Šta je novo?

[VGA] XFX Radeon HD 4830 512MB

32 vs 39 nije razlika od 2 frame-a! ;) pogledaj pazljivije Far Cry grafike!

Sto se off-a tiche, da! Valjda ce ti pomoci, meni definitivno jeste!

A ok,nisam dobro video,gledao sam na losem monitoru :)

Svaka cast za skriptu! :wave:

ispod haube :)))

Evo kako izgleda ova karta gola..

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    126.5 KB · Pregleda: 3,511
  • 2.jpg
    2.jpg
    100.4 KB · Pregleda: 3,429
Stvarno mrak kartica, ko bi rekao da ce najbolje atijevke dolaziti od XFX-a. :d

Malo sam se igrao sa O/C i postigao lepih 770/1100.
Provrteo sam samo 3D06, neam sada nista od bench alata,zato sto se nisam dugo igrao sa grafama :)

Prilozi

• 3D06.JPG
    3D06.JPG
    339 KB · Pregleda: 185
Prva liga test, svaka čast majstore!
A kartica je pravi dijamant:D

Black beauty oduševljen sam izgledom same grafike i onim što može koliko košta ova grafika i gde ima da se kupi?:)

Uvoznik ih je uvezao na kasichicu, i mislim da ih vec nema, ja sam uzeo kada ih je bilo josh 4 u magacinu. Ja mogu da najavim ovde kada ce biti sledeca tura, ako neko vec ne bude bio brzi!

Uvoznik ih je uvezao na kasichicu, i mislim da ih vec nema, ja sam uzeo kada ih je bilo josh 4 u magacinu. Ja mogu da najavim ovde kada ce biti sledeca tura, ako neko vec ne bude bio brzi!

To bi bilo dobro. Kad dobijes hint uvoza, ti javi ovde.

U slucaju da se izjalovi moja kupovina iChill 8800GT 512MB, ovaj XFX bih definitivno pazario.

U ponedeljak 99%, stiglo je iz Subotice za BG, ali je otislo prvo u magacin :p, pa ce oni trebovati u ponedeljak.

XFX Radeona 4830 u ovom trenutku ima na stanju ukupno 23 komada sto u Beogradu
sto u Nisu ...
A ovo za magacine i trebovanje ... malo te vozaju, kupuju vreme :d

Poslednja izmena:
XFX Radeona 4830 u ovom trenutku ima na stanju ukupno 23 komada sto u Beogradu
sto u Nisu ...
A ovo za magacine i trebovanje ... malo te vozaju, kupuju vreme :d

Hehehe, vozaju ga nego sta! Nema veze Zdravko bolje ti lepo zavrsi jedan XFX.

Uf Tarmi, kako bih veleo da sam u mogucnosti da sada uzmem jedno dva ta XFX-a pa ih pridruzim ovom MSI-u pa da cepaju utroje! :D

Svaka cast za info dosta ce znaciti ljudima sa ovog foruma, moj savet potencijalnim kupcima ove graficke jeste da ako se razmisljaju da se ne razmisljaju previse kupujte to dok ima, inace ode sve za par dana!

Za CrossFireX sa 3 kartice ti treba malo vise dobrih komponenti...
Prvo moras imati plocu koja ima 3 PCIe slota, napajanje od jedno 700W minimum,
neki procesor koji sve to moze da isprati i monitor koji ima visoku rezoluciju
da crossfire bude opravdan...i na sve to normalne drajvere (da ne iskace Code43 greska)

Za CrossFireX sa 3 kartice ti treba malo vise dobrih komponenti...
Prvo moras imati plocu koja ima 3 PCIe slota, napajanje od jedno 700W minimum,
neki procesor koji sve to moze da isprati i monitor koji ima visoku rezoluciju
da crossfire bude opravdan...i na sve to normalne drajvere (da ne iskace Code43 greska)

Heheheh, dobro evo ja cu onda da budem realan i skroman ja cu obican crossfire kao ti cvaj komada! :p

Hehehe, vozaju ga nego sta! Nema veze Zdravko bolje ti lepo zavrsi jedan XFX.

Ne ne, prva opcija je ovaj iChill 8800GT za ~8.600 dinara, 4830 je ipak skoro 2.000 dinara skuplji, ali kao sto rekoh, on je druga opcija.
Rezervisao sam pre nedelju dana ovu moju, znaci i u SU i u BG :D, jedino sto ne znam da li ce da me zezaju oko cene. Ja sam je rezervisao pre nedelju i proverio cenu, sad mozda mi oni kazu u ponedeljak sad za dva dana, cena je tipa 12k dinara, sve je moguce. Onda cu da ih pljunem u usta, trademark by Sinisha Mihajlovic :d.

pazario sam SAPPHIRE 4830 - za 9600din.

Ne ne, prva opcija je ovaj iChill 8800GT za ~8.600 dinara, 4830 je ipak skoro 2.000 dinara skuplji, ali kao sto rekoh, on je druga opcija.
Rezervisao sam pre nedelju dana ovu moju, znaci i u SU i u BG :D, jedino sto ne znam da li ce da me zezaju oko cene. Ja sam je rezervisao pre nedelju i proverio cenu, sad mozda mi oni kazu u ponedeljak sad za dva dana, cena je tipa 12k dinara, sve je moguce. Onda cu da ih pljunem u usta, trademark by Sinisha Mihajlovic :d.

