Šta je novo?

Gainward GTX260 896MB GS

kzs12

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9600x
Matična ploča
Asus tuf b650
RAM
ddr5 32gb 6000mhz
GPU
Gigabayte 3080 10gb
Storage
Kingston m2 1tb
PSU
Evga g2 1000w
Kućište
Nzxt h5
Mobilni telefon
85742162728
Steam
magEdikeVE
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Imali ko informacije o ovoj karti? Vidim da je nova karta, nedavno izbacena, pravljena u 55nm tehnologiji...
p00106-pic3.jpg

Poslednja izmena:
Da, karta stvarno izgleda mocno, nadam se da ce i da pruzi takve performanse... Planiram da je kupim...

verovatno ce i cena da bude mocna :D,ali izgleda predivno kartica.

a pogledaj kako je i hladjenje odradjeno :banana:
Samo se pitam koliko li ce da kosta?
:type:

To hladjenje nije nista novo.
Vec je Gainward veoma slicno hladjenje stavljao na Ati 4870 Golden Sample model ;).

Poslednja izmena:
pa valjda vise ni ne proizvode one od 192sp core,zar ne...vec samo ove poboljsane sa 216...

off: misterpjano,novi nalog,heh :D

Poslednja izmena:
sve je to super ali mislim da ovo hlađenje sa 2 fana obećava mnogo buke ali videćemo. mislim po izvedvi da će cena biti blizu regularnom GTX280

Poslednja izmena:
Cena ce biti niza. Nove 55nm karte koriste jednostavniji pcb i imaju losiju regulaciju napona (nije vise volterra, tako da se ne moze manuelno povecavati). Kako god, opet je za ocekivati nesto bolji oc potencijal nego na 65nm 'default' verzijama.
Sto se tice coolera:
405641.jpg

Dizajn hladnjaka ukreden od Palit-a Revolution 700 4870x2:d:d:d

Gainward = Palit.

Moje iskustvo sa GW je ocajno. Kupio sam Gainward GTX 295 i crkla je posle nedelju dana. Sad je treca nedelja kako je na reklamaciji u PIN-u... Trebalo je da dobijem drugu, ali posto su uvezli samo DVE ?! kartice onda od zamene nista dok ne dodje nova tura, a to znaci jos jedno 3 nedelje cekanja. Da sve bude jos gore nisu se setili ni da ponude neku - bilo kakvu karticu u zamenu dok ne stigne nova, pa sam bio prinudjen da kupim najjeftiniju CUDA - enabled karticu dok se ova situacija ne resi.
Nudili su mi u zamenu 4870x2 ali meni je posao vezan uz CUDA programiranje, tako da sam i sa te strane veoma pogodjen sto mi nije grafika tu.

Sve u svemu jedno OGROMNO razocaranje, kako u Gainward tako i u PIN.

Gainward = Palit.

Moje iskustvo sa GW je ocajno. Kupio sam Gainward GTX 295 i crkla je posle nedelju dana. Sad je treca nedelja kako je na reklamaciji u PIN-u... Trebalo je da dobijem drugu, ali posto su uvezli samo DVE ?! kartice onda od zamene nista dok ne dodje nova tura, a to znaci jos jedno 3 nedelje cekanja. Da sve bude jos gore nisu se setili ni da ponude neku - bilo kakvu karticu u zamenu dok ne stigne nova, pa sam bio prinudjen da kupim najjeftiniju CUDA - enabled karticu dok se ova situacija ne resi.
Nudili su mi u zamenu 4870x2 ali meni je posao vezan uz CUDA programiranje, tako da sam i sa te strane veoma pogodjen sto mi nije grafika tu.

Slazem se 100%.Uvijek sam preferirao Gainward zbog fensi smensi kulera i izgleda,ali sam s njim uvijek imao problema,pocevsi jos od GeForce3.Ili memorija rikne ili kuler ili tv out.Katastrofa.Gainward i Powercolor su kod mene prekrizeni zauvijek.

