Šta je novo?

[VGA] MSI 4830 OC

Hoces da ti nadjem MSI 0C za oko 105-108 evra, tri godine garancije i ostalo?

Jeste zeznuo stvar By Max sa tim drajverima (verovatno ga mrzelo da testira sve kartice ponovo nego je koristio vec postojece testove), ali se neke stvari i pored toga vide, takodje opet ima dosta testova i na stranim sajtovima, samo treba naci one koji su posteno odradili.

Sto se mene tice sramota i za ByMax-a i za Bech, jako neozbijno. :S:

Uzmi full G92 sa 128 SP klokuj ga na 9800GTX+ ili preko i uzivaj imaces i PhisX :wave:

9800GT je sporija graficka od 4830, takvi zakljuchci se mogu naci svuda po netu.

Hoces da ti nadjem MSI 0C za oko 105-108 evra, tri godine garancije i ostalo?

Sad sam detaljnije pogledao.
Ati 4830 ima za 105e, Sapphire-ova, a znamo da Sapphihe ne pravi fusheraj sa Atijevim grafickama, bas nasuprot, sad su eto i najjeftiniji, barem kod nas.

9800GT najjeftiniji se moze naci preko 115e, nije tolika razlika, koliko sam prvo mislio.
Graficka je malo skuplja i malo sporija, zbog cega bi neko nju kupovao ?

Ma kupim ja polovan 8800GT za 80-85 evra, i bog da me vidi :smoke:.

To sto gledate po PC berzi ... setite se vica sa rupom na tarabi i natpisa :d

Poslednja izmena:
Ne sinak ;).
Ima i link ka kompaniji koja je postavila tu cenu, odes lepo na njihov sajt i tamo nadjes cenu sa pdv-om u dinarima. Tada nema lazi nema prevare ;). Posle tu cenu podelis sa srednjim kursom evra (sad je recimo 95e) i eto cene u evrima.
Tako rade iskusni :D kupci, a ovi ostali prepisuju sa prve strane pcberze :smoke:.

Sinak - dok ih ne pozoves i ne proveris nemoj biti siguran u to sto pricas.
Naravno ja ti iskreno zelim da tu karticu kupis i jeftinije od toga sto si napisao...nema losih namera.

Hocu da kazem da pisu sve i svasta a kad ih pozoves "proveravaju magacin" ili "nema trenutno"
ili je to "stara cena" (tako rade iskusni prodavci)

Trenutno MSI HD4830 nema po normalnoj ceni da se nadje, mozda jedino
ako je neka zaostala u prodavnici - recimo da se nije se prodala
Kod jednog uvoznika kod koga je bila normalna cena - nema vise
Kod drugoga "uvoznika" ima ali je "malo" jaca cena ...

Poslednja izmena:
Ok, ok, znam i za to ^ :).

Trenutno MSI HD4830 nema po normalnoj ceni da se nadje, mozda jedino
ako je neka zaostala u prodavnici - recimo da se nije se prodala
Kod jednog uvoznika kod koga je bila normalna cena - nema vise
Kod drugoga "uvoznika" ima ali je "malo" jaca cena ...

mogu da potvrdim! ,)

trenutno, jedino ima ASUS-a, po zanimljivoj ceni!

Ja je mozda sutra podignem!:D

Ja i ti imamo slicne graficke, kapiram da ce nam ova doneti fin boost u performansama na 1680x1050 :).

Pa ja sam u dilemi, ima nov Gainward 8800GT 512MB Bulk (!?!) za 90e (8610 dinara), i ima Ati 4830 Sapphire za 110e (mozda je sto kaze mitar miric i nema po ovoj ceni, ili je uopste i nema, no nebitno, sacekao bih novu isporuku).
Jednu od te dve cu kupiti :).

9800GT je sporija graficka od 4830, takvi zakljuchci se mogu naci svuda po netu.

Sad sam detaljnije pogledao.
Ati 4830 ima za 105e, Sapphire-ova, a znamo da Sapphihe ne pravi fusheraj sa Atijevim grafickama, bas nasuprot, sad su eto i najjeftiniji, barem kod nas.

9800GT najjeftiniji se moze naci preko 115e, nije tolika razlika, koliko sam prvo mislio.
Graficka je malo skuplja i malo sporija, zbog cega bi neko nju kupovao ?

Ma kupim ja polovan 8800GT za 80-85 evra, i bog da me vidi :smoke:.

sporija u GRID-u jeste, u ostalome nije. Ako naklokujes 4830 na 4850 onda je druga prica skroz, ako ne uspes da je naklokujes kao sto je Flight uspeo - onda si se zehebo. ;)

PS. 9800gt moze za manje od 100e da se nadje ako si strpljiv ;)

edit: to sa 8800gt je za sada i najbolja ideja, za par meseci ces onda imati kristalno jasnu sliku sta da kupis i po koje pare. Sad je mutno jos uvek. Ja sam imao cilj i ostvario sam ga za meni relativno normalne pare, ali da sam na tvom mestu uzeo bi 8800gt i cekao mart ;)

Poslednja izmena:
Pa ja sam u dilemi, ima nov Gainward 8800GT 512MB Bulk (!?!) za 90e (8610 dinara), i ima Ati 4830 Sapphire za 110e (mozda je sto kaze mitar miric i nema po ovoj ceni, ili je uopste i nema, no nebitno, sacekao bih novu isporuku).
Jednu od te dve cu kupiti :).

moze na pm gde to ima 8800gt za 90e!

