Šta je novo?

Ikom kablovski net ili ADSL?

Da li neko ima info. da li ce ikom uvesti jedinstvene ip adrese...?

Jer ukoliko se to ne desi (do isteka ugovora, ugovor se sklapa na godinu dana), a u medjuvremenu mi ovi iz Telekoma skinu glupavi PCM..prebacujem se na adsl.

Poslednja izmena:
Tacno tako ! Meni se od recimo 20 puta samo jednom desi da "adresa trenutno skida".

Sasvim drugi problem. koji se ne tice IKOM-a, je sto je Rapid potpuno pukao u poslednja dva meseca - moze da se skida normalno samo u toku noci !

U toku dana radi po principu stani-kreni: malo skine, pa stoji neko vreme, pa opet malo skine...i tako dalje. :S:

Meni RS radi ok, ne puca i ne pravi probleme.

Da li neko ima info. da li ce ikom uvesti jedinstvene ip adrese...?

Jer ukoliko se to ne desi (do isteka ugovora, ugovor se sklapa na godinu dana), a u medjuvremenu mi ovi iz Telekoma skinu glupavi PCM..prebacujem se na adsl.

Nece skoro, barem po informacijama koje su sami dali.

Srecno ti na ADSL-u :)

Poslednja izmena:
Meni RS radi ok, ne puca i ne pravi probleme.
Nece skoro, barem po informacijama koje su sami dali.
Srecno ti na ADSL-u :)

Pa....:mad:
Ali dobro, sta je tu je...

I jos jedna info.
Uvodjenje se naplacuje 2000 dinara, dobija se modem Motorola SB51001E-CN

btw. kUdtiHaEX
da li koristis utorrent?

Ja bih se pre vratio na MadNet WIFI nego sto bih otisao na ADSL :)

Korstim uTorrent.

Dakle Ikom(512/128)-1200dinara : adsl(1024/128)-1400dinara.
Duplo veca brzina, po slicnoj ceni, kontas ba? :d

Ikom 1024/256 - 1700 dinara : adsl 1024/128 - 1400 dinara

Duplo veci upload po "slicnoj" ceni. Tvojom logikom :d

p.s. ja ne bih presao sa kabla na adsl pri trenutnim ponudama, jer imam priliku da koristim obe stvari :p

Dakle Ikom(512/128)-1200dinara : adsl(1024/128)-1400dinara.
Duplo veca brzina, po slicnoj ceni, kontas ba? :d
Ikom 1024/256 - 1700 dinara : adsl 1024/128 - 1400 dinara
Duplo veci upload po "slicnoj" ceni. Tvojom logikom :d

Hahaha, jel ti mene zafrkavas?! :D:D:D:D:D

@kUdtiHaEX
(ima tema o ovome: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=138714&page=10 ), pa da ne of topic-ujemo mnogo)
Da li imas slican problem?
"Konstantno zut trougao".

Poslednja izmena:
Pff stalno ista prica u 100 tema.

Nemas javnu ip adresu, ne mozes da primis incoming konekciju i zato imas zut trougao kao i svi ostali korisnici ikoma, mozes samo ti da se konektujes kod drugih (outgoing).

Ako si na nekom krstenom privatnom trackeru to nece da smeta mnogo, tj izvlacice se max brzine.

Evo ja da se javim imam IKOM net 1024 na karaburmi i to je jedan strashan net (grozan), dobio sam ga u aprilu (tako nesto) prosle godine i tog meseca sam ih cesto zvao da mi ne radi net i jedno 2-3 meseca mi je pucala cesto veza (i kad su duplirali net) septemar valjda tad sam imao oko 250 ping i kad sam ih zvao da im kazem da mi ne valja net da imam ping od 250 do 700 pa ono kao da sam rekao nesto na korejskom, fazon jel ti radi net pitaju ja kazem ali sa velikim odzivom i oni fazon vazno da radi..... i tako sam se zlopatio jedno 7 dana i posle su sve sredili i onda u novembru mi je svaki dan pucala veza po 6h i onda sam dobio free net za dec (tad je radilo ok) i sad u januaru mi je isto pucala veza...ne znam za adsl al ovaj ikom sam morao da uzmem jer sam adsl cekao 1,5 god (a zivim 3 km od centra bg), tako da ne preporucujem nikom ikom ako je sa karaburme ili zarkova (tj trgovacku)

Drugar iz komsiluka i ja smo delili usenet naloge bez problema, jer smo obojica bili iza istog IP-a na Ikomu. Eto, da ne bude da je biti iza NATa uvek lose :)

