Šta je novo?

Mirror's Edge

JESI JESI :D shalim se ja ofkors, ali ipaaaaak...isprane boje, to NE MERE u da se nadje u ovoj temi pored FC2 treda zivog i zdravog:p

Pazi, vecina screeenshotova sto mogu da se nadju po netu jako malo govore o nivoima u ME.Boje koje dominiraju se menjaju kroz nivoe.Neki su plavi, neki zeleni, neki crno beli...vrlo originalan nacin i meni se sve to jako dopada ('ajde:D).Plus diskretan "hint" u vidu naglasenije boje koja odudara od okoline da pokaze pravac u kom treba da se trci.
Igra je kao stvorena za drugi prelazak, kad se sve fore provale i trci sa sto manje gresaka i bez zastajkivanja:)

sorry, moja greska za isprane boje. hteo sam da kazem prenaglasene, potpuno suprotno. sada sam ustao pa sam jos slogiran :S: slobodno me rasturi od *******cije za ovo :d

Sta je bre ovo?

Ja sam ponosni vlasnik ATI kartice, koja za male pare delje konkurenciju iz Nvidie, Od svih igara koje imam u svom vlasnistvu i na kompjuteru, ni jedna ne podrzava taj Physics, to su igre tiipa FC2, Crysis, Sacred 2, NWN2 Storm Of Zehir, COD4, COD5, PES 2009, GTA4, Witcher, Space Siege, GeOW, Pure, Kane & Lynch, itd...

Sve su to manje vise muske igre, ovaj Mirror Edge je klasicna igra za ribice, ja kao Covek (i to treci) ne mogu da dopustim sebi da igram takve igrice, gde neka japanska devojcica besciljno skakuce po veserajima i krovovima zgrada, dok je jure neke nevidljive sile! A kamoli da zbog toga kupim precenjenu Nvidiu, koja u istom rangu nudi neke cipove od pre dve godine!
Tako da uzivajte u Physicsu u igrama za americka koledz sestrinstva! :D:d:D

^ Ne brini se stižu i "muške" igre sa physx-om, zasad su potvrđeni Aliens: Colonial Marines, Bionic Commando i Empire: Total War :)

A nedavno je 2k licencirao PhysX, najverovatnije zbog Mafia 2...

Poslednja izmena:
ako bi neko bio ljubazan ko je presao vec igru, da mi u jednoj recenici objasni o cemu se radi u igri. odgledao sam neke trejlere i 1. utisak mi je da je igra poprilicno glupa simulacija parkura. ima li neka prica i kakva je atmosfera? grafika mi deluje sterilno, boje su isprane i sve je nekako kockasto. i sada neko sa ATI kartom treba da cupa kosu sto nema zastavica koje se vijore?! da mi fali fizika u Mafiji 2 ili novom Splinter Cell-u pa jos da zaista budem u iskusenju da kupim nvidiu, ali ovako...to i onaj Cryostasis koji se svidja jednom i po coveku. nije flame, ali ako nvidia hoce da ozbiljnije zaigra na PhysX kartu morace da izbaci neki AAA naslov koji ga podrzava, a ne neke u najboljem slucaju proseke...

Gresis skroz. Uzmi igraj igru i videces to i sam. ;) Kockasto jeste uglavnom, ali i zgrade su kockaste :) Igra zapravo veoma realno izgleda i grafika ja sa/bez fizikX veoma dobra.
Sto se parkour-a tice, ima dosta nelogicnosti nekada.

@ivke:

kvalitet ove igre ja nisam pominjao. Sto se mene tice u pravu si, pasce uninstall, ali kod mene je to slucaj sa 99% igara i sa 100% filmova pa mozda nism merodavan.
Igra je u sustini solidna ili cak vrlo dobra za preci jednom, mozda dva puta, zavisi. Opet, mi smo stariji pa je to sve drugacije nama nego nekom sa <20 godina...

