Šta je novo?

AMD Phenom 45nm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ima tu da koci ploca?Znaci sad mi stvarno nisi jasan-oprosti!Imam istu plocu koja je testirana na 490 FSB stabilno!!!Kod mene radi na 478 FSB za svaki dan!Sta tu sada koci nije mi jasno?!(448 FSB - 3.8 Ghz - i da nece preko to je totalno neizvodljivo..Tebe moze samo da koci CPU ako si ubo takav primerak da nece preko 3.8 Ghz,nema ploca veze sa tim) Meni je samo krivo sto nece preko 500 FSB iako sam ja taj limit pomerio za cpu-z i na 503 FSB!Druga stvar slozicu se i sa *******im jer verujem tj bio sam upucen koliko toliko da znam da govori istinu vezano za Q9550 i OC kao i za onoliko koliko sam ja uspeo da OC-ujem masina sa ovim CPU-om!Druga stvar..Nisam jos nigde sreo da ne moze ni jedan Q6600 da radi stabilno na 3.6 Ghz a do sad sam ih video,probao,OC-ovao ne zna im se broj-stvarno nisam brojao jer se vise i ne secam ali mi je taj CPU uneo tolike impresije da ce biti zapamcen jos dugo!Urbana legenda?:S: Malo si ga sad Dule preterao..;)
Klasika, tebi nikad nije jasno nishta. Oprashtam ti!
Pre svega, nek ti Rossi donese njegov G0 Q6600 pa ga nateraj stabilno na 3,6 GHz ako moze. Koliko se secam staxm je imao isto Q6600 ili pak Q6700 i nije mu radio na 3,6 GHz. tj jeste ali na nekom sumanutom naponu i temperaturama (Koliko beshe staxm ima OC rekorda ovde na forumu?). Big Joe isto tako...
Tvoj drug *******i najboilje zna koliko sam ja G0 q6600 CPU-ova promenio pa ga pitaj da li sam preterao. Ono shto ja tvrdim je da ce svaki Q6600 G0 raditi na 3.5 GHz ;) Sa loshijim OC potencijalom se nisam sreo a probao sam brat bratu jedno 50 komada.
Imash jednostavno bolji primerak ploche (a u tome se moje iskustvo i tvoje razlikuje. Ja sam probao 4 Asus Rampage formula ploche, ti tek jednu, najverovatnije. Ova je bila najbolja...)...meni je stabilna 100% na 475 MHz a i tad trazi valjan napon na NB-u. Mogu ja da nateram ovaj CPU na 4 GHz kad bi hladio vodom NB ali to je vec egzibicija...Ovde se pricha o relanim stvarima i OC-u uopshteno...
Shto se tiche tvog Q9550, mislim da bi ti bilo bolje da cutish...naterao si ga na 4 GHz ali po cenu chega? :smoke:
Na nekoj drugoj plochi moze vishe tj na drugom chipsetu, ali je meni memorijski protok vazniji od + - 200 Mhz. Recimo BigJoe je naterao stabilno quad na 500 MHz! Ali sa normalnim naponima i temepraturama...
@Yoti
Q9550, overklokovao sami ih preko 20kom i svaki je radio na 4000mhz sa ThermalRight ultra120, pri naponu od 1.30v do maksimalno 1.40v sa plocama u cenovnom rangu od 100e. Dali vecina drzi procesor na kloku ispod 3.8ghz to ne mogu da znam ali da radi skoro u 100% slucajva na 4000mhz to mogu da tvrdim a objasno sam i na osnovu cega. Cak i ova "furuna" nehalem radi na 4000mhz za 24/7 sa iskljucenim HT samo meni se ne svidja temperatura od 75-77c pa ga drzim na 3900mhz ispd 70c. Vecina korisnika ne klokuje procesore, ne klokuju nista a kamoli procesor, ne znaju ni kako da udju u bios tako da je zanimljiv test pre sveka na istom kloku Intel Q9550 vs AMD PII.
@animaN
Pazite sa tim zatezanjima da nesto ne pogresite, nemoj posle da hardver bude kriv kada objavite tabele sa rezultatima a detektiv *******i:p otkrije greske u tim tabelama he he:)
Hocu da prisustvuejm testiranju, dali je to izvodljivo? starasno sam radoznao:)