Poslednja izmena:
Slazem se 100%.Uvijek sam preferirao Gainward zbog fensi smensi kulera i izgleda,ali sam s njim uvijek imao problema,pocevsi jos od GeForce3.Ili memorija rikne ili kuler ili tv out.Katastrofa.Gainward i Powercolor su kod mene prekrizeni zauvijek.

slazem se sa tamnijim delom,nazalost,jer sam i ja imao takav problem :(

Poslednja izmena:
Ma gainvard nikad ni mrtav vise, a sto se tice rashladnog sistema mogu reci da je krajnje ocajan na ovoj kartici...sve sto ostaje toplo u kucistu ne valja, a ova jos samo podgreva situaciju!!!

Gainward = Palit.

Da ne solim ranu, shto ne uze samo kesh i na drugoj strani drugu istu/slichnu karticu ?

Ja def. ne bih pristao na ispada 6 nedelja chekanja, to izlazi van svih zakonskih okvira [ok 42 dana ali sigurno cje trajati vishe od 45 ]. Mnogo hvala na ovim informacijama, i zhelim ti iskreno shto pre da dodjesh do onoga shto si platio.

:wave:

Poslednja izmena:
Da ne ide tema u off, sredice se to sigurno na dobar nacin. Samo sam hteo da skrenem paznju da pripazite kod kupovine hi end HW, iz dva razloga

1. nasi uvoznici uvoze hi end komponente na komad pa je RMA neizvodljiva u nekom normalnom roku
2. Gainward ocigledno ima problema sa kvalitetom

@Proday: pa kvar je ustanovljen, upalis komp a grafika MRTVA :D Samo je bruka to sto se nisu setili da ponude zamensku karticu. Od PIN-a sam uzeo GTX 295 i L220x, 8 Noctua... znaci u zbiru dobro preko 1000E i opet takvog kupca tretiraju isto kao i onog ko im dodje i kupi dve podloge za misa i 8400GS. A ovamo kukaju kako je kriza i kako se manje prodaje i kako je tesko - uzas... pa sta misle kad cu da im opet ostavim zutu banku ? Nikad !

poz
M.

Poslednja izmena:
@Proday: pa kvar je ustanovljen, upalis komp a grafika MRTVA :D

Znam ja to stari moj, upravo se to i meni desilo sa novom kartom, ali je ipak nekim slucajem strucnim ljudima servisa trebalo 48 dana da ustanove da je to ustvari tako (necu pominjati da sam 3 puta isao u bg i da me je sama kartice 2x skuplje izasla)!!!

odosmo u off, mozemo da nastavimo na drugom mestu.

On topic: za mene je GW nepouzdana firma: a) kvalitet b) podrska na srpskom trizstu

Kartica je isto sto i Palit GTX 260 Sonic 216
Neko rece da je hladjenje lose, koliko vidim dual slot je resenje i izbacuje topao vazduh
tako da bas ne bi trebalo da bude posebno lose (referentni 55nm modeli inace imaju isto manji cooler nego 65nm)

SuFox

Da ne ide tema u off, sredice se to sigurno na dobar nacin. Samo sam hteo da skrenem paznju da pripazite kod kupovine hi end HW, iz dva razloga

1. nasi uvoznici uvoze hi end komponente na komad pa je RMA neizvodljiva u nekom normalnom roku
2. Gainward ocigledno ima problema sa kvalitetom

@Proday: pa kvar je ustanovljen, upalis komp a grafika MRTVA :D Samo je bruka to sto se nisu setili da ponude zamensku karticu. Od PIN-a sam uzeo GTX 295 i L220x, 8 Noctua... znaci u zbiru dobro preko 1000E i opet takvog kupca tretiraju isto kao i onog ko im dodje i kupi dve podloge za misa i 8400GS. A ovamo kukaju kako je kriza i kako se manje prodaje i kako je tesko - uzas... pa sta misle kad cu da im opet ostavim zutu banku ? Nikad !

poz
M.

Druze ja zaista nebi cekao toliko a firma kod koje si uzeo je krajnje neprofesionalno postupila prema tebi!Zaista je bezobrazluk da ti ne izadju u susret pa makar sa nekom karticom u zamenu da se koristis dok tvoja ne stigne!
Zato ja provereno uzimam Asus i kraj price!Sa Gigabyte-om sam imao problema tako da i njega zaobilazim sto je sire moguce .Dolazi u obzir samo eVga ili Asus kod Hi End kartica.Cak je BFG poceo da podbacuje,mozda zato sto vise nije jedan od prvih partnera nVidie:smoke:
Da sam na tvom mestu trazio bih pare i uzeo Asus ili pak XFX jer je najjeftiniji a nije se pokazao do sad uopste lose od svih koje sam provrteo mada me samo razocarao u OC potencijalu,tu je malo losiji od ostalih brendova!
Moj ti je savet da ti ne cekas toliko vec trazi nazad pare!

P.S.Napomenucu da si ti tu kartu platio i vise nego sto je trebalo u samom startu!
Ko tebe ne postuje nemoj ni ti njega,trazi svoje pare i pazari na pravom mestu!
Ja sam u o. kuci karticu dobio za nepunih 7 dana znaci drugu posle crknutog Gigabyte GTX280 ,(poleteo isto kao i ti za Gainward) ,ljudi mi dali Asus i to dobijem retko dobar primerak!

Poslednja izmena:
@PCBeast: da ne ulazim u previse detalja, treba da mi srede zamenu za XFX, ali nakon cele price sam krajnje nepoverljiv i u krajnji ishod.

Nakon ovoga se plasim da ako bi mi krepao L220x da bih ostao bez monitora ko zna koliko... posto koliko vidim ni njega nema na lageru... a PIN je opet uvoznik

Dakle taj osecaj nepoverenja i nesigurnosti je ono najgore za firmu, oni su izgubili kupca - i to ocigledno dobro plateznog kupca, ali to ocigledno njih ni najmanje ne brine.

P.S.
Nebitno je koliko sam platio, bitno je da ako imas dva komada proizvoda koja cenis kao nenormalnu ekskluzivu posto si uvezao samo dva komada, onda i te glupane koji ih kupe trebas da cenis, ili mozda ne, mozda smo zaista glupani.

Poslednja izmena:
@PCBeast: da ne ulazim u previse detalja, treba da mi srede zamenu za XFX, ali nakon cele price sam krajnje nepoverljiv i u krajnji ishod.
Nakon ovoga se plasim da ako bi mi krepao L220x da bi bio bez monitora mesec dana... posto koliko vidim ni njega nema na lageru...

Dakle taj osecaj nepoverenja i nesigurnosti je ono najgore za firmu, oni su izgubili kupca - i to ocigledno dobro plateznog kupca, ali to ocigledno njih ni najmanje ne brine.

Sta da ti kazem.Na greskama se uci.Sledeci put poslusaj savet prijatelja i uputi se na pravo mesto!Ja saradjujem samo sa jednom firmom,jeste da sam prijatelj firme ali oprema svakom regularnom kupcu se ponasaju isto i krajnje su brizni prema svojim kupcima i izacice cu u susret i resiti bilo koji problem!To je profesionalizam a ne mazanje ociju kao kod vecine firmi!

Kartica je isto sto i Palit GTX 260 Sonic 216
Neko rece da je hladjenje lose, koliko vidim dual slot je resenje i izbacuje topao vazduh
tako da bas ne bi trebalo da bude posebno lose (referentni 55nm modeli inace imaju isto manji cooler nego 65nm)

Ako pogledas pazljivije kuler na slici 4870x2 a kuleri su gotovo isti uvideces da nikako nemoze da izbacuje topao vazduh napolje sa svim onim rebrima po sebi!!!

Ja licno nikad nisam imao problema sa gainward kartama, a posedovao sam ih 4... Mislim da zbog jednog negativnog iskustva netreba govoriti za nesto da nevalja, desava se to kod svakog proizvodjaca tako i kod gainwarda...

Ovo za reklamaciju je standard kad se kupuju neke high end stvari, imao sam i sam takvo iskustvo...Kada sve saberem i oduzmem, ja mogu da nabavim samo 3 varijante karte 260-tke i to MSI,Gainward,Gigabayte... A od te 3 varijante mi nekako najvise lezi Gainward...

Steta sto nemamo ovlascenog distributera za eVGA program da vidite kvalitet, inace i njima moze da se desi neki kvar e tu lezi zec odnosno brzi servis, Inace imam karticu iz potpisa jes da je vec stara za danasnje pojmove ali me lepo sluzi u 98% igara u high detaljima. Kad budem mogao privatnim kanalima da dodjem do neke GTX 260 216SP 55nm eto meni srece!

Nazad
Vrh Dno