Šta je novo?

OC. E6750 @ 3.8 GHz pitanje oko V

Bilo bi korisno da Pike kazhe koji mu je batch, lako se da saznati onda dal' valja primerak ili ne.

Za 450 FSB treba mu tacno 1.34 sto je smesno.

Za 475 sam stavljao 1.45 cisto da mu sigurno bude dovoljno a posle bi mu trazio min.

Preko 475 nisam isao, mada probao bi 4000 MHz ali kad budem resio da ubijem CPU. :D

FSB nije problem to radi opusteno i ne greje se NB, pitam se sa V za CPU sta da radim. Naj verovatnije ostaje ovako cool sve na 3.6 i 1.46 V

Ae vidi maksimalni FSB, stavi multi na 6 :)
:wave:

Mrzi me vise da prckam, silno vreme izgubih. Probacu nekad. Nije mi cilj maksimum po svaku cenu, vise me zanima solidan OC za svaki dan.

Ajde Pike, gubi se vreme vec par godina sa kompovima, steta je ne probati max FSB sa tim procom i Maximusom. :)
Sa tvojim upgrade-om poslednjim glupo bi bilo da maximum nije po svaku cenu u pitanju. ;)

OC za svaki dan, slazem se, to je najpotrebnije. :)

Poslednja izmena:
Ako mislis na Thermalrigh on je spremljen za Q9550 kada mu padne cena. :)

Probacu sigurno ali kada E6750 bude zreo za penziju, a koliki je max. FSB boli me uvo, probacu kada mi bude bio poreban. Obzirom da mu treba 1.34 za 450 siguran sam da nije mali. :smoke:

moze maximus preko 500 za fsb, ali e6750 zna chesto imati wall na nekih 475FSB i to je ono shto kochi, a ne plocha. lichno testirah dva primerka, jedan je mad_skilzov koji je imao wall na 475 i jedan malo slabiji na 470 je kucao.

@Pike@ Ajde baci jedan CPU-Z bar ulaz za win na 500 FSB ako ti nije problem...
Sto se tice CPU-a,sve zavisi od primerka i ako je on dobar mozes da ocekujes stabilno nekih 3.8 Ghz..Sve preko toga je vrlo tesko prakticno ne moguce jer CPU po arhitekturi ne moze vise..
Intel E6850 se vrti stabilno oko 3.8 Ghz,bolji primerci na 3.9 Ghz..Ja sam imao jednog i cini mi se da sam jedini na benchu kome je bio stabilan na 4.0 Ghz i to na 1.6v za vcore~!
Ja ti govorim realno iz iskustva sta mozes da postignes tako da bi zaista voleo da cujem sta si uradio tj kakvi su rezultati...

Ako mislis na Thermalrigh on je spremljen za Q9550 kada mu padne cena. :)

Probacu sigurno ali kada E6750 bude zreo za penziju, a koliki je max. FSB boli me uvo, probacu kada mi bude bio poreban. Obzirom da mu treba 1.34 za 450 siguran sam da nije mali. :smoke:

Pa to nije zanimljivo da krotis matorog konja (da ne kazem da krotis penzionera)! :D

Ma dzaba ga terate nece Pike da degradira procesor, a ni FSB madjistralu :crash:

Poslednja izmena:
@Pike@ Ajde baci jedan CPU-Z bar ulaz za win na 500 FSB ako ti nije problem...
Sto se tice CPU-a,sve zavisi od primerka i ako je on dobar mozes da ocekujes stabilno nekih 3.8 Ghz..Sve preko toga je vrlo tesko prakticno ne moguce jer CPU po arhitekturi ne moze vise..
Intel E6850 se vrti stabilno oko 3.8 Ghz,bolji primerci na 3.9 Ghz..Ja sam imao jednog i cini mi se da sam jedini na benchu kome je bio stabilan na 4.0 Ghz i to na 1.6v za vcore~!
Ja ti govorim realno iz iskustva sta mozes da postignes tako da bi zaista voleo da cujem sta si uradio tj kakvi su rezultati...

Jel ti citas predhodne postove ? Jedino sto mene zanima je koja je max. voltaza za E6750 za svaki dan.

Vidim. Peci cu ga do najvise 1.55 V samo u ekstremnim slucajevima. Za svaki dan ce ostati 1.46 V. :D

Vidim. Peci cu ga do najvise 1.55 V samo u ekstremnim slucajevima. Za svaki dan ce ostati 1.46 V. :D

Pa ja bi ga i drzao do 1.55v za svaki dan sa tim Cooler-om...Mada sta znam,vazduh..1.50v plafon..Opet mene da pitas ja bi ga przio jos ali ti nisi ja;)

Nego koji si ti maximalni clock dobio testirajuci orthos-om za 24/7 ,ne mislim na boot-ovanje za win vec za stabilan rad za svaki dan test od 6h bez prekida i za rock stabile plus jos neki program radi dodatnog opterecenja~!

