Šta je novo?

Da li je SezamPro počeo da ograničava P2P saobraćaj?

Ma samo neka drkaju,malo po malo ljudi im odoše,a oni nek se pitaju zašto
Ako Bog da i sve bude u redu,eto i mene na Telekomu za par dana
Video sam kako radi net devojci,a i mislim da slika od audiofrek-a govori sve

Kako je krenulo, uskoro ce nas par ostati na Sezamu.
Milina :D

Ja cu samo da potvrdim jos jednom da meni pocevsi od 31.12.2008 do dana danasnjeg Sezam radi jako dobro, prvenstveno u odnosu na period do 31.12 kada p2p nije radio nikako.
Jos samo da nekako mogu da zamenim ovaj sugavi Conexant ruter za nesto kvalitetnije i ja zadovoljan. :banana:

Poslednja izmena:
Jos samo da nekako mogu da zamenim ovaj sugavi Conexant ruter za nesto kvalitetnije i ja zadovoljan. :banana:
Taman si me setio nesto [offtopic] da pitam.
Koristim onu prvu seriju Conexant modema koji su delili kad je krenuo adsl a ovde je masa ljudi pljuvala po njemu. Koja je prednost nekog drugog modema ili pak rutura u odnosu na ovaj modem. Nisam nikad imao problema sa njime pa me cisto zanima.

Da ne otvaram novu temu, ako neko moze da mi kaze odnos seeds leechs i ratio njihov naravno, najme naleteo sam na 2 torenta, jedan ima 50 seedera a 835 leechera, tako da je njegov ratio 0.057 a drugi ima 20 seedera i 3 leecha, ratio je 6.667 pitanje sta je bolje skidati, vise seedera ili veci ratio?

Pozdrav

Da ne otvaram novu temu, ako neko moze da mi kaze odnos seeds leechs i ratio njihov naravno, najme naleteo sam na 2 torenta, jedan ima 50 seedera a 835 leechera, tako da je njegov ratio 0.057 a drugi ima 20 seedera i 3 leecha, ratio je 6.667 pitanje sta je bolje skidati, vise seedera ili veci ratio?

Pozdrav

U prvom torentu ide 0,05 seedera na 1 leechera, a u drugom ide 6,6 seedera na 1 leechera sto znaci da je bolji drugi, sto opet ne mora da znaci posto ovi koji seedaju drugi torrent mozda to rade brzinom od 1kbs dok ovi u prvom torrentu to rade brzinom od 200kbs pa ti drugi ispadne brzi......uhh pogubih se.
Ma sve zavisi od mnogo faktora.Probas oba pa vidis... :D:d:d

Btw, Sezam jos uvek nije updateovao svoju stranicu; i dalje im stoje stari paketi:

Home 768/64 x din
Home 1536/128 y din
Home 2048/192 z din

Malo je neozbiljno da jedan provajder nema azuriran svoj sajt :S

Poslednja izmena:
Btw, Sezam jos uvek nije updateovao svoju stranicu; i dalje im stoje stari paketi:

Home 768/64 x din
Home 1536/128 y din
Home 2048/192 z din

Malo je neozbiljno da jedan provajder nema azuriran svoj sajt :S

Lepo si primetio a zaboravio sam da to pomenem..Upravo tako,firma kao što je Seram ne bi to smela sebi da dozvoli...Mislim Telekom je update odradio još pre 1.1.09,strašno,ne znam šta da kažem više za njih,krajnje je vreme da se predje na telekom:banana:

Samo 20 i kusur dana posle Telekoma,a i dalje nemaju u ponudi jace pakete od 4mbita sto je tuzno a hoce da budu na crtu sa Telekomom:wall:
Da se vratimo na temu,slika govori sve

huru42.jpg

Samo 20 i kusur dana posle Telekoma,a i dalje nemaju u ponudi jace pakete od 4mbita sto je tuzno a hoce da budu na crtu sa Telekomom:wall:
Da se vratimo na temu,slika govori sve

huru42.jpg
Pa sad ... Tesko da mozes da dobijes dobru brzinu na torrentu ako ti je odnos seed/peer 2/40 kao sto je na prvom fajlu. Cak i drugi fajl je prilicno problematican. Tako da ti nije bas dobar primer Sezamovog ogranicavanja P2P. Probaj recimo neki ubuntu 8.10 torrent koji ima mnogo vise seedera nego leechera. Da se razumemo, ne branim Sezam i sam sam imao prilike da se uverim u "shaping". Medjutim od Nove godine ide nesto bolje.