Evo ja da se javim imam IKOM net 1024 na karaburmi i to je jedan strashan net (grozan), dobio sam ga u aprilu (tako nesto) prosle godine i tog meseca sam ih cesto zvao da mi ne radi net i jedno 2-3 meseca mi je pucala cesto veza (i kad su duplirali net) septemar valjda tad sam imao oko 250 ping i kad sam ih zvao da im kazem da mi ne valja net da imam ping od 250 do 700 pa ono kao da sam rekao nesto na korejskom, fazon jel ti radi net pitaju ja kazem ali sa velikim odzivom i oni fazon vazno da radi..... i tako sam se zlopatio jedno 7 dana i posle su sve sredili i onda u novembru mi je svaki dan pucala veza po 6h i onda sam dobio free net za dec (tad je radilo ok) i sad u januaru mi je isto pucala veza...ne znam za adsl al ovaj ikom sam morao da uzmem jer sam adsl cekao 1,5 god (a zivim 3 km od centra bg), tako da ne preporucujem nikom ikom ako je sa karaburme ili zarkova (tj trgovacku)
Auh sinko, daj barem neki znak interpunkcije (to ti je ono , . i sl.), nešto...bilo šta.

Drugar iz komsiluka i ja smo delili usenet naloge bez problema, jer smo obojica bili iza istog IP-a na Ikomu. Eto, da ne bude da je biti iza NATa uvek lose :)

News moze da se koristi i sa vise IP-a a da ne provale :)

Кад се занесем да пишем нешто дуже онда ни не гледам где стављам тачку а где зарез, а и уштедим време. А мислим да су ме сви разумели шта сам хтео да кажем. Тебе ако нервира што сам "неписмен " не мораш да читаш шта пишем. Хајде да си видео да пишем W нпр zdraWo па да ми и скренеш пажњу.@ Bobiska

Кад се занесем да пишем нешто дуже онда ни не гледам где стављам тачку а где зарез, а и уштедим време. А мислим да су ме сви разумели шта сам хтео да кажем. Тебе ако нервира што сам "неписмен " не мораш да читаш шта пишем. Хајде да си видео да пишем W нпр zdraWo па да ми и скренеш пажњу.@ Bobiska
Nemo` se ljutiš, malo je zamorno da se čita kada nedostaju "kvačci".

Jedino sam zaboravio po neku tacku i zarez ali makar ne pisem dali, nemogu, ne cu, zdraWo sto je po meni mnogo dementnije :) To gledaj i skreci paznju. Nego da se vratimo na temu da ne bude:wall::wall::wall:
Meni (na karaburmi) kao sto sam napisao ocajan net, bude jedno 2 ned super i posle moram da ih zovem 5 puta za 2 dana i da se raspravljam sa njima.
Da, (nezvanicno) SBB preuzima IKOM (ako nisam cuo pogresnu info) od jedne devojke iz call centra.

Poslednja izmena:
Da, (nezvanicno) SBB preuzima IKOM (ako nisam cuo pogresnu info) od jedne devojke iz call centra.

Sorry, ko preuzima koga? Jel SBB preuzima IKOM-a, ili SBB-a preuzima IKOM?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

mislim da ce se to tesko desiti... to bi izazvalo i neku pometnju po pitanju udela u tržištu koji bi zajednička firma imala(mozhda ne na teritoriji srbije, ali svakako na teritoriji beograda...)

Ajd mozda nisam bio jasan SBB uzima, kupuje Ikom....Tako mi je rekla jedna devojka iz call centra....nezvanicno. E sad mozda to nije tacno....
Ljudi jel zna neko da li je moguce da otvorim port na IKOM-u? probao sam sve zivo i port forward i da udjem u modem (nema opciju) pa probao sam i u windowsu.....i jel uspeo neko da poveze 2 kompa na net odjednom tj preko usb-a i utp-a (tj crossover)? znam da umrezim racunare ali ovo preko etherneta (na modemu) ne moze (ili ja ne znam).

Nema forvardovanja portova na modemu jer modem sav saobracaj prosledjuje racunaru. Sto se tice povezivanja dva racunara na modem, jedan na LAN a drugi na USB to moze ali mora Ikom da ti dodeli jos jednu IP adresu, sto ne bi trebalo da je problem jer ionako daju adrese iz privatnog opsega. Zovi ih i pitaj, a ako to ne uspe moras nabaviti ruter.

Ako provajder daje vise portova, neka se svako zakaci na drugi port :)

Zvao sam ih i rekli da ne moze da se forwarduje za torrent (portovi) a ja pitao "Meni treba 6112 za igricu) I oni mi rekli isto na lep nacin da ne moze. A jel zna neko koji provajderi nude to forwardovanje? Tj ja mislim da moze telekom adsl i sezampro ? Ja cu da promenim IKOM bas zbog toga a i puca mi veza cesto.

Zvao sam ih i rekli da ne moze da se forwarduje za torrent (portovi) a ja pitao "Meni treba 6112 za igricu) I oni mi rekli isto na lep nacin da ne moze. A jel zna neko koji provajderi nude to forwardovanje? Tj ja mislim da moze telekom adsl i sezampro ? Ja cu da promenim IKOM bas zbog toga a i puca mi veza cesto.

Jel to Ikom filtrira neke portove?

Ma korisnici ikoma su iza NAT-a, i imaju IP adrese iz privatnog opsega sa po 0 forwardovanih portova :d

bas tako ne 0 nego ide u - :D torrent je uzas od 120 kbps skida 15 a ima 10 na 2, jedino ako ih nema 100 na 5 onda mi full skida a to su programi od 5 mb. jel zna neko ko moze na adsl-u da forwarduje? treba mi port 6112 da se otvori to mi je preduslov :D

Nema forvardovanja portova na modemu jer modem sav saobracaj prosledjuje racunaru. Sto se tice povezivanja dva racunara na modem, jedan na LAN a drugi na USB to moze ali mora Ikom da ti dodeli jos jednu IP adresu, sto ne bi trebalo da je problem jer ionako daju adrese iz privatnog opsega. Zovi ih i pitaj, a ako to ne uspe moras nabaviti ruter.

Povodom ovoga imam jedno vrlo bitno pitanje. Verovatno cu predstojecim textom smoriti, i ugnjaviti jer sam prilican laik sto se ovog tice, ali nista mi drugo nije preostalo nego da pitam vas. Pokusacu da budem sto konkretniji (mada je to zahebano u mom slucaju). Imam Ikom net, dowload oko 1024, upload 256kbps. I nedavno sam krenuo da igram online pes2009 preko hamachi programa (lan varijanta). Problem je sto ja sa ovakvim uploadom imam katastrofa vezu, cesto je neigrivo, a ljudi koji imaju mnogo sporiji net kazu da igraju bez problema. E sad, pretpostavljam da to ima veze sa otvaranjem tih portova. Nasao sam na netu i program koji automatski otvara portove za programe koje ti odaberes, medjutim u ponudjenim modemima nema mog (imam thomson TCM420), i onda je nemoguce to odraditi. Takodje sam nasao uputstvo o kreiranju kao staticne ip adrese, pa se navodno tako ostvari mogucnost da kucas gateway u browser i onda udjes na stranicu gde to mozes da podesis. Medjutim ni to mi nije poslo za rukom. Nekako sam shvatio da bi kupovinom rutera omogucio to otvaranje portova, ili kupovinom drugog, novijeg modema. Sve u svemu, zbunjen sam:) Ako neko ima strpljenja da mi pojasni malko sta bi mogao da uradim po ovom pitanju, neka ostavi svoj post ovde. Hvala unapred, i pozdrav

Ni ja nisam neki pro ali sam isto tako i ja hteo da otvorim portove ubedjen da to moze (preko Ikoma) i trazio preko port forwarda, pa u windows firewallu pa preko browsera da ukucam ip modema (nema nista na ip-u ali ako hoces ipak da vidis kako izgleda uzmi cd od modema i nadji ima opcija access like modem administrator). Na kraju juce (il prekjuce) sam ih povao da pitam za otvaranje porta i rekli su da ne moze. A da ti nijie mozda slab ping? Ako imas delay onda ti je do pinga 100 ping = 1 sec delay :). Meni je trenutno 12 ms ping proveri preko speedtest.net

Ako ti provajder ne daje javnu IP adresu, kao sto ikom ne daje, onda nikakvom kupovinom modema ili bilo kakvim podesavanjem ne mozes da forwardujes/otvoris portove.

U svakom slucaju, to nije razlog zasto ti igrica ne radi lepo. Ako mozes da se konektujes u igru koja je hostovana, onda to nije problem sa portovima.

Ono sto te zeza je ili nestabilna veza (ping varira/imas lost pakete). Ili je upload nedovoljan za tu igricu, mada cisto sumnjam da je 256kbs nedovoljan upload.

Ping ces proveriti tako sto pingujes google recimo, ili jos bolje osobu koja hostuje igricu. Upload mozes da proveris na puno nacina...

Nazad
Vrh Dno