@filipenko:

pa nek plate! :) I treba da plate. AMD je hteo graficke karte i platio je. To je normalno zar ne? I nvidia je platila ageia-u. Sobzirom kolko je cela ageia kostala, ne verujem da bi im nvidia uzela nesto preterano puno para za licenciranje. Al ajd, to na stranu da ne nagadjam, sve i da im traze neku bitnu sumu treba da plate ako u tome ima buducnosti i ako ce im to doneti dodatnu zaradu. Kao sto si ti pominjao, oni ce platiti, nvidia ce reci koliko i to ce uci u cenu njihovog proizvoda, na trzistu ima dva brenda, cene koje ta dva brenda oderede su nesto sto prakticno moras prihvatiti i to je to.

I da, naravno da sam popio svu pamet sveta igrajuci BAS TE igre koje si naveo :p (osim juiced 2 koji je krsh nevidjeni i zadnjeg nfsa koga nisam ni kupovao). Generalizovao si za medalju covek ;) Ko kad bi ja reko da si ti popio svu pamet sveta igrajuci rachet i LBP :type: Nasi ukusi se totalno razlikuju :wave:

@filipenko:

pa nek plate! :) I treba da plate. AMD je hteo graficke karte i platio je. To je normalno zar ne? I nvidia je platila ageia-u. Sobzirom kolko je cela ageia kostala, ne verujem da bi im nvidia uzela nesto preterano puno para za licenciranje. Al ajd, to na stranu da ne nagadjam, sve i da im traze neku bitnu sumu treba da plate ako u tome ima buducnosti i ako ce im to doneti dodatnu zaradu. Kao sto si ti pominjao, oni ce platiti, nvidia ce reci koliko i to ce uci u cenu njihovog proizvoda, na trzistu ima dva brenda, cene koje ta dva brenda oderede su nesto sto prakticno moras prihvatiti i to je to.
O ***...kakve veze ima koliko je Ageia koštala? To je sada imovina u vlasništvu Nvidije, njen IP, njen patent, njeno da njime obriše d*pe ili traži milione, kamione...Kako ne kapiraš da Nvidia traži pare, ma kolike da su, pa onda:

1) AMD dolazi u situaciju da to malo para što ima tura u Nvidijine džepove
2) AMD dolazi u situaciju da mu Nvidia diktira iznose, pa tako može da diže cenu, terajući AMD da drži veće cene karti i pomerajući mu cenovne okvire
3) AMD dolazi u situaciju da mu Nvidia diktira dalje pravce razvoja čipova i tehnologije i time prizna njenu lidersku poziciju na tržištu, doprinoseći tome da Nvidijin standard postane opšte važeći iako ga podržava svega nekoliko naslova, umesto da ponudi neku alternativu.
4) nema poente da se AMD upušta u tako nešto dok PhysX ne postane opšta stvar koju će svi developeri implementirati podršku za nju. Zašto bi to radili zbog par naslova? Zašto bi se obavezivali da plaćaju ogromnu kintu, jer bi oni to morali da plate za svaku kartu koju naprave, bez obzira da li će i koliko to posle biti korišćeno.

Misliš li da se to sve isplati za AMD u cost-benefit analizi, sve i da su rukovodstva obe kompanije najvoljnija da naprave džentlmenske sporazume?

Da se razumemo, ja nisam protivnik PhysX tehnologije, naprotiv.Ali pričati kako je AMD kvaran jer mu se diglo da to ne implementira znači nepoznavanje bazičnog poslovanja, kao ni tržišta grafičkih karti. U krajnjoj liniji, može da se tumači i kao zlonamerno. Konačno, neko može da pita "a što vi plaćate Nvidiji puno para za slabe performanse u odnosu na ATI", odnosno da okrene celu priču kako je Nvidia zla jer drži visoke cene za ono što nudi. Jeste da je u teoriji lepše da smo svi lepi, vitki, srećni i da furamo karte koje daju 10000 fps i koštaju 1 dolar, ali u praksi to dugoročno dovodi do propasti kompanija.