Pa sad ... Tesko da mozes da dobijes dobru brzinu na torrentu ako ti je odnos seed/peer 2/40 kao sto je na prvom fajlu. Cak i drugi fajl je prilicno problematican. Tako da ti nije bas dobar primer Sezamovog ogranicavanja P2P. Probaj recimo neki ubuntu 8.10 torrent koji ima mnogo vise seedera nego leechera. Da se razumemo, ne branim Sezam i sam sam imao prilike da se uverim u "shaping". Medjutim od Nove godine ide nesto bolje.
Pa pazi ima logike sa obzirom da je uper upovo fajl sa Seed boxom tako da za 40 ljudi to ne bi trebalo da bude problem:d
Što se tiče toga da ne braniš Sezam,interesantno je kako to da imas 1 post,i to baš ovde i u odbranu Sezama,što se nisi uključio ranije u raspravu?:trust:

Pa pazi ima logike sa obzirom da je uper upovo fajl sa Seed boxom tako da za 40 ljudi to ne bi trebalo da bude problem:d
Što se tiče toga da ne braniš Sezam,interesantno je kako to da imas 1 post,i to baš ovde i u odbranu Sezama,što se nisi uključio ranije u raspravu?:trust:

Aha, dobro, nisam znao. Mada to zavisi od kapaciteta seedboxa i toga koliko "vuku" peer-ovi. Ali 'ajde da ne sitnicarim.
He, nisam iz Sezamove "podrske". Jednostavno pre 2,3 nedelje sam imao problema sa P2P, pa sam hteo da pogledam na forumu kakvo je stanje sada kod drugih. Meni trenutno torrent ide dobro, cak i u popodnevnim casovima kada je u nekom prethodnom periodu bilo kriticno. Sto ne znaci da ce potrajati. ;)
Hm, da to nije povezano sa odredjenim tel. centralama?

Aha, dobro, nisam znao. Mada to zavisi od kapaciteta seedboxa i toga koliko "vuku" peer-ovi. Ali 'ajde da ne sitnicarim.
He, nisam iz Sezamove "podrske". Jednostavno pre 2,3 nedelje sam imao problema sa P2P, pa sam hteo da pogledam na forumu kakvo je stanje sada kod drugih. Meni trenutno torrent ide dobro, cak i u popodnevnim casovima kada je u nekom prethodnom periodu bilo kriticno. Sto ne znaci da ce potrajati. ;)
Hm, da to nije povezano sa odredjenim tel. centralama?
Pa izgleda da jeste:-devil-:
Jer ima nas ovde koji kukamo i zalimo se,i onda se jave neki ljudi i gledaju nas ko da mlatimo praznu slamu jer njima torrenti idu super,i misle da mi ovde spamujemo i flejmujemo bezveze a uopste nije tako:d
Ja samo hocu da i ovaj bedan net koji imam i koji placam,da bar radi kako treba
Istina i meni je od Nove godine radio super par dana,pa opet ovo,pa je onda opet radio dobro i onda opet ovo
Evo sad u ovom trenutku je bio leteo(190Kb na paketu 2Mbita),ali ima cestih varijacija:S:

Poslednja izmena:
ja npr kad god sam skidao nešto sa privatnih trackera uvek ide maximalnom brzinom čak i kad je odnos S/L npr. 1/15. sa mininove kad skidam neku muziku odnos na sajtu nema nikakve veze sa onim što utorrent pokazuje, sa 100 sidera i 0 ličera pesma ide 15-16 kb/s.
a tu je fora da taj neko ko šalje na javnim trackerima ili nema neku brzinu uploada ili je ograničava.
nikad ni u jednom momentu nisam posumnjao da sezam ograničava torrente jer privatni idu ko ludi kao i običan download preko browsera.

a sviđa mi se i ona priča kako sezam nije ažurirao na nove brzine, ako je iko bio u sezamu od vas znao bi da oni to uvek promene sledećeg obračunskog perioda. to mi je bar svaki put govorila devojka koja radi u novosadskom sezamu. + 6, 8 i 16 Mb/s još niko nema u ponudi osim telekoma i ne vidim zašto je tu sezam sad ispao lošiji od drugih.

nije mi samo jasno kako nekom radi savršeno, a nekome tako loše kao vama što se žalite. možda su centrale u pitanju ili instalacije.

ja npr kad god sam skidao nešto sa privatnih trackera uvek ide maximalnom brzinom čak i kad je odnos S/L npr. 1/15. sa mininove kad skidam neku muziku odnos na sajtu nema nikakve veze sa onim što utorrent pokazuje, sa 100 sidera i 0 ličera pesma ide 15-16 kb/s.
a tu je fora da taj neko ko šalje na javnim trackerima ili nema neku brzinu uploada ili je ograničava.
nikad ni u jednom momentu nisam posumnjao da sezam ograničava torrente jer privatni idu ko ludi kao i običan download preko browsera.

a sviđa mi se i ona priča kako sezam nije ažurirao na nove brzine, ako je iko bio u sezamu od vas znao bi da oni to uvek promene sledećeg obračunskog perioda. to mi je bar svaki put govorila devojka koja radi u novosadskom sezamu. + 6, 8 i 16 Mb/s još niko nema u ponudi osim telekoma i ne vidim zašto je tu sezam sad ispao lošiji od drugih.

nije mi samo jasno kako nekom radi savršeno, a nekome tako loše kao vama što se žalite. možda su centrale u pitanju ili instalacije.
Prvo i osnovno kad smo krenuli:Ja sa javnih trakera ne skidam odavno,jer ja sam u torrentima dosta dugo,tako da sam i zaboravio kako se zovu javni trakeri...Sve sto skidam skidam sa privatnih,a video si brzinu,tako da tvoja prica u startu pada u vodu
Sto se tice toga da si ti znao da Sezam ne ogranicava,sto nas nisi prosvetilo ranije da nam preneses svoje veliko znanje?:wall:Kako to mozes da znas???Ko ti to garantuje???Daj mi jedan arugment za to
Sto se tice sajta,to jeste sramota,i to da azuriraju kod sledeceg obracuna je najgluplji izgovor koji sam cuo do sada
Sto se tice brzina,ako oces da pratis konkurenciju onda moras i da nudis slicne ili cak bolje uslove od konkurencije da ne bi zavrsio ko Titanik
E sad,to sto ostali nemaju iste brzine kao i Telekom,to je jos veca bruka i sramota i dokaz ko trenutno pruza najbolje net usluge(da sam ja vlasnik nekog provajdera ja bih se trudio da budem bar egal sa Telekomom ako ne i bolji,znam da je Nemouce) ali bih se trudio da ima pariram,dok gore navedeni to ne rade(a i ostali vidim da nisu nista bolji)
Sto se tice rada neta,to ne bih znao da ti odgovorim(ja bih najvise voleo da mi radi non stop max i da nema bagova)ali *** nije tako(doduse jesu se malo popravili ali i dalje je promenljivo)
Voleo bih da cujem na tvoju i nasu konstantaciju odgovor neke "strucne osobe" iz Sezama(bas me zanima neki izgovor da mogu da se smejem)

E sad,to sto ostali nemaju iste brzine kao i Telekom,to je jos veca bruka i sramota i dokaz ko trenutno pruza najbolje net usluge(da sam ja vlasnik nekog provajdera ja bih se trudio da budem bar egal sa Telekomom ako ne i bolji,znam da je Nemouce) ali bih se trudio da ima pariram,dok gore navedeni to ne rade(a i ostali vidim da nisu nista bolji)
aman! kako bre neko može da parira Telekomu, državnom monopolu? Oni mogu da urade šta god hoće (npr. da ostalim adsl provajderima onemoguće korišćenje 256k paketa, a sebi da ga zadrže!) i da drugima postavljaju najgore moguće zvrčke... i niko im ne može ništa!

Zato ne bih prešao direktno na Telekom, pa makar da nude i besplatan Net! Neću da povećavam broj korisnika, onome ko je najviše kriv za ovakvo stanje Interneta u Srbiji!

UA, TELEKOM! :mad:

ja skidam samo sa privatnih trakera a kad skidam sa public to se nikad ne zna,cas ide dobro a cas ne moze preko 10 kb/s.

aman! kako bre neko može da parira Telekomu, državnom monopolu? Oni mogu da urade šta god hoće (npr. da ostalim adsl provajderima onemoguće korišćenje 256k paketa, a sebi da ga zadrže!) i da drugima postavljaju najgore moguće zvrčke... i niko im ne može ništa!

Zato ne bih prešao direktno na Telekom, pa makar da nude i besplatan Net! Neću da povećavam broj korisnika, onome ko je najviše kriv za ovakvo stanje Interneta u Srbiji!

+1

Pre vise od 5 godina sam rekao da cu od Telekoma pobeci prvom prilikom. Ne bih uzeo ADSL tamo kad bi ga nudili za 100 din mesecno. Jeste da je i ovo sto sada koristim u sutini njihovo ali imam neku satisfakciju sto ne dajem pare njima direktno. I kucni telefon cu da prebacim kod drugog provajdera samo da se pojavi, pa makar i duplo skuplji.

Ovi maloletni sto dizu revolucije ovde i ne mogu da se secaju 90tih i perioda dial-up od 2 KB/s, dvojnika, PCM-a, kradje na racunima bez listinga, secenja poprecnih veza...... pa ih nije tesko ubediti kako je Telekom ustvari jedan dobrica.

Ja sam za tebe sve sigurniji i sigurniji da radis u Sezamu:d:d

Back on topic:pa dobro,ako su vec monopolisti,onda cu ja lepo da njima dajem pare,ali da bar i taj bedan net koji imam da mi radi kako treba:type:

@soko:najbolje da se sad setimo 1800 i neke kad neta nije ni bilo i kad su postari donosili postu sa zakasnjenjem od par nedelja.*** covek,bilo pa proslo,vazno je sta je sad i sta ce biti dalje

Poslednja izmena:
U zgradi pored telekom adsl razvaljuje. Ping 66 dl 890 ul 90 na paketu 1 Mbps. Kod mene
Ovaj ping je mozda i najmanji koji sam video do sada. Najcesce je 300

Poslednja izmena:
Pre vise od 5 godina sam rekao da cu od Telekoma pobeci prvom prilikom. Ne bih uzeo ADSL tamo kad bi ga nudili za 100 din mesecno. Jeste da je i ovo sto sada koristim u sutini njihovo ali imam neku satisfakciju sto ne dajem pare njima direktno. I kucni telefon cu da prebacim kod drugog provajdera samo da se pojavi, pa makar i duplo skuplji.

+1 too

I dodatak ovima koji veličaju PTT, da mogu samo na KDSu i modemu sa dvojnikom jedno nedelju dana da uživaju pa onda nek' pričaju hvalospeve i dalje... :smash:

Nije ni meni jasno. Ono sto je za mene bio problem je sto se Sezam nije potrudio da shvati i otkloni to jer sam ih za to placao.

Mislim da ces ako nastavis sa ovakvim postovima (na raznim temama) mnogim clanovima foruma naci na ignore listi.

Bogami meni ce se naci i na Report buttonu!

Ovi maloletni sto dizu revolucije ovde i ne mogu da se secaju 90tih i perioda dial-up od 2 KB/s, dvojnika, PCM-a, kradje na racunima bez listinga, secenja poprecnih veza...... pa ih nije tesko ubediti kako je Telekom ustvari jedan dobrica.

Koji to maloletni?!?

Izvini, ali ja se dobro secam tog vremena. To sto sam i pored tih ruznih uspomena presao na Telekom bi valjda trebalo nesto da znaci?!?

Nazad
Vrh Dno