Šta je novo?

Temperatura Sapphire 4850HD

Moschino

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2009
Poena
304
Koja je normalna temperatura navedene graficke karte?Kod mene temperatura nesilazi ispod 50.

Ako je fabričko hlađenje, teško da uopšte i možeš doći do 50... Prosek je oko 70-80C idle, ~100C load... Mada, verujem da ti imaš onu dual slot verziju, pa imaš takve temperature, što je skroz ok 🙂

Ako je fabričko hlađenje, teško da uopšte i možeš doći do 50... Prosek je oko 70-80C idle, ~100C load... Mada, verujem da ti imaš onu dual slot verziju, pa imaš takve temperature, što je skroz ok 🙂

Jeste,dual slot je grafa.imam jedno pitanje:kako mogu da smanjim nivo buke (graficke).Nesto sam pokusao u CCC i kad stavim da kuler na grafi radi 85% bude tisa nego na 50%.E sad da li ja to smem da diram i da li sa time nesto dobijam sem nivoa buke ?

Ne bi trebalo da je tisha sa kulerom podeshenim na 85%, osim ako na 50% ima interferenciju sa josh nekim ventilatorom iz kucishta... Mozesh da se igrash sa tim ventilatorom u CCC, samo imaj u vidu da ce ventilator u tom sluchaju uvek da se vrti tom brzinom koju si podesio (tj. nece smanjivati brzinu u 2D modu kada je chip hladan).

Ne bi trebalo da je tisha sa kulerom podeshenim na 85%, osim ako na 50% ima interferenciju sa josh nekim ventilatorom iz kucishta... Mozesh da se igrash sa tim ventilatorom u CCC, samo imaj u vidu da ce ventilator u tom sluchaju uvek da se vrti tom brzinom koju si podesio (tj. nece smanjivati brzinu u 2D modu kada je chip hladan).

Brate ja se u graficke kao i ceo komp slabo razumem!Sad pocinjem da citam na forumima razne stvari,da naucim nesto!ja tebe sad nista nisam razumeo ovo za brzinu u 2D modu kada je chip hladan jer nemam pojma sta je to?!
A i pogresio sam tisinu na 50% i 85%.Tise je na 50%,drzo sam sluske pa nista nisam cuo.

to je ogroman temp, mozhe da drzhi ispod 50 idle na 40-45% venta

Sa stock hlađenjem, jedno možda na 100% fan sa otvorenim prozorom, zimi.

Evo primer 4870 dual slot
vent
idle 35% temp varira 38-42c (zavisi od sobne temp)
igre 50% nisam merio ali kada izadjem u ccc-u je oko 50c nesto

Brate ja se u graficke kao i ceo komp slabo razumem!Sad pocinjem da citam na forumima razne stvari,da naucim nesto!ja tebe sad nista nisam razumeo ovo za brzinu u 2D modu kada je chip hladan jer nemam pojma sta je to?!
A i pogresio sam tisinu na 50% i 85%.Tise je na 50%,drzo sam sluske pa nista nisam cuo.

2D mod je kada si na desktopu
3D mod je kada si u 3D aplikacijama (igre, zahtevni programi za rendering)

Hoce da kaze da ce ti raditi brzinom od 50% i u 2Du i 3Du, a kartica je po defaltu drzi brzinu ventilatora na manje obrtaje u 2Du odnosno u 3Du gde se ubrza.

Samo ti furaj na 50% nece nista da ti fali.

:wave:

2D mod ventilator na 40%-Temperatura 42-44c
3D mod ventilator na 70%-Temperatura 60-70c zavisi od igre

evo kako meni radi stock kuler:

u sobi je konstantno oko 20-21C
idle je na 50% fan brzine oko 55C, full load sa 100% venta je 90-95C laganica

EDIT: plus imam jedan vent od 8cm od gore na njega sto duva (na 5V)
plus dva venta od dole od 8cm (isto na 5V)

Poslednja izmena:
E sad imam jos jedno pitanje.Uz moju grafu sam dobio i crossfire.Za cega to sluzi?

Sa stock hlađenjem, jedno možda na 100% fan sa otvorenim prozorom, zimi.
ja sam rekao tempove sa referentnim hladjenjem, u zatvorenom kutjishtu pri nekih 20-ak stepeni ovde u mojoj sobi. naravno bitno je da vent nije zapushen a to se deshava svakih mesec, mesec i po.
:wave:

Crossfire ti je isto sto i SLI za Nvidia 😛
Laicki,to ti omogucava da stavis 2 vga karte na mobo.

Nazad
Vrh Dno