A
animaN
Guest
Klasika, tebi nikad nije jasno nishta. Oprashtam ti!Sta ima tu da koci ploca?Znaci sad mi stvarno nisi jasan-oprosti!Imam istu plocu koja je testirana na 490 FSB stabilno!!!Kod mene radi na 478 FSB za svaki dan!Sta tu sada koci nije mi jasno?!(448 FSB - 3.8 Ghz - i da nece preko to je totalno neizvodljivo..Tebe moze samo da koci CPU ako si ubo takav primerak da nece preko 3.8 Ghz,nema ploca veze sa tim) Meni je samo krivo sto nece preko 500 FSB iako sam ja taj limit pomerio za cpu-z i na 503 FSB!Druga stvar slozicu se i sa *******im jer verujem tj bio sam upucen koliko toliko da znam da govori istinu vezano za Q9550 i OC kao i za onoliko koliko sam ja uspeo da OC-ujem masina sa ovim CPU-om!Druga stvar..Nisam jos nigde sreo da ne moze ni jedan Q6600 da radi stabilno na 3.6 Ghz a do sad sam ih video,probao,OC-ovao ne zna im se broj-stvarno nisam brojao jer se vise i ne secam ali mi je taj CPU uneo tolike impresije da ce biti zapamcen jos dugo!Urbana legenda?:S: Malo si ga sad Dule preterao..![]()
Pre svega, nek ti Rossi donese njegov G0 Q6600 pa ga nateraj stabilno na 3,6 GHz ako moze. Koliko se secam staxm je imao isto Q6600 ili pak Q6700 i nije mu radio na 3,6 GHz. tj jeste ali na nekom sumanutom naponu i temperaturama (Koliko beshe staxm ima OC rekorda ovde na forumu?). Big Joe isto tako...
Tvoj drug *******i najboilje zna koliko sam ja G0 q6600 CPU-ova promenio pa ga pitaj da li sam preterao. Ono shto ja tvrdim je da ce svaki Q6600 G0 raditi na 3.5 GHz
Imash jednostavno bolji primerak ploche (a u tome se moje iskustvo i tvoje razlikuje. Ja sam probao 4 Asus Rampage formula ploche, ti tek jednu, najverovatnije. Ova je bila najbolja...)...meni je stabilna 100% na 475 MHz a i tad trazi valjan napon na NB-u. Mogu ja da nateram ovaj CPU na 4 GHz kad bi hladio vodom NB ali to je vec egzibicija...Ovde se pricha o relanim stvarima i OC-u uopshteno...
Shto se tiche tvog Q9550, mislim da bi ti bilo bolje da cutish...naterao si ga na 4 GHz ali po cenu chega? :smoke:
Na nekoj drugoj plochi moze vishe tj na drugom chipsetu, ali je meni memorijski protok vazniji od + - 200 Mhz. Recimo BigJoe je naterao stabilno quad na 500 MHz! Ali sa normalnim naponima i temepraturama...
@Yoti
Q9550, overklokovao sami ih preko 20kom i svaki je radio na 4000mhz sa ThermalRight ultra120, pri naponu od 1.30v do maksimalno 1.40v sa plocama u cenovnom rangu od 100e. Dali vecina drzi procesor na kloku ispod 3.8ghz to ne mogu da znam ali da radi skoro u 100% slucajva na 4000mhz to mogu da tvrdim a objasno sam i na osnovu cega. Cak i ova "furuna" nehalem radi na 4000mhz za 24/7 sa iskljucenim HT samo meni se ne svidja temperatura od 75-77c pa ga drzim na 3900mhz ispd 70c. Vecina korisnika ne klokuje procesore, ne klokuju nista a kamoli procesor, ne znaju ni kako da udju u bios tako da je zanimljiv test pre sveka na istom kloku Intel Q9550 vs AMD PII.
@animaN
Pazite sa tim zatezanjima da nesto ne pogresite, nemoj posle da hardver bude kriv kada objavite tabele sa rezultatima a detektiv *******iotkrije greske u tim tabelama he he
![]()
Hocu da prisustvuejm testiranju, dali je to izvodljivo? starasno sam radoznao![]()
Nishta chika *******i
Mislim da cu klip da nazovem "*******i se procentualno *****ao pa *******o temperaturno najebao"
Shto se tiche PII, moze ali posle 8og. U pravu si za isti klok, tako treba testirati, ali da li stvarno mislish da si otkrio rupu na saksiji? Kad kazem detaljno onda to znachi bash detaljno!
Shto se tiche samog testiranja. Shto pre sebi priznash da si marioneta pre cesh prestati da verujesh u "nameshtanje rezultata". No, niti cesh ti priznati da jesi, niti ja imam snage da ti objashnjavam da selektivno razmishljash...Ako ti 10ak pametnih ljudi sa foruma kaze da greshish onda bi bar trebao da se zapitash, ponavaljam "bar"...
@ "*******i PCB crew"
Momci nemam nishta protiv da iznosite svoje mishljenje i treba da ga iznostite! Ono sa chim imam problem je vash ton obracanja. Recimo PCB mi se obraca sa Dule. Moze, ali tek kad se upoznamo. I josh + mi kaze da sam preterao...
Koliko se secam PCB je dobio jedan warn od mene kada je zaista preterao, a nisam mu dao bodove koje je zasluzio. Inache je to jedini korisnik koji je dobio warn od mene.
Da se ne lazemo, potpisujem da ni jedan od vas ne bi smeo da mi se tim tonom obrati uzivo i kada smo za test mashinom bilo kojom...Jednostavno bi vas pojele chinjenice, a tu galama i provociranje ne pomaze! Chak i ovde vam loshe ide...Tako da vas savetujem da prestanete sa flame-ovanjem koji neveshto krijte u svojim postovima u kojima se navodno drzite teme. U suprotnom mogu da pochnem da se pridrzavam pravilnika "by the book". Mislite o tome.