Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daj bre baner, ne pricaj svasta. Koga pokusavate da zavarate vas dvojica? Ljudi hoce da se trkaju, hoce zute zastave, plave zastave, trosenje pneumatika, dopunu goriva, kad udaris nekog sa strane da se i tebi i njemu totalno poremeti upravljanje, da ti pukne guma od pregrevanja... o cemu bre pricate vise stvarno ste opasno smorili. Jednostavno igra nije za ozbiljne ljubitelje trkanja, jos uvek, ne znam kome prosipate tu pricu vise kao da smo svi ludi? Necu da se odbijam od protivnike kao na fliperu, pa da dobijam "kaznene poene" od 5 sekundi nemogucnosti davanja gasa... Onaj upadne u temu i pita jesu to stigli trofeji za GT5p :D
Pricamo o trkanju... volite da pametujete vise nego leba da jedete..

Ni Killzone2 nema cepanje čizmi ili to da moraš da ideš da jedeš negde ili da čistiš pušku ili da ti se ista zaglavljuje ili da tokom misija umreš od tuberkuloze pa opet svršavaš na tu igru.

Problem u tebi, odnosno vama je u prihvatanju mišljenja, probanju nečega novog, nadgrađivanju tvog znanja i generalno evoluciji. Ti si u svojoj mladoj glavi još pre 5 godina umislio da je LFS najbolji i sada će tako biti za vek vekova. Kao što mi je LFS nekada bio stadium u shvatanju i prihvatanju simulacije vožnje, tako je sada GT5 i to neće biti zauvek. Do neke sledeće vožnje koja će biti bolje.

Meni je u interesu da se lepo vozim. Tebi da budeš u pravu.

PS. U pravom trkanju i životu (pri tim brzinama), kada nekog udariš, ti nemaš "loše upravljanje"... nego bato moj ispadaš sa trke ili zoveš šlep službu... Samo kada bi malo manje se bavio dečjim igrama za PS3 i gledanju 300x200 KZ2 gifova, možda bi i uspeo da odgledaš 5% stvarnih auto trka i nakupiš vozačkog iskustva kao ja... A imaj u vidu da je drajver od mene osetno stariji, ti još imaš dovoljno (ne)kulture da prkosiš svakoj njegovoj rečenici koju izgovori.

Sve dokle god se bude takmičili... dok neka vožnja bude morala da bude najbolja, a neki korisnik foruma bude morao da bude u pravu, dotle će simulacije stagnirati... Ja sam dovoljno kritika (koje čine pozitivne ili negativne stvari o GT5P već dovoljno pisao na ovom i mnogim drugim forumima). Nikada od tebe ili bilo kog sektaša sa NK foruma nisam čuo analitički pristup nekoj igri...

Poslednja izmena:
Pa ne cepaju se chizme vojnicima u KZ2 kada to nikad nisu ni izjavili da ce se deshavati. Za GT5 su izjavili da je to najrealnija simulacija a ocigledno dosta toga nema veze sa zhivotom. Damage....ni jedna igra ne mozhe da se zove simulacijom a da nema damage model. Fliper efekat u GT5 je skroz retardiran i dechiji. Eto, kazhesh da si iskusni vozach u stvarnom zhivotu, da kad bi te neko lupio sa strane verovatno zvao shlep sluzhbu. Pa kako onda mozhesh da branish ovaj glupi GT efekat?

GRID je odlichno odradio damage sistem. Ali da bi ta igra bila blizha simulaciji, morali bi malo da smire AI jer i oni jure 500 na sat kroz krivine. Ali poenta je ta, da ako imas auto od 1000konjsih snaga i izletish i skucas se, 99% shanse je da si zavrshio trku. Eto to je realno. Dokle got Gt to ne implementuje, uvek ce biti kvazi arkada-simulacija.

A sada moj omiljnei klip koji objashnjava vishe od rechi :D (grid ne svrstavam u simulacije, ali je obajsnio neke stvari o kojima se pricha ovde)

http://uk.youtube.com/watch?v=cP1Q6sxNJoY

Pa ne cepaju se chizme vojnicima u KZ2 kada to nikad nisu ni izjavili da ce se deshavati. Za GT5 su izjavili da je to najrealnija simulacija a ocigledno dosta toga nema veze sa zhivotom. Damage....ni jedna igra ne mozhe da se zove simulacijom a da nema damage model. Fliper efekat u GT5 je skroz retardiran i dechiji. Eto, kazhesh da si iskusni vozach u stvarnom zhivotu, da kad bi te neko lupio sa strane verovatno zvao shlep sluzhbu. Pa kako onda mozhesh da branish ovaj glupi GT efekat?

GRID je odlichno odradio damage sistem. Ali da bi ta igra bila blizha simulaciji, morali bi malo da smire AI jer i oni jure 500 na sat kroz krivine. Ali poenta je ta, da ako imas auto od 1000konjsih snaga i izletish i skucas se, 99% shanse je da si zavrshio trku. Eto to je realno. Dokle got Gt to ne implementuje, uvek ce biti kvazi arkada-simulacija.

A sada moj omiljnei klip koji objashnjava vishe od rechi :D (grid ne svrstavam u simulacije, ali je obajsnio neke stvari o kojima se pricha ovde)

http://uk.youtube.com/watch?v=cP1Q6sxNJoY

I ti si sad rekao da je Grid u stvari bolja simulacija od Gt5 ? :) Upravo je obrnuto, lupanje u igrama znachi kraj igre, i svako to izbegava da mu se desi, pa se zato i ne deshava. U najgorem sluchaju ja izletim u pesak 2 metra pored staze, onaj ko se non stop lupa po zidovima i drugim automobilima, nek trazi drugi zanr igre.

Shto se tiche Grida, pa ono je wipeout :) Automobili jure 700 na sat, a upravljivi kao da idu 50 :d

Drugo, drajver je ubedjivao i da je GT4 najrealnija simulacija i realniji od LFS-a, a glavni argument je bio to sto LFS ima "izmisljene" automobile.. Pazi, super je kao udjes u Hondu Civic i kao "vidi isto se oseca understeer kao i kad sam vozio ortakov po parkingu".

Nikada ja nisam prichao da je GT4 najrealnija simulacija, a izmishljeni automobili su potpuno druga pricha. Niko ne moze da kaze "e ovaj auto se ne ponasha realno", zato shto taj automobil i ne postoji. Razlika izmedju pravih automobila u GTI klasi iz LFSa moze da bude drastichna, i to sam rekao sto puta, a pored toga, svi automboili deluju kao da su shuplji, bez tapacirunga i sedishta, prelaki...

To moze biti zanimljivo 20 minuta, mislis da su svih 700 automobila testirali do te mere da se svi isto ponasaju kao u stvarnosti?

Upravo LFS moze da bude zanimljiv toliko jer se deshava u Dart Vader svetu, pa je interesantan samo onome koji je kroz tu igru prvi put imao dodir sa autombilima, a nije krenuo da je igra jer je pre toga o automobilizmu nesto znao :)

Pravljenje takve simulacije bi trajalo 15 godina, a ne 3, 4. Dovoljno je da naprave "prednja vuca = understeer, zadnja = oversteer" i napalices masu da se svaki auto ponasa kao svoj pandan u stvarnosti.

A ko uopshte kaze da su svi automobili u GT4 uradjeni kako treba ? :) Najbitniji (za automobilizam, ne za gledaoce Alvirovica) su uradjeni najbolje moguce za to vreme.

Dajte bre ljudi, pa ja PRVI od svih ovde bi dao 500 evra da GT5 bude sve to sto oni obecavaju ovde. Surova cinjenica je, GT je hype masina, pravljen je za sve uzraste, i jednostavno nije dovoljno hard-core za prave zaljubljenike u ovaj sport. Uopste dakle ne pricam o fizici, o tome cu kada ga testiram ovih dana...

A ti si ko ? Klinac koji je juche polozio vozachki i kupio Golfa ? :) Znash koliko takvih ima :d

Nema uopshte smisla da prichamo stoti put o istoj stvari jer nam se pogledi na automobilizam drasticno razlikuju. Dok cemo "mi" otici 2 dana na Nordschleife da bi vozili na stazi shto vishe mozemo, "vi" cete prevaliti toliki put da bi odgledali 24h Nirburgringa. Dok cemo "mi" uzivati u svakoj krivini u nekom poznatom automobilu na poznatoj stazi, "vi" cete robotski okretati po 500 krugova u nekom generichkom samo da bi skinuli koju desetinku. Niko nikome ovde nece promeniti misljenje, tako da nema nikakvog smisla cela ova pricha, a plus je offtopic.

Poslednja izmena:
Opet se vracate na staru prepirku oko trkanja i voznje :).
Sto se mene tice GT5p je potrefio idealan odnos realnosti i zabave i PS3 bih uzeo samo zbog te igre.
A osim toga u podnaslovu stoji "The real driving simulator", nigde se rec "race" ovde ne pominje.

