Šta je novo?

MSI RX3850

HyperMemory je uključen/isključen u zavisnosti od podešanja drajvera.
Može i ručno da se uključi/isključi iz Registry-ja, tupili smo pre godinu dana o tome na forumu a koga zanima neka koristi pretragu.
Kod ATI-jevih HD2xxx i HD3xxx serija kartica HyperMemory značajno utiče na ponašanje kartice - tj. bolje da je uključen. Ovo se primeti kod kartica sa 256MB (kada se isključi HyperMemory dolazi do "štucanja"), sa 512MB i više uticaj HyperMemory je skoro pa neprimetan.

Trazio sam po forumu i nasao kako se HM uljucuje u reg. Medjutim kada sam to uradio nista se nije promenilo. Gledao sam i onaj bios od "gore" al nesto ne vidim da tu ima neka opcija za HM.
Ako neko ume da mi pomogne bio bih zahvalan cheers

koliko ja znam da MSI 3850 256mb nema mogucnost za HM (ili su mene samo pogresno obavestili)

a da li cu s*ebati nesto ako promenim u biosu "Additional Futuer" tu sam hteo clok da pomerim.

a gde se nalazi ukljucivanje i iskljucivanje HM u RBE?

primetio sam u igri Crysis i Company of Heroes da mi se grafika cudno ponasa, tacnije postaje bucnija.

Da li tako treba da radi kuler na grafickoj ili se nesto zbiva sa grafikom?
Programski nista nisam podes sto se tice kulera...

primetio sam u igri Crysis i Company of Heroes da mi se grafika cudno ponasa, tacnije postaje bucnija.

Da li tako treba da radi kuler na grafickoj ili se nesto zbiva sa grafikom?
Programski nista nisam podes sto se tice kulera...

Normalno je. Graficka se opterecuje vise, vise se greje i automatski se ubrzava ventilator da bi je efektivno ohladio i sprecio pregrevanje.

Dali se isplati ova graficka za 60e, tj. dali ima ista bolje u tom cenovnom rangu i dali je stvarno toliko bucna ili je tako kod pojedinaca?

isplati se i te kako,mocices sve igre da igras na pristojnim rezolucijama zavisno od ostatka hardvera..za te pare nema bolje

Dali se isplati ova graficka za 60e, tj. dali ima ista bolje u tom cenovnom rangu i dali je stvarno toliko bucna ili je tako kod pojedinaca?

Skoro sve kartice postaju bucne kad ih opteretis. Kad treba da bude tiha, ona je tiha, a kad igras igrice i bolje je da malo vise hladi kuler, mada ni tada nije nesto mnogo bucno koliko ja znam.

Mozda ako mozes da rastegnes budzet do 4670? Po meni je to bolja kartica sveukupno...

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje mada i nije tema za to, ako bi i uzeo ovu graficku 3850 koje napajanje bi bilo doboljno od ova tri i dali bi bilo?
1.Thermaltake W0162 ST - 400W 30€
2.PSU LC Power LC420H (420W) 26€
3.Codegen PSU, 450W, 20+4pin 25€

Ploca i procesor su:
AMD Athlon 64 X2 5200+
MSI K9N NEO-F V2 nF

Jos jedno pitanje mada i nije tema za to, ako bi i uzeo ovu graficku 3850 koje napajanje bi bilo doboljno od ova tri i dali bi bilo?
1.Thermaltake W0162 ST - 400W 30€
2.PSU LC Power LC420H (420W) 26€
3.Codegen PSU, 450W, 20+4pin 25€

Ploca i procesor su:
AMD Athlon 64 X2 5200+
MSI K9N NEO-F V2 nF

Trebalo bi da radi sa svakim od navedenih, ali ja bih licno isao na Thermaltake.

Cisto da znas, iako pitas konkretno za 3850, znatno manje trosi 4670. Mislim da svakako vredi razlike u ceni, narocito ako si planirao da ides na 3850 sa samo 256MB...

http://www.gpureview.com/radeon-hd-3850-pci-e-card-546.html
http://www.gpureview.com/Radeon-HD-4670-card-579.html

Sad si me naterao da razmisljam o toj kartici...
Odbijalo me je cim vidim karticu da ima 128 bita, mada posto je u praksi bolja, par evra skuplja sto da ne :smoke:

MSI RX3850 sa512MB je iste cene kao i ova 4670, barem tamo gde sam ja gledao.

Video si podatke o potrosnji. Procesljaj testove. Mislio sam da planiras 3850 256MB, od nje je sigurno bolja 4670. Ovako bi trebalo da su tu negde.

4670 je iz novije generacije grafickih, memorijski kontroler je odlicno optimizovan, tako da se iz tih 128bita izvlaci stvarno dosta. Uporedi performanse, uporedi hladjenje, buku koju proizvode konkretni modeli koje mozes da kupis, pa prelomi...

Pozz

Nazad
Vrh Dno