Taman si me setio nesto [offtopic] da pitam.Jos samo da nekako mogu da zamenim ovaj sugavi Conexant ruter za nesto kvalitetnije i ja zadovoljan. :banana:
Da ne otvaram novu temu, ako neko moze da mi kaze odnos seeds leechs i ratio njihov naravno, najme naleteo sam na 2 torenta, jedan ima 50 seedera a 835 leechera, tako da je njegov ratio 0.057 a drugi ima 20 seedera i 3 leecha, ratio je 6.667 pitanje sta je bolje skidati, vise seedera ili veci ratio?
Pozdrav
Btw, Sezam jos uvek nije updateovao svoju stranicu; i dalje im stoje stari paketi:
Home 768/64 x din
Home 1536/128 y din
Home 2048/192 z din
Malo je neozbiljno da jedan provajder nema azuriran svoj sajt :S
Samo 20 i kusur dana posle Telekoma,a i dalje nemaju u ponudi jace pakete od 4mbita sto je tuzno a hoce da budu na crtu sa Telekomom:wall:Cenovnik je doteran: http://www.sezampro.yu/public/page/adslc_hom.asp
Pa sad ... Tesko da mozes da dobijes dobru brzinu na torrentu ako ti je odnos seed/peer 2/40 kao sto je na prvom fajlu. Cak i drugi fajl je prilicno problematican. Tako da ti nije bas dobar primer Sezamovog ogranicavanja P2P. Probaj recimo neki ubuntu 8.10 torrent koji ima mnogo vise seedera nego leechera. Da se razumemo, ne branim Sezam i sam sam imao prilike da se uverim u "shaping". Medjutim od Nove godine ide nesto bolje.Samo 20 i kusur dana posle Telekoma,a i dalje nemaju u ponudi jace pakete od 4mbita sto je tuzno a hoce da budu na crtu sa Telekomom:wall:
Da se vratimo na temu,slika govori sve
![]()
Pa pazi ima logike sa obzirom da je uper upovo fajl sa Seed boxom tako da za 40 ljudi to ne bi trebalo da bude problem:dPa sad ... Tesko da mozes da dobijes dobru brzinu na torrentu ako ti je odnos seed/peer 2/40 kao sto je na prvom fajlu. Cak i drugi fajl je prilicno problematican. Tako da ti nije bas dobar primer Sezamovog ogranicavanja P2P. Probaj recimo neki ubuntu 8.10 torrent koji ima mnogo vise seedera nego leechera. Da se razumemo, ne branim Sezam i sam sam imao prilike da se uverim u "shaping". Medjutim od Nove godine ide nesto bolje.
I dalje je stari cenovnik:Cenovnik je doteran: http://www.sezampro.yu/public/page/adslc_hom.asp
Da se vratimo na temu,slika govori sve
I dalje je stari cenovnik:
http://www.sezampro.rs/public/page/padsl.asp
Pa pazi ima logike sa obzirom da je uper upovo fajl sa Seed boxom tako da za 40 ljudi to ne bi trebalo da bude problem:d
Što se tiče toga da ne braniš Sezam,interesantno je kako to da imas 1 post,i to baš ovde i u odbranu Sezama,što se nisi uključio ranije u raspravu?:trust:
Pa izgleda da jeste:-devil-:Aha, dobro, nisam znao. Mada to zavisi od kapaciteta seedboxa i toga koliko "vuku" peer-ovi. Ali 'ajde da ne sitnicarim.
He, nisam iz Sezamove "podrske". Jednostavno pre 2,3 nedelje sam imao problema sa P2P, pa sam hteo da pogledam na forumu kakvo je stanje sada kod drugih. Meni trenutno torrent ide dobro, cak i u popodnevnim casovima kada je u nekom prethodnom periodu bilo kriticno. Sto ne znaci da ce potrajati.
Hm, da to nije povezano sa odredjenim tel. centralama?
