E sad @ d@FFy:
u isto vreme kada se meni ovo ****** desavalo zvao sam 2 moja drugara koji koriste beotel,jedan cak zivi 50-ak metara od mene.Kod njih je sve super radilo,znaci linkovi koje im dam i kod mene idu sa 4kb/s kod njih idu kod jednog sa 105 a kod drugog sa preko 200kb/s
.Znaci 100% nije u pitanju traffic shaping.Drugo,znaj da beotel nije mali ISP.Oni su firma koja je u sastavu Telefonija A.D. Beograd.Ako mozes prosetaj se do Kumodraske 241 da im vidis zgradu(novu) u koju je ulozeno oko 20M eura prosle godine za izgradnju i opremu.Dalje oprema je impozantna,podrum(koji je hladjen onom ogromnom eksternom klimom) je prepun glanc nove cisco opreme.Onda dalje,i bandwith koji su uzimali u zakup od telekoma je letos bio impozantan(u odnosu na male ISP,ne u odnosu na jedno svedsko obdaniste koje ima veci bandwith nego cela srbija).Onda dalje,na stranu njihova uzasno losa i na vezu isprimana komercijala i knjigovodstvo,sve go *****(tj debilka sve su zene),momci koji rade tehnicki deo posla su OK.I najvaznije,Telefonija A.D.(samim tim i Beotel) su iako tvrde da to nije istina,i dalje pod okriljem drzave,tako da imaju resurse koje mnogi mogu samo da sanjaju,tacnije povlasteni su skoro kao i sam telekom,verovao ili ne.
E sad sve ovo ne pisem da bih ih odbranio,vec da ne bi ljudi stekli pogresnu sliku o njima.Ja sam sam pretio da cu da uzmem MIK,ali to je naravno u nastupu besa,jer mi je Beotel treci ISP i dosad ubedljivo najbolji(posle telekoma i sezama).Znam ja da shodno opremi koju imaju njihov ADSL ne radi onako kako bi to trebalo da bude,ali u moru debilnih ISP,oni su zajedno sa Veratom jedno od boljih resenja.Ne kazem ni da je telekom los,ali kod njih kada imas problem sa ADSL tesko da ce da se zaloze bar malo da ga i rese(licno sam iskusio na svojoj kozi).
U sustini,ovaj problem koji smo imali ovih dana(koji ce mozda da se manifestuje i par narednih dana svestan sam ja toga-sto znaci da cu opet da ih masiram u 11 nocu

)je iskljucivo do telekom srbija a.d. beograd,monopoliste najgore vrste u svetskim razmerama,kome zasad mozemo da pljunemo pod prozor

.