A sto se 4830 tiche, opet kazem ima ASUS za ravno 104e u jednoj radnji, koga zanima neka pita.

Da napomenem da je na ASUS-u memorija @2000MHz po default-u i da se OC-uje jako fino, i chak prolazi po testovima sa kojim frame-om vise od Sapphire-a.
Sapphire je bio pre nove i 95e, ali je otishao samo tako. Karta je ok, ali njen skraceni layout mi naspram MSI i ASUS karti deluje pomalo smesno i ne uliva mi poverenje za OC. Ipak po testovima ide OC fino, ali retko gde dostizu ili prelaze 700 za GPU, dok ASUS i MSI idu u vecini slucajeva bez problema do te cifre, pa i preko, sto je verovatno i zasluga nesto kvalitetnijih naponskih jedinica na istim.

Jedino sto vidim kao manu na ASUS-u je ocito slabije hladjenje naspram Sapphire i MSI kartica. Temperaturna razlika je chak i do 20C!

IDLE sapphire=32C, asus=52
LOAD sapphire=52C, asus=70

sporija u GRID-u jeste, u ostalome nije. Ako naklokujes 4830 na 4850 onda je druga prica skroz, ako ne uspes da je naklokujes kao sto je Flight uspeo - onda si se zehebo. ;)

Pa ***, nije bas tako, gledao sam ovaj review ovde na benchu i jos 2-3 strana review-a, 4830 obican je za nijansu brzi. Govorim o testovima 4830@def vs 9800GT@def :).

PS. 9800gt moze za manje od 100e da se nadje ako si strpljiv ;)

Gde i koliko strpljiv :) ?

edit: to sa 8800gt je za sada i najbolja ideja, za par meseci ces onda imati kristalno jasnu sliku sta da kupis i po koje pare. Sad je mutno jos uvek. Ja sam imao cilj i ostvario sam ga za meni relativno normalne pare, ali da sam na tvom mestu uzeo bi 8800gt i cekao mart ;)

Sta ce biti u martu ?
Bice Mafia 2, pa ko velim da vidim sta ce zahtevati :D. Oce djavola to je bila neka stara vest, na jesen tek izlazi :).
A od hardvera sta izlazi u martu ?

moze na pm gde to ima 8800gt za 90e!

A sto se 4830 tiche, opet kazem ima ASUS za ravno 104e u jednoj radnji, koga zanima neka pita.

Da napomenem da je na ASUS-u memorija @2000MHz po default-u i da se OC-uje jako fino, i chak prolazi po testovima sa kojim frame-om vise od Sapphire-a.
Sapphire je bio pre nove i 95e, ali je otishao samo tako. Karta je ok, ali njen skraceni layout mi naspram MSI i ASUS karti deluje pomalo smesno i ne uliva mi poverenje za OC. Ipak po testovima ide OC fino, ali retko gde dostizu ili prelaze 700 za GPU, dok ASUS i MSI idu u vecini slucajeva bez problema do te cifre, pa i preko, sto je verovatno i zasluga nesto kvalitetnijih naponskih jedinica na istim.

Jedino sto vidim kao manu na ASUS-u je ocito slabije hladjenje naspram Sapphire i MSI kartica. Temperaturna razlika je chak i do 20C!

IDLE sapphire=32C, asus=52
LOAD sapphire=52C, asus=70

Ukucaj na pcberzi (Gainward 8800GT, 512MB, bulk), tamo stoji cena, otisao sam na sajt i tamo stoji cena 8610 din (~90e). Nisam zvao da proverim :).

Pa ako je Sapphire Ati 4830 hladniji, i malchice slabiji overkloker, onda je on bolji izbor od Asus-a, barem po meni :).

Poslednja izmena:
Jel zna neko kad u Pakomu stize sledeci kontigent MSI 4830? Imam neku semu da zamenim moj palit 8600gt ali je uslov da to bude kod Pakoma, ili se ova karta nenormalno prodaje ili oni uvoze na kasicicu.

Jel zna neko kad u Pakomu stize sledeci kontigent MSI 4830? Imam neku semu da zamenim moj palit 8600gt ali je uslov da to bude kod Pakoma, ili se ova karta nenormalno prodaje ili oni uvoze na kasicicu.

Trebalo je 15-og da im stigne, ako ti je bas frka mogu da pitam, pa cu ti javiti vec?

@zdravko: necnu nista da ti pricam, sve sam ti vec rekao. Works out for me: strpljen - spasen! ;) a ti kako oces.

Sta ce biti u martu ?
Bice Mafia 2, pa ko velim da vidim sta ce zahtevati :D. Oce djavola to je bila neka stara vest, na jesen tek izlazi :).
A od hardvera sta izlazi u martu ?