Prvo i osnovno kad smo krenuli:Ja sa javnih trakera ne skidam odavno,jer ja sam u torrentima dosta dugo,tako da sam i zaboravio kako se zovu javni trakeri...Sve sto skidam skidam sa privatnih,a video si brzinu,tako da tvoja prica u startu pada u voduja npr kad god sam skidao nešto sa privatnih trackera uvek ide maximalnom brzinom čak i kad je odnos S/L npr. 1/15. sa mininove kad skidam neku muziku odnos na sajtu nema nikakve veze sa onim što utorrent pokazuje, sa 100 sidera i 0 ličera pesma ide 15-16 kb/s.
a tu je fora da taj neko ko šalje na javnim trackerima ili nema neku brzinu uploada ili je ograničava.
nikad ni u jednom momentu nisam posumnjao da sezam ograničava torrente jer privatni idu ko ludi kao i običan download preko browsera.
a sviđa mi se i ona priča kako sezam nije ažurirao na nove brzine, ako je iko bio u sezamu od vas znao bi da oni to uvek promene sledećeg obračunskog perioda. to mi je bar svaki put govorila devojka koja radi u novosadskom sezamu. + 6, 8 i 16 Mb/s još niko nema u ponudi osim telekoma i ne vidim zašto je tu sezam sad ispao lošiji od drugih.
nije mi samo jasno kako nekom radi savršeno, a nekome tako loše kao vama što se žalite. možda su centrale u pitanju ili instalacije.
aman! kako bre neko može da parira Telekomu, državnom monopolu? Oni mogu da urade šta god hoće (npr. da ostalim adsl provajderima onemoguće korišćenje 256k paketa, a sebi da ga zadrže!) i da drugima postavljaju najgore moguće zvrčke... i niko im ne može ništa!E sad,to sto ostali nemaju iste brzine kao i Telekom,to je jos veca bruka i sramota i dokaz ko trenutno pruza najbolje net usluge(da sam ja vlasnik nekog provajdera ja bih se trudio da budem bar egal sa Telekomom ako ne i bolji,znam da je Nemouce) ali bih se trudio da ima pariram,dok gore navedeni to ne rade(a i ostali vidim da nisu nista bolji)
+1aman! kako bre neko može da parira Telekomu, državnom monopolu? Oni mogu da urade šta god hoće (npr. da ostalim adsl provajderima onemoguće korišćenje 256k paketa, a sebi da ga zadrže!) i da drugima postavljaju najgore moguće zvrčke... i niko im ne može ništa!
Zato ne bih prešao direktno na Telekom, pa makar da nude i besplatan Net! Neću da povećavam broj korisnika, onome ko je najviše kriv za ovakvo stanje Interneta u Srbiji!
UA, TELEKOM!![]()
aman! kako bre neko može da parira Telekomu, državnom monopolu? Oni mogu da urade šta god hoće (npr. da ostalim adsl provajderima onemoguće korišćenje 256k paketa, a sebi da ga zadrže!) i da drugima postavljaju najgore moguće zvrčke... i niko im ne može ništa!
Zato ne bih prešao direktno na Telekom, pa makar da nude i besplatan Net! Neću da povećavam broj korisnika, onome ko je najviše kriv za ovakvo stanje Interneta u Srbiji!
UA, TELEKOM!![]()
Pre vise od 5 godina sam rekao da cu od Telekoma pobeci prvom prilikom. Ne bih uzeo ADSL tamo kad bi ga nudili za 100 din mesecno. Jeste da je i ovo sto sada koristim u sutini njihovo ali imam neku satisfakciju sto ne dajem pare njima direktno. I kucni telefon cu da prebacim kod drugog provajdera samo da se pojavi, pa makar i duplo skuplji.
nije mi samo jasno kako nekom radi savršeno, a nekome tako loše kao vama što se žalite. možda su centrale u pitanju ili instalacije.
Mislim da ces ako nastavis sa ovakvim postovima (na raznim temama) mnogim clanovima foruma naci na ignore listi.
Ovi maloletni sto dizu revolucije ovde i ne mogu da se secaju 90tih i perioda dial-up od 2 KB/s, dvojnika, PCM-a, kradje na racunima bez listinga, secenja poprecnih veza...... pa ih nije tesko ubediti kako je Telekom ustvari jedan dobrica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari