Šta je novo?

Full Hd filmovi

Pa da al to zahteva da vec imas coreavc na kompu

ne dobija se coreavc intaliranjem k-lite paketa.

Poslednja izmena:
Ako ffdshow i coreavc nisu instalirani, šta onda radi obradu hd materijala u .mkv kontejnerima?

Instaliraj nvidia purevideo decoder za harversku akceleraciju video materijala.

Koliko je to pouzdano? Vidim cemu otprilike sluzi, ali se uz to i placa, nisam trazio ali verujem da ima neka "neplativa" verzija? :type:

EDIT: Pronasao sam i evo upravo cu da probam, da vidim ima li razlike u opterecenosti procesora i da li je uopste posluzilo svrsi! Pa javljam utiske! Malo sam cheprkao po netu, i nashao da su nekim ljudima posle instaliranja ovog softvera pukli drajveri za grafiku ili za zvuk... Treba li sta uninstalirati pre instaliranja ovoga ili ne?
Zanimljivost: Does the PureVideo Decoder support Blu-ray and HD DVD high-definition video discs?
No. The PureVideo Decoder only works with the standard definition DVDs. The PureVideo Decoder also supports MPEG-2 transport streams used by many TV tuners.

Poslednja izmena:
^^ pa naravno to sto je nvdiia izbacila i prodaje je za mpeg-2
NVIDIA Purevideo HD je samo mogucnost na nvdiia karticama da dekodiraju HD materijal i nvdia nije izbacila softwersko resenje za HD tako da se moraju koristiti drugi decoderi .

Te price da ce vam NVIDIA Purevideo decoder pomoci za lepse pustanje HD jos na grafickoj koja ne podrzava DXVA nemaju veze za istinom.

Ako ffdshow i coreavc nisu instalirani, šta onda radi obradu hd materijala u .mkv kontejnerima?
ne razumem pitanje u potpunosti .

ffdshow se dobija sa k-liteom i klite paketom :) kao i sve ostalo sto je neophodno za gledanje x264 materijala to nisam sporio nego za coreavc
Coreavc ne dolazi sa k-litom i oni sa slabijim procesorima bi trebali i njega da instaliraju pored klite-a i podese u playeru da ide preko coreavca ne preko ffdshowa.

Poslednja izmena:
Instaliraj nvidia purevideo decoder za harversku akceleraciju video materijala.
sad tek videh poruku

tako nesto ne postoji za HD i nece mu to nikako pomoci u pustanju x264 materijala pogotovu na toj graficok (ma ni na jednoj grafickoj ) objasnio sam vec iznad

to je za mpeg-2 :)
znaci moze da bude decoder za DVD umesto nekog drugo ali ne moze za HD nikako :)

Poslednja izmena:
ne razumem pitanje u potpunosti .

ffdshow se dobija sa k-liteom i klite paketom :) kao i sve ostalo sto je neophodno za gledanje x264 materijala to nisam sporio nego za coreavc
Coreavc ne dolazi sa k-litom i oni sa slabijim procesorima bi trebali i njega da instaliraju pored klite-a i podese u playeru da ide preko coreavca ne preko ffdshowa.

Ja nisam ni rekao da ti nešto sporiš, samo pitam šta vrši dekodiranje materijala u .mkv kontejnerima ako to nije CoreAVC, a ni ffdshow koji je skinut prilikom instalacije (sve i jedna stavka koju ima ffdshow odštikliram prilikom instalacije)?

Nešto mora da vrši tu obradu/dekodiranje, pitanje je šta? ;) :wave:

Kako mislis mora ? to ne razumem
Ako nema nista instalirano u tu svrhy nece nista vršiti decoding x264 materijala i nece moci da se pusti film

;)

Poslednja izmena:
Ako nema ffdshow-a i coreavc-a šta vrši dekoding? Nijedan drugi filter paket nije ubačen... Standardno na mašine instaliram 3.6.5 full (pa skidam ffdshow), qt i powerdvd 6...

Sad meni nije jasno šta tebi nije jasno... :češ::češ:

Po meni imaju dvije solucije: 1) ffdshow se ipak instalira, ali bez mogućnosti konfiguracije (kako i zašto, te da li je to moguće - nemam pojma) i 2) ipak se instalira CoreAVC...

Lično mislim da se ipak instalira - CoreAVC... :d:d:d

A mislis instaliras klite bez ffdshowa to sam pomislio ali nisam bio siguran

pa moguca su sva resenja i mene zanima sta je nikad nisam koristio k lite tako da ne mogu da predpostavim tacno
Pustas preko mpca ?
idi desni klik pa filters i sta pise ? :)

Ako pise core-avc video decoder a nisi ga ti instalirao onda ipak dolazi sa k-litom samo nisu napisali :)

Poslednja izmena:
Pa što lijepo ne kažeš da to ne koristiš, pa da znam o čemu trebam da pričam i pišem. Uz K-Lite Codec Pack 3.6.5 Full dolazi CoreAVC i instalira se... Barem tako kaže setup. Khm, kao što rekoh gore - ne instaliram Media Player Classic... Za te potrebe koristim BSPro, eventualno VLC.

Evo i tačno šta instaliram, a šta ne...

Kod:
Destination location:
      C:\Program Files\K-Lite Codec Pack

Setup type:
      Custom Selection

Selected components:
      DirectShow video decoding filters:
         Xvid
            Xvid 1.2
         DivX
            DivX 6.8.0
         H.264
            CoreAVC
         VP6
         VP7
      DirectShow audio decoding filters:
         MP3
            Fraunhofer
         AC3/DTS/LPCM
            AC3Filter
         Vorbis
            CoreVorbis
         AAC
            CoreAAC
      DirectShow source filters:
         AVI splitter
            Gabest
         MP4 splitter
            Haali
         MOV splitter
            Gabest
         Matroska splitter
            Haali
         Ogg splitter
            Haali
         MPEG splitter
            Gabest (TS/PS)
            Haali (TS)
         FLV splitter
      Other filters:
         Haali Video Renderer
      VFW video codecs:
         Xvid 1.2
         DivX 6.8.0
         x264
         VP6
         VP7
         Intel Indeo 4
         Intel Indeo 5
         Intel I.263
         huffyuv
         YV12
      ACM audio codecs:
         MP3 (Fraunhofer)
         MP3 (LAME)
         AC3ACM
         Vorbis
         DivX ;) Audio
      Tools:
         Codec Tweak Tool
         GSpot Codec Information Appliance
         VobSubStrip
         GraphEdit
         Haali Muxer
         AVI Fixed
         FourCC Changer
         Bitrate Calculator
      Miscellaneous:
         Detect broken codecs
         Detect broken DirectShow filters

Start Menu folder:
      K-Lite Codec Pack 3.6.5 Full

Additional tasks:
      Settings
         Reset all settings to their defaults
      Haali Media Splitter configuration
         Enable Haali shell extension
      Audio configuration
         Speaker setup:
            2.0 (stereo)
         Volume normalization
         [AC3Filter] Boost voice/dialog volume

Prilozi

• selected components.jpg
    selected components.jpg
    270.5 KB · Pregleda: 38
REkao sam odma da ne koristim taj blootware i da nisam siguran vec da ne verujem , procitao sam samo ono sto pise na sajtu :D

moja predpostavka : i coreavc nije besplatan tako da ne mogu da stavljaju nesto sto se placa u svoje packove.Nekad je bio free zato ta stara verzija ima u sebi coreavc

uglavnom nije to ni toliko bitno :)

Poslednja izmena:
evo ja se ovako naprasno ukljucujem u temu, moze li neko da navede lepo koje formate treba skidati za hd filmove osim mkv-a, bilo da su to 720p ili 1080p filmovi, ja sam skinuo operacija valkira ne znam ni ja odakle, nesto je bledja slika (u full hd-u je), ali zato kristalno jasna zvuk extra, ja sam pao na dupe jos sam to pusti na tv-u (samsung le 32-a656) cakum pakum. I pustao sam preko KMPlayer-a i malo kasni kada se premota npr po 10, 15 min. i pojave se kockice obicno oko nekog oblika koji je u fokusu, kadru, ali se brzo vrati na normalu

@kovle
pa mozda .avi, ali sta fali mkv-u? ne vidim zasto bi ti neko govorio koje formate *treba* skidati..
u sustini ne zavisi kvalitet od toga dal je .avi ili nesto drugo. obicno imas sample.avi fajl pa ako ti se to ne svidi onda trazi dalje..

to sto kasni je normalno, zbog visoke rezolucije treba vremena procesoru da premota..

99,9% HD filmova je u .mkv kontejnerima. Ostatak je .wmv i oni BDremux-i od 12 giga pa na više... Tako da, ... I nemaš nekog izbora... ;)

evo ja se ovako naprasno ukljucujem u temu, moze li neko da navede lepo koje formate treba skidati za hd filmove osim mkv-a, bilo da su to 720p ili 1080p filmovi, ja sam skinuo operacija valkira ne znam ni ja odakle, nesto je bledja slika (u full hd-u je), ali zato kristalno jasna zvuk extra, ja sam pao na dupe jos sam to pusti na tv-u (samsung le 32-a656) cakum pakum. I pustao sam preko KMPlayer-a i malo kasni kada se premota npr po 10, 15 min. i pojave se kockice obicno oko nekog oblika koji je u fokusu, kadru, ali se brzo vrati na normalu

Shrinkovani Bluray na BD5, ako uspes da ih nadjes, ima ih vrlo malo. Posto su original Bluray na vecini trackera free, ko hoce moze da skida i nekompresovane Bluray pa da ih sam shrinkuje BD Rebuilderom na BD5.

Znaci na lap topu Toshiba - Amd Turion 64 na 1,6 i Ati 2600 sa instaliranom Vistom sve radi bez problema i 720p i 1080p. Koristim MPC - Klite codeck sa ukljucenim EVR custom. Za Vista korisnike neka od HD Ati ili 8 i 9 Nvidia ukljucen EVR custom kroz player i ne bi trebalo da bude problema.

Nazad
Vrh Dno