Nishta chika *******i :D docicesh kod mene pa nateraj moj q99550 na plochi koja koshta duplo vishe :smoke:. Naravno snimacu te kamerom, jer ce biti sve u maniru smeshnih klipova na youtube-u.
Mislim da cu klip da nazovem "*******i se procentualno *****ao pa *******o temperaturno najebao"
Shto se tiche PII, moze ali posle 8og. U pravu si za isti klok, tako treba testirati, ali da li stvarno mislish da si otkrio rupu na saksiji? Kad kazem detaljno onda to znachi bash detaljno!
Shto se tiche samog testiranja. Shto pre sebi priznash da si marioneta pre cesh prestati da verujesh u "nameshtanje rezultata". No, niti cesh ti priznati da jesi, niti ja imam snage da ti objashnjavam da selektivno razmishljash...Ako ti 10ak pametnih ljudi sa foruma kaze da greshish onda bi bar trebao da se zapitash, ponavaljam "bar"...

@ "*******i PCB crew"
Momci nemam nishta protiv da iznosite svoje mishljenje i treba da ga iznostite! Ono sa chim imam problem je vash ton obracanja. Recimo PCB mi se obraca sa Dule. Moze, ali tek kad se upoznamo. I josh + mi kaze da sam preterao...
Koliko se secam PCB je dobio jedan warn od mene kada je zaista preterao, a nisam mu dao bodove koje je zasluzio. Inache je to jedini korisnik koji je dobio warn od mene.
Da se ne lazemo, potpisujem da ni jedan od vas ne bi smeo da mi se tim tonom obrati uzivo i kada smo za test mashinom bilo kojom...Jednostavno bi vas pojele chinjenice, a tu galama i provociranje ne pomaze! Chak i ovde vam loshe ide...Tako da vas savetujem da prestanete sa flame-ovanjem koji neveshto krijte u svojim postovima u kojima se navodno drzite teme. U suprotnom mogu da pochnem da se pridrzavam pravilnika "by the book". Mislite o tome.

Ja licno volim da iz parceta hardvera izvucem maksimum za 24/7, ali velikoj vecini korisnika to nije bitno, tako da to na koliko moze 3.7ghz ili 3.6ghz generalno gledano manje vise nije ni bitno.

Ako se ispostavi da je ova tabela tacana http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3535902&postcount=23 PII ce biti izuzetno dobar kupovina, narocito za one koji vec imaju plocu sa kojiom moze da radi a pritom vole da igraju igrice ka recimo ja:), naleto sam na jos nekoliko testova u 64bitnom okruzenju gde PII daje izuzetno dobre rezultate u odnosu na i7 procesor i to tamo gde najvise treba a toje render i multitasking aplikacije, prosto neveriovatno kolika je razlika kada procesor radi pod win 64bit u odnsu na win32bit. Kod intela nije tolika razlika u istim testovima pod razlicitim operativnim sistemima.
@animanN
"nameshtanje rezultata" ja ovo nisma pomenu i ne znam na osnovu cega si zakljucio da sam tako nesto pomisli, da sam kojim slucajem to pomislio to bih i rekao.
Shto se tiche samog testiranja. Shto pre sebi priznash da si marioneta pre cesh prestati da verujesh u "nameshtanje rezultata". No, niti cesh ti priznati da jesi, niti ja imam snage da ti objashnjavam da selektivno razmishljash...Ako ti 10ak pametnih ljudi sa foruma kaze da greshish onda bi bar trebao da se zapitash, ponavaljam "bar"...
Ne zna sta si ovim hteo da kazes, ali druze moj ovakav komentar od tebe nisam ocekivao. Neces vise imati razloga da razmisljsa o mojim postovim i procenjujes dali spamujem.

Pozdravlja te tvoj drug marioneta:wave:

Poslednja izmena:
Ja licno volim da iz parceta hardvera izvucem maksimum za 24/7, ali velikoj vecini korisnika to nije bitno, tako da to na koliko moze 3.7ghz ili 3.6ghz generalno gledano manje vise nije ni bitno.

Ako se ispostavi da je ova tabela tacana http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3535902&postcount=23 PII ce biti izuzetno dobar kupovina, narocito za one koji vec imaju plocu sa kojiom moze da radi a pritom vole da igraju igrice ka recimo ja:), naleto sam na jos nekoliko testova u 64bitnom okruzenju gde PII daje izuzetno dobre rezultate u odnosu na i7 procesor i to tamo gde najvise treba a toje render i multitasking aplikacije, prosto neveriovatno kolika je razlika kada procesor radi pod win 64bit u odnsu na win32bit. Kod intela nije tolika razlika u istim testovima pod razlicitim operativnim sistemima.
@animanN
"nameshtanje rezultata" ja ovo nisma pomenu i ne znam na osnovu cega si zakljucio da sam tako nesto pomisli, da sam kojim slucajem to pomislio to bih i rekao.

