Šta je novo?

Full Hd filmovi

To je isti efekat kao kada isključiš vsync u igrama i zove se tearing. Neki plejer programi imaju posebne opcije koje bi trebalo to da eliminišu, a po mom iskustvu javlja se češće kada je grafička karta opterećena prikazivanjem na više monitora.
Nisam još video da je neko našao ultimativno rešenje, prosto probaj razne kombinacije plejer programa i renderera u njima, ili prebaci ceo desktop na TV kada gledaš film.

Znaci mislis da nema pomoci.A ja mislio da stavim jacu grafu neku hd4850.Mislio sam da je do graficke.Imam u planu da zamenim postojecu grafu za neku jacu pa cu videti onda kako se ponasa.
Pozdrav.

Nije isključeno da će neka druga grafička bolje raditi, ali prvo probaj softversko rešenje.
Vidim da koristiš KMPlayer, a on barem ima veliki izbor video renderera. Poigraj se prvo sa time.

Evo meni se veceras (pravi baksuz:p) javio problem sa kocenjem sa jednim filmom,isto 1080p,svi ostali rade ok,samo ovaj zeza.Koristim isto KMPlayer,a problem resen promenom video rendera :).

Tako da probaj i to,moguce da ce resiti problem.

Pavle, moraš da promeniš ploču. Ona je slaba i zato ti seče.

Evo meni se veceras (pravi baksuz:p) javio problem sa kocenjem sa jednim filmom,isto 1080p,svi ostali rade ok,samo ovaj zeza.Koristim isto KMPlayer,a problem resen promenom video rendera :).

Tako da probaj i to,moguce da ce resiti problem.
Ok probacu pa cemo videti.Nego u opciji renderer u km playeru ima mali milion podesavanja.Moracu redom jedan po jedan da probam.Valjda ce na kraju ispasti ok.
Ne znam da li bi bilo nekog poboljsanja sa novim driverima posto su kod mene 8.12 a vidim da su izasli 9.2.

Poslednja izmena:
Ja sam ranije koristio VMR9 Renderless,a prebacio sam na Direct3D RGB Surface

Evo probao sam sva moguca podesavanja ali i dalje povremeno secne po malo_Ostaje mi samo da probam sa novijim driverima 9.2.Ako i tu ne dobijem nista ionako planiram da zamenim kartu.

Što se tiče sjeckanja odjavne špice, ako se dobro sjećam još kod DivX-a i DVD-a je postojala opcija koja je taj dio filma automatski prepoznavala i izbacivala određenu količinu frejmova, kako bi za film ostalo više "prostora", pa je moguće da je i to u pitanju...

EDIT:
Meni na PrC mašini iz potpisa, rade svi HD ripovi u .mkv kontejneru i ništa ne sjecka i ne koči. Da, desi se jednom u sto godina da mi se pojavi ta scena sa kvadratićima, kao da je puklo dekodiranje video stream-a (audio i dalje ide normalno, ali meni je ionako uključen s/pdif passthrough, tako da logitech odrađuje audio). To potraje nekoliko sekundi i onda nastavlja dalje sve normalno. Čak kasnije i ponovo odgledam taj film i sve je ok...

Poslednja izmena:
Ma ne secka meni da ne moze da se gleda film.Ja sve mkv materijale gledam bez problema ali primetio sam kod odjavnih spica na kraju filma da secne gotovo neprimetno ali ipak ga primetim.Treba da se stvarno obrati paznja da bi se primetilo.
Videcu kasnije da skinem novije drivere pa da probam

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Aha. :)

Dobar mu je PC. Jedino PSU mi nije po volji. :)

Kad kazete gledate Mkv materijala ili filmove u mkv zvuci mnogo glupo :)
mkv je format container i u njega moze da se ubaci i nesto sto nema veze sa HDom.

nije mkv sinonim za HD filmove.

Poslednja izmena:
A i ti si picajzla... Kao da ne znaš na šta se misli... :p

Pa ne bas, posto u novije vreme ima gomila 300MB dvd: ripova spakovnih u mkv koji mnogi skidaju i gledaju a nema veze sa HDom . Tako da ne bih reko da se zna na sta se misli kad se kaze mkv koji je samo format kotejner :)

Poslednja izmena:
da li je moguce da moja konfiguracija ne moze da pusti full hd snimke. imam jedan mp4 video 1920x1080 rezolucije, ali kada ga pustim normalno vidim sliku i snimak krene medjutim veoma je uspren a u procesima mi kaze da je zauzece procesora 100%.... 720p filmovi rade normalno...
da li se nekome desavalo nesto slicno?

