Šta je novo?

MSI RX3850

Malo li je ?

jel ti to krajnja granica za core ? Memorija ti bas dobro tera.
Sto se tice 3dM '06 , trebalo bi da na default /1280x/ ide preko 10k na tvojim vrednostima.

Verovatno ces morati malo da odvrnes tog Athlona , da bi uocio prave vrednosti kartice, inace ti se OC grafike malo isplati.

posto sad nisam u novom sadu, kad budem dosao probacu na default... ali koliko se secam da mi je dao nekih 73xx...

za core ja mislim da jeste, preko 760 pojavi se znak upitnik a memoriju mislim da mogu jos nego nisam isao preko...

A kako da Athlona odvrnem, nikad nisam uspeo da bar malo klokujem...intel mi je bio laksi...?

hmm ovo sad sam isao do 865/1085 i tu nije hteo da mi odradi 3dmark06 pukao odma na pocetku...

koliko god da sam dizao, spustao meni ne ide preko 8000 desilo se na 730/1030 da mi da 8300 i to je to... od toga vise nece
-procesor sam klokovao na 2.4GHz

citao sam da na default bez kloka graficke i procesora treba da minimum 10000

10hiljada bi dao eventualno na default Intel quadu , i to jacem.

kod mene je MSI na defaultu radio nesto bolje na AMD konfiguraciji,
nego OCovani palit 9600gso na Intelu. / katalist 8.12 /

To su rezultati sa 3dMarka 03, koji se u drugacijoj meri oslanja na CPU. I na rezoluciji 1024x.
Tako da sam prijatno iznenadjen / ponavljam se, znam /.
Kartica moze / i hoce sigurno / da zataji na visim rezolucijama usled malo Vrama.

Jedini lek, koji provereno radi za to je ATI jev Hypermemory, sa kojim imam veoma lepa iskustva.
Ali mi do sad nije poslo za rukom da ga ukljucim sa poznatom izmenom u registru.

Preostaje mi flesovanje biosa neke 3850ice koja ima opciju Hypermemory.
256mb verzije 3850 postoje kod nas u izvedbi Palita, Asusa, -za ostale ne znam.

Pitanje : zna li neko za neku 3850 /ili 3870 / koja ima Hypermemory ?

Poslednja izmena:
meni maximum je 820/995 ... u ati tool-u mi pokazuje da je sve u redu

e sad kad pustim 3dmark06 on bre ne prelazi 6500 kad je po default...

pa ja mislim da mi je CORE clock malo preveliki? sta vi mislite?

Nemoj se opterećivati Markom ako kartica radi OK tamo gde je najvažnije :).

radi ona ok... sve igre koje sam probao i koje igram tera na max...naravno sem GTA4 to ni u ludilu nece da radi max... al dobro zadovoljan sam

nego me plasi to sto nece u marku da pokaze dobre rezultate...mozda sam ja nesto zeznuo oko kloka pa da je ne s*ebem kartu :)

pozz

kako ti radi GTA IV , i na kojim taktovima ?

@Tucko:
smanji klokove pa pogledaj skalira li 3DMark na nize (to bi znacilo da si preterao sa GPUom, ne memarom). Skini FUR rendering pa isprobaj na tim taktovima (pored AT-a).
A los rez u Marku je 95% zbog proca (ja imam oko 82xx) => CPU nam je bottleneck...
Ne bi bilo lose ni da joj modujes bios i dodas malo V-a za GPU)...;)
EDIT:
+ imas samo 256MB na kartici (u Digital!u su bas poredili razlike izmedju 256 i 512MB i ima osetne razlike)...

Poslednja izmena:
Ja sam je klokovao na 800mhz/1001mhz :) I to je klok za svaki dan....

stvarno zanimljiva kartica za 55e...core mi radi na 820MHz,a mem na 1001MHz

da ne otvaram novu temi kako vama radi Crysis na ovu karticu?

Radi odlicno u 1024x768 na high u DX9 i pristojno u 1280x1024 high DX9. Pod pristojno mislim igrivo.

Radi odlicno na 1600x1200 (native rez.za moj monitor)
U prilogu je moje klokovanje.
Sa tim da sve jos moze da se klokne,samo to radim polagano.

Prilozi

• 3D Mark06.GIF
    3D Mark06.GIF
    300.1 KB · Pregleda: 52
Evo jos jedan rez

Prilozi

• 3D Mark06.GIF
    3D Mark06.GIF
    313.5 KB · Pregleda: 41
Mainstrim kad je bilo
CPU- 2600 MHz
GPU 710 MHz
Mem na graf. 2050 MHz

Upravo tako a i ukljucena mi je hyper memory
Tako da sad ima ukupno 1024 Mb

Kako se ukljucuje HM, bas me zanima da li bi nesto dobio time?

Hyper memory se sama ukljucuje iz biosa graficke,bar kod mene.

A kako da virnem u bios i promenim nesto :smash:

Evo ti moj bios pa uporedi

Prilozi

• RV670.rar
    37.8 KB · Pregleda: 41
Upravo tako a i ukljucena mi je hyper memory
Tako da sad ima ukupno 1024 Mb

Da zakljucimo da tvoja kartica ima 512MB memorije na grafickoj i da je zbog toga bolja od 3850 sa 256MB. Razlika je izrazenija u vishim rezolucijama.

Tvoja kartica nema 1024MB memorije, sve je to marketing i eventualno podesavanje drajvera.

:wave:

Dobro si zakljucio
Moja kartica ima 512 MB graficke memorije i koristi "prioritetno" kod zahtevnih 3D aplikacija
jos 512 MB sistemske memorije.
Tako da ako imas iskustva oko toga zakljuci sam da li je to marketinski trik tj "patka"

Dobro si zakljucio
Moja kartica ima 512 MB graficke memorije i koristi "prioritetno" kod zahtevnih 3D aplikacija
jos 512 MB sistemske memorije.
Tako da ako imas iskustva oko toga zakljuci sam da li je to marketinski trik tj "patka"

Nemam iskustva s tim, ali verujem da je u pitanju ->
duck.gif

Kad ti zafali memorije na grafickoj, slabo ti pomaze sistemska, nije dovoljno brza u komunikaciji sa grafickim procesorom...

:wave:

Nazad
Vrh Dno