Stabilan mi je na 741MHz za jezgro i 2000MHz za memoriju,
bolja je od 8800GT, testirao sam protiv ASUS en8800GT,
karta 4830 je ZMAJ, pogledaj moj uporedni test ove dve grafe,
imam ceo review, ovo je samo deo :type:

Prilozi

Uporedjivao si debelo overklokovanu 4830 sa neklokovanim 8800GT (600/900, a iChill u startu radi na 700/1000, a moze i do 750/1100) ;), to nije lepo :d.
Taj bench mark test Crysisa 1280x1024 no AA, pa ja sam sa ovom mojom imao avg fps 37 (imas u toj temi Crysis benchmark 1280x1024 no AA), a ti sa 8800GT imas 38 :D. 8800GT ima oko 46-50 avg fps, ako se dobro secam :).

Bice valjda ova moja grafa GTS 320MB kod tebe, tj. tvog ortaka u ponedeljak uvece, ako sve bude u redu u ponedeljak, tj. ako kupim iChill ;).

Poslednja izmena:
Uporedjivao si debelo overklokovanu 4830 sa neklokovanim 8800GT (600/900, a iChill u startu radi na 700/1000, a moze i do 750/1100) ;), to nije lepo :d.
Taj bench mark test Crysisa 1280x1024 no AA, pa ja sam sa ovom mojom imao avg fps 37 (imas u toj temi Crysis benchmark 1280x1024 no AA), a ti sa 8800GT imas 38 :D. 8800GT ima oko 46-50 avg fps, ako se dobro secam :).

Bice valjda ova moja grafa GTS 320MB kod tebe, tj. tvog ortaka u ponedeljak uvece, ako sve bude u redu u ponedeljak, tj. ako kupim iChill ;).

NEma veze, vazno da je stabilna na tim klokovima. Vazi, javi se molim te sutra
jer i ja zavlacim ovog drugara, prevrsio sam svaku meru, ***, pozdrav :type:

mali off, ali ja sam imao sa 8800GT 700/2k Mhz u tom benchu 43-44fps, tako da ne ocekuj ni ti da ces imati (mnogo) vise sa iChill na defu. 45-50 su imali ljudi sa dobro klokovanim kartama + do jaja klokovanim procesorima.

jos veci off
A ko je rekao da cu je ja drzati na defu, jedno 750/2100MHz bi me zadovoljilo :-devil-: :p.
Ma dobro nebitno, kao da cu ja bas da instaliram Crysis da bi probao taj test, zabole me realno :smoke:.
Jeste 4830 (na defu) bolja graficka od 8800GT (na defu), taman koliko je i skuplja (20-tak evra razlike) ;).

jos veci off
A ko je rekao da cu je ja drzati na defu, jedno 750/2100MHz bi me zadovoljilo :-devil-: :p.
Ma dobro nebitno, kao da cu ja bas da instaliram Crysis da bi probao taj test, zabole me realno :smoke:.
Jeste 4830 (na defu) bolja graficka od 8800GT (na defu), taman koliko je i skuplja (20-tak evra razlike) ;).

Ma Zdravko ti si uvek terao svoje i nisi slusao druge! :d Tako da te ja razumem! ;)

Realno, za 8700din. nema bolje od 8800GT iChill-a. Sledeci je XFX za 10700din. Pricam o karticama sa dobrim hladjenjem, kome nije bitno Sapphire 4830 ulece izmedju.

Zdravko je ugrabio poslednju iChill pre mene, zakasnio sam neki sat. Svakako da se nije zeznuo :smoke:

Realno, za 8700din. nema bolje od 8800GT iChill-a. Sledeci je XFX za 10700din. Pricam o karticama sa dobrim hladjenjem, kome nije bitno Sapphire 4830 ulece izmedju.

Zdravko je ugrabio poslednju iChill pre mene, zakasnio sam neki sat. Svakako da se nije zeznuo :smoke:

Ma mani sad pa ti da produbljujes temu mi se ovde zezamo sa Zdravkom, (da me pogresno ne razumes ne zezamo Zdravka, zezamo se s njim :)) oko te kartice jer je prvo hteo 4830, pa je resio da ustedi kintu, to je stvarno odlicna cena za tu karticu IChill, pa sad' nikako da mu je posalju! :D Ali verujemo mi da ce stici Zdravku ta kartica!!!

Ma mani sad pa ti da produbljujes temu mi se ovde zezamo sa Zdravkom, (da me pogresno ne razumes ne zezamo Zdravka, zezamo se s njim :)) oko te kartice jer je prvo hteo 4830, pa je resio da ustedi kintu, to je stvarno odlicna cena za tu karticu IChill, pa sad' nikako da mu je posalju! :D Ali verujemo mi da ce stici Zdravku ta kartica!!!

Nikom se nisam direktno obratio i celu pricu i to zezanje kapiram. ;)

Moj post je neka vrsta rezimea, jer ako se pogleda prethodnih 10ak postova ispada da je 4830 zmaj, a 8800GT nosha. Jos i oni "uporedni" screenshotovi. Neko moze da stekne pogresan utisak kad cita, pa cisto da iznesem sta ja mislim, a onaj ko se ne slaze sa mnom nije u pravu :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno