Šta je novo?

Sezampro IPTV/VoIP

Mogli biste postaviti negde na sajtu direktan link. A ne da moram da se logujem na svoj account, tamo kliknem na link koji ce me odvesti na stranicu na kojoj pise da mi je SIT vec aktiviran, i tek tu dobijem link koji treba, i gde opet treba da se logujem. Ako negde ima direktan link, ili ste ga dobro zavukli ili sam ja slep.

Web telefon ne radi iz Opere.

Tacno. Imam wireless router, telefon se bez ikakvih problmema nakaci na AP (internet na njemu radi odlicno), podesio sam SIP ID , SIP server sam stavio sip.sezampro.rs, port je 5060, username i password ukucani, podeseno da koristi AP za internet, port sam forwardovao, ali jednostavno prijavi da ne moze da se registruje na server. E sad ima nesto Realm, ne znam sta tu da unesem.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Kako možeš da nemaš bar TV karticu? Ima onih USB varijanti za 30 evra koje rade posao...
Pa imam, ali pošto me ionako TV ne zanima preterano jer ga ne gledam godinama, iz principa neću da koristim sistem koji radi DA>AD konverziju kada je izvor ionako digitalan. Uostalom ako nemam mogućnost digitalnog snimanja već je opet neophodan neki analogni capture, smatram da je i to jedna velika glupost.

Poslednja izmena:
Zna li neko cenovnika za VoIP? Neki objedinjeni (sa spiskom drzava, mreza i cenama); tako mi je lepse nego da kuckam pozivni koji zovem, pa da dobijam cenu samo za tu mrezu/drzavu (http://www.sezampro.yu/sit/cenovnik.asp)

Edit>
Uff...
Call me stupid :D, ali ja ne uspevam da pokrenem ovo cudo :S
Pokusao iz FF 3.o, i Explorera (koji sam jedva nasao na kompu :D)

Ulogujem se, ali ne mogu da telefoniram (ili samo ne umem :) ); klik na "Pokreni web telefon" ne daje nikakve rezultate... help?

Poslednja izmena:
Probaj kao realm da stavis asterisk ? Mozda to pomogne

Zna li neko cenovnika za VoIP? Neki objedinjeni (sa spiskom drzava, mreza i cenama); tako mi je lepse nego da kuckam pozivni koji zovem, pa da dobijam cenu samo za tu mrezu/drzavu (http://www.sezampro.yu/sit/cenovnik.asp)

Edit>
Uff...
Call me stupid :D, ali ja ne uspevam da pokrenem ovo cudo :S
Pokusao iz FF 3.o, i Explorera (koji sam jedva nasao na kompu :D)

Ulogujem se, ali ne mogu da telefoniram (ili samo ne umem :) ); klik na "Pokreni web telefon" ne daje nikakve rezultate... help?

ja inace nisam na sezamu ali sam aktivirao onu njihovu karticu posto mi je ortak rekao da svi imaju po 300din krede. (vec pola istrosih:)) najlakse ti je da pozoves njihovu podrsku (kaze mi da su sposobni za razliku:), mada ja nisam ortak mi sve preneo sta su njemu rekli to sam uradio i sljaka....dakle ne moze nista sem IE verzija koliko sam skontao 5 pa nadalje i mora da ti bude instaliran activ x control i da dozvolis pop up prozore...mada mislim da ima i neki IE plug in za FF pa onda i na FF radi mada nisam probao....i ovako sljaka....i konacno mogu da mile volje da pricam sa Kanadom za malu kintu...:D

Da, samo u IE dozvoliti za sit.sezampro.rs pop-up, instalirati ponudjeni Active X i onda je OK. Ajde samo da iskoristim situaciju pa da pitam za vlasnike USB telefona koji softver skinuti da bi se konkretno koristila ova sezamova usluga?

Problem je bio u sigurnosnim podesavanjima u IE (koja su namestena po difoltu); tek kad sam sve oborio na minimum pojavila mi se opcija da instaliram nedostajuci ActiveX...

Hvala podrsci iz Sezama na odgovoru :)

Ako jos neko ima problema, evo njihovog odgovora:

"Prilikom pristupa stranici http://sit.sezampro.rs Internet Explorer ce,
inicijalno, pokusati da instalira ActiveX kontrolu koja omogucava rad servisa.
Naziv ActiveX kontrole je "DigitalkSIPcab Control".
Proverite da li je ova kontrola instalirana. Pokrenite Internet Explorer, a
zatim pokrenite meni Tools. Potom postavite kursor misa na meni Manage Add-ons
i odaberite, na kraju, opciju Enable or Disable Add-ons. Iz menija Show
odaberite Downloaded ActiveX Controls i vidite da li ce biti prikazana ActiveX
kontrola "DigitalkSIPcab Control".
Bez ove kontrole servis nije funkcionalan. Moguci problema je isuvise visoko
postavljen nivo bezbednosti u Internet Explorer-u koji je onemogucio
preuzimanje i instalaciju ove ActiveX kontrole.
Servis moze da radi u Mozilla Firefox-u ukoliko je instaliran Add-on pod
nazivom IE Tab i potom u podesavanjima Add-on-a uneta adresa
http://sit.sezampro.rs.
Daleko prakticniji nacin za koriscenje VoIP usluge je nabavka telefonskog
aparata koji podrsava sip protokol ili nabavka ATA adaptera koji ce omoguciti
da obican telefon koristite za VoIP pozive.
Ukoliko posedujete jedan od ova dva uredjaja ne morate uopste da ukljucite
racunar - telefoniracete na nacin na koji to radite i pri koriscenju fiksne
mreze Telekoma."

Da li ima nesto na vidiku za IPTV na Sezamu?

ma neće oni imati svoj iptv, već telekomov. biće varijanta ostanite na sezamu i koristite iptv od telekoma, bez menjanja provajdera i *****avanja sa MIK-ovima. jedini krivac što to već nije zaživelo je telekom jer želi da što više ljudi pređe kod njih na adsl i iptv.

ma neće oni imati svoj iptv, već telekomov. biće varijanta ostanite na sezamu i koristite iptv od telekoma, bez menjanja provajdera i *****avanja sa MIK-ovima. jedini krivac što to već nije zaživelo je telekom jer želi da što više ljudi pređe kod njih na adsl i iptv.

Ok, to je vec apsolvirano da ce to ici preko Telekoma, ali me interesuje dal neko ima info kad ce to biti moguce konkretno za mene kao korisnika Sezama...

Dižem temu iz mrtvih :D

Kod Sezama neće biti IPTV-a, telekomovi uslovi su nemogući.

Odakle ti taj info ?
Eunet je krenuo sa tom uslugom , realno je da i drugi provajderi krenu za njima polako , jer bez nekog vida triple-play ne mogu da opstanu na trzistu u dogledno vreme.

Evo ovako... Posto planiram vec mesecima da uvedem IPTV nikako da dignem dupe i to odradim, rek'o aj ove nedelje cu, nazovem SezamPro (radi i nedeljom), da uzmem potrebne podatke, kad rece on meni:
,,mozete da dodjete sutra da vratite opremu i uzmete MiK ali ja bih vam preporucio da sacekate, dogovor sa Telekomom je bio odlagan ali evo sada konacno se finalizira i IPTV Telekomov ce biti dostupan preko nas, povoljnije, ali identican onom sto isporucuje Telekom, sto znaci isti STB, isto kanala, isti kvalitet i sve slicno"
Rece covek kraj februara ili najkasnije sredina Marta, ponavljam dogovor se finalizira :)

povoljnije :D

nisam siguram ali mislim da 4mbps net je 400 din jeftiniji kod Sezama nego Telekoma, ako bude i IPTV full paket jeftiniji isto toliko to je vec skoro 10 evrica, sto nije malo :)

Poslednja izmena:
Odlična vest.
Možda se konačno ratosiljam ovog nesrećnog IKOM-a...

I usrećiš se sa Telekom via Sezampro...ili obrnuto? :d

Sta god da rade neka to urade sto pre jer su im usluge sa ovim poslednjim "izgovorima" blago katastrofalne...

To sam i ja cuo pre nekih 20ak dana da ce IPTV biti i kod Sezama pocetkom proleca. Takodje su mi rekli da ce biti jos nekih usluga fiksni telefon i jos nesto. Samo sto fiksni nece raditi na klasican nacin nego ce biti bezicni fiksni (CDMA).

ma to za IPTV kod sezama govore već godinu dana, samo što je u početku kao trebao sezam da ima sopstveni IPTV (yeah right), tako su pričali sezamovci

IPTV ces placati telekomu a ne Sezamu i sigurno neces dobijati "povoljniji" racun.

ja sam samo preneo od reci do reci sta mi je rekao operater u SezamPro korisnickom centru...

Pošto vidim da se ovde piše o raznim novostima oko Sezampro, dobijem ja danas ovakav mail:

Poštovani,

Prema našim podacima, Vaša P_ADSLHome_b2048 pretplata je istekla dana 13/02/2010 u 14:00:00 sati i niste je obnovili čime je automatski prestala mogućnost korišćenja servisa.

S obzirom na mogućnost da ste bili sprečeni da pretplatu obnovite kao i da Vaša uplata nije još stigla do nas, obezbedili smo da servis i bez aktivne pretplate neometano koristite sledećih 15 dana kao da je pretplata već obnovljena.

Molimo Vas da za nekoliko radnih dana ponovo proverite period isticanja Vaše pretplate (http://moj.sezampro.rs), (nakon logovanja izaberite stavku Stanje računa iz menija sa Vašim korisničkim imenom). Ukoliko i dalje podatak ne bude ažuriran, neophodno je da nam se javite (bilo mejlom, bilo glasom na 011/308-18-18) kako bi ustanovili o kakvom problemu se radi i našli rešenje.

Molimo Vas za pažnju i strpljenje da ovo pitanje rešimo u narednih 15 dana jer nakon toga više nećemo biti u mogućnosti da obezbedimo korišćenje servisa bez aktivne pretplate a možemo doći i u neprijatnu situaciju otkaza Vašeg priključka u Telekomu.

S poštovanjem,
SezamPro korisnički servis
----------------------------
ISP SezamPro On-Line
www.sezampro.rs
+381 11 308-18-18

To bi bilo ok da ja nisam prestao da koristim sezam u januaru 2009. I uopšte nisam koristio 2048 paket.

A možda je neko koristio tvoju pretplatu na nekom drugom mestu?

'Oće li neki od naših ISP uskoro ponuditi VoIP preko adsl-a?

Nazad
Vrh Dno