Šta je novo?

Vendetta 2 vs Hyper 212 vs TRUE vs...

nexilion

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2007
Poena
319
Ima li nekih testova gde se porede ovi kuleri i njihove cene uopste? TRUE svi hvale ali koji je odnos cena prema ostala dva kulera?

Daj sliku posle 30 minuta a ne posle pet minuta a ocigledno se radi o skupljem cooleru i sa vecim ventilatorom.

PS: posle 5 minuta meni nije presao 58c pusti jos malo da se vrti i koji ti je to cooler u pitanju.

Meni je temp ista posle 5 i 30min, ma nemam vremena toliko sada, tako da ces mi morati verovati na rec.
Cooler mozes da vidis u moja masina.

edit: ne dokazujem ja tebi da je moj cooler bolji od tvog :d nego sam odgovorio na zahtev alistera. A ti kada pravis screenshot, pravi pod opterecenjem da CPU-Z pokaze napon nakon vdroop-a

Poslednja izmena:
Ok nije problem nego jesi li to namerno digo toliko visok napon ili ti procesor nije stabilan na nizem.

Ps: u sustini nije to nikaka razlika ja da sam otvorio kuciste bila bi niza temperatura za 2c i jos plus vent je radio na 1000rpm umesto na 1500rpm.

@ mcrazy i najj ...odlicne su vam temperature.Ipak, moj TX posustaje pod ovakvim opterecenjem:d ... bukvalno za 2 minuta napuca onih maximum 72 !!! mada posle padne i varira 63 do 70c...
Evo i mojih screen-ova :p

Prvi je u toku przenja,drugi po zavrsetku przenja :p

Poslednja izmena:
@alister 72C :d
@najj moja sobna je 24C, zatvoreno kuciste, ventilator je sa strane (najgori moguci polozaj) i mogu staviti jos dva, a napon je dosta veci (stabilan je na nesto nizem naponu), jos kod tebe je E0 revizija, manje se greje i bolje OC-a
Kao sto rekoh, nisam imao nameru da ti govorim koji je bolji cooler, od IFX-a trenutno nema boljeg, bespotrebna je svaka rasprava.
Uslikacu u kakvom je stanju baza, iscrtana ko' karta jugoslavije :d poliranje mu je neophodno :smash: Zaparao sam nekoliko puta, sto od memoriju, sto od chipset cooler, a mrzelo me da lapujem, onaj drugi (lapovan) je otisao za 50e ortaku :d tako de me je izasao 30e :banana:

@mcrazy pa sigurno je bolji cooler cim je toliko skuplji ako je stvarno u prodaji 60e a sto se tice poliranja nisam ni ja ovaj moj poliro.

@Alister menjaj taj cooler jer nije zdravo za procesor da prelazi 70c.

.@Alister menjaj taj cooler jer nije zdravo za procesor da prelazi 70c.

U realnoj upotrebi ce ici na oko 60c pod opterecenjem tako da nije potrebno bacati pare.

I za smirglanje i poliranje Vendette/Gladiatora ako planiras samo pazljivo. Ako skines previse upropastices kuler. U principu nije ni potrebno to raditi...

Poslednja izmena:
Ti svoj ne mozes polirati (mozes jako malo ali rizikujes probijanje pipe-ova :d)
Za razliku od tih coolera, IFX ima groznu bazu.
Kod nas je cena bila 60e, 49e je trenutno u njemackoj.

edit: pretece me mitarus, izgubio sam vreme trazeci onu vendettu sa probijenim pajpovima, daj nek neko postavi :smash:

Poslednja izmena:
Znam da nesme da se polira puno mada ga nisam planiro polirati jer mi i ovako dosta dobro odradjuje posao.

Ps: vido sam tu sliku vendete2 jos puno ali ipak hvala na upozorenju.

evo i ja skidoh ovaj lynx zavrshio mi je za 4m i 25s a temp se kretala od 39c do 45c kucishte je zatvoreno a u sobi ima 25 26c,nije losh program da na brzinu vidish load temp ;) svidja mi se :) :wave:

evo i SS
lynx2uj4.jpg

Poslednja izmena:
Ajde baci screen, realtemp, cpu-z, linx (setuj da koristi svu memoriju) i dodaj jos hwmonitor, zanimaju me ostali senzori.
edit: kasnije si ubacio sliku, ali eto moze i ova sto sam trazio, samo smanji ili izrezi (nema potrebe da ti gledamo desktop). Sta, to imas samo jedan stap memorije unutra? linx treba da koristi minimum nekih 1.5GB rama, 300mb je nikakvo opterecenje.

Poslednja izmena:
@micri svaka cast ipak vodeno hladjenje je najbolje ali najvise kosta

PS: zasto ti je toliko mali TJMAX svega 70c.

@mcrazy
crko mi je jedan cell tako da sada imam 1gb i to na visti :) a sledece nedelje mi stize 2x2gb crucial tracer pa cu tada lepo da provrtim
@najjj
*** sve ima svoju cenu :) tj koliko para toliko muzike

pa za moj cpu treba da bude 70c

:wave:

ajde okaci i kompletan shot(realtemp, linx, cpu-z), koristi max memorije koliko moze i hwmonitor senzore (zanimaju me temp diskova, kucista i maticne sa 10x12cm :d)

evo:) :wave:

Prilozi

• lynx4.jpg
    lynx4.jpg
    319.5 KB · Pregleda: 38
@micri znas li kolko je TJMAX za e8400 jedni govore 95 drugi 90 treci 100 sad kome verovati.

Ja sam bar kod mene ustanovio da ovi senzori koji ocitavaju temperaturu jezgara nisu dobri jer citajuci po forumu xtremesystems oni kazu da e8400 senzor cesto neocitava tacno idlle temperaturu zato treba izmeriti sobnu temperaturu i odraditi idle Calibration od -1 do -3 ili u plus od 0 do 3.
E sad kad obradim tu idle Calibration onda mi procesor pokazuje manju temperaturu u full loadu za nekih 5c.:wall:

Djaba sto imam eo verziju kad nemeri tacno temperaturu.
Kod mene se glavi na 33c nepokazuje temperaturu jezgara ispod 33c.

Nema to veze. Senzor moze da zaglavi, ali to ne znaci da ne meri tacno (kad nije zaglavljen). Ti ne znas kakav je senzor u pitanju, mozda upravo radi od 33 do 80. Sta ti ocekujes, ako je temp procesora -100C da ti senzor to prikaze? :d

Vrh Dno