RV740, ili ti neki ATI HD4840 :D tj. 4830 u 40nm izradi i sa GDDR5 memorijom, sto ce doprineti nesto visim radnim taktovima, istim memo protokom i nesto vecim performansama od 4830, ali i ne preko 4850. I sve to za kako najavljuju do 100$/100eur.

Vredno chekanja ili ne pitanje je sad? :D

Trebalo je 15-og da im stigne, ako ti je bas frka mogu da pitam, pa cu ti javiti vec?

Mislim da su im stigle 15-og ali su vec rasprodate. Ako imas koga da pitas ne bi bilo lose da mi javis, moze i pm.

Ma nema sta da pokazuje vreme, vidi se i to sada, ovog trenutka, od ovoga (2x MSI 4830 OC) za 210 € nema nista bolje!:whip:

Jos samo i ploca od 180eur da to isprati k'o svet i naravno napajanje od 100e. 110e+110e (dve grafe) +180eur (ploc)+100eur(napajanje)=500eur.

Nije to bas tako ni malo.

a tek sto treba cpu da ne zagusi crossfire setup...ohoho..

Poslednja izmena:
[/QUOTE] malo mi krivo samo sto mi je procesor prdekanac, ali otom potom! :wave:[/QUOTE]

Ja sam imao brisbane-a 3600+ koji je radio na 2.66 ghz ! Posle sam uzeo e5200 ,kloknuo ga na skoro 3.7ghz i razlika u gamingu je NEVEROVATNA !!! Tako da te definitivno kolje CPU...

Poslednja izmena:
@GoranM
Ja koliko sam ovde video u ovoj temi Spaad, tera dve MSI OC, na napajanju od 520W, sa skromnim hardverom, ploca Asus P5E, i proc Intel 4500.

@Frenkyshka, vazi pitacu pa ti javljam!

@trogdor
Sto se procesora tice ja sam sa 5200+ presao na Kumu koja radi na 3ghz, za sada i razlike su u igrama neverovatne, znaci kartica tek sada pokazala pravo lice.
Tako da je steta sto ovaj lik nije imao neki kasvetan procesor kada je radio testove.

Poslednja izmena:
@GoranM
Ja koliko sam ovde video u ovoj temi Spaad, tera dve MSI OC, na napajanju od 520W, sa skromnim hardverom, ploca Asus P5E, i proc Intel 4500.

@trogdor
Sto se procesora tice ja sam sa 5200+ presao na Kumu koja radi na 3ghz, za sada i razlike su u igrama neverovatne, znaci kartica tek sada pokazala pravo lice.
Tako da je steta sto ovaj lik nije imao neki kasvetan procesor kada je radio testove.

Koliko ja vidim ta ploca je 135eur. Jeste nesto jeftinija, ali opet ne spada u klasu 70-80eur.

Dobro moja greska jedino sto se ploce tice, ali nisi bio u pravu za napajane, s tim sto verujem da moze i za koji evro jeftinije sada da se nadje neka CF 2x16xPciE, nisam pratio ali ako bi bila neka takva ploca za oko 120 evra onda se isplati, ne znam ove za AMD ploce CF, da li postoji neki model za oko 100 evra???

Evo u medjuvremenu sam nasao http://www.tntdoo.rs/info/artikal.php?id=14827 uzmes ovu plocu i 2x4830, i da li ima nesto isplativije od toga Gorane???
Nadam se samo da joj CF radi kako treba! :D

Poslednja izmena:
Sta fali ovoj ;) i daleko ispod 180 Evra :)
:wave:

Ma Yoti pogledaj ovu:

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=186813 120 evra, ne znam da li ima kod nas za te pare!!! Cat mi je bacio link, nisam ni obracao paznju na J & W ili J & B :D

Taj Gigabajt takodje razbija ciji link si mi stavio!!! Podje mi voda na usta, ne znam koju bih pre kakve ploce za 120 do 125 evra!!!!

Odlucio sam, da sam u situaciji da kupujem :D, definitivno ovaj J&B :) Maltene je sva u jednoj boji!

Poslednja izmena:
@GoranM

@trogdor

zamisli tek da si presao na intela...recimo tvoja kuma i 2x4830 su verovatno oko 30% sporiji nego neki e8400 i 2x4830...

i za te pare J&W nije nikome konkurencija, sasvim prosecna ploca od 80-90e koja kosta 120e...Imas DFI lanparty t2rs turbo za manje para, a ploce ne mogu da se porede...

Poslednja izmena:
Sta to bese J&W ? Johnnie Walker ? J&B ? To se bre cirka, od kad pa oni prave ploce ? :d:D:d:D

@Pike
jos samo da nam povezes tvoj post sa nazivom thread-a...

Inace posto nema MSI & ASUS-a po normalnim cenama samo
da obavestim da zato ima XFX-a HD4830 ... cena pristojna (za dlaku bolja nego MSI)

Povezan je sa predhodna dva posta, a pitanje je upuceno Prostreetu. Ako ne razumes nemoj se ni truditi.

Nazad
Vrh Dno