Šta je novo?

Killzone 2

Sve je tačno. Halo 3 je fantastičan SF koji se osvrće na razlike u kompletnim civilizacijama, dok Killzone 2 bahato eksploatiše međuljudske ratove.

Au a razlika izmedju 8.2 i 9 je preterano velika. Usredsredite se na konachnu ocenu a ne da sada teorishete zasto ovo nije a ono jeste. Who gives a fuck....

Pa i da je kilyone2 dobio 3+ ocenu,ja bi ga opet kupio sa zadovoljstvom.

Au a razlika izmedju 8.2 i 9 je preterano velika. Usredsredite se na konachnu ocenu a ne da sada teorishete zasto ovo nije a ono jeste. Who gives a fuck....
Naravno. Halo 3 ima bogatu priču, gomilu animiranih međusekvenci, interakciju između saboraca Master Chiefova, i sve ostalo što literarnu podlogu čini kvalitetnom. Šteta što svega toga nije bilo na onom disku Halo 3 koji sam ja probao.

Ne radi se o tome da li je velika razlika u ocenama, nego da li je neka igra uopšte zaslužuje. Što naravno dalje uslovljava spuštanje konačne ocene. Ne može se dobiti 9.8-9.9 a da se nekom elementu da manje od 9, tako da potpuno opravdavam zašto je Halo u svim aspektima dobijao minimum 9 - novinari su imali jasan, saglediv i nezaobilazan cilj da daju 9.9 Halou i to je valjalo ostvariti.

Kao sto rekoh, ovi review-ovi su takva komedija, da niko normalan ne bi smeo da ih uzima za ozbiljno. Ako je od 8.5-10, znaj da je igra vredna TVOG vremena i tvoje presude, nista ostalo nije bitno jer su to sve subjektivna misljenja pojedinaca.

Najvece zamerke su sto nema co-op i sto "nije doneo nista novo".. A lik iz Play.tm je ubo pravo u metu sa recenicom: "Why then would anyone want to reinvent the wheel when the damn wheel never looked so good or rolled so well?" :)
Ja se i dalje pitam sta je to jos moguce izmisliti u FPS zanru, da li treba forsirati neke inovacije (kao Mercedes sa dzojstikom umesto volana :) ) ili jednostavno iskristalisati zanr najbolje sto moze..

Inace ceo pomenuti review (jako dobar) http://play.tm/review/23200/killzone-2/

Poslednja izmena:
Najvece zamerke su sto nema co-op i sto "nije doneo nista novo"

pa naravno kad ni jedna igra na konzolama nije donela nista novo zadnjih bar 5 godina (by starac)... dok pc exkluzive prste od inovacija i revolucionarnog gejmpleja (prim. ja)

enivej, sto se uopste potresate oko tih review-ova? :) pa vec su davno pokazali kako ocenjuju igre. svi cemo probati, ocekivanje je da ce svakom ko voli fps da se svidi, po onome sto smo do sad videli, a to i neki review-ovi kazu: najvise lici na cod4 (koji je odlicna igra - prim. ja) ali je bolji u svemu tako da to je to..

to sto chicken invaders 3 dobija ocenu 9 za pricu a ovo manje...

(ovde treba ona i don't give a fu*k-ometar slika)

Ovu temu pod ključ onog trenutka kad izađe demo. Onda ko želi da nastavi diskusiju da lepo dokaže da je odigrao demo. To što su novinari igrali jedno popodne igru i dali joj ocenu ne uzimam u obzir. Igrao sam demo prošle godine, jedva čekam ovaj novi da probam dok ne stigne igra. Celo ovo prepucavanje sa recenzijama deluje kao "što je sex dobar, pričao mi jedan koji je gledao".

Halo 1 i Halo 2 su bili isto tako osporavani naslovi kao sada Halo 3 ali je činjenica da su većina ljudi koji su uzeli prvi dio kasnije uzeli i drugi i treći. Halo (pucačine na konzolama uopšte) se meni ne sviđaju ali kada neka igra ima toliko fanova kvalitet joj ja kao pojedinac ne mogu osporiti. Ja se sjećam nekih ovdje koji su dok na Sony konzoli nije bilo FPS igara govorili kako je mazohizam igrati iste preko kontrolera pa ti isti sada veličaju Killzone i Resistance, Motorstorm im postade simulacija nad simulacijama.

Ja se sjećam nekih ovdje koji su dok na Sony konzoli nije bilo FPS igara govorili kako je mazohizam igrati iste preko kontrolera pa ti isti sada veličaju Killzone i Resistance, Motorstorm im postade simulacija nad simulacijama.

To je predpostavljam bilo u doba PS2, gde su pechurke kako cujem bile uzasne za nisanjenje. A Motorstorm moras da priznas da je simulatorchina u poredjenju sa Pure i slicnim igrama...

Ne znam za pricu u Killzoneu 2, ali je ceo univerzum u kojem se radnja odvija po meni vrlo solidno uradjen.
Na Killzone websiteu je moguce procitati celu pricu o Helghastima, ljudima, ratovima izmedju njih itd.

Odigras lepo MGS 4, pa posle toga razmislis lepo koliko bi ta igra trebalo da dobije za pricu kao i za nacin na koji je ispricana... Nema ocene za tako nesto...

To je predpostavljam bilo u doba PS2, gde su pechurke kako cujem bile uzasne za nisanjenje. A Motorstorm moras da priznas da je simulatorchina u poredjenju sa Pure i slicnim igrama...

Igrao sam na PS2 dosta pucacina i nikad nisam imao problema sa pecurkama...Dosta sam igrao Socom II online i nikad nije bilo problema!

Poslednja izmena:
Da. Veoma kvalitetna i zanimljiva prica i onda ubace klinku koja ne zna jaja da isrzi, ali zato ume da napise virus koji moze da s**** najnapredniji AI ikada.

Nisam dugo gledao nikakve filmove vezane za ovu igru ali sad odgledah ovaj HD opis. Vidim i oni naglašavaju multi, ali mene interesuje singl kampanja a kažu da traje oko 10 sati, što je verovatno na high težini oko 15. Nadam se bar, dovoljno će biti ako je tako. O ostalom ne bih dok ne probam makar demo.

Inače batalite te priče o revoluciji. To su u poslednjih, pa ne znam ni sam koliko godina uspeli jedino momci iz Cryteka. Izbacili su igru koja je bila revolucija u mnogim aspektima za to vreme (a bogami ni danas nije daleko) - grafici, nelinearnosti u jednoj pucačini, neprijateljskoj inteligenciji, dužini kampanje, potpunoj otvorenosti kompletne mape (koja je btw ogromna). Takve stvari se retko ponavljaju. E da, za neupućene pričam o Far Cry a ne Crysis.

MGS4 je već uspeo u tome, napravio je revoluciju u mnogim aspektima. Ima još igara na ovoj konzoli koje su to uspele, ova teško. Ali to ne znači da neće biti dobra:).

Igrao sam na PS2 dosta pucacina i nikad nisam imao problema sa pecurkama...Dosta sam igrao Socom II online i nikad nije bilo problema!

Predpostavljam da je bilo auto-aima? :) Fazon je da sam ja koji nisam mogao da smislim FPS na gamepadu skroz uzivao igrajuci KZ2, za razliku od Resistance recimo..

Predpostavljam da je bilo auto-aima? :) Fazon je da sam ja koji nisam mogao da smislim FPS na gamepadu skroz uzivao igrajuci KZ2, za razliku od Resistance recimo..

Auto Aim nije postojao u Socom-u, barem ne online a za single-player nisam siguran...mozda...

Ja npr. ne razumem ljude koji pljuju joypad, tj da nije moguce igrati pucacine na konzolama!
Iskreno ja sad ne bih menjao joypad za mis, nikako! Jednostavno sam se navikao i nemam nikakvih problema vise sa tim. Dok npr. kada se uhvatim da igram neki FPS na PC-u nemam poteskoca, sve dok ne igram online kao npr. CS gde nemam nikakve sanse ma koliko ja vezbao na PC-u!:d

Pecurke na sixaxisu su inace za klasu bolje od onih na DS2, a za fps za dve klase.

A shto se tiche Killzonea 2, iz onoga shto se moze videti, ja takvu atmosferu nisam nigde video. Killzone je generalno drugachiji i ne lichi ni na shta vidjeno do sada, shto se ne moze reci ni za jedan u poslednjih 10 godina.

Poslednja izmena:
Ja npr. ne razumem ljude koji pljuju joypad, tj da nije moguce igrati pucacine na konzolama!

jos si nov ovde.. naucices da ovde na forumu vlada uverenje: "ja sam u pravu! ko se slaze sa mnom je takodje u pravu!! ko se ne slaze sa mnom je go*nar i *****!!!" :)

edit:
A shto se tiche Killzonea 2, iz onoga shto se moze videti, ja takvu atmosferu nisam nigde video. Svi ostali fpsovi su bolji u ovom ili onom, ali Killzone je generalno drugachiji i ne lichi ni na shta vidjeno do sada, shto se ne moze reci ni za jedan u poslednjih 10 godina.

u cemu su ostali fps-ovi bolji? mozda neki fps (tj jedan) izgleda bolje, mozda neki fps ima vece (citaj otvorene mape), mozda je neki fps manje linearan, mozda neki fps ima bolju pricu. ako sa jedne strane imas kz2 a sa druge samo najbolje osobine svih ostalih fps-ova, ***, kz2 pusi za medalju... ali all around, jos nisam video fps gde se ovoliko obratilo paznje svim detaljima..

mada tkaninu su usr*li definitivno :(

Poslednja izmena:
Jel si siguran da si dobro procitao moj post :d

Sace kum da sredi i tvoj citat, a usput i meni umesto LFS ce da nabudzi "GT5" u potpis :D

Ne postoje "tvoji" i "moji" citati, samo njihovii!!

Poslednja izmena:
shto se ne moze reci ni za jedan u poslednjih 10 godina.

Ma može. Samo što si sada totalno neobjektivan. Postoji igra koja kad je izašla unela je istog momenta revoluciju u bar 4 ako ne i više aspekata jedne pucačine. Zato ne preterujmo.

Ali Gorane, opet, da li to moze da se nazove revolucijom? Far Cry je doneo dobru grafiku, otvorenu mapu (sto po meni nikako nije za pucacine), navodno dobar AI (sa po meni jako smesnim i nezrelim komentarima koji su me naveli da ne igram dalje od trecine igre)... Sta je tu revolucionarno od toga sto si ti naveo :)

Naravno da može. Zato što pola od toga što govoriš jednostavno nije istina. Da, Far Cry ima fantastičan AI, a ne navodno. Da, ima izvanredne ogromne mape potpuno otvorene. I da, doneo je hebeno bolju grafiku od svega pre toga.

Ali stvarno sada opasno smarate. Ovakve gluposti pričati za Far Cry je gore od najgorih PC "botova". Hebote da li je moguće?

Ma može. Samo što si sada totalno neobjektivan. Postoji igra koja kad je izašla unela je istog momenta revoluciju u bar 4 ako ne i više aspekata jedne pucačine. Zato ne preterujmo.

A zashto mislish da sam subjektivan ? Zato shto radim za Sony ? :)

Crysis je doneo do jaja realisticnu grafiku, a sve ostalo se nije promenilo 10 godina, to shto mozesh da se izgubish na ostrvu nikako ne znachi da je igra drugachija od ostalih, jer ti morash da uradish neke stvari hteo to ili ne, sad da li cesh prvo da se izgubish pa onda to uradish, ili da uradish iz prve, ne znachi da je igra bolja :) Killzone je doneo na prvom mestu atmosferu kakvu ni jedan drugi fps nema, i to je po meni prvi fps koji ne gledam kao skup poligona sa nalepljenim teksturama, drugachije ne mogu da objasnim.

I kakvu je to grafiku doneo far cry ? Plastelin i drvece od kartona ? :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno