Šta je novo?

Zvanična Radeon HD4850 & HD4870 tema

Da ne otvaram novi thread...
Planiram da ispazarim Sapphire 4870 (512mb DDR4), interesuje me dal neko ima iskustva sa njom, kakva je? OC mi nije toliko bitan, ali sto da ne :D

Od letos mi nekih 10 primeraka proslo kroz ruke, onaj koji je bio moj sam cepao 830/1250 24/7 :smoke: Najlosiji su isli na 800/ 1150 :)
Sve je to kocka, niko ti nista ne moze garantovati!
:wave:

Da ne otvaram novi thread...
Planiram da ispazarim Sapphire 4870 (512mb DDR4), interesuje me dal neko ima iskustva sa njom, kakva je? OC mi nije toliko bitan, ali sto da ne :D

Ja mogu da ti kažem samo da je kartica nepodnošljivo bučna.

Izvrteh i ja malo sa ovim Catalyst 9.1 :D

Kod:
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: ambush @ 0 1280 x 1024 AA 0xx 
==> Framerate [ Min: 26.06 Max: 49.83 Avg: 38.58 ]

Izvrteh i ja malo sa ovim Catalyst 9.1 :D

Kod:
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: ambush @ 0 1280 x 1024 AA 0xx 
==> Framerate [ Min: 26.06 Max: 49.83 Avg: 38.58 ]

E kad sam procitao "izvrteh i ja..." vec sam pomislio da cu morati da vadim rezervni rezultat, kad ono medjutim :p Na kom je to kloku? Nije to lose za radeta ;)

845/4400, ne znam zasto, ali sa ovim 9.1 nece preko, memorija moze jos - (sa ovim ne verujem da bi bilo bolje i da nategnem na 1150), sa 8.12 jezgro je ishlo na 860.... :(
'bem ih banglava sa ovim drajverima, dodushe jos je beta, mada ne verujem da ce se nesto bitnije promeniti score, i da sam izgurao 860 core, dobio bih mozda 1 frejm :D....

Imam samo jedno jedino pitanje a to je da li ce moj Chieftec GPS 450W moci da potera ovo chudo? Planiram da je pazarim ali mi to sada predstavlja problem.

845/4400, ne znam zasto, ali sa ovim 9.1 nece preko, memorija moze jos - (sa ovim ne verujem da bi bilo bolje i da nategnem na 1150), sa 8.12 jezgro je ishlo na 860.... :(
'bem ih banglava sa ovim drajverima, dodushe jos je beta, mada ne verujem da ce se nesto bitnije promeniti score, i da sam izgurao 860 core, dobio bih mozda 1 frejm :D....

:D :d :p.

I pored mog gornjeg pitanja interesuje me kako se ATI 4850 ponasa sa 945G chipset-om? Posto sam vec procitao o nekompatibilnosti sa P43 i P45? Thx.

I pored mog gornjeg pitanja interesuje me kako se ATI 4850 ponasa sa 945G chipset-om? Posto sam vec procitao o nekompatibilnosti sa P43 i P45? Thx.

Ponasa se bar 20% gore. Tj. isto ce ti raditi 3870 kao i 4850 na tvojoj masini.

Poslednja izmena:
dzizs, pa naravno da nije, al pogledaj mu sistem....

edit: moj odgvor je bio vezan za njegov sistem, a ne za moc kartica...

Poslednja izmena:
Pa zbog ploce i pretpostavljam slabog CPU-a. Nece moci da istera tu kartu do kraja tj da izvuce maximum. Dakle radice slabije u toj kombinaciji, pa je onda uporediva sa nekom slabijom kartom. :)

pusti ti gx-x-a ;)
itekako ces videti dobitak u preformansama u odnosu na tvoju sadasnju kartu ;)

on je sada kupio p45 i 260gtx pa lozi ljude da je sve ostalo "zastarelo" :smash: dok je s'druge strane do juce 7600gt nazivao "motornom testerom" i "vozio" a64 btw :) jer je sve ostalo bilo "nepotrebno skupo" :D
"rekla kazala" made in gx-x
pa posle kazu pare ne menjaju ljude :p

Jel ti citas sta je pisano? :trust: Pitao je za 3870 vs 4850, pa sam mu napisao da razlika nece biti velika kolika bi mogla biti da ima jaci chipset. Kakve veze njegova 7600GS ima sada? Gde sam ja pominjao da nece videti razliku? Sta pricas ti uopste Ivke?

bez veze sada izazivas offtopik sa tim prozivkama. Iznosis neke nebuloze ovde. 7600GT je bio aktuelan pre 2 godine, bio je jeftin i dobar, konkurencija mu je bila 2600xt/pro te je u tom duhu tada on bio "motorna testera". Tad sam i vozio A64. Davno to bese ivke, davnoooo

E da, inace, 7600gt sam tada platio 230e, dakle vise nego sto sam sada dao za gtx260. A64 je bio oko 130e, isto kolko i ovaj e8200 kad sam uzimao ;) I sta sad kazes za pare? ;) Brzi prstici od glavice a? ;) opusteno samo. :wave:

Poslednja izmena:
Sve, sve, ali planiram da upgrad-ujem komp vremenom, OC cu procesor a planiram i menjanje ploce i memorije pa sam pitao GENERALNO! za ATI 4850. Thx.

pa generalno ti je bezveze pitanje :p 4850 je bar duplo jaci od 3870, ako imas pare - kupuj.

