ok, - uglovi su BLAGI UŽAS !!!
ovaj monitor može da služi za čitanje teksta i to je to! ako pomeriš glavu 5 cm gore dole boje se prelivaju. - pa sivi marker u dropdown meniju za selekciju se gotovo stopi sa belom bojom pozadine!! ako stavite sivu boju preko celog ekrana dobićete gradient od tamno sive do svetlo sive
Takvi su svi TN paneli. ***.
Ostala zapažanja:
- ono što je dobro da je probijanje pozadinskog osvetljenja je minimalno!
na mom primerku je blagi uzas. (iako nemam 24" model vec 22", bice da je fazon od primerka do primerka i da pravilo o probijanju nije globalno primenjivo)
- crna boja je ok!
- sa uključenim dynamic contrastom slika izgleda stvarno bolje, zasićenije. bez njega slika je kao isprana.
Ovo je monitor, a ne TV.

Koristi adobe gamma za kalibraciju (iskljuci "view single channel only"). Panel je pristojan za podesiti naspram nekih drugih koje sam imao. Naravno, podesavas ga posle 5-6 sati rada kad je ugrejan i gledas da ne mrdas glavu :d (hebiga, TN panel) Dakle podesis ga da ti bude kolko tolko podesen za polozaj glave koji najcesce koristis. Cim se mrdnes to vise nece biti to, ali bitno ti je da dobijes dobar odnos kolorita i dinamike. Mozes koristiti i sajt LCD monitor images (google), to je najbolje za kalibraciju (softwersku) ali ne mozes snimiti profil :/
- kontrast podešen na 100% ubija sive nijanse! 95% je ok!
- primetan je (jedva!) banding na sivoj, i donekle na zelenoj.
- da ima bolje uglove bio bi stvarno OK, čak i odličan

!
Kod mene sve preko 75 za contrast (fine-tune 72) pocinje da "jede" visoke svetle nijanse, pricam o recimo 253 i 251 (RGB 253-253-253), preko 71% kontrasta prestaje da se vidi razlika, zapravo postaju 255 sve do nekih 247/246...
bandinga ces uvek imati malo na TN panelu, ali recimo posle kalibracije ja ga tek-tek imam na sivoj, na ostalim bojama ga nema (neprimetno je)
-- kako mogu slobodno da se pode[avaju vrednosti za RGB ??? u meniju može samo da se bira između WARM, NORMAL i COLD boja dok su polja za RGB slidere zatamnjena ?!?
Instaliraj njegov MagicBright software, imas da stavis "Custom" i da podesavas RGB. Ima i sve ostalo sto ima u menijima i jos vise. Prednosti DVI-a

Ne moras da bodes prstima sa strane/dole... Ja bih ti ipak preporucio da podesavas samo gamma rampove iz drajvera graficke karte. Otvoris onaj LCD calibration images sajt, namestis se i na tenane podesis, snimis profil u drajverima i to je to. Kad gledas film, ako vise tako volis, prebacis na movie mode i cao-zdravo. Mene nervira taj dinamicki kontrast, face iz blago roza predju u zuckaste i tako to, a to ne volim :/
edit: tacan naziv sajta je
http://www.lagom.nl/lcd-test/