Šta je novo?

[VGA] MSI 4830 OC

Poslednja izmena od urednika:
Пустићу и ја резове из FC2 само да га набавим пошто имам исту машину ко Флајт па може да се види како 4850 стоји поред 4830це.

Poslednja izmena od urednika:
Kako ste krenuli sa hvaljenjem 4830 na kraju ce biti bolja od 4850,)

Zamoliću učesnike u temi da se drže iste a već drugi put banovanog Flight-a da se ne klonira na forumu da bi izvrtao i izmišljao opravdanja pred širom publikom.

Ako treba da okači neki rezultat, neka zamoli nekog bližeg/drugara sa foruma da to uradi umesto njega ili u krajnjem slučaju da pošalje meni (na mail/msn iz profila), rado ću ih okačiti umesto njega.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje : Kakva je sapphirova 4830 u odnosu na MSI 4830 razlika u ceni je 15-ak eura.
Konkretno me zanima da def i pri o/c-u.

sapphire je imao uvek dobre kartice sto se OC-a tice pa verujem da je i sada tako ali na zalost ovaj model sapphira jos nisam stigao da probam tako da je to samo pretpostavka

sapphire je imao uvek dobre kartice sto se OC-a tice pa verujem da je i sada tako ali na zalost ovaj model sapphira jos nisam stigao da probam tako da je to samo pretpostavka

safir na svoje kartice ugradjuje isti chip kao i drugi proizvodjaci istih tih kartica. Zapravo, safir je samo primer, kad su referentne karte u pitanju, prosto je pitanje kakav si primerak karte nabo.
Po mom nekom iskustvu - ne uzimajte karte non-OC verzije karti od firmi koje istu takvu imaju u OC ili slicnoj verziji. Kod MSI i Gainward recimo, nailazio sam na non-OC modele MSI koji nisu hteli na recimo 700mhz, a OC modeli pocinju od 700mhz. Gainward golden sample - ista prica. Uzmes obican - dobio si sta si dobio ali golden samplovi su prosli testiranje i zavrsili su kao takvi, oni koji nisu (ne verujem da sve bas testiraju) idu u obicnu verziju. Kazem, ne verujem da sve testiraju ali verovatno imaju uvid u batch number.

ja sam onda imao srece sa sapphir-om...sigurno je tako kako kazes da je sve pitanje srece

jeste li probali josh koji 4830?
na pcberzi ima brdo modela... video sam da se msi hvali... koji josh?

Poslednja izmena:
ne pricam sada o ovom modelu jer ga nisam probao vec pricam o nekim drugim modelima koje sam imao od sapphira...prosecan oc je bio od 15-tak do 20-tak %...mozda je najbolje da uzmes taj msi jer ga svi hvale i nije preterano velika razlika u ceni

@ spaad
Druze poshto vidim da imash X38 plochu jel mozesh da odradish jedan test sa 3D Markom 06 i 2-3 igre: zanima me jel ima razlike ako postavish PCI-E u 8x i u 16x poshto svi na forumu vichu ako zelish CF mora X38 ili X48 chipset poshto na P45 nece raditi kako valja.

Meni nikako neide u glavu da ima nekih razlika poshto kad sam preshao sa P35 ( PCI-E 1.1 16x )na P45 ( PCI-E 2.0 16x ) razlike u performansama nije bilo. Naravno kod mene je bila samo 1 karta ali sumnjam da i sa dve ima neke bitnije razlike. Ovo pitam poshto razmishljam o josh jednoj 4850 pa da ih stavim u CF ali naravno da ce onda na mojoj plochi raditi na PCI-E 2.0 8x. Poshto je PCI-E 2.0 8x ekvivalent PCI-E 1.1 16x neverujem da ima neke razlike u performansama.

Jel ima neki konkretan test na netu CF: PCI-E 2.0 16x vs PCI-E 2.0 8x ??

Malkice ga p0lupa0 :d
:wave:

Poslednja izmena:
Dal bi bio neko ljubazan da odradi sledece benchmark testove u Far Cru 2-ci?

Ne bi bilo lose da se karta OC-uje do nekog stabilnog MAXimuma koji ste postigli, tj. na kojem koristite kartu.

I zatim na rezolucijama 1440x900, 1680x1050, a ako se ima mogucnosti i na 1920x1080 odrade testovi sa 3 ponavljanja na prvoj mapi (Ranch Small) pri setovanjima grafike na high, veryhigh i ultrahigh ili
ukoliko je smaranje onda bar na VeryHigh @ 1680x1050.

Sacuvati web strane sa rezultatima, upakovati ih u rar ili zip i okachiti ih ovde.

Zanima me kolika ce biti razlika izmedju OC-ovanog 9600GSO-a i OC-ovane 4830-ce tj. vredi li prelaziti sa prve na drugu?

Hvala unapred!!! ;-)

Poslednja izmena:
oko 47fps je bio avg kod mene na 4850 @ 700mhz core i cpu na 3600mhz (1680, ultrahigh noAA)

Znaci li t0 da ce na x38-ci biti manji rez :d ;) Ipak si se ti igra0 na p45-ci :banana:

Evo nekih rezultata nadam se da ce biti od koristi.Karta je na 700/1000(totalno stabilno),a CPU na 3,35.

P.S.Test je radjen sa jednom kartom.

