE medjutim on je 54 nedelja 2008me ili ti 0854. Verovatnoca da 4th jezgro bude OK je mala, ali videcemo kada konacno bude u mojim rukama. Misllim da se kod nasih dilera ne moze naci 0904. Trenutno se cela Srbija snabdeva od AS....(sto se AMDa tice) . Ovo je njihov CPU tako da...

Videcemo do kraja nedelje...

:smoke:

Poslednja izmena:
Moj primerak je 0851.Tako da isto verovatno nista od stabilnog otkljuc.

Pravac na RMA. :d:d:d
Kazi da su ti prodali X3 kom ne moze da se otkljuca 4to jezgro! :d:d:d

:)

Kazacu da su mi prodali X3 kom moze da se otkljuca i 4. jezgro,ali je neispravno.:D
I naravno trazicu full money refund...:D
...Ma,samo vozi i uzivaj.:smoke:

Kazacu da su mi prodali X3 kom moze da se otkljuca i 4. jezgro,ali je neispravno.:D

Naravno. ;)

Otkljucacu klincima sva 4 jezgra pa neka cepaju igrice. Radice to vako-nako. I bre, dok igrica dodje do 4tog jezgra ima da se namuci bash, a i da se oduzi... :d:d:d a posle kako bude :p.

Sala, mala...

Refound naravno, ali za X4 920! :d

Ja uzeh X3 720BE medjutim on je 54 nedelja 2008me ili ti 0854. Verovatnoca da 4th jezgro bude OK je mala, ali videcemo kada konacno bude u mojim rukama. Misllim da se kod nasih dilera ne moze naci 0904. Trenutno se cela Srbija snabdeva od AS....(sto se AMDa tice) . Ovo je njihov CPU tako da...

Videcemo do kraja nedelje...

:smoke:

E moram u offtopic:d
Po kom kalendaru računaš vreme:smoke:
Znači godina ima 54x7=378 dana:p

U atomu danas uzeo.

0904

Phenom II X4 10 :-devil-:

Navali narode ;)

Poslednja izmena:
E moram u offtopic:d
Po kom kalendaru računaš vreme:smoke:
Znači godina ima 54x7=378 dana:p

Cuj, danas niko vise nezna tacno koliko ima cega (a narocito dana, meni je licno svaki dan kao godina)... :d:d:d

ISPRAVKA: 0854 -> 0851 bre. :D

:p

P.S. Ko radi taj i gresi. :smoke:

I X3 koji su proizvedeni 51. nedelje 2008. god. mogu da se otkljucaju;). AMD trazi od proizvodjaca ploca da izbace nove BIOS-e koji ce onemoguciti dalje otkljucavanje:
http://www.techpowerup.com/index.php?86442
:beat:
Da moze i 0851 da se otkjuca sam skontao jos koliko prekjuce na svom primerku,samo je mala verovatnoca da ce biti stabilno otkjucano jezgro.
Zar se ocekivala drugacija reakcija od strane AMD-a?

"Mirno spavaj nano,sve je zakljucano, cetvrto jezgro nije caba ti flesovanje":p

Probali samo jedan X3 720, 0309, na Biostaru 790GXB i radi cetvrto jezgro za sad stabilno...

Zanimljiva kombinacija koju sam ja probao X3 720, 5108 na Asus M4A78T-E, znaci AM3 procesor i AM3 ploca. Nazalost posle postavljanja opcije u BIOS-u na Auto nisam dobio sliku :S: .

Probali samo jedan X3 720, 0309, na Biostaru 790GXB i radi cetvrto jezgro za sad stabilno...

Evo slike ;)

By staxm

Procesor je bio stabilan nekih 20-ak minuta prime stabilan, a prilikom prime smo pustili da vrti 3dmark06 CPU testove

Probali smo ga i na 3600MHz i izvrteo je cpu testove
Stavili su noviji bios pustili prime na difoltu sa 4 jezgra, da vidimo da li je stabilan... bio je nekih 2h stabilan i ostavljen je da radi :)

:wave:

Poslednja izmena od urednika:
Ovo je ili stvarno namerno zbog marketinga,ili ce ispraviti propust tako sto ce neka nova "revizija" x3 phenoma traziti konkretan bios(koji drzi cetvrto jezgro u svakom slucaju zakljucano),ne verujem da bi amd prodavao ovakve procesore tek tako, valjda ih i oni prvo istestiraju pa jedan ide ovamo a jedan onamo.

Iskreno, cela ova prica oko novih "trojki" mi deluje kao fino smisljen marketing od strane AMD-a. Prvo, AMD ne onesposobljava (laser cut-om,npr.) 4. jezgro, koje je navodno neispravno, vec ga samo iskljucuje, i racuna na to da se nece naci nacin da se ono reaktivira? Mislim, daj. Onda neki lik, kao slucajno, otkriva foru kako da se ukljuci to jezgro, nakon toga, cela prica se siri netom, ljudi sve vise kupuju X3 u nadi da ce uspeti da ga pretvore u X4. Prodaja standardnih X4 920 i 940 ne trpi previse zato sto njih kupuju ljudi kojima nije problem da daju vise para i zele da imaju X4 out-of-the-box, a i mnogi ne zele da se zamaraju time da li ce otkljucano jezgro raditi kako treba, ono, tipa "ma, pitanje je kako ce to da funkcionise, bolje da ja dodam jos malo, pa da mirno spavam". Za to vreme, stvara se hype oko X3, svi jure da nadju primerak na kome ce "operacija" uspeti. Onda AMD zahteva da proizvodjaci ploca to rese novim BIOS-ima. A sta ako oni to ne urade? Ako oni to odbiju, da li ce AMD krenuti sa laser-cut-om na novim X3? Ako to urade, onda zaista zele da to rese, u suprotnom, ako sve ostane ovako, cini se da na ovaj nacin zele da pomrse racune Intelu u visoj srednjoj klasi.
Naravno, ovo uopste ne mora da bude tacno.

Evo, konacno X3 720 BE. Nedelja 0851 F... na doticnoj ploci sa Enablovanim ACCom i malo nasprengovanim NBom. :d:d:d

Untitled.jpg

Ja sam za sada zadovoljan. Klinci igrali sat vremena igricu i sve je bilo OK. :D

:smoke::smoke::smoke:

Nazad
Vrh Dno