Ti si uvek nesto posebno.

3.72 GHz Rock Solid * Heart Touching

3.8 GHz Pukne posle nekog vremena ortosa, mada mogao bih da ga namestim.

Poslednja izmena:
Cemu sluzi CPU PLL Voltage ? Kod mene je na minimumu. Da li da ga povecam malo ili stavim na Auto ako moze da smanji CPU Voltage ?

Koliko vidim svi stavljaju CPU Spread Spectrum i PCIE Spread Spectrum na Disabled. sta gubim a sta dobijam ako to uljucim/isklucim ? Kod mene je na auto.

Naveo sam ti sa kolikim naponom da krenes :)
Sta je sta i zasto, ako te zanima kreni odavde

moze maximus preko 500 za fsb, ali e6750 zna chesto imati wall na nekih 475FSB i to je ono shto kochi, a ne plocha. lichno testirah dva primerka, jedan je mad_skilzov koji je imao wall na 475 i jedan malo slabiji na 470 je kucao.

Potvrdjujem gore receno kao vlasnik E6750 vec godinu dana.Samo bih dodao da sam svoj uspeo da pokrenem na 490 FSB x 8 multi (3920mhz),ali nestabilan je usao u windows pod 1.6v,nisam siguran da li je prosao super pi.
Pike imas dobar primerak ako udjes sa 4ghz u windows,pa probaj ako oces i sa 1.8v :D
Ja probao i ne pali :)

Potvrdjujem gore receno kao vlasnik E6750 vec godinu dana.Samo bih dodao da sam svoj uspeo da pokrenem na 490 FSB x 8 multi (3920mhz),ali nestabilan je usao u windows pod 1.6v,nisam siguran da li je prosao super pi.
Pike imas dobar primerak ako udjes sa 4ghz u windows,pa probaj ako oces i sa 1.8v :D
Ja probao i ne pali :)

Cekaj Jerry, hoces da kazes da si na ploci od ispod 100 evra, dosao do 490 FSB??? Svaka cast i ploci i tebi!
Mislim onda bi taj Asus morao da podrzi bar do 590 FSB :D

@treci chovek
po tebi samo ploche od 200e mogu 500fsb???
jesi li ti video dfi blood iron na delu, a biostar p35???? obe koshtaju oko 70e

Cekaj Jerry, hoces da kazes da si na ploci od ispod 100 evra, dosao do 490 FSB??? Svaka cast i ploci i tebi!
Mislim onda bi taj Asus morao da podrzi bar do 590 FSB :D

jel znas koliko kosta ploca sa kojom je postignut trenutno WRu FSB-u ?
po tvom postu ne znas 140e Biostar P45 Tpower 720 730 mozda 740
tako da to nema veze ;) :wave: :)

Ja samo ne mogu da razumem zasto onda taj Asus i njemu slicni Asusi kostaju 220-250 evra, kad' evo i vi to potvrdjujete ja sad uzmem Gigabajt od 80 evra ili taj Biostar sto vi kazete od 70 evra i izvrnem mu papke od overkloka, cemu onda te ploce od 200+, mislim da izgleda da nemaju neku prakticnu svrhu?

Nemojte da mislite da osudjujem jeftine ploce, nego bas mi je to sada postalo zanimljivo, sto covek na budzetskoj ploci udario FSB 490, ta koja cepa 740 je opet blizu 150 evra, to nije budzetska ploca, ali je podatak koristan hvala! :wave:

Poslednja izmena:
Ja samo ne mogu da razumem zasto onda taj Asus i njemu slicni Asusi kostaju 220-250 evra, kad' evo i vi to potvrdjujete ja sad uzmem Gigabajt od 80 evra ili taj Biostar sto vi kazete od 70 evra i izvrnem mu papke od overkloka, cemu onda te ploce od 200+, mislim da izgleda da nemaju neku prakticnu svrhu?

Nemojte da mislite da osudjujem jeftine ploce, nego bas mi je to sada postalo zanimljivo, sto covek na budzetskoj ploci udario FSB 490, ta koja cepa 740 je opet blizu 150 evra, to nije budzetska ploca, ali je podatak koristan hvala! :wave:

http://www.tweaktown.com/articles/1472/1/intel_p45_vs_x48_crossfire_performance/index.html

Nadam se da neces ponovo da dodjes na ideju da uzmes Biostar ili nesto slicno, jer se nadam se secas kako si prosao. Nije sve u FSB ima nesto i u kvalitetu i stabilnosti plus verovatnoca da nesto otegne papke je na strani cega ? Svako ima neku svoju racunicu, ti recimo promenis 2-3 razlicite ploce iz razno raznih razloga od po 80-100 eura mozda i citave platforme, a za svo to vreme ja koristim jedu skuplju i nemam nikakvu zaebanciu.