Ne zna sta si ovim hteo da kazes, ali druze moj ovakav komentar od tebe nisam ocekivao. Neces vise imati razloga da razmisljsa o mojim postovim i procenjujes dali spamujem.

Pozdravlja te tvoj drug marioneta:wave:

Vidish kako mozesh da imash uljudan ton kad hocesh!
Zakljuchio sam na osnovu tvog konstantong ponavljanja da treba da obratim paznju na test tabele...Idi u Digital! pa iskopaj sve brojeve u kojima sam pisao (ima ih bash puno...). Pa mi nadji jedan test da nije tachan...Dao sam ti obrazlozenje svega shto si trazio, a ti si i posle svega toga znao da postavish pitanje na koje si vec dobio odgovor. Ne uzimam ti nishta za zlo, ponajvishe zbog toga shto imam daleko vishe iskustva u testiranju i o mogucim porblemimam prilikom testa...Samo sam ti pomogao da "ispljunesh" neshto shto te danima muchi, a na vrhu jezika ti je izgleda ;). Ili mozda pak greshim? Chak te je i Fedja direktno pitao da li Dule leze :). To samo nedvosmisleno govori da se nisam istripovao u tvojim namerama, svesnim ili ne svesnim...
Svako je tvorac svog karaktera, ja se sa svojm necu igrati. Stani na loptu, postuj tonom kao shto ti je bio ovaj poslednji i nema problema. Ti ne spamujesh, ti flame-ujesh

P.S. Ni jedan moj pravi drug nije marioneta, takve sam ostavio, a ja se nadam da sad greshim ;)
:wave:

@animaN@ Dule dudule..Bre nemoj da si takva ziska...Ajde da ti malo pojasnim neke stvari jer si ocigledno ubedjen u nesto pogresno...Prvo nisam probao jednu Rampage Formulu vec 3 komada a drugo pouzdano znam kako si dobio tu tvoju koju sad imas i taj isti Rampage je trebao da dodje kod mene ali si me ti pretekao..E sad manje vise...Taj tvoj primerak upravo koji imas je testiran takodje na 490 FSB,licno sam prisustvovao tom poduhvatu...Ako ovo nije istina ispravi me ako gresim!Dalje..Moj Q9550,posto se njega hvatas je bio los primerak koji je potrazivao mnogo voltaze mada se manje grejao ali svakako nije mogao da radi na 4.0 Ghz vec nesto priblizno sa nekih 1.448v za vcore...To manje vise..Ne pricam o jednom jedinom primerku,imao sam posle toga prilika da se poigram sa vise njih tako da se na te cinjenice osvrcem i gradim pricu na osnovu toga..Sto se tice Q6600 ,sta reci,ne kazem da nisi upravu ili da lazes,ali u svakom zrnu ima kukolja..Opet napominjem,Quad Q9650 mi radi na 4.3 Ghz - FSB 478,temperature normalne i stim plocu cak nisam ni birao...I ja ovde govorim o realnim stvarima kako i OC-u za 24/7 !

Evo cisto za ulazak u win i verifikaciju za CPU-Z..

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=455974

P.S.Postujem te kao poznavaoca HW-a i iskusnijeg kolegu ali nemoj bas toliko druge da pocenjujes jer nemoj bas biti toliko siguran da su svi bas toliki amateri kako ti zamisljas!

Update: Procitah post gore pa da se nadovezem..Koliko se secam Dule mi smo se i licno i upoznali..E sad il se ti pravis lud ili si zaboravio ja ne znam..
Jos nesto..Ovde nisam da trolujem,da flejmujem i sl...Sam si rekao da svako ima pravo da iznese svoje misljenje..Znaci sad zapamti i nemoj vise pogresnu sliku da stvaras..

Tebi ako je drago da izigravas sherifa i dodeljujes warn-ove slobodno brate,nemam nista protiv..Nervira me samo jedna jedina stvar a to je cenzurisanje kad se iznese cinjenica da nesto ne radi ili nece raditi onako kako se o njemu prica-lo!Generalno ste do sad udavili sa bajkama o PhenomII cpu i misterioznih 4.0 Ghz za svaki dan i sta se ispostavilo?!Eno lepo testova na grckom sajtu i lepo se vidi na kom je stupnju taj CPU..Clock za Clock ne moze da parira ni yorkfield-u!E sad ja imam jedno pitanje.Zasto kad se neko izjasni protiv neke ne potvrdjene cinjenice predstavi kao flejmer ili ti troler?!Budimo realni..

Eh da...Zaboravih...Sretna ti Nova Godina ;)

Poslednja izmena:
Jao daj molim te.

***a ,za one koji furaju superPi,sandra-u i vantage yorkfield je sila :d :p
Back to reality,Phenom2 zaista deluje kao pravi comeback AMD-a u mainstream/mainstream-high segment.Jos da predstave AM3 verziju za mesec-dva i "lansiraju" nove RD8xx chipset-e i biznis klasu Phenom2-ke ,bice proprilicno konkurentni.Zatim im preostaje da pozure ,ako mogu, Istanbul i novi serverski chipset i bice to mnogo bolji dani za njih!

Cenim da je cela prica sa Arapima odradjena bas iz razloga ubrzavanja pravljena proizvoda. Daleko je lakse biti fables kompanija i samo dizajnirati cipove koje ce dostavljati fabrikama, nego da jos razmisljaju o pravljenju novih fabrika i odrzavanju istih. Mozda su izgubili bitku ali ne i rat :D

Pitanje za upucenu gospodu, kada se ocekuje verzija bez L3 cash-a posto necu imati para za punokrvni phenom II :(

Ja cekam da vidim koliko ce zbog toga Propus biti slabiji, tj koliko ce biti dobar u odnosu na cenu.

PCBeast je napisao(la):
Prvo nisam probao jednu Rampage Formulu vec 3 komada a drugo pouzdano znam kako si dobio tu tvoju koju sad imas i taj isti Rampage je trebao da dodje kod mene ali si me ti pretekao..
Ovaj Rampage sam ja dobio direktno iz ASUS-a preko Digital!-a pa dao warmasteru pa je opet vratio sebi kuci...Taj koji ti je to rekao je lazov :) (ako dobro pretpostavljam ko je, a porilichno sam siguran da je to ta osoba)
Tako da greshish ;)

PCBeast je napisao(la):
Moj Q9550,posto se njega hvatas je bio los primerak koji je potrazivao mnogo voltaze mada se manje grejao ali svakako nije mogao da radi na 4.0 Ghz vec nesto priblizno sa nekih 1.448v za vcore...To manje vise..Ne pricam o jednom jedinom primerku,imao sam posle toga prilika da se poigram sa vise njih tako da se na te cinjenice osvrcem i gradim pricu na osnovu toga..
Napon koji si naveo i frekvencija od 4 GHz ima toliku disipaciju da je to vazdushnim hladjenjem nemoguce ohladiti ;) IFX14 to ne moze da ohladi... tj moze zimi...Leti, ni dva fana na 3k RPM nisu dovoljna. Voda moze, ali ovde se prichalo o nekom normalnom hladjenju koje moze svako da priushti...

PCBeast je napisao(la):
Sto se tice Q6600 ,sta reci,ne kazem da nisi upravu ili da lazes,ali u svakom zrnu ima kukolja..Opet napominjem,Quad Q9650 mi radi na 4.3 Ghz - FSB 478,temperature normalne i stim plocu cak nisam ni birao...I ja ovde govorim o realnim stvarima kako i OC-u za 24/7 !
Ima dosta kukolja i josh vishe korisnika koji kache u potpis 3,6 GHz i ko zna kog razloga...a glavu na panj bi stavio da 50% njih nema stabilan CPU.
Q9650 je druga kategorija totalno...taj CPU je sa biranog dela vafera a + ima velik mnozioc za quad CPU...Inache 4,3 GHz i koji napon? To ni jedan vazdushni hladnjak ne moze da izfura test koji bi mu ja zadao sa kompresijom u x264 kodek...

PCBeast je napisao(la):
Update: Procitah post gore pa da se nadovezem..Koliko se secam Dule mi smo se i licno i upoznali..E sad il se ti pravis lud ili si zaboravio ja ne znam..
Jos nesto..Ovde nisam da trolujem,da flejmujem i sl...Sam si rekao da svako ima pravo da iznese svoje misljenje..Znaci sad zapamti i nemoj vise pogresnu sliku da stvaras..

Ja i ti nikad, ko zna koga si ti upoznao i gde...

PCBeast je napisao(la):
Tebi ako je drago da izigravas sherifa i dodeljujes warn-ove slobodnobrate,nemam nista protiv..Nervira me samo jedna jedina stvar a to je cenzurisanje kad se iznese cinjenica da nesto ne radi ili nece raditi onako kako se o njemu prica-lo!Generalno ste do sad udavili sa bajkama o PhenomII cpu i misterioznih 4.0 Ghz za svaki dan i sta se ispostavilo?!Eno lepo testova na grckom sajtu i lepo se vidi na kom je stupnju taj CPU..Clock za Clock ne moze da parira ni yorkfield-u!E sad ja imam jedno pitanje.

Au...pa mi se ubismo sa linkovanjem i nashim dokazima...iako su neki od nas pod NDA...
Shto se tiche grchkog sajta :) Mogu samo da se nasmejem setovanjima NB-a i RAM podeshavanjima. Sachekaj nash srpski test...Inache Hipro5 mi je u Holandiji rekao da Grchka dobija velike pare od Intel-a!

PCBeast je napisao(la):
Zasto kad se neko izjasni protiv neke ne potvrdjene cinjenice predstavi kao flejmer ili ti troler?!Budimo realni..
Bicemo realni!
Pre svega kaze se trol, a ne troler...flejmer si ubo ;).
Jel to retorichko pitanje? Ako nije odgovor na tvoje pitanje je krajnje jednostavan. Kako ti kao neko ko nije testirao PII onda mozesh da tvrdish da ne radi stabilno na 4GHz? I to sa tako jakim stavom da se okaraterishe kao flame? U tome je osnovni problem tvojih postova...

PCBeast je napisao(la):
P.S.Postujem te kao poznavaoca HW-a i iskusnijeg kolegu ali nemoj bas toliko druge da pocenjujes jer nemoj bas biti toliko siguran da su svi bas toliki amateri kako ti zamisljas!
NE potecenjujem nikog...jer da je tako ne bih ti ovako opshirno odgovorio ;)

PCBeast je napisao(la):
Eh da...Zaboravih...Sretna ti Nova Godina
Otvorio sam odavno temu za takav sadrzaj pa ubuduce tu chestitaj sve shto zelish a ja cu kao i svi useri tu da opozdravim ako budem zeleo i sl...

Želje čestitke i pozdravi tema

Poslednja izmena od urednika:
***a ,za one koji furaju superPi,sandra-u i vantage yorkfield je sila :d :p
Back to reality,Phenom2 zaista deluje kao pravi comeback AMD-a u mainstream/mainstream-high segment.Jos da predstave AM3 verziju za mesec-dva i "lansiraju" nove RD8xx chipset-e i biznis klasu Phenom2-ke ,bice proprilicno konkurentni.Zatim im preostaje da pozure ,ako mogu, Istanbul i novi serverski chipset i bice to mnogo bolji dani za njih!

Phenom II ce biti odlican za igre. Baca odlican FPS u krizi na niskim rezolucijama, preko 50% jaci od 9950 koji radi na 3,2GHz (136 naspram 208).

Da ne bude da samo pisem suvoparne faq-ove za OC AMD-a, evo nekih konkretnih rezultata, dokopao sam se jednog primerka.

AMD Phenom II 940 @ 3,84GHz
DFI LanParty DK 790GX
2x1Gb CellShock DDR2-1000 CL4

Slika 1.
Totalno stabilno. Sa TRUE-om i dve dvanaestice (1200RPM ne vise od 20db) u push-pull kombinaciji je rock stable (Multi Prime95 je sljakao 2 sata i nije pukao). na ovoj frekvenciji nije prelazio 45c.
Slika 2.
2x1Gb CellShock na 1000 koji je klokovan na 1200 (Micron D9 GMH).
Slika 3.
Govori sve sama za sebe. PII ne moze da parira E8600, ali bi Yorkfielda pokidao zbog velike frekvencije pokidao (Kada bi sljakao na 6,3GHz).
Slika 4.
Po performansama je izmedju Yorkfielda i Nehalema
Slika 5.
U 7Zip-u je malo bolji od Yorkfielda klok za klok.

Prilozi

• cpuz.png
    cpuz.png
    21.1 KB · Pregleda: 104
  • CPU-z_DDR2_1200.PNG
    CPU-z_DDR2_1200.PNG
    24.2 KB · Pregleda: 65
  • spi1m.png
    spi1m.png
    24.2 KB · Pregleda: 73
  • winrar.png
    winrar.png
    8 KB · Pregleda: 74
  • 7zip_default.png
    7zip_default.png
    16.4 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Ako je to na 3.84GHz, WinRAR je jaako bolji od Yorka, ali 7Zip nije.. meni na 3.2GHz daje skoro isto. Mada ce DDR3 to sigurno promeniti.

Ovaj Rampage sam ja dobio direktno iz ASUS-a preko Digital!-a pa dao warmasteru pa je opet vratio sebi kuci...Taj koji ti je to rekao je lazov :) (ako dobro pretpostavljam ko je, a porilichno sam siguran da je to ta osoba)
Tako da greshish ;)

Napon koji si naveo i frekvencija od 4 GHz ima toliku disipaciju da je to vazdushnim hladjenjem nemoguce ohladiti ;) IFX14 to ne moze da ohladi... tj moze zimi...Leti, ni dva fana na 3k RPM nisu dovoljna. Voda moze, ali ovde se prichalo o nekom normalnom hladjenju koje moze svako da priushti...

Ima dosta kukolja i josh vishe korisnika koji kache u potpis 3,6 GHz i ko zna kog razloga...a glavu na panj bi stavio da 50% njih nema stabilan CPU.
Q9650 je druga kategorija totalno...taj CPU je sa biranog dela vafera a + ima velik mnozioc za quad CPU...Inache 4,3 GHz i koji napon? To ni jedan vazdushni hladnjak ne moze da izfura test koji bi mu ja zadao sa kompresijom u x264 kodek...

Ja i ti nikad, ko zna koga si ti upoznao i gde...

Au...pa mi se ubismo sa linkovanjem i nashim dokazima...iako su neki od nas pod NDA...
Shto se tiche grchkog sajta :) Mogu samo da se nasmejem setovanjima NB-a i RAM podeshavanjima. Sachekaj nash srpski test...Inache Hipro5 mi je u Holandiji rekao da Grchka dobija velike pare od Intel-a!

Bicemo realni!
Pre svega kaze se trol, a ne troler...flejmer si ubo ;).
Jel to retorichko pitanje? Ako nije odgovor na tvoje pitanje je krajnje jednostavan. Kako ti kao neko ko nije testirao PII onda mozesh da tvrdish da ne radi stabilno na 4GHz? I to sa tako jakim stavom da se okaraterishe kao flame? U tome je osnovni problem tvojih postova...

NE potecenjujem nikog...jer da je tako ne bih ti ovako opshirno odgovorio ;)

Otvorio sam odavno temu za takav sadrzaj pa ubuduce tu chestitaj sve shto zelish a ja cu kao i svi useri tu da opozdravim ako budem zeleo i sl...

Želje čestitke i pozdravi tema

Al se covek raspisa...Inace prvo da ti se "zahvalim" na ispravci na gramatickim greskama ali inace troler je izvedba od korenske reci trol sto mu dodje na isto kad pogledas zar ne?Ipak si ti morao da dodas nesto svoje da budes u fazonu -"ja cu da ti objasnim" ..Da zaboravio sam ti si funny guy...I see,ok..

Za HW- Delimicno si upravu,jednim manjim delom cu se sloziti ali za ostalo ti ocigledno imas neke svoje izvrnute stavove tj lupas kontru kako god stignes..Nema vise poente pricati sa tobom i ja ovde definitivno stavljam tacku,povlacim se iz bilo kakve diskusije jer ne mogu da ulazim u tesku filozofiju koja nema nikakav cilj!

Druga stvar,upoznao si me Dule Boga mi,pravis se lud..To ti ne treba u zivotu u opste..Ako ti je jedna osoba kriva ko zna zasto - nisu svi ostali!!!A gde smo se upoznali sad cu da ti kazem..Prvi put na sesiji kod Marka Spacemaster-a,drugi put si isto navracao a treci cini mi se da smo se jos negde sreli ali sad ne znam tacno gde ali to i nije bitno posto ti kazes da me nisi upoznao i samim tim si me okarakterisao kao lazova sto uopste nije lepo!

Rekoh ja da ti izgleda volis da izigravas sherif-a,vidim ni manje ni vise si mi lupio dva warn-a od jednom-svetis mi se za nesto?Skrivio sam?Ah da,zaboravih ja sam flejmer!:S: Sto se mene tice mozes da me predlozis i za ban,meni to nista ne znaci,ja ovde nisam zaludjenik koji gradi karijeru,komplexa nemam i to mi nije potrebno u zivotu ali vidim da se neki polomise da svoj pravi zivot ubace u ovaj virtuelni forumski pa im se vidokrug realnog rezonovanja totalno suzio i doveo do toga da zanemare prave vrednosti i budu totalno izgubljeni..
Toliko od mene!

PCBeast je napisao(la):
Al se covek raspisa...Inace prvo da ti se "zahvalim" na ispravci na gramatickim greskama ali inace troler je izvedba od korenske reci trol sto mu dodje na isto kad pogledas zar ne?Ipak si ti morao da dodas nesto svoje da budes u fazonu -"ja cu da ti objasnim" ..Da zaboravio sam ti si funny guy...I see,ok..
Nisi u pravu...
PCBeast je napisao(la):
Zasto kad se neko izjasni protiv neke ne potvrdjene cinjenice predstavi kao flejmer ili ti troler?!Budimo realni..
Zasto kad se neko izjasni protiv neke nepotvrdjene cinjenice predstavi kao flejmer ili ti trol?!Budimo realni..
Evo napisao sam ti kako treba to da se napishe ;)
A troler je OVO
Inache, "nepotvrdjena chinjenica" ne postoji :) Ili imash chinjnicu ili imash nesho shto nije potvrdjeno tj nije chinjenichno stanje.
Pa ti sad vidi u kom sam ja fazonu...
Moj savet ti ja de ne budesh ko neki (prepoznace se oni sami) i da se ljutish shto ti ispravljam gramatichke i logichke greshke u tekstu. Zashto to radim. Da skapirash da takav post ne moze ozbiljno da se shvati ponekad...

PCBeast je napisao(la):
Za HW- Delimicno si upravu,jednim manjim delom cu se sloziti ali za ostalo ti ocigledno imas neke svoje izvrnute stavove tj lupas kontru kako god stignes..Nema vise poente pricati sa tobom i ja ovde definitivno stavljam tacku,povlacim se iz bilo kakve diskusije jer ne mogu da ulazim u tesku filozofiju koja nema nikakav cilj!
Delimichno se slazesh a ja istovremeno filozofiram? Kako je to moguce uopshte?
Konkretan problem u ovom tvom postu je tvoje poimanje mene i ulazak u moj psiholoshki profil...Jednostavno nemash dovoljno informacija da bi to mogao da radish...
Druga stvar, reci konkrento sa chim se slazesh ili ne. Ne ujedam...

PCBeast je napisao(la):
Druga stvar,upoznao si me Dule Boga mi,pravis se lud..To ti ne treba u zivotu u opste..Ako ti je jedna osoba kriva ko zna zasto - nisu svi ostali!!!A gde smo se upoznali sad cu da ti kazem..Prvi put na sesiji kod Marka Spacemaster-a,drugi put si isto navracao a treci cini mi se da smo se jos negde sreli ali sad ne znam tacno gde ali to i nije bitno posto ti kazes da me nisi upoznao i samim tim si me okarakterisao kao lazova sto uopste nije lepo!

Ne secam se stvarno, zaista...Na kojoj sesiji shta se radilo i sa kojim hladjenjem? Ako je tako zaista izvini! No to i dalje ne menja chinjnicu da ja i ti nismo prichali i upoznali se, mozda smo se videli kako kazesh...
Ne budi iksljuchiv i ne obrci mi rechi! Nisam rekao da lazesh niti to mislim ;) Jednostavno se ne secam ljudi sa kojim nisam prozborio vishe od par rechenica...Aj mi sad josh i reci da smo prichali o nechemu pa da idem da se ubijem...
Kada neshto bitno radim posvetim se tome, pa ponekad slabo primecujem (to ne znachi da si ti mali i nevazan i sl..). Ja se iskreno tih susreta ne secam, ne pravim se lud.

PCBeast je napisao(la):
Rekoh ja da ti izgleda volis da izigravas sherif-a,vidim ni manje ni vise si mi lupio dva warn-a od jednom-svetis mi se za nesto?Skrivio sam?Ah da,zaboravih ja sam flejmer!

Ja kao "sherif" sam samo tebi jednom dao warn i to bez poena i sad jedan sa kaznenim (pazi: vishe od 20k chlanova i samo tebi sam dao. Znachi samo ti...). Dva warn-a nisi zasluzio, samo jedan. Neki je problem sa Bench serverom pa mozesh primetiti i masu duplih postova od strane usera (jednom kliknesh postuje dva puta isto). Bice regulisano sutra.
Ne poznajem te, nemam za shta da ti se svetim. Warn si dobio za flame, nemoj da flame-ujesh i niakd necesh dobiti warn i nece ti biti nishta obrisano. Nemoj nikad da zaboravish da sam ja moderator od skoro i pre sam bio user kao i ti, meni postovi nisu bili brisani, a mozesh naci gomilu tema u kojima se ne slazem sa nechim ili slazem sa nekim ili nechim. Retko kad mi je brisano neshto, a kada jeste brisano je zato shto sam se zezao i spamovao (znam bar pola stalnih, tj redovnih chalnova foruma, pa dodje do toga).

