Šta je novo?

SE uzvraca udarac...

Opa. Ne deluje lose. Prvi SE telefon koji mi se svidja... :)

Odlično izgleda. Nadajmo se da su mogućnosti u skladu sa izgledom, mada, znajući SE, ekran će imati rezoluciju 12x48, slušalice će imati neki blesav konektor, adapter na 3,5" će koštati 130e, a format memorijske kartice Memory Sick PriceSkyHigh. Al' opet bih ga pazario, samo da je normalna cena.

Svidja mi se, izgleda jako lepo.
Ali...
Nazalost zapalo mi je za oko da ima kamericu od 12MPx :( Totalna nebuloza, sta ce to kome u zivotu, a prakticno znaci da ce ovaj telefon da kosta 1 bubreg. A mogli su da ga ubace na vece trziste sa kamericom od 2-3MPx...

evo ga i se w995 walkman sa 8.1Mp camerom

http://semcblog.com/2009/02/15/w995-walkman/

The Sony Ericsson W995 Walkman™ at a glance
Camera
8.1 megapixel camera
Up to 16x digital zoom
Photo fix
Picture blogging
Video blogging
Auto focus
Face detection
Photo flash
Video recording
Image and Video stabilizer
Video light
PictBridge

Music

Walkman™ player
Clear Stereo
Clear Bass
Album art
PlayNow™
TrackID™
SensMe™
Bluetooth™ stereo (A2DP)
Music tones (MP3/AAC)
3.5mm audio jack
Stereo speakers
Shake control

Web
Access NetFront™ Web browser
Web feeds
Photo feeds

Communication
Speakerphone
Polyphonic ringtones
Vibrating alert
Video call

Messaging
Email
Picture messaging (MMS)
Predictive text input
Sound recorder
Text messaging (SMS)
Exchange ActiveSync
Chat View
Instant messaging

Design
Picture wallpaper
Wallpaper animation
Auto rotate

Entertainment
3D games
Motion gaming
Java
FM radio with RDS
Video streaming
Video viewing
Media
YouTube™
Walk Mate

Connectivity
Bluetooth™ technology
Modem
USB mass storage
USB support
Synchronization
DLNA Certified™
Wi-Fi™

Organizer
Alarm clock
Calculator
Calendar
Flight mode
Notes
Phone book
Stopwatch
Tasks
Timer

Location-based services
Geo tagging of photos
Google Maps™
aGPS
Wayfinder Navigator™ (3-month trial version)

Accessories
In-Box:
W995
Battery
Battery Charger
8GB Memory Stick Micro™ (M2™)
USB Cable
Stereo portable handsfree
Sony Ericsson PC Suite
Media Go™
User book

Facts and Figures 1)2)
Size: 97 x 49 x 15 mm
Weight: 113 grams

Colours:
Progressive Black
Cosmic Silver
Energetic Red

Main screen: 262,144 colour TFT, scratch-resistant
Resolution: 240 x 320 pixels
Size: 2.6 inches

Phone memory: Up to 118MB
Memory card support: Memory Stick Micro™ (M2™)

Talk time GSM/GPRS: Up to 9 hrs
Standby time GSM/GPRS: Up to 370 hrs

Talk time UMTS: Up to 4 hours
Standby time UMTS: Up to 360 hours

Video talk time: Up to 3.5 hours
Music listening time: Up to 20 hours
Video watching time up to 5hrs

Availability and versions
Networks
W995:
GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
UMTS/HSPA 900/2100

W995a:
GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
UMTS/HSPA 850/1900/2100

Available in selected markets from Q2 2009.

Poslednja izmena:
Svidja mi se, izgleda jako lepo.
Ali...
Nazalost zapalo mi je za oko da ima kamericu od 12MPx :( Totalna nebuloza, sta ce to kome u zivotu, a prakticno znaci da ce ovaj telefon da kosta 1 bubreg. A mogli su da ga ubace na vece trziste sa kamericom od 2-3MPx...

Ali...to i nije telefon za one koji se zadovoljavaju sa 2-3mpx......bez obzira da li to nekome treba ili ne u zivotu....

Ali...to i nije telefon za one koji se zadovoljavaju sa 2-3mpx......bez obzira da li to nekome treba ili ne u zivotu....

Nisi me razumeo, ja volim dobre telefone i rado bih ga kupio da kosta do 400e i ima wifi, gps, veliki ekran osetljiv na dodir i symbian, ali da dam 200e preko toga zbog kamere koju gotovo nikad necu koristiti (jedan od razloga je sto najjeftiniji kineski fotoaparat od 50e pravi mnogo bolje fotograije). Tj voleo bih da je ovo telefon koji bi bio konkurentan Nokiji 5800...
A i njima bi se to vise isplatilo, jer se telefoni u toj cenovnoj kategoriji dosta bolje prodaju...

Nisi me razumeo, ja volim dobre telefone i rado bih ga kupio da kosta do 400e i ima wifi, gps, veliki ekran osetljiv na dodir i symbian, ali da dam 200e preko toga zbog kamere koju gotovo nikad necu koristiti (jedan od razloga je sto najjeftiniji kineski fotoaparat od 50e pravi mnogo bolje fotograije). Tj voleo bih da je ovo telefon koji bi bio konkurentan Nokiji 5800...
A i njima bi se to vise isplatilo, jer se telefoni u toj cenovnoj kategoriji dosta bolje prodaju...

Ama da ti i ja ne ulazimo u raspravu....cheers...ono sto sam ja hteo da kazem....ocigledno da to nije telefon koji ce da se "tuce" sa 5800, ovo je flagship telefon....konkurent N97 i sl....

I kostace kao dva HTC HD, verovatno.

I kostace kao dva HTC HD, verovatno.

ih bre, pa sto ste tako negativni;) sta kosta ima da se plati:D......ali meni se bas svidja.....i nadam se da ce da ga naprave solidno...smucili su mi se ovi nokia slideri, uvek mislim da ce mi jedan deo ostati u ruci....:d:rupa:

Ma necu touchscreen fon i tacka!!!

Ni ja nisam bas nesto preterano odusevljen sto se krecemo u pravcu touch screen telefona, ali priznajem da mi se na izgled dopao ovaj Idou.
Meni mozda jos zanimljiviji je ovaj novi Walkman, konacno su se setili da stave normalan prikljucak od 3,5mm, a ne da budzim neke adaptere, sto neko iznad spomenu!

Bilo bi super kada bi bio baziran na nekoj Smartphone platformi (Android). Onda bi sve to imalo veceg smisla.

pa i baziran je na smartphone platformi... a btw, mnogo je daleko android od zeljenog os-a... al da ne idem u off... :d

****ga, ja sam entuzijasta :) mene zanima razvoj aplikacija za mobilne uredjaje pa to posmatram iz neke druge perspektive.

firma moga oca veoma uspesno se bavi bas time i to za mnoge od proizvodjaca direktno... :) tako da govorim iz iskustva... iz bilo koje perspektive je android jos uvek daleko od savrsenog osa...

btw, vidim da se pominje cena kamere od 12mpx... nije to tako skupo...

ono sto je zanimljivo je da tje ovaj telefon biti na trzistu tek pred kraj godine... mada su poprilicno ambiciozni po pitanju izlaska, sto ne smem da kazem :) kao i da ovo ne mora da bude konacan model... vetj je ovo samo koncept, pravi model tje tek naknadno biti najavljen a tada tje mu se znati i ime...

firma moga oca veoma uspesno se bavi bas time i to za
btw, vidim da se pominje cena kamere od 12mpx... nije to tako skupo...

Nije skupo, ali se skupo naplacuje :d . A sto je glupost, to je druga stvar.

Bojim se da je SE daleko od bilo kakvog uzvraćanja udarca.

Mislim da je trenutno jabuka zadnja kome bi trebalo uzvracati udarac ;) .

U pravu si. Nisu u stanju da uzmu sve najbolje iz jabuke,isprave joj mane i naprave ultra dobar fon ;)

U pravu si. Nisu u stanju da uzmu sve najbolje iz jabuke,isprave joj mane i naprave ultra dobar fon ;)

Ako to i urade duplo bolje, uvek ce ostati jedan problem, na kraju ne mogu da stave logo zagrizene jabuke, a to automatski znaci da ce se onaj drugi bolje prodavati...

Nisam siguran. Mene bar nikad nije opterećivao brend, no kvalitet i da ima ono što mi je potrebno.

ovako nesto bi moglo da se uzme u razmatranje,posto planiram da mi sledecji fon bude PDAolik

Nazad
Vrh Dno