I da, naravno da sam popio svu pamet sveta igrajuci BAS TE igre koje si naveo :p (osim juiced 2 koji je krsh nevidjeni i zadnjeg nfsa koga nisam ni kupovao). Generalizovao si za medalju covek ;) Ko kad bi ja reko da si ti popio svu pamet sveta igrajuci rachet i LBP :type: Nasi ukusi se totalno razlikuju :wave:
Nema to nikakve veze sa ukusima. Ti pljuješ igre zato koje izađu na jednoj platformi koju ne podnosiš napamet, bez obzira da li se radi o krševima ili o najboljim igrama svojih žanrova, a igre unutar iste platforme meriš po parametrima koji bi bilo ok da se nisi igrao duže od 5 godina. Ok, ponekad pogodiš kao za Stalker, ali to je ona priča o ćoravoj koki i zrnu :d

Poslednja izmena:
Nema to nikakve veze sa ukusima. Ti pljuješ igre zato koje izađu na jednoj platformi koju ne podnosiš napamet, bez obzira da li se radi o krševima ili o najboljim igrama svojih žanrova, a igre unutar iste platforme meriš po parametrima koji bi bilo ok da se nisi igrao duže od 5 godina. Ok, ponekad pogodiš kao za Stalker, ali to je ona priča o ćoravoj koki i zrnu

aktivno sam "pljuvao" (po meni racionalno :p) 3 igre sa konzola: MGS, LBP (cak ga nisam ni pljuvao posto je igra sjajna, samo su neki to tako protumacili posto sam reko da je igra za decu <16 godina) i trece eto sad ni ne mogu da se setim. (setio sam se, ono gde jases zmaja :p hilarious ) Pogledaj ostale teme o igrama za konzole i videces da nema ni jednog mog posta ;) Pogledaj zatim kolko sam igara za PC pljuvao (LFS, NFS, Pure, skoro sve avanture, white gold, heroes of MM, PES, crysis donekle, stalkeri i bla bla, spisak je dugacak). Jel to znaci da sam PC hejter? :D Kad bi ti nabrojao igre sa konzola koje bi voleo da igram zacudio bi se. Ima ih puno, ali bi se zacudio posto su tebi te igre verovatno smece, otud i moja opaska o ukusima ;)

Sto se prvog dela tvog posta tice, nisam ti ni prvi put rekao da se ne slazem sa time, to je jasno da je tako kao sto pises, ja samo kazem da treba da plate, da je situacija obrnuta isto bih to rekao.
Nije to zlonamerni ati hejt niti ista slicno tome. Na kraju krajeva, da ATI to sad plati siguran sam da bi fiziKS veoma brzo zivnuo u nadolazecim naslovima, to je benefit za usere, retka inovacija u danasnje vreme kad je sve bloom, glow, blur.
Cena njihovog GPU-a se verovatno ne menja u smislu da ce nesto morati da prckaju posto verovatno nece, (kao sto znas i sam, bili su oni likovi neki napravili drajver za ATI koji je uspesno radio PhysX. Ne znam kolko je to uspesno dobro, zato napisah "verovatno" malopre) cena proizvoda se naravno moze, a i ne mora menjati, ovo zavisi od cene te licence.
sa druge strane, ako (pre je pitanje kad) ati napravi svoju "fiziku", onda cemo samo sporadicnu tu i tamo vidjati neke naslove za ati i nvidiu, a to je steta da tako bude.
Opet, i taj razvoj njihove "fizike" kosta $$$ pa je pitanje sta je isplativije: kupiti gotovo ili praviti svoje? (ne znam sta je isplativije)

Misliš li da se to sve isplati za AMD u cost-benefit analizi, sve i da su rukovodstva obe kompanije najvoljnija da naprave džentlmenske sporazume?
zasto bih ti, ja ili bilo ko od usera razmisljao o tome? :trust: Da li ti mislis koliko se otkupna cena isplati prozivodjacu krompira? Ne? Tako sam i mislio. :)

Da se razumemo, ja nisam protivnik PhysX tehnologije, naprotiv.Ali pričati kako je AMD kvaran jer mu se diglo da to ne implementira znači nepoznavanje bazičnog poslovanja

Read above. Stavi se na papir kolko to kosa, pa se uradi procena i projektovana zarada tj. benfit i onda se ide u posao ili ne. Ali zasto bi ti ili ja lomili glavu time? Da se to ne isplati ne bi nvidia kupovala ageiu i davala fiziku dzabe uz karte. Ocigledno imaju neki plan zar ne?

