Šta je novo?

Samsung T220 vasi utisci

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vidim da se pojavio pomenuti tft ali vrlo malo ima nekih recenzija o njemu.Zainteresovan sam za kupovinu ovog modela samsung t220 pa bih zamolio svakoga ko je dolazio u dodir sa ovim monitorom da kaze neke svoje utiske o ovom monitoru.Da li je ovaj monitor bolji od modela 226bw,2232bw ili od 226cw?
Kosta oko 320 eura ali ne znam sa kojim panelom dolazi kod nas.Video sam ga juce u erc-u ali im je tek dosao pa ga nisu raspakovali.Na kutiji pise da je proizveden u rumuniji.
Znaci samo me interesuje da li je ok monitor i da li vredi te pare ili za tu lovu ima nesto bolje.
Pozdrav.

Kupih ovaj monitor,pa me zanima,od vas koji ga imate, da li je ovo probijanje sa strana normalno,posto ga vidim u tamnim scenama filmova i jaaaako nervira,a u radnji su mi rekli da svaki mora da ima "prosejavanja" sa strana zbog navodno wide formata:trust:
E,da,panel je Samsungov sudeci po onim slovima.
Sta vi mislite?

moj je isti takav. Zapravo manje je probijao dok je bio skroz nov, sad malo vise probija. :wall:

moj je isti takav. Zapravo manje je probijao dok je bio skroz nov, sad malo vise probija. :wall:

Izgleda da je i to prirodno za TN panelim , evo ovaj SM 931BW imam vec skoro 2 godine (18 meseci). I malo jece probijanje i ima ga samo na gornjoj ivici dok na T220 ima sa svake strane osim donje i vrlo , vrlo je slabo.
Slikacu kad stignem kuci.
Informacije o panelima monitora pise u konfiguraciji.

Poslednja izmena:
Nije na svim bas tako. LG 22" koji sam imao pre ovoga je imao minimalno, ali prakticno neprimetno prosvetljavanje, ali mu je gamma bila uzas, tj. prikaz boja je skroz pomeren i ne moze se namestiti zgob loseg gamuta panela. Sad imam sasvim ok gamut, sve se da srediti u sitna crevca al ***, probja osvetljenje... :S:

PS. Moj od dole sija ko lud, od gore mozda 1cm skupa, od sa strane bledunjavo ali ga ima, nije strasno...

C panel RULZ :d :banana: :p.

Sad imam sasvim ok gamut, sve se da srediti u sitna crevca al ***, probja osvetljenje...

Bas tako,s tim sto mene to osvetljenje od svega najvise nervira,valjda bi lakse podneo mrtve i zaglavljene pixele o kojima uglavnom svi pricaju kao najveci problem nego ovo probijanje...

I jos nesto,probijanje odozgo i odozdo mi uopste ne smeta koliko mi smeta ovo sa strana,valda zato sto kad se pusti film,gore i dole ionako nema slike,ali sa strana nervira jer ulazi u film.
Kod igara,recimo igrao sam malo Far Cry 2,opet vise nervira to sa strane,iako je na totalno crnom ekranu jace ono probijanje po vertikali.To je valjda zato sto su nase oci na glavi rasporedjene jedno pored drugog,a ne jedno iznad drugog :trust:.

Pa dobro sad bas, nije FC2 mnogo taman pa da primetis probijanje svetlosti, il tebi ekran probija bez obzira na pozadinu :d ?

Ja sam zainteresovan za kupovinu svog prvog tft monitora.

T200, T200 HD ili T220 su mi zapali za oko, videcu jos koliko para imam :- )

U svakom slucaju trebace mi i za akcione igrice i citajuci testove po netu sam naisao na ovo
One defect should be mentioned: the T200 displays images with a small delay (27 ms, or on average it’s a little more than one image behind a fast screen; however, only the most extreme gamers will notice this).

Moze li neko da demantuje ili potvrdi ovo ?

Na dugme? :d

Pa baci ga na standby tamo u Power Options-ima, tako se radi od kada je sveta i veka.

Meni lakse standby, jos ako treba, smanjim ga na minut-dva cekanja... bolje tako nego da mazem prstima tamo oko power "dugmeta" :d

Jeste, istina... mada, rekose ljudi da "zvizd" nestaje kada se brightness/contrast odsrafi na neku visoku vrednost, preko 80 ili tako nesto... onda ocoravis, ali se bar nista ne cuje :D

Ja pak nemam neki narociti problem sa tim, ionako kad umoran zalegnem u krevet, vec mi nije do slusanja i nista ne cujem :p, a jos pritom i gledam TV/film, pa nastelujem da se komp sam gasi za 30/45/60 minuta i cao... kada se kasnije i ugasi komp, tj. monitor, i krene pistanje, ja vec dzonjam sve u sesnaest, nema sanse da me probudi :d

da...Tako moze. Inace, lampicu sam ugasio, tj stavio sam je na off tako da me ne bolu oci od brightnesa i contrasta lol Fora je sto ne moze da se iskljuci kad je u stand-by, mora da trepce.

Hvala na odgovoru, nisam dobio nikakva uputstva za monitor. Na kraj pameti mi nije bilo da se tu gasi monitor.
A kako si ga upalio? :D:D:D
(moj nije bio "upaljen" kada sam ga prikacio na strujni kabl, morao sam prstom da mrljam po kruzicu :))

2 gx-x:
Cekaj, ako sam te dobro razumeo... lampica moze da se ugasi u meniju, naravno... ali, i ako se ugasi - ona ce da se upali i blinka u standby-u, kada monitor ode u taj rezim rada?
Mada ipak sad citam ponovo post, bice da te nisam razumeo... :p

Poslednja izmena:
Jos jedan zadovoljni korisnik

Samsungov panel, Hungary, probijanje 1mm gore 1.5 mm dole :) :type:

Poslednja izmena:
Uhhh bre sta sve ovde procitah dodje mi da kupim sebi nekog dobrog CRT bucka i da se ne sekiram vise. Ja stvarno ne znam dal je to tolika razlika od primerka do primerka ili su to sve subjektivna misljenja. Ja sam nesto razmisljao da porucim t220 jer mi tako dodje nekih 10-15% jeftinije ali mi sve to sad izgleda kao lutrija.

Ja sam ga prvenstveno uzeo zbog izgleda, slaze mi se sa namestajem u sobi, bio sam spreman na bilo koji panel. Kako sam ga juce oko 4 ukljucio video sam da je slika odlicna, F.E.A.R. 2 leti nema zamucenja sa 5ms iskljucen RTA, tek nocas sam proverio panel i obradovalo me da je samsungov. 17 CRT je brzo zaboravljena. Ako mozes da probas monitor uzmi T220 sa samsungovim panelom ja sam ga narucio iz Bg-a posto zivim Uzicu na nevidjeno i dobio pravi panel :)

Uzmi ga neces se pokajati :) :wave:

Ja sam ga prvenstveno uzeo zbog izgleda, slaze mi se sa namestajem u sobi, bio sam spreman na bilo koji panel. Kako sam ga juce oko 4 ukljucio video sam da je slika odlicna, F.E.A.R. 2 leti nema zamucenja sa 5ms iskljucen RTA, tek nocas sam proverio panel i obradovalo me da je samsungov. 17 CRT je brzo zaboravljena. Ako mozes da probas monitor uzmi T220 sa samsungovim panelom ja sam ga narucio iz Bg-a posto zivim Uzicu na nevidjeno i dobio pravi panel :)

Uzmi ga neces se pokajati :) :wave:

Zar T220 nema odziv od 2ms, oh well, whatever, nevermind ionako ne patim od toga, moje lenjavo oko posle 15 godina zurenja u monitor ne vidi ni razliku izmedju 30 i 60 fps a kamoli izmedju 2 i 5 ms:d.
Ovo za narucivanje je ok samo me malo uplasilo ono probijanje osvetljenja, par strana unazad ima slika, ono je previse cak i za mene, *** strasno se primecuje a video sam modele od 11-12k dinara koji su imali daleko manje probijanja.
Nego sad sam nesto video 2233BW koji je isto lep, isto ima DVI a jeftiniji je ~3k dinara, a i noviji je model pa sam pao u jos vecu dilemu.

Ima 2 ms typing mistake :) :type:

Imam monitor malo više od mjesec dana (to mi je prvi lcd monitor) i bio sam zadovoljan ne baš nešto i prezadovoljan. Do sada nisam baš nešto bio fokusiran na probijanje svijetla na monitoru, ali sad me to počelo smetati.Lijevi doljni kut monitora ima veču svjetlinu od ostatka ekrana to sam siguran 100%.
Najviše me nervira kad je na filmu neka noćna scena gdje bi večina ekrana trebala biti crna meni je lijevi kut svjetliji, desni malo manje svjetliji a na sredini je donekle crna.
Ima tu kakve pomoći da se ne vide te razlike tako jako.Svjetlinu držim na 55, a kontrast na 60. Nisam radio kalibraciju niti instalirao drivere za monitor ali to nema nikakve veze sa ovim problemom.

Da li je neko imao problem sa gasenjem monitora(T220)?Nosio sam ga u servis,ali su mi oni rekli da kvar nije konstatovan i da je preventivno zamenjena tastatura...Kod mene se gasi bar jednom u toku dana,radi normalno 2-3 sata i nako toga sam se iskljuci!Inace imam D-panel,ali ne znam da li to ima veze sa iskljucivanjem??? :O(

Nazad
Vrh Dno