Iskreno, cela ova prica oko novih "trojki" mi deluje kao fino smisljen marketing od strane AMD-a. Prvo, AMD ne onesposobljava (laser cut-om,npr.) 4. jezgro, koje je navodno neispravno, vec ga samo iskljucuje, i racuna na to da se nece naci nacin da se ono reaktivira? Mislim, daj. Onda neki lik, kao slucajno, otkriva foru kako da se ukljuci to jezgro, nakon toga, cela prica se siri netom, ljudi sve vise kupuju X3 u nadi da ce uspeti da ga pretvore u X4. Prodaja standardnih X4 920 i 940 ne trpi previse zato sto njih kupuju ljudi kojima nije problem da daju vise para i zele da imaju X4 out-of-the-box, a i mnogi ne zele da se zamaraju time da li ce otkljucano jezgro raditi kako treba, ono, tipa "ma, pitanje je kako ce to da funkcionise, bolje da ja dodam jos malo, pa da mirno spavam". Za to vreme, stvara se hype oko X3, svi jure da nadju primerak na kome ce "operacija" uspeti. Onda AMD zahteva da proizvodjaci ploca to rese novim BIOS-ima. A sta ako oni to ne urade? Ako oni to odbiju, da li ce AMD krenuti sa laser-cut-om na novim X3? Ako to urade, onda zaista zele da to rese, u suprotnom, ako sve ostane ovako, cini se da na ovaj nacin zele da pomrse racune Intelu u visoj srednjoj klasi.
Naravno, ovo uopste ne mora da bude tacno.