- Učlanjen(a)
- 13.02.2009
- Poena
- 169
Na zapadu nista novo
.
Na zapadu nista novo.
На мојој плочи (G33M-DS2R) ради аутоматска контрола 3-пинских вентилатора са Auto (Smart FAN Control Method)/Voltage (Smart FAN Control Mode) комбинацијом, а и подешавање преко Speedfan-a ако се опција PWM * mode (звездицу заменити бројем вентилатора који се контролише) подеси на Software controlledHm, pa ako je kao kod mene podeseno (sve na Auto), onda nije ni cudno sto ne mozes da podesavas fanove. Mislim da prva opcija (Control Method) mora da se stavi Legacy (mozda eventualno Intel QST), a za Control Mode da se stavi PWM, da bi moglo rucno da se podesava brzina.
Provericu.
На мојој плочи (G33M-DS2R) ради аутоматска контрола 3-пинских вентилатора са Auto (Smart FAN Control Method)/Voltage (Smart FAN Control Mode) комбинацијом, а и подешавање преко Speedfan-a ако се опција PWM * mode (звездицу заменити бројем вентилатора који се контролише) подеси на Software controlled
На тој плочи постоји још један прикључак за вентилаторе (између слотова за меморију и прикључка за флопи), то би требало да је други прикључак који се може контролисати. А ти Чифтеци се могу релативно лако наместити да раде на 5 волти, и тада су сигурно тихи (ја бих 9-ку тако средио, а 12-ицу контролисао преко BIOS-а или софтверски - друга опција је једна Ноктуа, због ULNA и LNA адаптера)Hvala puno, za linkove i za info oko speedfana.
Ja mogu samo cpu fan da kontrolisem ovako (doduse jos mi stoji u biosu auto/auto).
Evo slika. Stavim sva 3 na Software controled, i kad smanjim Speed1 sa 100% na neku drugu vrednost, smanji se i brzina cpu kulera.
Ali kada smanjim Speed2 i Speed3, onda se brzina cpu kulera dodatno smanji, a brzina ova dva sistemska fana ostaje ista :trust: ?
edit: sad sam u biosu stavio auto/ voltage/PWM, i isti djavo, cpu fan moze da se kontrolishe, ali smanjenjem speed 2 i 3 samo se brzina cpu fana jos dodatno smanji, a ova dva case kulera ni da mrdnu sa max brzine.
To bi trebalo onda da znaci da su mi ova dva case coolera 3-pinska ?
Nista, onda se nadam da ce mi CM R4 12cm, a pogotovo Noctua NFB 9cm raditi po defaultu na manjoj brzini/manje se cuti.
Ako ne bude tako, onda cu morati onaj fan controler da kupim. Izbacim ga negde van kucista, tamo kod kablova i podesavam day/night mode
.
Могуће је.Oba case coolera imaju 3-pinski prikljucke, da li je moguce 3-pinski fan prikljuciti na 4-pinski prikljucak, odnosno u mom slucaju prednji case cooler prikljucen na PWR_FAN, da prikljucim na SYS_FAN2 ?
U principu je moguće kontrolisati brzinu i na 3-pinskim i na 4-pinskim ventilatorima, samo se razlikuje način na koji se to radi. Na nekim pločama ima u BIOS-u opcija kojom se bira da li se koriste 3 ili 4 pina.Ali nije moguce kontrolisati brzinu, jer taj 4 pin, za to sluzi, right?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari