Šta je novo?

24" DVI za 200e

Ja sam danas jedan u radnji otpakovao, deluje stvarno vishe nego ok, ali ne ona prica za 200e je ok, nego je stvarno slika korektna (nisam nit kakav dizajner, nit graficar nit shta) ali mi prija ocima slika, nema probijanja svetla, ma skroz je u full-u... Porucih odmah 5 komada i sve rezervisano iz momenta...

Uzecu ga i ja sebi ovih dana ;)

:wave:

Ima, cak na kutiji pishe opciono HDMI, sad kako je to opciono HDMI mi nije bash najjasnije ali ako oni tako kazu ja ne mogu da se bunim :D
Verovatno se prilemi "koja" zicica :d lol

Ima i Lenovo sa PVA panelom i tom rezolucijom. :)

Optimista :D , kolko koshta taj Lenovo :smoke:

Nego testirao sam jedno 5-6 komada ovih monitorcica ... Ni jedan jedini nije imao bad pixel ;) , ali zato pozadinsko (probijanje) je razbijalo, na jednom ne moze da se gleda koliko probija, na drugom manje, i na trecem maltene uopshte (taj sam zadrzo :D ) i ostali su super ali sam probrao najbolji ...

Inace kod uvoznika ih nema vishe i nece ih biti oko mesec i po dana :S:

iscrtao sam na brzaka ekrane na dva crteža, po dimenzijam (u cm) i po pixelima.
Zaključio sam da je meni bolji 24" 16:10 od 23" 16:9 iako mi treba prvenstveno za gledanje filmova. Razlog je što i 16:10 im punu HD rezoluciju a po širini su isti, samo je 24" viši pa nek se i vide crne trake ipak je veći ekran. Uz to je i 20 evra jeftiniji Prestigio :d

Zakačio sam crteže, možda još nekom pomognu. :smash:

Prilozi

• ekani1 pixeli.pdf
    5.4 KB · Pregleda: 103
  • ekani1 dimenzije.pdf
    41 KB · Pregleda: 88
I mene zanima koji od ova dva da uzmem, ajde pomoć ljudi, za i protiv? :D
Uzmi samsunga bez razmisljanja. Mnogo je kvalitetniji monitor. Ja imam 2343NW (bez DVI) i stvarno je fenomenalan. Jos rezolucija: 2048*1152 eeee... FullHD film izgleda perverzija zbog odnosa 16:9 (a ne 16:10 kao kod Prestigia). Radni prostor je fenomenalan, igrice takodje (konkretno najvise igram pes2009 u rez. 2048*1152)

Glas za Samsung 2343BW.

Kako si namestio PES da ti radi u toj rezoluciji meni je uopste ne nudi u podesavanjima jel treba neki patch???

Uzmi samsunga bez razmisljanja. Mnogo je kvalitetniji monitor. Ja imam 2343NW (bez DVI) i stvarno je fenomenalan. Jos rezolucija: 2048*1152 eeee... FullHD film izgleda perverzija zbog odnosa 16:9 (a ne 16:10 kao kod Prestigia). Radni prostor je fenomenalan, igrice takodje (konkretno najvise igram pes2009 u rez. 2048*1152)

Glas za Samsung 2343BW.

Hvala na pomoći.

Kao što rekoh najviše mi treba za filmove i serije i kad sam uporedio dimenzje video sam da mi je bolji 24" 16:10 nego 23" 16:9 mada je ovo trebalo da mi bude jasno od početka :d. Kod 22" recimo pre bih uzeo 16:9 jer ima više pixela.

Igre će podjednako dobro da izgledaju i na 24" 16:10 pa i PES :D

Ostaje jedino kvalitet kao pitanje i samo zbog toga bi verovatno trebalo da se ide na 2324BW ali vidim na drugoj temi da se neki baš žale na 2324NW :smash:

Idem danas da pogledam Prestigio uživo pa ću odlučiti... Ako nema probijanja prevelikog verovatno ga i uzmem. :banana:

Hvala još jednom na savetu

Uzeo sam Prestigia. Probao sam ga u radnji i primetio sam probijanje ali nije ništa strašno. Meni se monitor sviđa - ogromn je i nije toliko ružan :d.
Već sam se navikao na veličinu za 2 sata i sada mi moj 19" wide izgleda smešno malecan :D.

Kontrast mu nije jača strana ali srećom KMplayer je čudo od plajera pa kontrast i brightnes nisu problem da se nameste za filmove i serije :D u desktop radu mi je nekako mnogo svetao ali kapiram da je to samo zbog razlike, valjda se naviknem a ako ne, smanjujem brightnes dodatno.

Power dioda je baš jarko plava ali to nije ništa što malo izolir trake neće rešiti :d Prestigio natpis je veliki ali spram monitora je :D

Ako nekog zanimaju fotke mogu da zakačim. Dodatni utisci slede.

Pozdrav

Uzeo sam Prestigia. Probao sam ga u radnji i primetio sam probijanje ali nije ništa strašno. Meni se monitor sviđa - ogromn je i nije toliko ružan :d.
Već sam se navikao na veličinu za 2 sata i sada mi moj 19" wide izgleda smešno malecan :D.

Kontrast mu nije jača strana ali srećom KMplayer je čudo od plajera pa kontrast i brightnes nisu problem da se nameste za filmove i serije :D u desktop radu mi je nekako mnogo svetao ali kapiram da je to samo zbog razlike, valjda se naviknem a ako ne, smanjujem brightnes dodatno.

Power dioda je baš jarko plava ali to nije ništa što malo izolir trake neće rešiti :d Prestigio natpis je veliki ali spram monitora je :D

Ako nekog zanimaju fotke mogu da zakačim. Dodatni utisci slede.

Pozdrav

Mislim da si napravio dobar izbor jer Samsung bar do sada nikada nije imao dobre monitore u serijama NW i N, to su im uvek bili djubre paneli.

Mislim da si napravio dobar izbor jer Samsung bar do sada nikada nije imao dobre monitore u serijama NW i N, to su im uvek bili djubre paneli.

Ne bih se bas slozio.. N serija je bila prilicno uspesna kod 19"-ica, osim toga ja se evo bavim grafikom i ne vidim ama bas nikakve razlike izmedju ovih low end od 200 i mainstream od 400.. Nema ama bas nista vredno te razlike od 200 evra. Inace imam LG 222WS koji se pokazao odlicno ali planiram da ga uskoro da zamenim 24" iskljucivo zbog velicine.

Vrh Dno