Treba da pusti, obicno ako je veliki bitrate filma, od 10 mbit-a pa na vise, onda nece ako ti procesor ne radi na bar 2.5 ghz. Inace graficka i nema nekog uticaja, sasvim je dovoljna. Ja se secam da sam jos 2005 gledao 1080 HDTV filmove na sempronu na 2ghz i na radeon 9600. Sve mi se cini kao da ovi noviji codec-i sve losije obavljaju posao kad se ljudi sa solidnim masinama zale...

bojke,
da treba da podesis taj vsync ali mislim da se to radi u drajveru, a ne kmplayer-u.
i ja sam imao takav problem (ako mislis na ono kad se ne iscrta ceo frejm, pa se vidi horizontalno 'seckanje')

Grafika nema "uopste" uticaja osima ako se ne pusta preko DXVA.
jaygee ako oces da gledas 1080p u punom sjaju onda mora bolja konfiguracija
preko cega sad pustas HD ?
Probaj coreavc ako nisi do sada najmanje je zahtevan mada ne verujem ni da ce sa njim raditi lepo.

Poslednja izmena:
Što se kodeka tiče, ja sam stao na K-Lite Codec Pack 3.6.5 Full bez ffdshow-a, direct vobsub-a i media player classic-a (dakle core avc varijanta). Sve radi, na A64 3000+, 3GB RAM-a, RAID0 i Radeon x700 Pro 128MB. Uključujući 1080p. Desi se da ponekad ima drop-ovanih frejmova, ali samo u slučajevima kada je bitrejt veći. Inače, sve radi sa cca max 30% CPU za 720p (npr. 007 - quantum of solace) i nikad 100% (uglavnom u rasponu 60-95%) za 1080p materijal (npr. swat)...

ma probao sam iz svakog moguceg plejera, uvek ista prica... ih, bash sam se razocharao, snimak je fantastichan inache... nishta, moracu da probam da nadjem 720p verziju....
shto se tiche promene konfiguracije, nece se to desiti minimum josh godinu dana, pre mislim da cu uzeti paket laptop + lcd/plazma tv...... ih, shteta!

U Klite packu ima 90 stvari koje ti ne trebaju

MPC
Hali media spliter
CoreAvc ( za jace FFDshow)
=dovoljno

Što se kodeka tiče, ja sam stao na K-Lite Codec Pack 3.6.5 Full bez ffdshow-a, direct vobsub-a i media player classic-a (dakle core avc varijanta). Sve radi, na A64 3000+, 3GB RAM-a, RAID0 i Radeon x700 Pro 128MB. Uključujući 1080p. Desi se da ponekad ima drop-ovanih frejmova, ali samo u slučajevima kada je bitrejt veći. Inače, sve radi sa cca max 30% CPU za 720p (npr. 007 - quantum of solace) i nikad 100% (uglavnom u rasponu 60-95%) za 1080p materijal (npr. swat)...

kako to core avc varijanta bez coreavc-a
ili k-lite sadrži coreavc?( mada ne verujem posto se on placa)

Poslednja izmena:
da li je moguce da moja konfiguracija ne moze da pusti full hd snimke. imam jedan mp4 video 1920x1080 rezolucije, ali kada ga pustim normalno vidim sliku i snimak krene medjutim veoma je uspren a u procesima mi kaze da je zauzece procesora 100%.... 720p filmovi rade normalno...
da li se nekome desavalo nesto slicno?

Instaliraj nvidia purevideo decoder za harversku akceleraciju video materijala.

bojke,
da treba da podesis taj vsync ali mislim da se to radi u drajveru, a ne kmplayer-u.
i ja sam imao takav problem (ako mislis na ono kad se ne iscrta ceo frejm, pa se vidi horizontalno 'seckanje')
Da pretpostavljam da je to ono sto me muci.Evo pazario sam novu grafu gainward gtx 260 ali desava se isti problem.To se desava samo kad se stavi opcija clone mod a pre toga se podese dve razlicite rezolucije za oba tv-a.Kazi mi u vezi vsync-a gde se to podesava u drajveru,mislim gde se udje pa se podesava?Ako mozes malo blize da objasnis.

kako to core avc varijanta bez coreavc-a
ili k-lite sadrži coreavc?( mada ne verujem posto se on placa)

Kad pokreneš instalaciju i dođeš do onog menija u kome biraš šta će šta da obrađuje/dekodira, izaberem coreavc i eto ga... Da li se (ne) plaća - nemam pojma. Bitno mi je da to radi...

Vrh Dno