Šta je novo?

E8600-na vazduhu

ekstra primerak !!! golden sample :D

moj bivsi cpu je bio jedan od boljih a trebalo mu je gotovo 1,5V za isti rez (na vodi)

http://www.awardfabrik.de/forum/showthread.php?t=4502

Moj ti je savet ne furaj ga mnogo na vazduhu sa velikim voltazama i baci ga odmah pod LN2 cenim ako bude trpio napon i nebude imao previsok coldbug da ce ladno na 6.5 GHz da radi :D

Organizuj jedan DFI LANparty DK P45-T2RS Plus i baci to sve pod led mozda se priblizis nekom WR'u :D

Poslednja izmena:
DFI bi mogao da obezbedim. BTW, razlika izmedju plus i turbo verzije je samo 6 vs 8 sata prikljucaka?
A pot, ln2 i ostale sitnice nemam. :d Tome bih se mogao nekad kasnije posvetiti zbog manjka vremena, ali tada ce vec da bude neki i5 u modi:p

Poslednja izmena:
Nemoras ti imati svu opremu imaju ljudi ovde na forumu pa organizuj LN2 sesiju, to je ako hoces da vidis koliko moze taj tvoj primerak.
Ko sto rece covek mozda i padne svecki rekord.

DFI bi mogao da obezbedim. BTW, razlika izmedju plus i turbo verzije je samo 6 vs 8 sata prikljucaka?
A pot, ln2 i ostale sitnice nemam. :d Tome bih se mogao nekad kasnije posvetiti zbog manjka vremena, ali tada ce vec da bude neki i5 u modi:p

pot ln2 nisu sitnice , da su sitnice imao bi ih.
Jedino sto ti imas je malkice srece .... a do dobrog rezultata je jos dalek put :) to mozes samo da znas kad i sam probas ....
i5 je prica koja treba tek da se isprica :)

P.S za spi koristi XS-verziju koja pokazuje i vrednosti iza zareza ovu staru verziju koja pokazuje samo sekunde ti nece niko u OC-svetu priznati

Prati foum sledecih dana da vidis sto je LN2 sesija made by chicha ( mali detalj sa strane -> 7 Kg full solid Bakra u akciji :) )

Poslednja izmena:
cenim da bi dekara dao njegov odlican plus a za pot ce da se snadjemo :D
razlika izmedju plus bi u stvari trebao da je samo u ttamo ali na plus verziji se lakse nalazi A3 revizija cip seta koja se dosta bolje klokuje na minusu ako si raspolozen mogli malo da se poigramo :D :-devil-:

cenim da bi dekara dao njegov odlican plus a za pot ce da se snadjemo :D
razlika izmedju plus bi u stvari trebao da je samo u ttamo ali na plus verziji se lakse nalazi A3 revizija cip seta koja se dosta bolje klokuje na minusu ako si raspolozen mogli malo da se poigramo :D :-devil-:

treba mu fsb od 650+ , treba ce mu i memorija koja ce iztrpiti 650@CL5.
ako dfi ne bude hteo na 650fsb nek organizuje Asus Rampage Extreme....
I nek se javi chici da mu posaljem modifikovani Bios koji ne prepoznaje E8600 da bi imao perfnumber ispod 45000 za spi1m :D

Poslednja izmena:
pa iole normalna DFI P45 sa A3 revizijom gura to
Za sta imas modifikovani bios za Asus ili DFI ? a mem pa i moj crucial ce valjda to da izdrzi :D

pa iole normalna DFI P45 sa A3 revizijom gura to
Za sta imas modifikovani bios za Asus ili DFI ? a mem pa i moj crucial ce valjda to da izdrzi :D

Iole normalan :) .... ja sam video bar tri komada do sada kojima je kraj na 620MHz
Nemoze se to generalno reci.

Naravno kad sam rekao modovani Bios mislio sam na Asus RE jer DFI bar kad je spi1m u pitanju i po defaultu odlicno radi :)

Nisam mislio da su to sitnice, nego ostale sitnice poput voltmetra, kojekakvih sondi i slicno :p
Ja sam daleko od srbije, tako da od organizovanja sesije - nista. Kao da ja to vec ne bih predlozio ;)
Za spi sam vidio da ne prikazuje iza zareza, zato sam postavio hyperpi.
Za veceras, evo jedan popravni od mene :p

Lele kako bi ja rado posedovao ovaj proc, nek stoji u fioci pa kad zatreba da se "potegne" :D

Znaci kida kako radi :)

:wave:

Daj choveche donosi taj cpu kod mene ili kod Janka u Panchevo,da se igramo malo snjim:),ili ako bi hteo da ga bacamo pod led(suvi) :)

Ovo sam iskoristio niske temperature, u sobi je bilo oko 16-17C.
Iz Sarajeva sam. :d
Preko ovoga ni mhz nisam uspio. Tj. nije hteo u windows. Imam osecaj da se ploca zaglupi od 500fsb. Mozda da probam neki stariji bios ubacit. Kada sam tek dobio plocu, secam se da je isla na oko 550fsb a sada takodje primecujem da ne mogu postici isti odnos memorije latencije/napon.
Sutra cu probati 550x9 pa cemo videti da li je zaista do ploce.

Prava steta sto si toliko daleko barem ima 5 sati voznje pa ko hoce da potegne nek izvoli.
Sad ce coveku da pljuste ponude da proda ovaj procesor.

Ovo sam iskoristio niske temperature, u sobi je bilo oko 16-17C.
Iz Sarajeva sam. :d
Preko ovoga ni mhz nisam uspio. Tj. nije hteo u windows. Imam osecaj da se ploca zaglupi od 500fsb. Mozda da probam neki stariji bios ubacit. Kada sam tek dobio plocu, secam se da je isla na oko 550fsb a sada takodje primecujem da ne mogu postici isti odnos memorije latencije/napon.
Sutra cu probati 550x9 pa cemo videti da li je zaista do ploce.
Pa sto ne probas samo sa jednim modulom, to ce ti rasteretiti NB, ako vec mislis da je do toga...

Sumnjam da je to, ali budem probao. Cini mi se da ploca 'ne zna' da radi sa procesorom na 5ghz+ jer svakako nema microcode za e0 stepping. Plocu sam probao na 540 fsb, ulazi u windows ali prilikom memtesta (5-5-5-15) izbaci neke errore a prije mi je ova memorija radila na 1066 4-4-3-8 tako da je to do nb-a. Sve ovo zahteva dosta vremena kojeg na zalost nemam.

Q827B234 je batch. :D
Pocitao sam negde pre, B FTW
Ploca ne moze nize sa naponom:smash:

Poslednja izmena:
Au znaci stvarno je vr'.

Ja sam imao 8500 koji je na 4ghz radio na 1.18 i to je bio pojam procesora, ali ovo je vrhunski. Stvarno svaka cast na sreci da ga ubodesh tako :D

:wave:

Sumnjam da je to, ali budem probao. Cini mi se da ploca 'ne zna' da radi sa procesorom na 5ghz+ jer svakako nema microcode za e0 stepping.
Oooovaaaj... pa ja sam mislio da se podrazumeva da stavis mnozilac na 6 i tako isprobas FSB :)
'De ces bre na 5 giga da isprobavas sto ti ploca nece na 500MHz, si ti lud! :d:d:d

BTW, znam da je ABIT pukao (smrc :(), ali jel' nema nekakvog beta/hakovanog/modovanog biosa sa podrskom, da izbunaris na nekom forumu... ?
Plocu sam probao na 540 fsb, ulazi u windows ali prilikom memtesta (5-5-5-15) izbaci neke errore a prije mi je ova memorija radila na 1066 4-4-3-8 tako da je to do nb-a.
Sta znas, moguce je i da je doslo do degradacije vremenom, ne bi bilo nista cudno...
Sve ovo zahteva dosta vremena kojeg na zalost nemam.
Ooooooo da... ovo klokovanje, cackanje i prckanje po biosu je veeery time consuming rabota... :(

Oooovaaaj... pa ja sam mislio da se podrazumeva da stavis mnozilac na 6 i tako isprobas FSB :)
'De ces bre na 5 giga da isprobavas sto ti ploca nece na 500MHz, si ti lud! :d:d:d

BTW, znam da je ABIT pukao (smrc :(), ali jel' nema nekakvog beta/hakovanog/modovanog biosa sa podrskom, da izbunaris na nekom forumu... ?

Sta znas, moguce je i da je doslo do degradacije vremenom, ne bi bilo nista cudno...

Ooooooo da... ovo klokovanje, cackanje i prckanje po biosu je veeery time consuming rabota... :(

Pa probavao sam tako, prolazi 540FSB, problem nastupi na 501FSBx10, zaglavi ili na ucitavanju ili pred ulazak u win. Cak mi se desilo da nije htelo na 500 da ucita, pa sam postavio 499, iako ploca sama postavi 500 jer ne moze neparni fsb, ali onda prolazi... Mislim da ima veze sa strapom kojeg ne mogu podesavati.

Bunarenje po forumima je jos vise time consuming :d
Verovatno ce pasti p45 t2rs turbo.

Sto se tice memorije, naravno da je moguce, ali sve mi se cini da je onaj prosli bios bio 'oc-abilniji'.

Pa probavao sam tako, prolazi 540FSB, problem nastupi na 501FSBx10, zaglavi ili na ucitavanju ili pred ulazak u win. Cak mi se desilo da nije htelo na 500 da ucita, pa sam postavio 499, iako ploca sama postavi 500 jer ne moze neparni fsb, ali onda prolazi... Mislim da ima veze sa strapom kojeg ne mogu podesavati.
Ne moze neparni FSB... :D
Pa jel' ne moze nijedan neparni, ili samo nece 499? :)

Hehehe, ovo prvi put cujem! :D:D
Bunarenje po forumima je jos vise time consuming :d
Verovatno ce pasti p45 t2rs turbo.
DFI ploca...

Uuuuu, to je tek time consuming! :d:d:d

Ne moze nijedan neparni. Ploca odmah zaokruzuje na veci parni.

A ne znam jos za plocu, imao sam vec iskustva sa dfi pa nece biti toliko. Razmisljam jos i o P5Q-E i P5E+mod u maximus ili rampage.

Poslednja izmena:
Ne moze nijedan neparni. Ploca odmah zaokruzuje na veci parni.
:d:d:d
Strasno :)

Ej, a 502... 504? I to recimo 9x502?
(posto kazes da ti polovicni mnozioci ne rade... a sa 9-kom je dovoljno stresno, nije kao sa 6-icom, kada je landaranje na 3 giga :))
A ne znam jos za plocu, imao sam vec iskustva sa dfi pa nece biti toliko. Razmisljam jos i o P5Q-E i P5E+mod u maximus ili rampage.
Ma imao i ja, i pozitivnih i jaaaako negativnih... pa pobegoh brze-bolje na (nekada omrazenog) ASUS-a :)
A realno su im smaracki biosi, bas preteruju sa opcijama.

Moj savet - Rampage.
Sa ili bez moda :d

Poslednja izmena:
:d:d:d
Strasno :)

Ej, a 502... 504? I to recimo 9x502?
(posto kazes da ti polovicni mnozioci ne rade... a sa 9-kom je dovoljno stresno, nije kao sa 6-icom, kada je landaranje na 3 giga :))

Ma imao i ja, i pozitivnih i jaaaako negativnih... pa pobegoh brze-bolje na (nekada omrazenog) ASUS-a :)
A realno su im smaracki biosi, bas preteruju sa opcijama.

Moj savet - Rampage.
Sa ili bez moda :d

To prolazi, napisao negde gore. Ploca + proce moze preko 500fsb ali ne i sa mnoziocem na 10.

Mozes i ti da uradis mod u rampage formulu :d

Dobar primerak Cpu-a i memorije.
ABIT je zakon.

Primerak jeste dobar sta vise 1 u 10000.

Cuo sam se sa covekom od koga sam kupio procesor. Ima jos jedan sa istim batch-em, znaci tray pakovanje. Pa ako je neko zainteresovan i ima nekoga u Sarajevu, neka se javi na pm. Inace, cena je 150e, a procesor je 'nov' :d izvadjen iz brand name masine.

Nazad
Vrh Dno