Nadam se da neces ponovo da dodjes na ideju da uzmes Biostar ili nesto slicno, jer se nadam se secas kako si prosao. Nije sve u FSB ima nesto i u kvalitetu i stabilnosti plus verovatnoca da nesto otegne papke je na strani cega ? Svako ima neku svoju racunicu, ti recimo promenis 2-3 razlicite ploce iz razno raznih razloga od po 80-100 eura mozda i citave platforme, a za svo to vreme ja koristim jedu skuplju i nemam nikakvu zaebanciu.

Ja kolko se secam imao si sa biosom i memorijom odmah na pocetku, drugo evo ti link pa vidi kako fercera Biostar sa Phenom 2, nema razloga da je menjam(kupili smo ploce u skoro isto vreme, ja moju jos nisam promenio niti cu):

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1694266&postcount=55

http://www.benchmark.rs/forum/attachment.php?attachmentid=45265&d=1232025505

Poslednja izmena:
Nikakvih problema sa biosom nisam imao sem sto je bio prvi koji je izasao za tu plocu pa sam stavio noviji. Memorija je bila krs pa nije htela na 1066.

Ako je to tvoja ploca i na njoj radi Phenom 2 kako treba onda mozda neces morati da menjas platformu. :)

Nikakvih problema sa biosom nisam imao sem sto je bio prvi koji je izasao za tu plocu pa sam stavio noviji. Memorija je bila krs pa nije htela na 1066.

Ako je to tvoja ploca i na njoj radi Phenom 2 kako treba onda mozda neces morati da menjas platformu. :)

Znam da si imao neku muku, al' sam zaboravio sta je u pitanju.

Pa cak i da moram da menjam platformu platio sam plocu 60 evra, da uzmem da je zavrljacim sutradan kroz prozor opet platio sam je 60 evra, a odradila je, po meni vredi dati za procesor i do 200 evra jer to je ono bitno, a ploca, sto kaze ovaj momak odozgo na DFI Blood Iron P35 mozes i svetski rekord da nakokas...

Po meni je ploca i bitnija jer duze traje, jer na jednoj ploci promenim nekoliko procesora koji brze zastare. ;)

Po meni je ploca i bitnija jer duze traje, jer na jednoj ploci promenim nekoliko procesora koji brze zastare. ;)

Ajde stavi I7 ili I5?
Sta pricas kao da se ne poznajemo, pa na ovoj ploci ti je bio jedan procesor do sada i stavices drugi tipa C2Quad ako ne prelazis na I7 platformu? Znaci dva procesora mozda, ovaj lik odozgo na Gigabajtu terao za svaki dan ko tvoj procesor na 3,4 ghz i moze isto da stavi C2Quad, evo da pitamo coveka pretpostavljam da je i njemu ploca stabilna?

Tvoja ploca bi bila izuzetno korisna da ti koristis Crossfire, ali ne koristis, znaci dzaba ti ta opcija, ovo ostalo isto ko na drugim intel plocama od mogucnosti, jes' tvoja ploca izuzetno lepa, al' ti mi rece da ti nije bitna lepota komponenti?

Ima mogucnost da hladis cipset vodom, nemas vodeno, niti si imao problema sa hladjenjem cipseta jer toliko bakra ima na sebi da nema sanse da se pregreje, plus ti je prvetreno kuciste.

Mozda bude prvo jedan C2D E8400 na <4GHz pa posle Q9550 pa tek onda mozda i5 kada prelezi decije bolesti ali to je daleka buducnost, i7 me ne zanima uopste.

Lepota komponenti mi je itekako bitna ali nemamo isti ukus. :)

Poslednja izmena:
Mozda bude prvo jedan C2D E8400 na <4GHz pa posle Q9550 pa tek onda mozda i5 kada prelezi decije bolesti ali to je daleka buducnost, i7 me ne zanima uopste.

Lepota komponenti mi je itekako bitna ali nemamo isti ukus. :)

Ma Asus Formula, je sto se dizajna tice fantasticna, stvarno je lepa, mozda nam se jedino tu i ukus poklapa, ali ta lepota njena je mnogo skupa, nekako mi je FSB uvek drazi! :)

Veruj mi da nema problema sa FSB.

Nazad
Vrh Dno