Prilozi

• ResultsFarCry2.rar
    913 KB · Pregleda: 67
Lep0 t0 radi :)

@djwibe
Da si trazi0 p0redjenje sa 9800GT, pa hajde ;)

Poslednja izmena:
Razlika je sledeca

1440/1680 @ High = 9600GSO ~ HD4830
1440/1680 @ VeryHigh = 9600GSO < HD4830 (<10FPS vise)
1440/1680 @ UltraHigh = 9600GSO < HD4830 (<20FPS vise)

tacnije, na High podesavanjima gotovo da nema razlike, ali sa povecanjem nivoa detalja, 9600GSO pada dok HD4830 zadrzava gotovo isti nivo, sto mi se jako dopada.
Na 1920 bi bilo verovatno pada od nekih 4-5FPS-a ali i to je OK.

Spaad, THANKS.

Poslednja izmena:
Moze li neko od ponosnih vlasnika da mi kaze sta sve dolazi u paketu sa karticom?
Konkretno me interesuje da li dolazi onaj adapter za dodatno napajanje kartice (sa obicnog hdd 4 pinskog na pci-e 6-o pinski konektor)?

Uz karticu ne dolaze :

DVI => HDMI adapter
CrossFire bridge
6pin PCIe power kabl

Dobija se:
CD sa drajverima
2 "knjizice"
DVI => VGA adapter
S-Video out
SVHS => SVHS kabl
kabl za Video izlaz po komponentama (plavo-crveno-zeleni kabl)

Videh na pc berzi, obicnu Sapphire-ovu 4830 za 95 evra (Asus, Gainward i ostali kostaju >105e), dok ovaj MSI OC model kosta vise od 120e, to je velika razlika. Mene zanima, ako je neko isprobao, ovog safira.
Safir, koliko ja znam, nema OC model, pa otpada ona gx-xova prica o razlici izmedju primeraka graficke non-oc i oc modela jedne iste kompanije (Gainward,...).

Verujem da Sapphire u overkloku ne moze da parira ovoj MSI OC, ali da moze barem da se priblizi.
Videh sad i test ove MSI OC verzije na benchu, ladno shuri i 9800GTX, a testirali su je na defaultu, sto znaci da bi se i ova Sapphire-ova pridruzila surenju :d.

Meni ova Safirova 4830 graficka (da ponovim jos jedared :D kosta 95e, neka bude zbog kursne razlike i 100e), deluje da je best buy.

A tako bih rado ostao na nevidiji :D.

Videh na pc berzi, obicnu Sapphire-ovu 4830 za 95 evra (Asus, Gainward i ostali kostaju >105e), dok ovaj MSI OC model kosta vise od 120e, to je velika razlika. Mene zanima, ako je neko isprobao, ovog safira.
Safir, koliko ja znam, nema OC model, pa otpada ona gx-xova prica o razlici izmedju primeraka graficke non-oc i oc modela jedne iste kompanije (Gainward,...).

Verujem da Sapphire u overkloku ne moze da parira ovoj MSI OC, ali da moze barem da se priblizi.
Videh sad i test ove MSI OC verzije na benchu, ladno shuri i 9800GTX, a testirali su je na defaultu, sto znaci da bi se i ova Sapphire-ova pridruzila surenju :d.

Meni ova Safirova 4830 graficka (da ponovim jos jedared :D kosta 95e, neka bude zbog kursne razlike i 100e), deluje da je best buy.

A tako bih rado ostao na nevidiji :D.

Ukoliko mislish na cenu sa neke berze, onda greshish, jer je ta najniza cena bez pdv-a!!!

Dobro de, neka je cena oko 100 evra, i nisu sve cene na pcberzi bez pdv-a ;). Ustvari, vecina je sa pdv-om.
Malo sam gledao strane review-ove, nije ova kartica brza od 9800GTX+, ali jeste od 9800GT/8800GT :).
Na benchu nisu stavili najnovije drajvere za Nvidia-u, a pogotovo sto su testirali 4850 sa 8.6 drajverima, dok su 4830 testirali sa 8.12, dakle najnovijim. Dakle, test nije posteno odradjen, ali ostaje cinjenica da je 4830 za 100-nak evra najbolja kupovina u srednjoj kategoriji ;).

Poslednja izmena:
Uzmi full G92 sa 128 SP klokuj ga na 9800GTX+ ili preko i uzivaj imaces i PhisX :wave:

Dobro de, neka je cena oko 100 evra, i nisu sve cene na pcberzi bez pdv-a ;). Ustvari, vecina je sa pdv-om.
Malo sam gledao strane review-ove, nije ova kartica brza od 9800GTX+, ali jeste od 9800GT/8800GT :).
Na benchu nisu stavili najnovije drajvere za Nvidia-u, a pogotovo sto su testirali 4850 sa 8.6 drajverima, dok su 4830 testirali sa 8.12, dakle najnovijim. Dakle, test nije posteno odradjen, ali ostaje cinjenica da je 4830 za 100-nak evra najbolja kupovina u srednjoj kategoriji ;).

Hoces da ti nadjem MSI 0C za oko 105-108 evra, tri godine garancije i ostalo?

Jeste zeznuo stvar By Max sa tim drajverima (verovatno ga mrzelo da testira sve kartice ponovo nego je koristio vec postojece testove), ali se neke stvari i pored toga vide, takodje opet ima dosta testova i na stranim sajtovima, samo treba naci one koji su posteno odradili.

Nazad
Vrh Dno