pozzz :wave:

edit: izvinjavam se svima koje sam smorio ovom malo duzom prepiskom :d

@Boris Lozac:

Pusti ga nek pise, it's entertaining! :)

Poslednja izmena:
Sve u svemu interesantan i osvezavajuc naslov. Sa tehnicke strane odusevilo me je postojanje global illumination koji mnogo doprinosi tome da igra zaista dobro izgleda. Kada se malo smanji kontrast u igri, deluje jos lepse( malo se bloom smanji i boje nedeluju prezasiceno, na mom monitoru bar).

Ovo je prilično smela ideja za igru, lep je osećaj skakutati po krovovima zgrada, deluje nekako realno, podseća me na klinačke dane kad sam se motao po sličnim mestima (naravno, nikad nisam bio ni blizu lud kao ova cica:D).
Svaka čast EA za ovakvu igru, UE3 izgleda fantastično, drago mi je da vidim igru koja se razlikuje od ostalih UE3 naslova.
Priča mi je malo tinejdž ali dobro, bilo je i gorih, mada opet nekako mi je teško da zamislim da li bi neki parkurista:)D) mogao da izbegne kišu metaka od gomile specijalaca i sl, kontam ako su ti specijalci retardirani, možda tako.
Sve u svemu zabavna iluzija u svakom pogledu, nadam se da će biti još naslova ove godine koji pomeraju granice:)
Šteta je što fizika ne radi na obe platforme mada i ovako izgleda fantastično!

Ovo je platformska igra iz prvog lica... dovoljno razloga da se proba jer slicnih igara skoro i da nema.
Dalje, sa ili bez fizike izgleda solidno. Sa fizikom izgleda jos bolje jer je igra bogatija sa detaljima.

E sad... to sto pojedini vlasnici ATI karti ne zele da probaju igru samo zato sto ima neke "NV-only" efekte apsolutno nije tema za ovu sobu.

Predjoh, ne traje nesto no kada se igra lagano potraje :D
Meni je igra dosta zanimljiva, ima nekih delova koji malo smaraju ali jurcanje po krovovima je super :) a i fizika dobra ( resih preko run in XP/2K compatibility ).

Za promenu dosta solidna igra.

sta je ovo ? posle mi izbaci send/dont send ??? :mad:

Prilozi

• gtfB.tmp.jpg
    gtfB.tmp.jpg
    143.5 KB · Pregleda: 101
Jel postoji ovde covek koji ima ATi graficku a da mu se svidja igra ? :d

Ja odusevljen konacno nesto novo, drugacije.

Poslednja izmena:

To je c++ library greska. Reinstall i meti novi Microsoft visual c++ redistributable. Probaj pre toga da stavis zvuk u igri sa HW na Software i vidi dali ce raditi. Ranije su ljudi sa MOH-om i Stranglehold-om imali slicnih problema koji su bili vezani upravo za to, kao i ver. Service Pack-a. U pitanju je neki Unreal konflikt.....

Treci covek je otisao malo da odmori...

GX-X i Filipenko..

Da vam prebacim ove postove u neku drugu temu, pa tamo diskutujte o PhysX-u???

Problem sa zvucnom, stavi akceleraciju na Basic!

Poslednja izmena:
Meni physx nesto gadno baguje. U delu kada ulete swat timovi u zgradu i staklo pocne da puca fps pada na 6, pre toga je sve letelo na 60 :(

Verzija 1.01 ponovonapunjena. Driver: 181.22b (physix 9).
Ima neko ideju kako da resim sem gasenjem efekata?

Treci covek je otisao malo da odmori...

GX-X i Filipenko..

Da vam prebacim ove postove u neku drugu temu, pa tamo diskutujte o PhysX-u???

Problem sa zvucnom, stavi akceleraciju na Basic!

gde da stavim na basic ? zbunili ste me :smoke:

Meni physx nesto gadno baguje. U delu kada ulete swat timovi u zgradu i staklo pocne da puca fps pada na 6, pre toga je sve letelo na 60 :(

Verzija 1.01 ponovonapunjena. Driver: 181.22b (physix 9).
Ima neko ideju kako da resim sem gasenjem efekata?

Kad prodjes taj deo (ionako je samo trcanje) posle ce sve raditi OK do daljnjeg. (bar je tako kod mene) Osim tog, nisam imao vise pad FPS-a

Kad prodjes taj deo (ionako je samo trcanje) posle ce sve raditi OK do daljnjeg. (bar je tako kod mene) Osim tog, nisam imao vise pad FPS-a

Svi ostali efekti rade ok, samo kad puca staklo. I to u svakoj sceni gde se javlja. Ok, gasicu physx za takve scene (iako ih ima poprilicno).

Svi ostali efekti rade ok, samo kad puca staklo. I to u svakoj sceni gde se javlja. Ok, gasicu physx za takve scene (iako ih ima poprilicno).

To verovatno znaci da ti physx uopste ne radi i da opterecenje pada na procesor.Probaj sledece: uninstaliraj fiziks, drajver za graficku, safe mod/driver sweeper sa ageia i nvidia parametrima, i instaliraj ponovo drajver 181.22b ...ovo pod uslovom da si update igre na 1.01 odradio kako treba.

Moze neki hint za prvog bosa, svaki put me klepi sa onom sipkom

Samo desni klik u pravom trenutku...tj. kad se na sekund sipka zacrveni.Probaj i sa R da usporis vreme, ako stignes...ako se dobro secam ja sam uspeo bez toga da nabodem, ali iz nekog 10og pokusaja:p

ja sam probao da usporim vreme ali ne moze, a i bilo bi suvise lako da moze

Samo desni klik u pravom trenutku...tj. kad se na sekund sipka zacrveni.Probaj i sa R da usporis vreme, ako stignes...ako se dobro secam ja sam uspeo bez toga da nabodem, ali iz nekog 10og pokusaja:p

Ja sam sigurno stigao do 26og pokusaja, mozda 27. bude bas taj. :)
Tnx btw

Edit: I bio je bas taj :)

Sad se mucim sa onim skokom odmah posle toga... Bas me nece nesto...

Poslednja izmena:
To verovatno znaci da ti physx uopste ne radi i da opterecenje pada na procesor.Probaj sledece: uninstaliraj fiziks, drajver za graficku, safe mod/driver sweeper sa ageia i nvidia parametrima, i instaliraj ponovo drajver 181.22b ...ovo pod uslovom da si update igre na 1.01 odradio kako treba.

Jer to neka telepatija izmedju nas postoji? Resio sam problem i dosao na forum da pomognem svima kojima se isto to desava kad ono ti postavio resenje :)

Odradio sam 'vako: uninstall nvidia i physx, driver sweeper u safe mod, zatim instalacija 181.20WHQL drajvera (BEZ PHYSX 8.xxxx koji dolaze u paketu), zatim physx 9 zasebno. Sve radi bez problema, usporenje sada na 40FPS i vraca se nazad u full 60.

@Gx-x
Usporenje vremena se puni trcanjem, do sada ga nisam koristio, default taster je R koliko se secam.

Poslednja izmena:
Smoriste ko babe sa PhysX :D
Elem ima li ovde coveka koji je posle instalacije patcha doziveo problem kao ja (igra ni ne stigne do glavnog menija vec odma izbaci na desktop). Patch sam morao da instaliram zato sto mi u 4 chapteru devojce trci ko puz, a bas sam zapeo da predjem igru.
Inace ponosni sam vlasnik 780g ploce i volim ATI i briga me za PhysX kad mi igre nisu glavno merilo svega vec kolicina Dinkica u novcaniku!

Usporenje vremena se puni trcanjem, do sada ga nisam koristio, default taster je R koliko se secam.

znam i koristio sam to cesto, u suprotnom je pandure jako tesko preci, a ja sam ih sve do jednog poubijao :d Ali kod tog baje ne mozes da usporis (bar ja nisam uspeo) posto ti kursor ne svetli plavo, a i lezis na patosu, ne trcis ;)

Vrh Dno