Poslednja izmena:
Problem u tebi, odnosno vama je u prihvatanju mišljenja, probanju nečega novog, nadgrađivanju tvog znanja i generalno evoluciji. Ti si u svojoj mladoj glavi još pre 5 godina umislio da je LFS najbolji i sada će tako biti za vek vekova. Kao što mi je LFS nekada bio stadium u shvatanju i prihvatanju simulacije vožnje, tako je sada GT5 i to neće biti zauvek. Do neke sledeće vožnje koja će biti bolje.

Ne, nije to problem, spreman sam da prihvatim da je iRacing realnija voznja, nisam ga jos probao, spreman sam da prihvatim i da je GT5p/GT5 realniji, ni to jos nisam probao... ali ko bre prica o tome, 5 puta ponavljam da je to najmanji problem.
Tebe zadovoljava taj polu pristup simulaciji voznje, nekog ne.. ne razumem sta nije jasno. Voznje su ako ne i jedini tip igre gde radis skoro potpuno sve sto radis i u stvarnosti (sedenje, pomeranje rukama i nogama, itd) i neko zeli sto realniji osecaj ponasanja vozila i sto bolju simulaciju trkackih uslova...
Problem je sto nas ubedjujes/ubedjujete da GT5p nudi sve to... Kimi je shvatio poentu posle dva moja posta, vi necete da shvatite posle vise godina. GT se ni ne deklarise kao "racing" simulator, i ja mu to nikad nisam osporavao, stvar je sto vi mene i druge ubedjujete kako to JESTE i trkacki simulator, o cemu pricamo?
Jesam uvek govorio kako nema premca u grafici, broju automobila, staza i dovoljno uverljivoj fizici. Moze se reci da je najbolja "automobilska" igra svih vremena, ali sto pokusavate da ga stavite u neki kos u kom (jos uvek) nije??
Ponavljam, kao da ljubitelju avionskih simulacija da kazes da ide da vozi Ace Combat ili HAWX... ne verujem koja tvrdoglavost i koje nepotrebne rasprave.

@driver

Odmah sam i naveo da ne uporedjujem ili smatram GRID simulacijom, vec je samo posluzhio kao dobar pokazatelj damage-a. Inache nisu sve staze okruzhene travnjakaom i peskom, ima i onih gradskih ; )

Poslednja izmena:
Vama ova tema sluzi samo za nabijanje postova? Ajde vi memberi da vas razuemem, ali moderator koji ucestvuje u svemu tome, podstice dalju raspravu umesto da sasece sve u korenu (imate msn, pp pa se prepucavajte do mile volje). Od 70 strana, vise od pola je cist spam.

Bane R probaj iRacing pa onda pricaj kakva je igra. Voznja protiv ljudi kojima je cilj da se trkaju, a ne da se zakucaju u tebe, izbace te sa staze je fenomenalno. Jos jednom da se ponovim, PROBAJ. Voznja za neke tamo trofeje je smor (sem klincima).

Inace ako ti je sve u grafici i lepom izgledu ne znam sta da ti kazem. Dovoljno je pogledati post #1403 gde dajes sasvim neumesan komentar coveku koji je vozio mnogo vise simulacija voznji. Da se ja pitam treba ti oduzeti status administratora.

Sto se tice GT5p da li shvatas koliko znace ostecenja ya jednu igru? Koliko promena aerodinamike utice na brzinu i upravljivost. Al ko sam ja da pricam o tome, neko ko je upao u temu...
Vidim da pricate kako se svaki sudar zavrsi odustajanjem. E pa "deco" niste u pravu jer ocigledno ne pratite trke. Zna se sta je simulacija (ostecenja, potrosnja guma, potrosnja motora, promena tezine vozila u toku trke usled potrosnje goriva, promena aerodinamike usled kontakta). To traze ljudi koji hoce hard racing simulaciju. Ako je tebi GT5p vrh sto se tice simulacije to je tvoje, ali nemoj da ubedjujes druge kako je to i najbolje. Daleko od toga da smo mi retardirani i ne mozemo sami da donesemo sud o igri...

@driver

Odmah sam i naveo da ne uporedjujem ili smatram GRID simulacijom, vec je samo posluzhio kao dobar pokazatelj damage-a. Inache nisu sve staze okruzhene travnjakaom i peskom, ima i onih gradskih ; )

Dzabe objasnjavas kada ljudi nece/ne zele da vide sustinu onoga sto im se pokusa objasniti ;)

GT5p nikada nece biti race simulation vec driving simulation.

