Šta je novo?

E8600-na vazduhu

Cuo sam se sa covekom od koga sam kupio procesor. Ima jos jedan sa istim batch-em, znaci tray pakovanje. Pa ako je neko zainteresovan i ima nekoga u Sarajevu, neka se javi na pm. Inace, cena je 150e, a procesor je 'nov' :d izvadjen iz brand name masine.

probaj ga pa shlji ovamo neko ce ga vec uzeti :D imam je neke vezu u banjaluci :)

Za 150 nek radi na 4.3 pa je dobro , evo recimo onaj lopov FantomX :D :p :smoke: trazi 165 za njegov :D

:wave:

Za 150 nek radi na 4.3 pa je dobro , evo recimo onaj lopov FantomX :D :p :smoke: trazi 165 za njegov :D

:wave:

Nemoj da ti zarazim iMac sa trojancem, ti dam ja lopova barabo jedna, sram te bilo, otvarash prozore i pravish screenshot-ove. :d :D :p :-devil-: :smash:

Na tom naponu i vodi, ovaj sigurno moze 4.6-4.7 :wave:

Uh, uh, kako se samo olako frljate s megahertzi :)

Jeste... al' opet se frljate :D:D

Moze nam se :D
Sada je vreme da uzmem neki phenom 940 :d

Poenta je da sam sretne ruke, pa cu da bocnem neki koji ide na 4.3 :d

edit: i7 je preskup :p

Poslednja izmena:
Poenta je da sam sretne ruke, pa cu da bocnem neki koji ide na 4.3 :d
edit: i7 je preskup :p

Sto je mnogo mnogo je ali i7 je pogodio svoju ciljnu grupu, to su ljudi koji u poslu za racunarom intezivno koriste multitasking aplikacije. Cak i gameri sa malo dubljim dzepom imaju razloga da pazare i7 platformu zbog fantasticnih SLI i CF performansi. Samo mi nije jasni sta AMD gadja PII procesorima, 0,00001% ekstremnih overklokera, da bar obara sve rekorde na tim ekstremnim klokovima nego tek po neki:p Ono sto je PII doneo imali smo i sa Q9550 u performasama pa cak i koji procenat vise sve zavisi od aplikacije koja se koristi, jos uz to Q9550 nudi nekih 200-400mhz veci klok za 24/7.

Aj ne mogu da verujem da si se primio. :d
Pa namerno sam dodao edit, aludirajuci i bivajuci ironican na tvoju i monteboy-evu raspravu i7vsP2
btw, p2 je 50$ (50e) jeftiniji od q9550 ali necemo dalje :p:D

Aj ne mogu da verujem da si se primio. :d
Pa namerno sam dodao edit, aludirajuci i bivajuci ironican na tvoju i monteboy-evu raspravu i7vsP2
btw, p2 je 50$ (50e) jeftiniji od q9550 ali necemo dalje :p:D

Znam da si bio ironican, ali morao sam ovo da kazem zbog drugih koji to vec ne znaju nego se vode glupostima koje se pisu ovde na forumu vezano za i7, Q9550 vs PII sto je van svake pameti i nije za poredjenje (i7), medjutim pojedinci su od kad se pojavio PII ispali iz sveta realnosti otisli u neku drugu dimenziju:D:p

He he jeste smesni sa tim p2 koji na vazduhu nemoze na 4GHz porediti ga sa Q9550 koji ladno ide preko 4GHz je blago smesno.

Vidim da ti imas q9550, koliko se tvoj ladno klokuje?

Nemam ja Q9550 ali imaju testovi na netu i iskustva ljudi koja dokazuju da moze preko 4GHz.

Imas li ti p2.

Lik ima zestoke prenose.

Poenta ove price je da Q9550 bolji od p2 940.

Poenta je da smaras. Gde si video da se u ovome threadu kaze da je p2 940 bolji od q9550? Imas pravo na misljenje, ja odlucujem da ga ne uvazavam jer nisi kompetentan da pricas o tome i po mogucnosti, bilo bi super kada bi se suzdrzao komentarisanja i davanja saveta. Da ne ostanes u neznanju, skrenucu ti paznju na to da je 940 jeftiniji za 50e od q9550 i da mu nije konkurent. Jos nesto kada vec treba da obnovis znanje, ako ces praviti CrossFire, onda ti za q9550 treba i minimalno x38 ploca (koja tera 470+ fsb za quad, 150e). Tako da na kraju dobijes razliku od oko 80e za koju mozes uzeti 4GB ram-a i vendetta2 cooler. Ako neces CF, onda ti svakako ne treba quad (osim za gta4). Ah da, jesam li te pitao gde si video u ovome thread-u da je receno da je 940 bolji od q9550?
Vrati taj e8400 sa 4.0 na 4.2 jer ti je ocito potrebno, iskoristi to sto mozes da primetis razliku od 200mhz.

Necu vise da polemisem sa tobom jer ocigledno brzo planes pa vredjas.

Evo ovog mog (bivšeg Fantomovog) u "akciji", ovako radi lepo, ali mi nekako deluje nepotrebno :D

CPUZ.png

Ipak mi se više sviđa ovo, napon je smejurija, a ovo sam tek sinoć ubacio, nisam još uvek ni testirao kao čovek koliko nisko ustvari može, bukvalno otprilike podešavanje iz prve, ovako je vrteo Prime celu noć :)

CPUZ4G.png

Ja ti kazem da terash ono gore, al' ne vredi prichati, nikada necesh odrasti. :d

Shalu na stranu, ja da sam imao bolje kucishte, terao bih ga na 4400, za tu frekvenciju mu treba 1.36V shto je smejurija sa TRUE, naravno pod uslovom da je dobro provetreno. :)

Kad stigne tvrdjava, ima da se napalish pa cesh da ga cepash na 500*9. :D

:D Videćemo, slab je ovaj vent definitivno, fali mu malo protoka, mogao bi ovaj sigurno na 4.4 kada bi imao neki Shit-Flex ili Noctuu, ali pošto mi je bitnija tišina od performansi, dovoljno je za sada i tihih 4Ghz :D

A kažu ljudi da ne valja HyperX, evo radi na 1000 5-5-5-15 PL10, na 2.2V (deklarisan je na 2.3V), jedva je topao, nema govora o "vrućini"... Opet, nisam detaljisao, podešavao sam ga 15 minuta i tako radi, nisam imao živaca da se cimam i testiram, ali ću sigurno sve utegnuti u bliskoj budućnosti kad nađem vremena i kad budem imao volje :)

Nema veze sto je 'samo' 1.36V ako radi pri 4.4Ghz. Testiraj i uverices se sam, true ce se jedva nositi sa tim, osim ako nije neki 1.0V vid i proc hladan ko led.

Nije, 1.250 je vid, tako da nije led definitivno :) Meni zaista nije potrebno više od 4Ghz (ne znam kome realno jeste?), i baš mi je drago što mu za tu frekvenciju ne treba napona, čak mislim da može i ispod ovih 1.256V, testiraću svakako.

Dobiće on i jedno lapovanje lepo kad budem pakovao sve u kućište, a imaće i dodatno hlađenje tada, tako da možda ipak budem stavio na 4.25Ghz, ali ne verujem, baš volim ovu hladnoću :D

Vrh Dno