PCBeast je napisao(la):
Sto se mene tice mozes da me predlozis i za ban,meni to nista ne znaci,ja ovde nisam zaludjenik koji gradi karijeru,komplexa nemam i to mi nije potrebno u zivotu ali vidim da se neki polomise da svoj pravi zivot ubace u ovaj virtuelni forumski pa im se vidokrug realnog rezonovanja totalno suzio i doveo do toga da zanemare prave vrednosti i budu totalno izgubljeni..
Ovde zapravo svako sebe samog predlaze za ban, niko drugi te ne predlaze...Aj ovako cemo. Ti postuj a ja cu da ti izmenim ton posta, a necu ti dirati stav i sve tako dok ne skapirash razliku. Ako stavrno nemash komplekse nece ti smetati, a vremenom cesh uvideti da zapravo ja nemam nishta protiv tebe lichno. Inache, mene sve ovo mnogo vishe smara nego tebe, veruj mi na rech...Ipak, u trendovima i novim tehnologijama se bar mora znati red i svi postovi moraju da budu konstruktivni! To znachi da ne morash neshto da volish ili da mrzish, vec jednostavno da kazesh kako jeste!
btw Tvoj forumski zivot je deo tebe, ka i sve ostalo shto ti radish u zivotu (isto vazi i za mene i ostale). Sve te to chini PCBeast-om, animaN-om ili pak nekim trecim. Ako nemash komplekse predji na sledeci nivo koji se zove "konstruktivan post". Ako nisi 100% siguran shta to znachi npr bi mogao da izvrtish sve tebi bitne testove tog tvog Yorki-a na nekih 3.8-4,3 GHz i da obrazlozish kako si testirao i sa kojim podeshavanjima pa da imamo i tvoju referencu. To je konstruktivno!
Da se razumemo, NE solim ti pamet, skrecem ti paznju. Samo na tebi je da li cesh ili ne da prihvatish kritiku. Meni je najlakshe da te opomenem sa kartonom, ali kao shto vidish i dalje kucam iako je 7:30h izjutra...

Poslednja izmena:
Trinitrotolunishete topik, i zatrpavate ga sa flejmovima i garbagetom. ;)

Oko 2400 KB/s ima na defaultu.

Oko 2400 KB/s ima na defaultu.

A ovi likovi na hwbox.gr uspeli toliko da "izguraju" na 3.7Ghz :d. Da nije prime95 radio u pozadini mozda? :p
Takodje oni rezultati i poredjenje sa Agenom na istom taktu u cb10 su mi nesto sumnjivi.Ali ko zna kako su oni to testirali...

NB je na 2,6GHz

Phenom CPU i I i II jednostavno dobije krila u svemu kada se zategne memorija i kada radi na velikom taktu, kao i NB. Isto se tako ispoljava i kod Nehalem-a. Core arhitektura ima benefite od podizana takta RAM memorije, ali ni izbliza u toj meri u kojoj ima Phenom ili Nehalem. Tako da ako naidjete na neki test Phenoma i NB radi na 1.8 GHz, a ocovan je i RAM radi na DDR800, zaobidjite tu recenziju odmah. Ili sam tester nije znao kako to da podesi ili je namerno tako setovano iz ko zna kog razloga...Toliko jednostavno! Ja bih to chak nazvao i "crime against nature".

Poslednja izmena:
1333 CL7 ba defaultu ? Sta je tu nefer ?

To sto su to smesni tajminzi za danasnju memoriju, tj. ne pokazuju sta moze sa pravom memorijom.

Pa i 2250 Mhz za northbridge je smesno. Deneb moze da natera i 2800 Mhz za nb, a tu se tek vide pravi rezultati. Drugo, bolje DDR1333 na York-u nego DDR2.

Crysis warhead 12x10 sve na high
Graficka je Radeon 4870

P.S Ovaj rez je samo za PCB-a

Prilozi

• warhead_high_1280_4870_default.PNG
    warhead_high_1280_4870_default.PNG
    114 KB · Pregleda: 112
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno