Šta je novo?

Usporenje interneta preko ADSLa - beotel

Iako danas za razliku od prethodnih dana nisam po citav dan testirao stanje interneta jer sam se vec odlucio za promenu ISPa kad mi istekne ovaj mesec, mogu da kazem da primetno radi mnogo bolje, evo sad sam vrsio neke testove download zakucan na 210kB/s, speedtest.net testovi pokazuju 1700+ prema svakoj lokaciji. Kad se malo prisetim, danas oko 15h sam gledao nesto na youtube i radilo je sasvim normalno..

Da li je ovo fora, sad ce 1. treba da se plati pretplata za sledeci mesec pa su pustili svima net na max da bi ostali jos mesec dana ili su se opametili?

Da li neko moze da prijavi slican razvoj dogadjaja :), navedite koliko ste ih cesto zvali i zalili se :).

Da li je ovo fora, sad ce 1. treba da se plati pretplata za sledeci mesec pa su pustili svima net na max da bi ostali jos mesec dana ili su se opametili?

Ovo i ne deluje daleko od istine :S:
Ja za sada ostajem kod njih i pratim ih, u slucaju da krenu da me
svaki dan zavrcu bice bezanija .

Da li neko moze da prijavi slican razvoj dogadjaja :), navedite koliko ste ih cesto zvali i zalili se :).

Znas da je uvek tako bilo!pred kraj meseca sve ok....a posle...uostalom i sami smo nas dvoje pisali na njihovom forumu o tome.
Ja sam zvao nekoliko puta...imam i snimke razgovora....

@hejvule
i ja cu im dati poslednju sansu.
***a preko 3g.sam tamo...mailovi i etc....ide preko njihovog naloga.....sta s time???nalozi na money-u...rapid...???

Poslednja izmena:
Kao i uvek u ovoj drzavi: baci ljudima malo igara i neki dinar 2 dana pred izbore i glasace 100% za tebe opet :) .

Po meni bi jedan od nacina reagovanja na problem bio sledeci:
1.Da se malo spusti lopta na zemlju
2.Da se napravi jedan sajt privremeno(Google) gde ce nezadovoljni korisnici ostavljati svoj yuzer name
3.da se priklupljeni podatci prilagode formi zalbe i da se sve to posalje "Ratel-u".
Nije isto kad se pise ovako po forumu ili se posalje Ratelu pa bilo to 5 ili 555 korisnika.
time bi pomogli svima nama a i ljudima sa benchmarka nije isto kad se mi organizujemo ili kad to potekne sa nekog drugog mesta jer i to "drugo mesto"moze da bude predmet maltretiranja.
i u tom smislu sam ranije pisao.
dakle mislim da je na nama korisnicima Beotel usluge ADSL-a jedna prekrtenica jer ili da se organizujemo ili da resavamo pojedinacne probleme onako kako ko zna i ume.

Evo veceras najdrasticniji primer koji sam video. Imam Beotel ADSL 4Mbit i na istoj lokaciji jos jednu konekciju 1Mbit/1Mbit up/dl.

Skidam isti torrent sa istog trackera, istim programom na istom operativnom sistemu, a rezultat je sledeci:

Link 1:
j0f8jk.jpg

Link Beotel:
2jccoh.jpg

Ako ovo nije traffic shaping onda ne znam sta je... I sta ja sad da radim? Ne mogu da menjam provajdera tek tako jer su mi bitne fixne IP adrese koje imam kod Beotela, sto znaci da mi ostaje samo njih da jasem da se ovo resi.

Pa daju ali drugi range naravno, morao bih da ih menjam, a to mi je sad prekomplikovano. Lakse mi je da isteram sa Beotelom da li stvarno postoji ta "crna lista", da li smo na njoj i ako jesmo da nas skinu sa nje. Ionako smo business korisnik...

Pa daju ali drugi range naravno, morao bih da ih menjam, a to mi je sad prekomplikovano. Lakse mi je da isteram sa Beotelom da li stvarno postoji ta "crna lista", da li smo na njoj i ako jesmo da nas skinu sa nje. Ionako smo business korisnik...

Jesi li ogranicio upload na Beotel-ovom linku? Probaj tako,mozda bude bolje.Inace mi deluje kao javni tracker + kao da si iza NAT-a ?! Veliki broj peer-ova a ti si nakacen na svega shacicu njih.

Beocity je izbacio nove pakete, do 16mbit
*Garantovane ADSL brzine sa Agregacijom 1:1 kod GOLD/GOLD+/P2P servisa i povecanja upload brzina obezbedjene su koriscenjem jedinstvene tehnologije garancije kvaliteta i kontrole saobracaja: CISCO SCE...

zato su uveli taj Cisco SCE, da bi mogli da garantuju brzine za gold/gold+/p2p pakete, i da u isto vreme filtriraju ostale pakete

GOLD servis za fizicka lica garantuje:
- Web browsing, FTP, Gaming, e-banking, VoIP i Instant Messaging, Audio/Video & Flash streaming, eMail (POP3, SMTP, IMAP i secure eMail)...

GOLD+ servis za pravna lica garantuje:
- kao za fizicka lica + VPN, neswgroups, sistemske aplikacije i opciono: izbor bilo koje iz palete od preko 600 podrzanih aplikacija i protokola (Cisco SCE*)...

P2P za fizicka i pravna lica garantuje:
- kao za GOLD pakete + AntsP2P, BaiBao, Bittorent, Commercial http FileSharing (download/upload), Dijjer, DirectConnect, eDonkey/eMule, EmuleEncryped, Entropy, Exosee, FastTrack, Filetopisa, Freenet, further, Gnutella, guruguru, Hotline, Kazaa, Konspire2b, Kontiki, kuro, Manolito, Mute, NeoNet, nntpP2P, NodeZilla, PeerEnabler, POCO, PPLive, PPStream, Rodi, Share, soribada, Soulseek, Thunder, v-share, Waste, WinMX/OpenNap, Winny i drugi...

ko bude hteo P2P ili rapidshare ima da se dobro izuje...2.5 puta vise cene nego do sada...katastrofa
26748258cg3.gif

http://www.beocity.com/adsl/

plasim se da ce sad svi provajderi da uvedu slicno...

Poslednja izmena:
Video sam taj cenovnik Beocity-a pre jedno 2 dana igrom slucaja.Dosao je kod mene komsija koji je tvrdio da je nasao mnog jeftinog a dobrog (lol) ISP koji se zove Beocity i koji nudi ADSL 1024/128 flat za ispod 1000 dinara mesecno.Ja mu rekoh: Beoshity nije bash ISP kojim se ljudi hvale.A onda sam otisao na njihov sajt i ugledao doticni cenovnik,gde nigde ne vidim taj njegov cuveni flat 1024/128 za manje od 1000 dinara,ali vidim divan P2P paket koji kosta jedno 4X vise od onog 100mbitps/20mbitps koji ljudi u svedskoj imaju i koji takodje nije P2P shapovan(ili se bar ne zale pa mi neznamo da je shapovan).
Mada,Beoshity bar ima obraza da ponudi pakete po (ne)razumnim cenama,sa otvorenim kartama,pa kom se svidja nek izvoli,kom ne ok,neka trazi boljeg...Beotel ocigledno razmatra nesto slicno ali vas(mene bogami vise ne danas mi Verat aktivira paket) laze i maze i shapuje i kog treba i kog ne treba.Sto znaci,Beotel je pao ispod Beocity-a po ponasanju.Sami izvedite zakljucak da li neko ko laze i krade mesec dana posle toga moze da postane posten?Sve ovo sto sam rekao za Beotel odnosi se i na Telekom ISP(mozda ne u ovom trenutku,ali ja sam pobegao od njih cim sam mogao i ne zelim da im se vracam) ali 10X vise,jer Beotel krade i laze mesec dana,a Telekom 60 godina :) .E onda se zamislite: koliko neko ko laze i krade 60 godina moze da bude kasnije posten?Jedno je sigurno: taj moju kucu nece da gradi,pa makar mi ponudio mermernu fasadu za iste pare kao neko drugi obicnu,jer sam 100% siguran da ce taj mermer da padne posle mesec dana i da mi samo napravi glavobolju.

Poslednja izmena:
Ja ne vidim nigde ovo:
Garantovane ADSL brzine sa Agregacijom 1:1 kod GOLD/GOLD+/P2P servisa i povecanja upload brzina obezbedjene su koriscenjem jedinstvene tehnologije garancije kvaliteta i kontrole saobracaja: CISCO SCE...

Ili mozda ne gledam gde treba :S:

Jesi li ogranicio upload na Beotel-ovom linku? Probaj tako,mozda bude bolje.Inace mi deluje kao javni tracker + kao da si iza NAT-a ?! Veliki broj peer-ova a ti si nakacen na svega shacicu njih.

Nisam ogranicio upload, probacu da ogranicim.
Javni tracker jeste, ali sam zato uzeo i primer. Screenshotovi su radjeni u par minuta razlike, uzeo sam fajl koji je imao masu peerova, bas da bi se videlo sta se desava.

Nisam iza NAT, imam javne IP, na ruteru iskljucen firewall.

Ja sam odlucio da ne trpim ovo vise,vreme je za migraciju. Kog provajdera preporucujete?

Beocity je izbacio nove pakete, do 16mbit
....
zato su uveli taj Cisco SCE, da bi mogli da garantuju brzine za gold/gold+/p2p pakete, i da u isto vreme filtriraju ostale pakete
...
ko bude hteo P2P ili rapidshare ima da se dobro izuje...2.5 puta vise cene nego do sada...katastrofa
...
Samo bez panike. Beoshity koristi Cisco SCE od kraja 2006. godine.
Od tad i postoje gore pomenuti paketi, s posebnim naglaskom na paket P2P i naravno "odgovarajucom" cenom. Da li postoji neko ko je placao takav paket?

Poslednja izmena:
Ja ne vidim nigde ovo:
Ili mozda ne gledam gde treba :S:
74754272ui3.gif

Samo bez panike. Beoshity koristi Cisco SCE od kraja 2006. godine.
Od tad i postoje gore pomenuti paketi, s posebnim naglaskom na paket P2P i naravno "odgovarajucom" cenom. Da li postoji neko ko je placao takav paket?

Ma...cim je to i beotel uveo, uvesce to svi. Ovakva segregacija paketa je takva da ako postoji konkurencija sa boljim paketom SVI ce da odu preko noci njemu. Mislim da je to neka generalna politika. Beotel je veliki provajder a i on priprema isto ovo (ljudi iz teh. podrske beotel su potvrdili da se spremaju novi paketi), i sigurno ne bi sad iskaka sa ponudom necega sto je i po 250% jevtinije kod drugog provajdera. Cak, pretpostavljam da ako ovo postane generalna politika, i SBB ce sebe da prilagodi....

Gde ste videli da je jedan provajder nudi nesto za 2000din a drugi to isto za 5000din ???? pa to je nemoguce. Ili ce ovaj da propadne, ili ce ovaj drugi da digne cenu.

Danas mi je aktiviran Verat ADSL.P2P je neshapovan(proverio public tracker je isao nesto preko 90kbps sto je po meni ok),RS free radi kao i obicno(sa 30% snage jer je vikend+uvece).Ostalo radi full,zakucano na 105-110kbps.E sad naravno ne mogu nista da sudim po prvom danu,a boga mi ni po prvom mesecu,jer sam novi "neocrnjeni" user :).Takav beshe i Beotel nekdada(smrc),ali eto resili su da me proteraju.Inace sinoc sam jednom drugu prikacio Beotel ADSL 2mbitps paket,radi ko lood(naravno jer je new user).Lik srecan ko kuce u liftu,samo se igra preko neta i ponekad skine ponesto sitno i to je to.A gaming mu radi,mali pingovi(to nikad nisam ni dovodio u pitanje),veza ne puca...Ja mu lepo rekoh sta se meni desilo(iako sam mu ja prodao taj isti ADSL duzan sam da ga obavestim kakvi su ovi postali u medjuvremenu) na sta me on iskida od *******cije tipa: "pa ako ti je kad si resio da skines ceo interent i mora da te uguse lol".Pitacu ga kad ga sledeceg meseca "opale" po bandwithu sa njegovih celih 2-3gb mesecno kolko moze da potrosi,pa kad dotrci placuci i kunuci me sto sam mu "prodao"(standardni termin kupaca,ne prodaje im ISP bandwith,no ja lol) ovaj nikakav ADSL :D.
Ako nista drugo bar sam zasad srecan,vec sam planirao kako cu da spavam na poslu da bih uzivao u netu koji radi full speed :p.

Poslednja izmena:
...

Evo sta sam napisao u threadu o shapingu pre otprilike dva dana:

...
Medjutim ono sto ja znam da mora da se desi (jer je ovo Srbija i ljudi su nedovoljno informisani da prepoznaju i da se bore za zajednicki interes), je to da ce postojeci paketi dobiti shaping i da ce uvesti skuplje pakete za one koji nece limit.

Ako malo razmislite bice vam jasno da ako se to desi jedinu korist ostvaruju provajderi, a i vi koji samo surfujete i mi koji skidamo smo svi na steti -- vi jer placate preskupo za ono malo sto koristite, a mi sto cemo placati papreno da bi mogli da koristimo neogranicen DL/UL.

...

Mrzim kad sam u pravu oko ovakvih stvari. :mad: :crash:

samo da mi je znati sta vi toliko skidate po ceo bozji dan...

samo da mi je znati sta vi toliko skidate po ceo bozji dan...

Mislim da to nije poenta.Audio govori o tome da ako platis nesto onda imas pravo da ocekujes uslugu koja direktno odgovara vrednosti novca koji si za nju dao. Sta ce neko da skida sa interneta je njegova licna stvar(sve dok je u granicama ugovora o koriscenju). Ako prvajder ne moze da obezbedi uslugu koju naplacuje,neka ubaci nove pakete za surf i neka budu dosta jeftiniji.Tako ce oni kojima treba internet za surf placati malo ali ce znati sta placaju.Isto vazi i za one koji bi da skidaju "non-stop".
Ovako kako sada stvari stoje, kod dosta provajdera imas paket "za sve" a u stvari placas dobru kintu za surf(koji malo malo pa ide neverovatno traljavo) i ogranicen rapid/torrent itd.

slazem se ja da treba da imamo kvalitetnu uslugu za koju placamo, ali nije mi jasno sta ljudi toliko skidaju sa neta...

Nazad
Vrh Dno