:wave:

Poslednja izmena:
Ok, Baner, drago mi je da si shvatio poruku i nastavio diskusiju na nacin koji prilici odraslim.

Pa JGTC aka. Super GT je najorganizovanije GT takmičenje na svetu sa najkvalitetnijim pravilima (gde pravila postoje zbog trkanja, a ne zbog gazdi Ferrarija ili Mclarena) i najspremljenijim (najbržim, tehnički naprednim) automobilima... Ako se još hvališ da imaš klinca, a to nisi uspeo da shvatiš za sve ove silne godine, o čemu pričamo...

A gde sam ja rekao da nije? Gde sam pomenuo gazde F1? Molim te, ne stavljaj mi reci u usta nego procitaj ponovo kumov post na koji sam odgovorio. JGTC i sve ostale serije JESU automobilizam, pa cak i ti americki "sverceri alkohola" kako ih je driver nazvao, pokusavajuci da sakrije cinjenicu da su u iRacing-u tacno polovina trenutno ponudjenih auta namenjeni za regularne kruzne staze. A uskoro izlaze jos 2 za "put" i 1 za ovale, tako da ce se taj odnos pomeriti u "nasu" korist. A kruznih staza vec sada ima vise nego ovala.
Klinca sam pomenuo zbog nacina na koji si ti vodio diskusiju. To vise prilici njegovom uzrastu nego moderatoru benchmark foruma.

Tebi je dobar iracing, čestitam... Danas gledam dokumentarac o japancu koji voli da jede mlade australijanke... Njemu je to "dobro"... Šta sad, što je nekome nešto dobro, treba sad svima da to bude super?

I da, ja kući imam 2 automobila brža koja svakodnevno vozim uživo, nego ti u tom virtuelnom Lupo kuku.

A da to objasnis kumu? On je na isti ovakav nacin uzdizao i GT4 (mozda i GT3, ne pratim nejgov rad bas tako dugo) a sve ostalo podcenjivao svojim kvazi-humorom. Ja, za razliku od vas dvojice, ne robujem bozanstvima i predrasudama. Ako je nesto bolje od onog sto trenutno imam/ koristim prihvaticu ga bez obzira da li ga je napravio g. Suzuki, Polyphony, Simbin ili Sadam Husein. Ako se vratis par stranica nazad, naci ces moj post gde sam rekao da cu bez oklevanja kupiti PS3 i GT5 ako mi ponudi bolje od onog sto vec imam. Lepa, sjajna auta i poligoni me ne zanimaju. U ovom trenutku to nije simulacija trka zbog same cinjenice da nema razlike izmedju onih koji voze sa pomocima i bez (na stranu fizika, damage, multiplayer sada).
I kakve veze ima kakvih i koliko automobila imas kuci. Imam i ja 1 ali i ti i ja te automobile svakodnevno VOZIMO. Mi pricamo o simulaciji trkanja a ne voznje. Voznje u svom zivotu imam i vise nego sto mi treba.
BTW (ovo je za kimi-a) u ISI engine simulacijama (rFactor, GTR2...) na serveru se odredjuje sta se od pomoci koristi tako da nema mesanja. U iRacingu NE POSTOJE pomoci cak ne moze ni da se pokrene ako volan nije prikljucen.

Ali ti očigledno spadaš u one koji misle da što je auto brži, on je teži za vožnju i ako je nešto teško da se vozi onda je to realno. I žena ti neda da kupiš PS3 i sad od silnog očaja dolaziš ovde da ubeđuješ sebe kako je GT5P krš... iako je daleko ispred bilo koje ozbiljne ili neozbiljne vožnje... Naravno, za ljude koji su brzinu i vožnju u određenoj meri osetili na svojoj koži... ne za one koji imaju fiks ideje kako bi to trebalo da izgleda i pogrešnu interpretaciju realnosti koju se plaše da probaju...

Ja spadam u one koji su vozili i sada voze brz (sluzbeni doduse) automobil na putevima daleko modernijim i bezbednijim nego sto su nasi balkanski. Nazalost, nisu bili moji ali sam proveo dovoljno za volanom da nemam potrebe da zamisljam. Nisam vozio trkacki auto, opet nazalost, ali jesam karting (na svim domacim i nekim stranim kartodromima), i jesam video vise nego dovoljno snimaka iz kabine da mogu da procenim koliko neka simulacija uspesno simulira-imitira to sto sam video i u odredjenoj meri osetio. I ako je bas tako lako kako ti tvrdis zasto trkaci odrzavaju vrhunsku fizicku i psihicku kondiciju i zasto posle trke izgledaju kao da su upravo istovarili sleper bombona?
Jeste u pravu si, zena mi ne da da kupim PS3 vec mi daje samo pare za uzinu, za desetak kupljenih simulacija, za iRacing pretplatu, racunar koji je skuplji od tog PS3......ajde razmisli malo pre nego sto krenes da prozivas sa takvim argumentima.

Ali ti očigledno spadaš u one koji misle da što je auto brži, on je teži za vožnju i ako je nešto teško da se vozi onda je to realno. I žena ti neda da kupiš PS3 i sad od silnog očaja dolaziš ovde da ubeđuješ sebe kako je GT5P krš... iako je daleko ispred bilo koje ozbiljne ili neozbiljne vožnje... Naranvo, za ljude koji su brzinu i vožnju u određenoj meri osetili na svojoj koži... ne za one koji imaju fiks ideje kako bi to trebalo da izgleda i pogrešnu interpretaciju realnosti koju se plaše da probaju...

Hmm... Bas su mi profi vozaci, koji su bar 2/3 automobila iz GT5P vozili na trkama/testovima po svetu, rekli sledece:

- GT5P nije los, ali nije bas realna simulacija trka
- GT5P je trenutno jedna od najboljih postojecih simulacija trka

Zakljucak: trenutno ne postoji neka veoma realna simulacija trka (osim ako nije neka opskurna za koju zna 3 coveka).

Inace, mnogo igraju GT5P, sa G25+neko od onih fancy sedista.

Sto se mene laika (kao i 95% igraca GT5P) tice, bitno je da mi igra deluje realno, tj. da se ponasa onako kako ja zamisljam da auto treba da se ponasa na trci. To je i cilj developera - da igra deluje realno najvecem broju igraca = pare. Ako hoce da prave igru koja ce delovati realno profi vozacima (a moze da se desi da to uopste ne deluje realno svima ostalima), nece se leba najesti...

Inace, u igri su mi omiljeni F40 i 512BB, jer mi nekako osecaj voznje u njima deluje veoma realno. Za razliku od Ferrari California koji mi daje samo osecaj igranja igre i nista vise.

To je mozda zato shto su ta dva ferarija obichni krshevi pa za voznju treba da se rvesh sa volanom da bi neshto uradio (sad ce soko da kaze da ima respect prema njima :d), a novi (F430, California) mnogo bolji/lakshi za voznju, a veruj mi da je poenta dobrog automobila u tome da da "slusha" tvoje komande i ide gde ti hocesh, a ne da ginesh pri svakom stiskanju papucice gasa, kao shto to lozachi vole :)

Poslednja izmena:
Driver skreces sa teme. Niko ne kaze da su automobili fizicki teski za voznju, ne treba velika snaga nikome da okrene volan i pritisne papucicu. Da li uopste citas postove drugih od pocetka do kraja ili samo preletis pogledom??

Pitanje za Driver i Bane R
Koja je najduza trka (vremenski) preko neta koju ste vozili?

Poslednja izmena:
a veruj mi da je poenta dobrog automobila u tome da da "slusha" tvoje komande i ide gde ti hocesh, a ne da ginesh pri svakom stiskanju papucice gasa, kao shto to lozachi vole :)

E bas si shabke majkemi :) O cemu mi onda prichamo ako su ti novi "vozi-se-sam" automobili bolji od starih.. :) Opet ne razumes da se prica o trkanju, a ne o voznji po gradu. I meni daj city-servo po gradu da se ne rvem sa ovim mojim pri parkiranju, ali to nije ono sto cini automobile zanimljivim i uzbudljivim...

Onaj upadne u temu i pita jesu to stigli trofeji za GT5p :D

n_klanja.gif
n_klanja.gif
n_klanja.gif

Ti ne bi prepoznao sarkazam da ti ugrade merac istog u glavu.

***, nemam Sarkazam Platinum trophy kao ti ;) (kao bio si sarkastican sad, jelte.. :), relax, ako ne kapiras malo humora na forumu nema potrebe da se duris kao dete i "uzvracas" nekim nasumicnim pitanjima i postovima)

Nasumicnim postovima?
Ti me isprozivas u postu i pokusas mene da predstavis kao nekog manijaka koji ceo dan bleji pred PS-om i juri trofeje (onim retardiranim gifovima na koje se neopisivo lozis), onda nastavis istu pricu i u GT5 threadu, iako uopste nisi ukapirao moj post i sad nastavljas pricu argumentima kako sam ja neki klinac koji se duri i pise nasumicne postove?
Pola tvojih postova sa ovog pdf-a se svode na:
1) GT5 nije racing simulator, bla bla bla, LFS je keva, vi ste botovi/sekta.
2) Drool .jpg + KZ2 .gif 120x100 u 256 boje, sa trajanjem od maks 3 sekunde.

Smesno.

lol :D Stvarno si kralj, ne pali se bezveze kad sam se ocigledno zaebavao, ne verujem, bas sam te "isprozivao"..

Hehe, ova tema je postala Afrika #2, opet sam se nacitao svakakvih gluposti...
Kada neka igra bude imala wind efekat kao GT ili recimo kada se neki auto isprlja posle duze voznje bez pranja pa ta prljavstina bude uticala na aerodinamiku u iznosu od cca -0,2% neka se javi tati GT-u da je polozila za vozacki...
GT je bre ENCIKLOPEDIJA o automobilima za druge igre slicnog tipa...
Samo se vi strpite do ponokrvne 5-ice...

Sta, u Prologue-u prljavstina utice na aerodinamiku, kao i vetar? (vetar je simuliran i u drugim simulacijama) ili pricas za full verziju?

Hoce li u GT5 biti uradjeno prljanje guma kada se zahvati zemlja, pesak? Mislim da je ovo dosta bitno za trku, nekada to odluci pobednika kada se napravi mala greska za agresivinijim ulaskom u krivinu. Takodje, zagrevanje guma i grip u zavisnosti od temperature. Ima li nekih informacija oko novina sta ce sve biti u odnosu na prolog?

Poslednja izmena:
Pa ne cepaju se chizme vojnicima u KZ2 kada to nikad nisu ni izjavili da ce se deshavati. Za GT5 su izjavili da je to najrealnija simulacija a ocigledno dosta toga nema veze sa zhivotom.
A da sačekaš da se pojavi GT5?

je potrefio idealan odnos realnosti i zabave
Zato što je vožnja onih automobila iz GT5P u stvarnosti zabava...

Problem je sto nas ubedjujes/ubedjujete da GT5p nudi sve to... Kimi je shvatio poentu posle dva moja posta, vi necete da shvatite posle vise godina. GT se ni ne deklarise kao "racing" simulator, i ja mu to nikad nisam osporavao, stvar je sto vi mene i druge ubedjujete kako to JESTE i trkacki simulator, o cemu pricamo?
e.
Pa kad i gde sam ja pričao da je GT5P simulacija trkanja... Čekam finalnu verziju da vidim šta će da urade po tom pitanju. Znam kolko i ti...

Vama ova tema sluzi samo za nabijanje postova? Ajde vi memberi da vas razuemem, ali moderator koji ucestvuje u svemu tome, podstice dalju raspravu umesto da sasece sve u korenu (imate msn, pp pa se prepucavajte do mile volje). Od 70 strana, vise od pola je cist spam.
Pročitaj moj potpis.

Bane R probaj iRacing pa onda pricaj kakva je igra. Voznja protiv ljudi kojima je cilj da se trkaju, a ne da se zakucaju u tebe, izbace te sa staze je fenomenalno. Jos jednom da se ponovim, PROBAJ. Voznja za neke tamo trofeje je smor (sem klincima)--
Naravno da sam probao. Sve što i miriše na ozbiljnu vožnju sam probao. Većinu od njih i relativno dugo igrao.

Sto se tice GT5p da li shvatas koliko znace ostecenja ya jednu igru? Koliko promena aerodinamike utice na brzinu i upravljivost. Al ko sam ja da pricam o tome, neko ko je upao u temu...
Vidim da pricate kako se svaki sudar zavrsi odustajanjem. E pa "deco" niste u pravu jer ocigledno ne pratite trke. Zna se sta je simulacija (ostecenja, potrosnja guma, potrosnja motora, promena tezine vozila u toku trke usled potrosnje goriva, promena aerodinamike usled kontakta). To traze ljudi koji hoce hard racing simulaciju. Ako je tebi GT5p vrh sto se tice simulacije to je tvoje, ali nemoj da ubedjujes druge kako je to i najbolje. Daleko od toga da smo mi retardirani i ne mozemo sami da donesemo sud o igri...
A da ti sačekaš da se GT5 zapravo pojavi?

A da to objasnis kumu? On je na isti ovakav nacin uzdizao i GT4 (mozda i GT3, ne pratim nejgov rad bas tako dugo) a sve ostalo podcenjivao svojim kvazi-humorom. Ja, za razliku od vas dvojice, ne robujem bozanstvima i predrasudama. Ako je nesto bolje od onog sto trenutno imam/ koristim prihvaticu ga bez obzira da li ga je napravio g. Suzuki, Polyphony, Simbin ili Sadam Husein. Ako se vratis par stranica nazad, naci ces moj post gde sam rekao da cu bez oklevanja kupiti PS3 i GT5 ako mi ponudi bolje od onog sto vec imam. Lepa, sjajna auta i poligoni me ne zanimaju. U ovom trenutku to nije simulacija trka zbog same cinjenice da nema razlike izmedju onih koji voze sa pomocima i bez (na stranu fizika, damage, multiplayer sada).
I kakve veze ima kakvih i koliko automobila imas kuci. Imam i ja 1 ali i ti i ja te automobile svakodnevno VOZIMO. Mi pricamo o simulaciji trkanja a ne voznje. Voznje u svom zivotu imam i vise nego sto mi treba.
BTW (ovo je za kimi-a) u ISI engine simulacijama (rFactor, GTR2...) na serveru se odredjuje sta se od pomoci koristi tako da nema mesanja. U iRacingu NE POSTOJE pomoci cak ne moze ni da se pokrene ako volan nije prikljucen.
Neću ništa da mu objašnajvam zato što znam da on nikada nije pričao da je GT4 najbolja vožnja ikada. To su opet ona fiks mišljenja... na jednakoj razini kao to da on i ja radimo za Sony i da smo za to plaćeni. A znaš kako znam da nam GT4 nije bila najbolja vožnja. Zato što smo u to vreme vozili sve. GTR redovno, ja sa imao original GTL dok su se ljudi ovde mrcvarili kupovali sata diskove kako ne bi morali turn off pca da bi pokrenuli kopiju GTL. Sve žive modove za F1 99-02, imao sam licencu (zaturio sam je u nekim mejlovima) za LFS... apsolutno smo sve igrali i bilo nam je dobro. Ali vremena se menjaju. Izašao je GT5P i ostalo nam je sve bledo. Ne zato što su nam gazde iz japana rekle tako i tako, nego jednostavno samo osetili i sami odlučili koja nam se igra igra. I GT5(p) će nam jednog dana izbledeti i možda čak postati površna igra.... ne znamo šta vreme donosi... Samo znam da sam mnogo srećan kad se pojavi bilo kakva vrsta vožnje i svakoj dajem šansu.

Pitanje za Driver i Bane R
Koja je najduza trka (vremenski) preko neta koju ste vozili?
Pola sata...

Poslednja izmena:
Sta, u Prologue-u prljavstina utice na aerodinamiku, kao i vetar? (vetar je simuliran i u drugim simulacijama) ili pricas za full verziju?
Vetar ima a prljavstine nema posto je to samo Prologue, bila je u GT4 i ne sumljam da ce biti i u 5-ici...
@Nenad22
Nisam siguran da li ce biti prljanje guma vizuelno ali toga vec ima u Prologue-u, ako izletis i vratis se na stazu auto ce malo klizati par krivina (primecuje se kod jacih automobila) i posle sve po starom...
Sve sto se trenutno zna za 5-cu je da ce biti ~900 automobila, preko 50 staza i da ce biti damage-a - u kojoj meri to jos niko ne zna i ja ocekujem da ce se pojaviti do kraja ove godine...

Tih 900 automobila bih zamenio za 10 full simuliranih, do najsitnijih detalja, do svake sitnice. Ako bude nekih njihovih favorita oko kojih ce maksimalno da se potrude, onda ekstra, jer mi zaista nista ne znaci toliki broj ako su ga odradili cisto eto da mogu da se pohvale brojem automobila.

@ baner

vidis kako moze da se promeni prica, sad pricas normalno, ali nekad tako "ochinski" lupate nesto da stvarno zasmeta. Ne bih se ja toliko trudio da objasnjavam da niste pricali kako je "damage nepotreban", da se "u stvarnosti ljudi trkaju a ne lupaju" , kako je "noliferski trkati se i skidati milisekunde"? ali dobro, kao sto rekoh, stvarno se nadam da ce biti sve to tako u full verziji kako pricate...

Evo ja ću da ponovim za sve. Damage je nepotreban i u stvarnosti se ljudi trkaju, a ne lupaju.

A što se tiče mog normalnog i nenormalnog nastupa, pogledaj se u ogledalo i zapitaj se. Em sam sve vožnje vozio, em sam moderator, pa opet ne ulazim u teme ok PC rejsingu. Jer me ta tematika u ovom trenutku ne interesuje.

Tebe GT5 "ne zanima" ali ovde si non stop i bockaš kad god možeš i još se ljutiš ako ja dignem glas?

Tih 900 automobila bih zamenio za 10 full simuliranih, do najsitnijih detalja, do svake sitnice. Ako bude nekih njihovih favorita oko kojih ce maksimalno da se potrude, onda ekstra, jer mi zaista nista ne znaci toliki broj ako su ga odradili cisto eto da mogu da se pohvale brojem automobila.
Navedi mi igu koja ima bolje simulirane automobile do svake sitnice od GT-a...
Pazi, svakom automobilu je posvecena neverovatna paznja, od izgleda do podataka o automobilu, o SVAKOM automobilu si mogao da procitas kad je napravljen, zasto je dobio to ime, ko je njegov dizajner, na kojoj cuvenoj trci se pojavio prvi put, SVAKOM automobilu si mogao da dogradjujes razne delove od auspuha preko kardana pa sve do turbo-a, i za svaki dodati deo automobil se ponasa drugacije, za svako podesavanje tog dela automobil se ponasa drugacije, pa cak i cuje drugacije... Ovo bi sigurno znao da si igrao GT4, da si uzeo recimo Hondu S2000 i da si je provozao na Laguni Seci i proverio vremena istih automobila u realnosti shvatio bi koliko je to dobro simulirano...
Sto se damage-a tice ja sam prvi koji bi voleo da se damage uopste ne pojavi u GT-u jer ce to svakako narusiti neke stvari zbog kojih i volim GT ali videcemo do koje mere ce biti sto se realnosti tice...
A sto se tice ping-ponga bolje i to nego neki traljavi pokusaj damage-a i "simuliranja" teniske loptice kao na ovom primeru:
http://www.youtube.com/watch?v=RRYg5CexJmM

I bolje da se odbija od zidova nego da se lepi kao na ovom primeru:
http://www.youtube.com/watch?v=dqOBVqD9vow

Evo ja ću da ponovim za sve. Damage je nepotreban i u stvarnosti se ljudi trkaju, a ne lupaju.

I usled tog trkanja dodje do lupanja,nadam se da kapiras da je to sto si napisao potpuno nelogicno.:) Da se razumemo do sada nisam probao bolju voznu od GT5p,maltene svaki dan je igram.Smatram da je damage neophodan da bi ova igra bila kompletna.

Tebe GT5 "ne zanima" ali ovde si non stop i bockaš kad god možeš i još se ljutiš ako ja dignem glas?

Ko kaze da me ne zanima? Jako me zanima, i vise od svega bi voleo da bude voznja koja ce mi ispuniti trkacke potrebe, to sto vi umisljate da imam nesto protiv je druga stvar, ja samo zelim da ispadne sto bolji proizvod, vi imate ugradjen neki odbrambeni mehanizam iz ne znam kojih razloga.

@ ranko

To su sve glitchevi, ne fundamentalne greske u fizici. Kako objasnjavas nemogucnost prevrtanja automobila u GT serijalu? video
Ako si napravio da automobili ne mogu da se prevrnu, znaci da si napravio neku zescu restrikciju u fizici koja se posle prenosi na sve segmente, takodje se to moze videti kada automobili doskacu na zemlju posle neke neravnine ili brdasca. To rezultuje da se docekaju celom duzinom u isto vreme na zemlju, a ne prvo prednjim ili zadnjim delom, sto jako nerealno izgleda.
Hocemo zakljuciti da ljudima koji hoce ozbiljno da se trkaju GT5p to jos uvek ne pruza?
Boze, zelim najbolje ovoj igri/simulaciji, kao i svi...

Pa za fiziku je gt5 mama :) o tome tek nema šta da gulimo tastature :)...

e stvarno neznam kako ce izgledati ostecenja u gt5 ali vrlo lako mogu da zeznu igru ako to urade lose.ali ipak je to polyphony trebalo bih lepo daa urade.cudi me samo sto nemaju tragovi guma?inace nijedna igra nije dorasla gt5ici. bice ovo najbolja voznja do sad!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno