Šta je novo?

ATi Catalyst 8.12

Rc3 ради без проблема код мене, али нема неке брзинске разлике па сам отишао на DNA 8.10 модификовани драјвер, чини ми се да ради брже и уједначеније него официјални.

http://www.donotargue.com/page.php?id=552
Има већ 8.11:
http://www.donotargue.com/page.php?id=799

Хм, ови драјвери раде и са мобилним верзијама Радеона :banana:. Ћемо испробати ових дана :D.

Isprobao sam na visti i dosao do zakljucka da je skroz neupotrebljiv. Koristi gpu samo za neke formate, a i one koje hoce da odradi ili nemaju ton ili zesce brljave.

Odes na sajt, izaberes OS koji koristis on ti izbaci stranicu sa driverima, skrolujes na dole i nacices AVIVO ;)

Za vistu 64-bit pise Avivo™ Package available soon :), ali ima ih kod viste 32, trebalo bi i sa njima da radi s ozirom da u imenu fajla ima 64 :D

poz

Prvi bug koji sam nashao kod ovih drivera je u Sims 2 - objekti ponekad krenu da trepere...

Ne vidim neki pomak u ovim driverima spram 8.11.

poz

kod mene skorro da nema poboljsanja sa 8.12 .....konkretno sa far cry 2....
kada uporedim testove sa 8.11, 1680x1050, small ranch,sve very high 4xAA.... prosek 38fps.. 50fps max!
sa 8.12 ista podesavanja.... 39fps average 52fps max!
nemam nijedan hotfix ako to nesto znaci??

naravno CCC je i dalje "knjakav" :S :D

Poslednja izmena:
Instalirao cist Windows XP SP2 32 bit, Catalyst 8.12 i CCC i .NET framework 3.5 SP1 (ukljucuje 2.0 SP2 i 3.0 SP2) i imam problema pri pokretanju CCC:
Could not load file or assembly 'CLI.Implementation', Version=2.0.3257.26991, ...

Kao da 8.12 trazi cist .NET 2.0, bez SP1 i SP2?
Jel imao neko slicnih problema?

P.S. Onog ko je dosao na ideju da CCC bude pisan u .NET-u i onog ko je tu ideju odobrio treba smesta optustiti (ako vec nisu) i poslati na izgnanstvo na pusto ostrvo...

Poslednja izmena:
Reinstalirao CCC, ovoga puta sa ukljucenom Catalyst Registration opcijom i problem je nestao.
Da li zbog reinstalacije CCC (nakon instalacije .NET-a) ili zbog opcije za registraciju (ovo nema smisla ali nikad se ne zna sa bug-ovima), ko ce ga znati...

nemam pojma, ja bih se verovatno odluchio za 4850x2

nemam pojma, ja bih se verovatno odluchio za 4850x2

Pa zato sto vec imas jednu 4850, ali od nule ako kreces, 2x4830 i to pogucstvu ove MSI OC, kao sto ja imam jednu, to je ono pravo, Spaad je uzeo 2 MSI OC.

Poslednja izmena:
za od nule sam i govorio, mada su obe kombinacije dobre

Poslednja izmena od urednika:
nije ralika u ceni drasichna koliko je ta razlika u potroshnji :)

Ja uopste ne mogu da instaliram 8.12, a izgleda ni 8.11. Koliko sam skapirao drajveri imaju opasan bug i uopste ne mogu da rade na sistemima koji imaju vise od 4GB sistemske memorije. U Visti 64 javlja se greska Code 43. Da nije neko ko ima slican problem uspeo da izbunari neki fix?

Ja uopste ne mogu da instaliram 8.12, a izgleda ni 8.11. Koliko sam skapirao drajveri imaju opasan bug i uopste ne mogu da rade na sistemima koji imaju vise od 4GB sistemske memorije. U Visti 64 javlja se greska Code 43. Da nije neko ko ima slican problem uspeo da izbunari neki fix?

Imao sam ja problema na masini sa 6GB rama na Visti x64, jednostavno drajver nece da se inicijalizuje prilikom podizanja sistema. Instalirao drajvere koji su dosli uz graficku (ne znam koji su) i rade.

Pogledaj ovde

Poslednja izmena:
Sa jednom karticom 8.12 rade lepo...Vista & 8GB Ram-a
Bug u 8.12 drajverima je na visti x64 sa vise od 4GB memorije ako se koristi CrossFire (edit: i neke x2 kartice)
Tada se jedna od kartica iskljuci i windows kaze "da ima problem" ta kartica.
Trebalo bi da moze sve da radi sa Catalyst 8.11 drajverima kako treba ali ja nisam jos probao.
Ako ne uspem da namestim 8.12 da rade u crossfire-u cekamo 9.1 Catalyst-e.

Inace ja imam HD4870 i 2xHD4830 pa ce mo videti sta je bolje za igre
jer kostaju priblizno isto jedan HD4870 i 2xHD4830, jedino sto je u prvom
slucaju 800 stream procesora i memorija na 3.6GHz a u drugom
1280 stream procesora ali u crossfire-u, i memorija na ~ 2GHz.
Pa sta ispadne bolje ... to ostaje, sta koliko trosi nije mi bitno.

Poslednja izmena:
Da li uopste rade ovi drajveri na 2600 pro (agp)? Koju reviziju drajvera biste preporucili?

Inace ja imam HD4870 i 2xHD4830 pa ce mo videti sta je bolje za igre
jer kostaju priblizno isto jedan HD4870 i 2xHD4830, jedino sto je u prvom
slucaju 800 stream procesora i memorija na 3.6GHz a u drugom
1280 stream procesora ali u crossfire-u, i memorija na ~ 2GHz.
Pa sta ispadne bolje ... to ostaje, sta koliko trosi nije mi bitno.

Hehehe, razumljivo, s obzirom na tu Chieftecovu iljadarku koju imas u kucistu! :D
Me likey taj Chieftec!

Poslednja izmena:
Skinuo sam ja to, samo se plasim da probam. :)
Ortaku zabo crn ekran, pa morao da se smara sa ulazenjem u safe mod itd itd. Doduse njemu se to desilo sa 8.11...

Ne mora da znaci, mene je zezao na single HD3850.

Drajvere kod mene sam instalirao kako su izlazili, bez uninstall-a prethodnih i
HD4870 je radio i sa 8.12 kako treba (Vista Ultimate x64 SP1)
Probaj recimo da instaliras 8.11 pa preko njih 8.12

Ja sam probao sve kombinacije i nece. 8.12, vista x64, jedna karta i vise od 4GB memorije nikako ne ide. Nisu pogodjene sve karte, tako da moze da se desi da neka radi, ali velika vecina ne radi. Vista blokira drajver pri ucitavanju i prijavljuje gresku Code 43 i protiv toga nema razumnog resenja. Jedino nisam probao da izvadim pola memorije pa da instaliram drajvere, pa onda da vratim memoriju nazad, mozda proradi tako

To je ta greska, ali meni samo za ovu drugu karticu u crossfire-u prijavljuje:
Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)

Ati je postavio neki fix za to, ali kod mene ne deluje, probaj ti mozda resava samo problem sa 2 karte

Nazad
Vrh Dno