Pa moje je pitanje prvenstveno bilo, ako se secas, kako ce se ponasati ATI 4850 na i945G chipset-u a za razliku mogu i sam da vidim, to se ne secam da sam pitao za neko obrazlozenje...

dao si 230e za 7600gt!? hahaha to ne bi trebao da iznosis u "javnost" :d
sad' razumem zasto si posle otvarao "motorna testera" tred :d

u zadnje vreme primetno "napusavas" (satro si duhovit ;)) svakoga ko pomene kupovinu ati-ja (pod 1) i pomene da ima "stariji" cipset (pod 2 npr.);)
to si uradio i ovde pa otuda i moj post
od kad'si se "otvorio" za intela i high end kartu poceo si da pljujes po svemu sto si do juce pisao :smash: (cista klasika kad'si ti u pitanju btw)
rekla kazala bas kako sam i napisao ;)

pa generalno ti je bezveze pitanje :p 4850 je bar duplo jaci od 3870, ako imas pare - kupuj.
Pa moje je pitanje prvenstveno bilo, ako se secas, kako ce se ponasati ATI 4850 na i945G chipset-u a za razliku mogu i sam da vidim, to se ne secam da sam pitao za neko obrazlozenje...
haha owned lol
eto to ti je gx-x :)

radice ti max 2-3 fpsa manje nego li na bilo kom p (965/35/45) ili x (38/48) cipsetu
pogotovo ako igras (a nema razloga da to ne radis) na high/1280+ rez.
mogao/trebao bi doduse taj proc da podignes na bar 3-3.2ghz

Poslednja izmena:
ti si neumoran i naravno opet nisi u pravu. Dao sam 230e posto je tolko kostala kad se pojavila. 7900gt je tada bio oko 280, a 7950gt (Nedjo prodavao tada po 285e) isto tolko. 7900gto je bio 300e. Tred sam otvorio mesec dana PRE nego sto sam kupio kartu ;)
Nema tu nikakvog "rekla-kazala". I ne znam sta jos osim atija pljuckam, a da je pljuckanje, a ne zezanje? Nadji mi jedan post gde sam neki chipset napusavao u tom smislu na koji ti mislis :trust:

Na ostalo sam ti vec odgovorio. Nemam danas nista vise para nego sto sam imao 2006-te ili neke druge godine. Ni danas, kao ni tada, necu davati preko 150e za cpu, preko 130e za plocu itd itd.

I sta je "ownage" u njegovom postu? Odgovorio sam mu za chipset jos nocas. Nisam ga najbolje razumeo sta pita pa sam prosirio odgovor. Posle je pitao da pojasnim to, sto sam i uradio.
Takodje, mislim da ce raditi onako kako sam rekao, tj. osetno losije, a ne 2-3 fps kao sto ti kazes. Na kraju krajeva to sad nije ni bitno posto je momak rekao da ce upgrejdovati masinu. Ne zbog 945 chipseta iskljucivo, vec zbog svega ostalog sto radi losije nego na recimo P35. Malo manji bandwidth, malo vece latencije, malo ovo, malo ono i sve skupa kad se sabere ne verujem da ce biti svega 2-3fps u odnosu na recimo p35/p45

edit: meni se sada cini da on pita da li ce karta raditi bez problema, a ne kako ce raditi. Ako je to pitanje onda: ne znas dok ne probas. Ne zato sto ja "napusavam" ati, vec zato sto je tako.

Poslednja izmena:
Poz svima. Kupio sam Ati 4870X2 preko neke kombinacije, pa me izasla jeftino. E sad znam da treba extra jaka masina da bi izvukla full potencijal.
Testirao sam je preko Benchmarka 2006 i skor je oko 15800 a pri tom je CPU bio clokovan na 3,2. :(
Dajte neki savet sta da radim? Da li i da menjam CPU za neki od 4 jezgra ili da ostavim ovako kako je?
Da li onda moram i plocu da menjam ili moze da ostane?
Konfiguracija je iz potpisa, hvala ;)

ja na mojoj masini imam benchmark 2006 18500. Moja karta je od tvoje jeftinija skoro 150e. Moj ti je savet da zanemaris benchamrk 2006 i slusas sad sve ostale koji ce me napusiti.

poz. :d

edit: kolko se secam ti si i ranije uzimao dual GPU resenja. Ne secam se koja karta je bila al znam da jesi, tolko se secam. Prosto je cudno da ili nisi od tada naucio nista ili da si ekstra adovoljan bio (sto je najbolja varijanta). Poz.

PPS. Ako si shmajs iz NS-a sa BMW, znamo se, javi se pa cemo da doteramo te performanse malo ;)

Poslednja izmena:
ja na mojoj masini imam benchmark 2006 18500. Moja karta je od tvoje jeftinija skoro 150e. Moj ti je savet da zanemaris benchamrk 2006 i slusas sad sve ostale koji ce me napusiti.

poz. :d

edit: kolko se secam ti si i ranije uzimao dual GPU resenja. Ne secam se koja karta je bila al znam da jesi, tolko se secam. Prosto je cudno da ili nisi od tada naucio nista ili da si ekstra adovoljan bio (sto je najbolja varijanta). Poz.

PPS. Ako si shmajs iz NS-a sa BMW, znamo se, javi se pa cemo da doteramo te performanse malo ;)

Nisam Schmajs iz NS-a ali jesam ranije imao 3870X2 i sa njom sam bio prezadovoljan.
Pitao bih te da si ti mogao da nabavis ovu grafulju za 180e novu , da li je nebi uzeo ;)
Svaka cast tebi i tvojoj masini, ali nisi mi nista pomogao sa tvojim hvalisanjem.Ako imas neki savet konkretan reci ga, a ako ne onda nemoj da spam-ujes ;)

Dao sam ti konkretan savet: zanemari 3dmarkove i uzivaj. Ako oces obrazlozenje: ATI je slabiji od nvidie u 3dmark, ali to ne pokazuje njegove prave performanse, niti razlika izmedju nvidia-ati u 3dmarku pokazuje realnu razliku koja ce biti u igrama recimo.

PS. Naravno da bih je uzeo po 180, i onda bih je odma prodao po 240e i kupio ovu kartu sto imam. Vidis da ti izgleda radi samo pola karte u 3dmarku, tj. samo jedan GPU. Iz tih razloga ni ne volim te dual karte bilo da su nVidia ili ATI.

Izvrti jos neke testove, mozda samo 3dmark zeza, a mozda i ne zeza, nek se javi neko sa ovom kartom i nek napise kolki je score normalan za nju. Meni ovo lici na klasican 4870 skor.

Poslednja izmena:
Nisam Schmajs iz NS-a ali jesam ranije imao 3870X2 i sa njom sam bio prezadovoljan.
Pitao bih te da si ti mogao da nabavis ovu grafulju za 180e novu , da li je nebi uzeo ;)
Svaka cast tebi i tvojoj masini, ali nisi mi nista pomogao sa tvojim hvalisanjem.Ako imas neki savet konkretan reci ga, a ako ne onda nemoj da spam-ujes ;)

batali njegova loopetanja :smash:

hebo 3d mark pusti neku igru i vidi min/avrg/max fps pa uporedi sa nekim rezultatom ovde ili na netu

p.s. "prostim" rename-om .exe fajla u "AFR-FriendlyD3D" npr. mozes svaku igru/demo/benchmark naterati da radi u AFR modu i u 99% slucajeva duplirati fps ;) tako da te price kako dual karte ne valjaju poticu verovatno od "next, next average joe" usera koji moraju da instaliraju 10 drajvera mesecno + jedno 5 nhancera :d
moras ovo "stivo" da "prelistas" ;) kada jednom namestis (mozes i flesnuti bios sa lepo podesenim vrednostima za fan/oc npr.) to ti je to :) posle toga samo next, next kad'izadje novi drajver ;)
u Ati tray tools-ima mozes game profile da pravis (posto je "nemanje game profila" jos jedan od hate-ova atijevih drajvera :)) sto verovatno vec znas posto si imao atija i ranije ;)

Jes' ti siguran u to ? Mozda ...ali mozda.....pri rezoluciji od 2560x1400...ali tad bih vise upirao prst na GPU....q9550 i na stock podesavanjima 2830 MHz zhvace sve sasvim dobro...biliv ju mi .

Ako imas E0 stepping onda imash vise prostora za disanje shto se overclocka tiche...ali mislim da ti nece biti neophodno u 99 % slucajeva...u visokim rezolucijama sa ukljucenim AA&AF ovaj "nas" kwad nece biti limitirajuci faktor...i na defaultu.

Overklokuj procesor nije dovoljno 2700 mhz, da pogura tu graficku.

Jes' ti siguran u to ? Mozda ...ali mozda.....pri rezoluciji od 2560x1400...ali tad bih vise upirao prst na GPU....q9550 i na stock podesavanjima 2830 MHz zhvace sve sasvim dobro...biliv ju mi .

Ako imas E0 stepping onda imash vise prostora za disanje shto se overclocka tiche...ali mislim da ti nece biti neophodno u 99 % slucajeva...u visokim rezolucijama sa ukljucenim AA&AF ovaj "nas" kwad nece biti limitirajuci faktor...i na defaultu.

Ma covek mi prica da overklokujem CPU zato sto sam imao E6750 sa tom kartom a sada imam q9550 tako da i nema potrebe za overcloclock-om, radi savrseno :p.
Vidim da i ti imas skoro istu konfu, mozda malo jacu hehehe :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno